mrzagi01 19.02.13, 10:16 www.bild.de/regional/duesseldorf/lkw/hochstapler-laster-von-polizei-gestoppt-28550542.bild.html Właściwie nie wiem o co Niemcy robią tyle rabanu ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
truskava Re: Matrioszka- (znów)Polak potrafi 19.02.13, 10:54 Ja pierdykam, zero wyobraźni. Przecież kolo mógł swobodnie na tym mercu zamontować bagażnik dachowy i jakiegoś quada wstawić. Co za cymbał. Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Matrioszka- (znów)Polak potrafi 19.02.13, 11:21 Quad to może przesada, ale dwa rowery były by OK :) ...i para nart. Odpowiedz Link
lexus400 Re: Matrioszka- (znów)Polak potrafi 19.02.13, 15:27 No co?? facet nie robi pustych przebiegów:)) Odpowiedz Link
tomek854 Re: Matrioszka- (znów)Polak potrafi 19.02.13, 16:01 A ja własciwie nie wiem o co to halo, może ktoś przełożyć artykuł? Jesli każdy z tych pojazdów był prawidłowo przymocowany i jesli cały zestaw nie przekraczał wagi ani wymiarow to ja nie widze problemu. Często widuję ciężarowkę producenta przyczep - oni własnie tak przewożą te przyczepy - lawety piętrowo i na wierzch skrzynkową. To także częsty widok na brytyjskich drogach: www.jc-commercials.co.uk/_img/products/jccommercialsphotos099.jpg Do Anglii przyjeżdzają z Holandii DAFy - kabiny z podwoziem - transportowane w podobny sposób (LF na CFie) albo w taki sposob, że każdy kolejny wjezdza "na plecy" poprzednikowi. Czasem jeszcze na nich siedzą traktory... A wracając jeden wjeżdża drugiemu na plecki - dla zaoszczędzenia paliwa - powodując, że ich tylny zwis wystaje znacznie poza obrys pojazdu. Jak dla mnie to jest znacznie większy problem, bo osobówka uderzająca w tył takiego zestawu wjeżdza pod spód... Więc jak dla mnie problemem może być przeładowanie lub niewłasciwe zamocowanie ładunku, ale nie samo to, że ładunek załadowany jest piętrowo. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Matrioszka- (znów)Polak potrafi 19.02.13, 16:03 Coś się spsuł obrazek, sprobuję inny: Odpowiedz Link
tomek854 Re: Matrioszka- (znów)Polak potrafi 19.02.13, 16:06 A, i jeszcze, żeby nie było. Sam kiedyś prowadziłem zestaw o jedno piętro niższy: na wielkiej platforie, tzw. bobtail, jechała 7,5t platforma a na niej landlover. Prawidłowo przymocowany zestaw prowadzi się całkowicie normalnie. Odpowiedz Link
crannmer Re: Matrioszka- (znów)Polak potrafi 19.02.13, 17:53 tomek854 napisał: > A ja własciwie nie wiem o co to halo, Ja tez nie wiem. Rzecznik policji chedozyl cos ogolnie o zlamaniu wszelkich przepisow ruchu drogowego. > Jesli każdy z tych pojazdów był prawidłowo przymocowany i jesli cały zestaw nie > przekraczał wagi ani wymiarow to ja nie widze problemu. Anp. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Matrioszka- (znów)Polak potrafi 19.02.13, 18:40 > Ja tez nie wiem. Rzecznik policji chedozyl cos ogolnie o zlamaniu wszelkich prz > episow ruchu drogowego. No ale jakich konkretnie? > Anp. Co to znaczy anp? Odpowiedz Link
crannmer Re: Matrioszka- (znów)Polak potrafi 19.02.13, 19:41 tomek854 napisał: > No ale jakich konkretnie? Tego monocjant nie podal. A w kazdym razie nie ma tej informacji w artykule. > Co to znaczy anp? To mialo byc ano, ale trafilem w zly klawisz :-) Odpowiedz Link
tomek854 Re: Matrioszka- (znów)Polak potrafi 21.02.13, 01:17 Ah, myślałem, że to coś z jakiegoś internetowego slangu, co nie znam, i sie zastanawiałem, o co teges :) Odpowiedz Link
qqbek Dla niespostrzegawczych: 20.02.13, 21:56 1. To pod spodem to jakaś japońska 7,5-tonówka najwyraźniej. 2. To po środku to Żuk. 3. To na górze to chyba C330 :) Odpowiedz Link
qqbek A ja ślepy... 20.02.13, 21:57 ...na fartuchach od numeru 1 pisze przecież IVECO :) Odpowiedz Link
wujaszek_joe Re: Dla niespostrzegawczych: 21.02.13, 07:28 to nie może być żuk. Żuk nie ma takiej ładowności żeby mógł na niego wjechać traktor :) Odpowiedz Link
wujaszek_joe Re: Dla niespostrzegawczych: 21.02.13, 07:29 hmm, ładowność to akurat posiada w sam raz, co udowodniono na zdjęciu.. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Jesteśmy 100 lat za murzynami: 21.02.13, 01:21 To prawda. W tzw. cywilizowanych krajach robi się to tak: Odpowiedz Link
sven_b Re: Matrioszka- (znów)Polak potrafi 21.02.13, 18:56 Niespożyte pokłady ułanów posiada nasz kraj. Średnio co m-c lider traci koszulkę. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Matrioszka- (znów)Polak potrafi 21.02.13, 23:55 www.tis-gdv.de/tis_e/foto/2011/2011_02.htm Nie tylko nasz :) Odpowiedz Link
truskava Re: Matrioszka- (znów)Polak potrafi 22.02.13, 07:44 Ale te auta są jakoś tam spięte pasami i nie powinny zbytnio gibać się np. na boki (każde "w ramach swojego zawieszenia"), więc ładunek będzie stabilniejszy "na zakręcie" i mniejsza szansa na to, że całość się wykopyrtnie. Na zdjęciu otwierającym wątek nie widać auta były przywiązane - może o to cała zadyma jest. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Matrioszka- (znów)Polak potrafi 22.02.13, 21:54 Ale tam też auto ma opuszczone podwozie oraz iveco na nim otwarte okno - ja myslę, że tamta fota zrobiona była tuż przed zjazdem małego iveca z dużego iveca. Górny jest pasem przyczepiony do dolnego za ramę też. Odpowiedz Link