Dodaj do ulubionych

Zalew Sulejowski - znacie?

13.07.10, 11:42
Po ostatniej wizycie na Zegrzu (ciekawych odsyłam do innego wątku), szukam czegoś na weekendowe wypady i słyszałem o Zalewie Sulejowskim? Da się tam popływać żaglówką? Jak dojazd, noclegi itp?
wszelkie hinty wskazane :-)
Obserwuj wątek
    • 1realista Re: Zalew Sulejowski - znacie? 29.07.10, 12:45
      Odpowiem tak... sztuczne zbiorniki mają poważną wadę w postaci zarastania i lęgną sie w nich algi i glony. W tym roku brudna woda popowodziowa załatwiła na cacy wiele takich zbiorników. Spłynęło wiele syfu co skutkuje tym ze dymanie prostytutki bez gumy jest bezpieczniejsze niż kąpiel w takim zbiorniku. Pozamykane kąpieliska bo grożą wysypką. Zreszta nad morzem jest/było podobnie w niektórych miejscach. Ja bym wybrał jezioro bo naturalnie żyje.
      Owszem mozna zajrzeć ale na 2-3dni i pozwiedzac okolice bo i Spała i Inowłódz i Skansen rzeki Pilicy w Tomaszowie i Niebieskie Źródła naprzeciwko. Potem przejazd obok kopalni piasku a pod Smardzewicami hodowla żubrów. Pod Spałą bunkry poniemieckie.
      • franek-b Re: Zalew Sulejowski - znacie? 30.07.10, 12:06
        Ja jedynie myslę o 1 max weekendowym wypadzie, no i głównie by popływać na czymś (łódka niekoniecznie bols...).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka