macmis 14.09.06, 16:09 Mam pytanie. Czy to prawda, ze w alfie romeo 156 w silniku jest zabezpieczenie, ktore uniemozliwia rozlecenie sie silnika w przypadku pekniec paska rozrzadu. Czy mial ktos przypadek ze owy pasek pekl? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotrcar Re: Pytanie o silnik alfy 14.09.06, 17:45 Zle slyszales.Jak peknie pasek no to remont silnika cie czeka Odpowiedz Link
ttomee Re: Pytanie o silnik alfy 14.09.06, 18:33 silniki bezinwazyjny (czyli taki któremu nic się nie dzieje przy walnięciu paska) miał Punciak 1.1. Słyszałem też o Hondach z takim rozwiązaniem. Alfy mają silniki inwazyjne. Niestety walnięty pasek = duży koszt. Aby uniknąć problemów ze zmianą paska w TSach co max 60.000 należy zmieniać koło zębate paska rozrządu (koszt <200zł). Jego żywotność to ok 100.000 km więc drugiej zmiany przy 120kkm można nie doczekać... Pozdrawiam Odpowiedz Link
max944 Re: Pytanie o silnik alfy 14.09.06, 18:36 koledzy mają rację lepiej wymienić za wczasu ....... Odpowiedz Link
macmis Re: Pytanie o silnik alfy 14.09.06, 20:27 Dziękuej za odpowiedzi. Zadałem pytanie bo w ASO alfy powiedzieli mi ze jest taka blokada, ktora zabezpiecza silnik przed uszkodzeniem. Odpowiedz Link
ttomee Re: Pytanie o silnik alfy 14.09.06, 22:13 ściemniacze :) jak leci pasek to wymieniasz: zawory (w TSach 8 sztuk), prowadnice zaworów, szklanki, do tego uszczelka głowicy no i cały rozrząd standardowo: pasek, rolka, napinacz. Oczywiście nieszczęsne koło zębate. Ciekawe co miałoby zapobiec destrukcji przy zerwaniu paska jak cylinder MUSI walnąć w zawór ? Co do ASO - mogliby przy kazdym rozrządzie wymieniać koło zębate (TS) i byłby spokój a tak to niestety zerwań paska sporo. ASO i FiatAutoPoland umywa ręce. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
alex982 Re: Pytanie o silnik alfy 15.09.06, 00:14 ttomee napisał: > i przy zerwaniu paska jak cylinder MUSI walnąć w zawór ? - musiałby przed tym wyglądać i nazywać się tłok... Odpowiedz Link
alterro Re: Pytanie o silnik alfy 15.09.06, 10:52 ttomee napisał: > silniki bezinwazyjny (czyli taki któremu nic się nie dzieje przy walnięciu > paska) miał Punciak 1.1. Słyszałem też o Hondach z takim rozwiązaniem. > Alfy mają silniki inwazyjne. > Niestety walnięty pasek = duży koszt. Aby uniknąć problemów ze zmianą paska w > TSach co max 60.000 należy zmieniać koło zębate paska rozrządu (koszt <200z > ł). Które koło? Wału, ssące czy wydechowe? Pozdrawiam, Adam Odpowiedz Link
ttomee Re: Pytanie o silnik alfy 15.09.06, 20:05 koło rozrządu wałka wydechowego Pozdr. Odpowiedz Link
maliek Re: Pytanie o silnik alfy 16.09.06, 18:35 Z wałka zaworów ssących też. Wiem bo pasek pękł mi trzy razy. Odpowiedz Link