Dodaj do ulubionych

dobry wosk?

10.06.05, 15:41
szukam dobrego wosku do auta. Tylko nie jakiegos barwiącego tylko normalnego.
Kiedys byly takie geeste jak pasty do butow. Co polecacie?
Obserwuj wątek
    • sherlock_holmes Re: dobry wosk? 10.06.05, 22:33
      Dobre kosmetyki robi Sonax. Polecam tez pastę Castrola - droga, ale naprawdę świetna
    • ernest_linnhoff Re: dobry wosk? 10.06.05, 22:59
      Kiedys uzywalem pasty STP, pozniej Sonax, a teraz "jakis nr1 sprzedazy w wlk.
      brytanii" ;) Te pierwsze pasty byly trudne w "obsludze" przy polerowaniu. A te
      wspolczesne to i nawet na sloncu mozna jak pisza. Kiedys wyprobowalem wosk w
      areozolu ale jakos mi nie podeszlo. Nie ma jak pasta, szmata i jedziemy... ;)
    • dwiesciepompka Re: dobry wosk? 10.06.05, 23:33
      Spróbuj czegoś z Avonu.Podobnoo nie zostawia żadnych włosków i w ogóle depilacja
      przebiega bezboleśnie.
      • betty To plotka. Zareczam n/t 10.06.05, 23:47
        • truskava Dlaczego zniknęła kilku-no-text'owa wymiana zdań? 11.06.05, 01:24

• typson Re: Dlaczego zniknęła kilku-no-text'owa wymiana z 11.06.05, 01:32
            a, bo to tylko loza masonska moze czytac takie zbereznosci ;-)
            • truskava Re: Dlaczego zniknęła kilku-no-text'owa wymiana z 11.06.05, 01:40
              No tak, a biednemu znowu wiatr w oczy... :-/
              • krakus.mp wosk castrola 11.06.05, 18:11
                Mam opakowanie z ....połowy lat 80.Znalazłem podczas porządkowania
                garażu.Leżało za szafką przez tyle lat.Otworzyłem i zacząłem używać.
                Lakier świeci się po nim jak psu j...a.:)
                nakłąda się załączoną gąbką i poleruje miękką szmatką po wyschnięciu.
                Po deszczu, na karoseri tworzą się ogromne krople.
                Starcza na 2-3 miesiące i wytrzymuje kilka myć samochodu.
                Polecam.
                • lobuzek1 Re: wosk castrola 11.06.05, 22:54
                  Osobiście picowałem autko płynnym woskiem Turtle Wax. Dobrze się nakładał,
                  łatwo się go polerowało i wytrzymywał parę ładnych myć. Co więcej, jedna
                  flaszka tego cuda starczała naprawdę na długo, biorąc pod uwagę ilość blacy do
                  powoskowania w CC.
                  • typson Re: wosk castrola 11.06.05, 23:06
                    a jak rozpoznajesz po myciu, ze nalozony wczesniej wosk jeszcze sie trzyma?
                    • sherlock_holmes Re: wosk castrola 11.06.05, 23:16
                      Siadasz d... na masce - jeśli d... zjeżdża po skosie, wosk się trzyma. Jesli sie nie rusza, trzeba nawoskować :)
                      • typson Re: wosk castrola 11.06.05, 23:19
                        kolejny zboczeniec. Co za zwichrowany wontek!!
                        • sherlock_holmes Re: wosk castrola 11.06.05, 23:21
                          Przecież to nie ma nic wspólnego z ocieractwem, więc jakie to zboczenie?
                          • typson Re: wosk castrola 11.06.05, 23:22
                            nic wspolnego z czym?? Kurne, o co chodzi....
                            • sherlock_holmes Re: wosk castrola 11.06.05, 23:27
                              Jak zjeżdżasz dupą po masce -że to nie jest ocieractwo tylk osprawdzenie empiryczne czy wosk sie starł czy jeszcze jest :)
                              • typson Re: wosk castrola 12.06.05, 00:00
                                ale co to jest ocieractwo? To jakas czynnosc pochodna od ocierania?
                                • sherlock_holmes Re: wosk castrola 12.06.05, 07:57
                                  Frotteryzm, ocieractwo - rodzaj zaburzenia seksualnego (parafilii), w którym jednostka odczuwa podniecenie seksualne dotykając lub ocierając się o ciało obcej osoby w zatłoczonych miejscach publicznych. Zaburzenie to dotyka głównie mężczyzn i uznawane jest za formę ekshibicjonizmu; niekiedy wiąże się z fetyszyzmem pośladków.

pl.wikipedia.org/wiki/Ocieractwo
                                  • typson Re: wosk castrola 13.06.05, 01:42
                                    a to ciekawe. nigdy nie przepadalem za transportem publicznym, juz wiem dlaczego.

a teze, ze zboczony jestes, podtrzymuje, bo pisac na forum przed 8 rano w
                                    niedziele - cos tu nie jest tak!! No chyba, ze wlasnie z imprezy wrociles ;))
                                    • sherlock_holmes Re: wosk castrola 13.06.05, 08:10
                                      Hehe, takie zboczenie jest przynajmniej niegroźne - mała szkodliwość społeczna :)
    • lewarek5 Re: dobry wosk? 12.06.05, 15:20

F21™ Car Polish

New nanotechnology formula provides a molecular bond of synthetic polymers to
      provide unsurpassed protection against UVA/UVB rays and other environmental
      contaminants.

Blend of urethane polymers fills-in light surface scratches and swirl marks to
      provide a deep, rich, high gloss shine.

One application lasts an entire year.

Safe for all finishes.

www.turtlewax.com/
    • marekatlanta71 Re: dobry wosk? 12.06.05, 21:56
      Ja ostatnio uzywam tego wynalazku:
      www.armorall.com/prodcat/gels_system.html
      i sobie calkiem chwale - ladnie myje, wosk latwy do nalozenia, zadnego polerowania.

A dzis probowalem uzyc tego:
      www.rainx.com/DU/images/PIC_P5.jpg
      i zdecydowanie odradzam - za instrukcja nie wytarlem samochodu i musialem go
      jeszcze raz myc bo wygladal jak zebra.
    • rapid130 Re: dobry wosk? 12.06.05, 22:28
      Miałem w rodzinie kiedyś nawiedzonego amłejowca. Już się nawrócił. ;) Ale mnie
      pozostało ciepłe uczucie do mleczka silikonowego Amway Silicone Glaze. Poleruje
      się tym leciutko, przyjemnie, bez wrażenia ścierania masła z maski, zaś efekt
      kropel-perełek po deszczu, utrzymuje się minimum 3 miesiące. Regularnie
      używany, po każdym myciu, daje bombowe efekty imponującej głębii koloru i
      intensywności połysku.

Niestety, flaszka 400 ml kosztuje coś około 40 zł.
      Trzeba za coś sektę utrzymać ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka