kkzagan 09.09.06, 18:56 kupiłem alfunie 156 mam z nią cały czas problem, teraz jak daję gaz na max(bieg jałowy) słyszę w silniku przes moment coś takiego jakby przedmuchy czy coś i z rury z mi popierduje wtedy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alces1 Re: silnik alfa 156 13.09.06, 15:15 Moim zdaniem z tego co piszesz, to całkiem dobrze i jest to po prostu odcięcie zapłonu w max. zakresie oborotów silnika. Gdyby nie to, to silnik mógłby się po prostu rozlecieć. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
alunia156 Re: silnik alfa 156 13.09.06, 19:11 Piszesz że cały czas masz problemy... Sprecyzuj jaki silnik ,przebieg ile ty przejechałeś i co się wydarzyło? Odpowiedz Link
spark1.8 Re: silnik alfa 156 14.09.06, 09:23 prawdopodobnie przedmuchało Ci katalizator, a jego resztki popierdują w tłumiku wylotowym. Nie masz się co martwić, pusta puszka katalizatora to kilka koników więcej, a skład spalin na pewno trzyma normę. Niektórzy specjalnie zakładają tzw. strumienicę zamiast kata, żeby taki dźwięk uzyskać. Odpowiedz Link