Dodaj do ulubionych

POMOZCIE KOBIECIE-CIEKNIE OLEJ

12.10.06, 14:59
jechalam samochodem meza w nocy i wjechalam na dosc wysoki chodnik. Przy
manewrze cofania badz juz szybciej, zrobilam dziure w podwoziu i zaczal
leciec olej. Dziwiwlo mnie dlaczego podnosi sie temperatura, bo nie dawno
wymienilismy stary na nowy slinik.Kiedy dojechalam do domu okazalo sie ze
zrobilam dziure i samochod lekko zaczal sie grzac.Co robic pomozcie! Prosze
powiedzcie, co to moze byc za uszkodzenie.Gdy to sobie ogladalam to okazalo
sie ze byla dziura w pod spodem samochodu dosc znaczna i lecacy olej.
Ile moze kosztowac naprawa i tak mniej wiecej co sie zepsulo?
Maz mnie po prostu ududusi jak sie dowie wiec wole byc przygotowana na
koszty.Blagam pomozcie fachowcy i niefachowcy!
Moj email:sagefighter@interia.pl
Za wszelka pomoc z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • hr.dracula Re: POMOZCIE KOBIECIE-CIEKNIE OLEJ 12.10.06, 15:10
      Nie wdając sie w rozważania - samochód na lawetę i do warsztatu.
      NIE URUCHAMIAJ SILNIKA !!!

Koszt naprawy - od kilkudziesięciu zlotych do kilku tysięcy.
    • maydayns Re: POMOZCIE KOBIECIE-CIEKNIE OLEJ 12.10.06, 15:29
      zgadzam sie!! nie uruchamiaj silnika bo bedziesz musiala po raz kolejny
      wymieniac silnik ewentualnie zaplacisz majatek za naprawe. Poprostu powiedz
      mezowi, a on juz to zalatwi;)

Pozdrawiam
      maydayns
      • sagefighter Re: POMOZCIE KOBIECIE-CIEKNIE OLEJ 12.10.06, 15:53
        dzieki chlopaki
        przestraszylam sie strasznie
        myslicie ze to cos z silnikiem?
        • tomul75 Re: POMOZCIE KOBIECIE-CIEKNIE OLEJ 12.10.06, 16:30
          Na 100% uszkodziłaś miske olejową-koszt kilka stówek o ile nie przegrzałaś
          silnika bo wtedy mąż cie chyba udusi.Jeżeli masz jakiegoś zaufanego mechanika
          popros go o wizyte u ciebie-koszt napewno tańszy niż laweta.
        • hr.dracula Re: POMOZCIE KOBIECIE-CIEKNIE OLEJ 12.10.06, 16:31
          Prawdopodobnie rozbiłaś miskę olejową. Brak oleju może doprowadzic do zatarcia
          silnika. Mam nadzieję , że nie świecila sie lampka braku smarowania....
        • alcol Re: POMOZCIE KOBIECIE-CIEKNIE OLEJ 12.10.06, 16:57
          Ja również dołączam sie do wczesniejszych wpisów i mam tylko nadzieję, że
          daleko nie jechałaś bez tego oleju bo faktycznie silnik oprócz wymiany miski
          może potrzebować teraz większej troski i wkładu finansowego :(

Oczywiscie bardzo Ci współczuję przede wszystkim stresu i wydatków ale
          przyznam, że kiedy moja lepsza połowa bierze Alfę to trochę bardziej się
          martwie niż miało to miejsce wczesniej kiedy mielismy VW albo Renault. Na
          szczęście moja żona ze starcia z wysokim krawężnikiem wyszła troche lepiej -
          zawieśiła się na nim i po kilkunastominutowej walce udało jej się uwolnić
          uszkadzając tylko...próg...uff!
        • snowflake1 Re: POMOZCIE KOBIECIE-CIEKNIE OLEJ 14.10.06, 03:28
          Zatarla. Przeciaz napisala, ze dojechala do domu. Cudow nie ma, jesli caly olej
          wyciekl.
          • sagefighter POMOZCIE KOBIECIE-nazwa oleju do uklad wspomagania 16.10.06, 16:46
            Kochani Doradcy!

Bardzo Wam dziekuje za te wszystkie rady. Jestescie super. po wielkim stresie
            jaki przezylam, okazalo sie ze uszkodzilam tylko przewod od wspomagania
            kierownicy i dlatego ten plyn ciekl. ja przerazona, myslalam, ze na amen
            zepsulam cos.Maz sie troche zmartwil, kiedy uslyszal, ze nasz Alf lub Alfica,
            ma usterke, a z moich opisow wynikalo, ze jest ona powazna. zamowilam mechanika
            przed przyjazdem meza. Jednak okazalo sie ze maz przyjechal szybciej do domu i
            wszystko sprawdzil. stwierdzil, ze miska jest cala nic sie nie stalo, ale
            wspomaganie szwankuje.
            Zeby tak rozowo nie bylo, to wspomniany mechanik okazal sie mechanikiem co
            centralnie zdziera z klientow. Po oszacowaniu "szkod" stwierdzil, ze nie ma
            czasu na takie pierdoly. centralnie mnie zlekcewazyl. Zaznaczam, ze nie
            mieszkam w Polsce tylko za granica a mechanik byl Polakiem.Nie chodzi o to, ze
            mam problemy komunikacyjne w obcym jezyku, bo mowie plynnie, ale myslalam, ze
            co swoj rodak to rodak. okazalo sie ze lepiej od polskich mechanikow za granica
            trzymac sie z daleka.nikogo nie chce obrazic, ale moze ten byl wyjatkowy i
            popsul moje zdanie o wszystkich.Strasznie sie wkurzylam na brak
            profesjonalizmu. prosilam o nazwe plynu do wspomagania. nawet tego nie chcial
            mi podac. gdybyscie znali jakas znana ogolnoswiatowa nazwe na taki plyn do
            wspomagania to prosze poradzcie raz jeszcze. wszystkim dziekuje z gory...
            • hr.dracula Re: POMOZCIE KOBIECIE-nazwa oleju do uklad wspoma 16.10.06, 18:43
              Do AR zalecany jest płyn Tutela GI/A. Podczas moich wojaży po świecie
              stwierdziłem , że jest on powszechnie dostepny.

Jeśli go nie będzie to polecam TQ DEXRON III (k) firmy CASTROL
              • mumio145 Re: POMOZCIE KOBIECIE-nazwa oleju do uklad wspoma 17.10.06, 10:22
                Sagefighter, Streetfighter... :))) alez wy matołki jesteście:))) tak sie dac
                wpuscić w kanal:))))
                • alcol Re: POMOZCIE KOBIECIE-nazwa oleju do uklad wspoma 17.10.06, 10:30
                  > Sagefighter, Streetfighter... :))) alez wy matołki jesteście:))) tak sie dac
                  > wpuscić w kanal:))))

A jaki miałoby to sens - rozdwojenie jaźni ;) no chyba, że street aż tak się
                  nudzi ale to źle świadczyłoby o jego zdrowiu psychicznym :)
                  • mumio145 Re: POMOZCIE KOBIECIE-nazwa oleju do uklad wspoma 17.10.06, 15:09
                    w tej wzruszającej historii jest wszystko: piękne auto, niezaradna kobieta, z
                    tych co wjeżdzają samochodami 50 km/h na wysokie krawężniki albo na światłach
                    piłuja sprzęgło (tym razem przywaliła miską olejową). jest strach przed męzem;
                    brutalem w garniturze, zapewne jakimś pomniejszym wiceprezesikiem niewielkiej
                    firmy. są uczynni i mili uzytkownicy forum, którzy szybko pomoga wyjśc z
                    kłopotu, dodajmy jeszcze zachodzące słonce i chichoczącego zza kadru
                    wielbiciela BMW.
                    • frise Re: POMOZCIE KOBIECIE-nazwa oleju do uklad wspoma 17.10.06, 16:27
                      Ewidentny talent literacki tutaj widze. :)
                    • sagefighter Re: POMOZCIE KOBIECIE-nazwa oleju do uklad wspoma 18.10.06, 15:11
                      mumio145 napisał:

> w tej wzruszającej historii jest wszystko: piękne auto, niezaradna kobieta, z
                      > tych co wjeżdzają samochodami 50 km/h na wysokie krawężniki albo na światłach
                      > piłuja sprzęgło (tym razem przywaliła miską olejową). jest strach przed
                      męzem;
                      > brutalem w garniturze, zapewne jakimś pomniejszym wiceprezesikiem niewielkiej
                      > firmy. są uczynni i mili uzytkownicy forum, którzy szybko pomoga wyjśc z
                      > kłopotu, dodajmy jeszcze zachodzące słonce i chichoczącego zza kadru
                      > wielbiciela BMW.

DROGI MUMIO_145!
                      Doceniam twoj niepowazalny talent w dziedzinie prozy, ale wierz mi, nie bylo mi
                      do smiechu, jak przez to wszystko przeszlam. Moze twoje poczucie humoru jest
                      odmienne od mojego.Nie chce Cie urazic, ale moj maz nie jest brutalem ( czyli
                      musisz zastosowac fikcje literacka w swoim wypracowaniu),nie jest prezesem
                      firmy ani wiceprezesem (niby skad taki wniosek wysnules?)Owszem, bardzo sa mili
                      uczestnicy forum, przyznaje, ze mam ogromna wdziecznosc do tych wszystkich (w
                      szczegolnosci do hr.draculi, maydayns,formul75, alcol), ktorzy uprzejmie
                      wyrazili swoja opinie i udzielili mi informacji. Tym wszystkim bardzo dziekuje,
                      czapke z glowy zdejmuje w gescie szacunku.
                      Zachodu slonca nie bylo, malo romantycznie bylo raczej, (srodek nocy , gdzies 3
                      nad ranem i jazda na lotnisko) nic przyjemnego. Wielbicieli takowych nie znam,
                      ktorzy oprocz tego, ze sa wlascicielami baru, to jeszcze udalo sie im odlozyc
                      na BMV.

Serdecznie pozdrawiam Mumio_145 oraz niesamowitych uczestnikow forum.
                      Jeszcze raz wielkie dzieki dla Hr.Draculi i pozostalych serdecznych ludzi.

Sagefighter

• adeesiak Re: POMOZCIE KOBIECIE-nazwa oleju do uklad wspoma 21.10.06, 04:24
                        ale pitolisz , ze tak powiem....przeciez jak jest dziura w misce olejowej to
                        olej wypłynie w 5 minut cały...ja juz 2 razy mialem taką przygodę..nie wiem w
                        takim razie gdzie dojechalaś(eś), no i wogóle takie tam różne..oj bajki jakies
                        słyszę...a Ty całkiem nieźle się znasz na alfie męża i za nią
                        odpowiadasz..hmmm...
                        • sagefighter Re: POMOZCIE KOBIECIE-nazwa oleju do uklad wspoma 23.10.06, 15:00
                          adeesiak napisał:

> ale pitolisz , ze tak powiem....przeciez jak jest dziura w misce olejowej to
                          > olej wypłynie w 5 minut cały...ja juz 2 razy mialem taką przygodę..nie wiem w
                          > takim razie gdzie dojechalaś(eś), no i wogóle takie tam różne..oj bajki
                          jakies
                          > słyszę...a Ty całkiem nieźle się znasz na alfie męża i za nią
                          > odpowiadasz..hmmm...
                          Dzieki, juz jest z Alfem wszystko ok.Niepotrzebnie komentujesz
                          adeesiak...pozdrawiam

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka