Dodaj do ulubionych

Coś mnie trafi!

19.04.04, 17:49
Philip Morris wyburza kolejny budynek biurowy. Nie dosc, ze niszcza zabytki - bo niezgodne z ich popier...mi standardami, do tego po kilku godzinach stania moj samochod (jak i wiele innych) wyglada jak posypany maka. Oczywisice PM wali to, jakie zapylenie okolicy powoduje. Juz w ub. roku bylo podobnie - po trzech dniach stania samochod wygladal niczym Fiat 125p kolor Yellow Bahama ze "Zmiennikow" po przejechaniu przez chmure pylu z cementowni (odcinek pt. "Safari")
PS. Na miejsce starego budynku powstaje nowy - pewnie szkielet z zelbetu i w srodku boksy - tak, coby ludzie czuli sie jak w Big Brotherze...
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: Coś mnie trafi! 19.04.04, 18:32
      ja bym pojechała na myjnię, zrobiła zdjęcia tuż po i po kilkugodzinnym
      parkowaniu. I tak przez kolejne dni (póki burzą i świnią wokół). A później ...
      a później rachunki z myjni (zostawiając sobie kopie) wysłała na
      adres "inwestora" z wyraźną sugestią, że oczekuję zwrotu poniesionych kosztów.
      Jeżeli udałoby się namówić więcej takich osób - kto wie ???
      • sherlock_holmes Re: Coś mnie trafi! 19.04.04, 19:50
        Znajac prawnikow i sposoby dzialania Philip Morrisa, jeszcze mnie wytocza proces sadowy, ze ktorys z prezesiow na stuket mojego oskarzenia doznal ciezkiego uszczerbku na zdrowiu...
        Znam ludzi, ktorzy pracujac po 20 kilka lat w PM pewnego dnia uslyszeli: "prosze wiecej nie rpzychodzic do pracy, jest pan/pani niepotrzebny. Dostanie pan/pani pensje za okres wypowiedzenia, do tego odprawe, ale nie chce juz wiecej na pana/pania patrzec".
        • aankaa Re: Coś mnie trafi! 19.04.04, 19:55
          nie jesteś (?) ich pracownikiem, co Ci szkodzi ??
          przynajmniej będziesz miał frajdę z nękania "koncernu" :PP

i zrób badania u pulmunologa (to taki od płucek), będziesz miał początek do
          wytoczenia im procesu za zniszczone zdrowie
          a może takie chmary pyłu szkodzą samochodowi ??? niech zapłacą za wymianę
          filtrów czy innych diabłów

i najważniejsze - potraktuj to jak dobrą zabawę :)
          • mejson.e5 Palenie szkodzi 20.04.04, 00:01
            aankaa napisała:

"zrób badania u pulmunologa (to taki od płucek), będziesz miał początek do
            > wytoczenia im procesu za zniszczone zdrowie"

Kiedyś truli papierosami, teraz kiedy sporo ludzi rzuciło palenie, znaleźli inny
            sposób na nasze płuca.
            Oni już tak maja...

Teoria spisku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka