Dodaj do ulubionych

145 twin spark

05.12.06, 15:41
Słuchajcie, chcę kupić alfę 145 z silnikiem TS. Jakie są wasze opinie na jej
temat? warto? nie warto? na co należy zwrócić uwage przy kupnie? Wiem, jest
tutaj troche postów na ten temat ale ja potrzebuje wiadomosci zebranych, co
jest dobre a co nie? dziękuje z góry.
Obserwuj wątek
    • malgoska1 Re: 145 twin spark 05.12.06, 16:34
      Witam.

> Słuchajcie, chcę kupić alfę 145 z silnikiem TS. Jakie są wasze opinie na jej
      > temat? warto? nie warto? na co należy zwrócić uwage przy kupnie? Wiem, jest
      > tutaj troche postów na ten temat ale ja potrzebuje wiadomosci zebranych, co
      > jest dobre a co nie? dziękuje z góry.

Cze Jadźka, kopę lat...
      Zmieniłaś tylko płeć? A o włosach nie zapomniałaś?
      Telefonu nie zmieniłem, jakby co, a żona na delgacji..

Pozdrawiam,
      Maciej Loret
    • alces1 Re: 145 twin spark 06.12.06, 04:09
      mysle, ze ktos kto napisze poradnik pt: "Jak dokonac udanego zakupu AR 145/146,
      156, itd." zbije niezla kase.
      Macie tutaj podane wszystko, jak na dloni, a Wam nie chce sie nawet poczytac,
      jesli tak, to wogole zapomnijcie, ze AR istnieje, bo przy takim nastawieniu to
      samochod zdecydowanie nie dla Ciebie i innych Tobie podobnych... Moze to
      przykre co pisze, ale z takim podejsciem 90% z Was rozczaruje sie po zakupie
      AR, poczym powstana setki kolejnych i bzdurnych opinii, ze AR, to badziewie,
      zlom itd...
    • alces1 Re: 145 twin spark 06.12.06, 04:19
      OK, w skrocie, kilka podstawowych spraw:
      - zanim zapalisz ogladany egzemplarz T.S.a sprawdz poziom oleju, jesli nie jest
      bliski MAX - to raczej nie spodziewaj sie rewelacji, nastepnie odpal samochod i
      posluchaj, czy nie slychac wariatora (co to wariator - patrz inne watki), jesli
      jest cicho, a olej byl bliski poziomowi maksymalnemu - sa szanse, ze samochod
      pochodzi z dobrych rak. Zawieszenie - posluchaj co stuka, a co nie, zazwyczaj
      wahacze stukaja z przodu najszybciej, sprawa nie jest zbyt droga (no chyba ze
      chcesz oryginaly) moga stukac rowniez gumy stabilizatora, a to nie jest
      wydatek. Jesli cos szumi na wolnych obrotach - moze to byc pompa wody, (nie
      wiem ile kosztuje) Sprzeglo, hm... jak powinno dzialac chyba nie musze mowic,
      wsteczny bieg czasem, jak to mowia "haczy", jesli wysprzeglisz dwa razy, nie
      powinno byc trudnosci. Spytaj wlasciciela kiedy wymienial rozrzad, ale zrob to
      tak by powiedzial Ci prawde, wymieniaj go co 60.000km i najlepiej nie w ASO,
      ale u kogos, kto zna sie na AR, olej zmieniaj max co 15.000km i pilnuj by byl
      prawie max. jego poziom, nie wysilaj samochodu kiedy jest zimny (tzn pozwol mu
      sie rozgrzac zanim go troszke przycisniesz). Po zapaleniu motoru najlepiej od
      razu ruszaj - to podobno zwieksza zywotnosc wariatora.
      Powodzenia!
      • mumio145 Re: 145 twin spark 06.12.06, 11:12
        Alces...Alces...czy ty rozumiesz słowo "ironia"..???:))))
        • da_vinci.go2.pl Re: 145 twin spark 06.12.06, 14:16
          Wątków o kupnie jest mnóstwo, więc po co dokładasz jeszcze jeden?
        • alces1 Re: 145 twin spark 07.12.06, 03:25
          ?
    • frise Re: 145 twin spark 06.12.06, 14:20
      :))))))))))))))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka