qrakki999 02.01.06, 10:27 Przy hamowaniu coś mi chrzęśći w prawym tylnym kole. (odgłos identyczny jak przy zjeżdzonych klockach). Mam z tyłu bębny. Zafajdały się, czy to cos poważniejszego? Macie jakieś pomysła pzdr Q Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lexus400 Re: Coś mi chrzęści 02.01.06, 14:51 > Macie jakieś pomysła ...mamy - trzeba tam zajrzeć:)) Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Coś mi chrzęści 02.01.06, 15:03 To samo mialem napisac, ale zagladanie w bebny to sprawa intymna wiec sie wstydzilem.., Odpowiedz Link
qrakki999 Re: Coś mi chrzęści 02.01.06, 16:27 Qrna - to w takim razie jadem do ASO - auto ma 1,5 msc gwarancji jeszcze - niech oni zaglądają. Q Odpowiedz Link
dwiesciepompka Re: Coś mi chrzęści 02.01.06, 16:40 mam to samo zaglądałem szczęki się nie skończyły być może to łożysko jak odgadniesz to daj znać:) Odpowiedz Link
qrakki999 Re: Coś mi chrzęści 02.01.06, 16:53 Ale czy łożysko może chcrzęścić tylko przy hamowaniu??? Mi chrzęści wyraźnie przy pierwszych kilometrach, przy hamowaniu hamulcem. Nie chrześci za każdym razem, czasami jest cisza. Zazwyczaj po paru kilometrach jest cisza, ale też nie zawsze! Q Odpowiedz Link
dwiesciepompka Re: Coś mi chrzęści 02.01.06, 17:40 mam identycznie! ale mam tez tyłu walnięta tuleje na drażku reakcyjnym,która wymienie w tym tygodniu ale nie wiem czy ma to jakis związek Odpowiedz Link
qrakki999 Re: Coś mi chrzęści 02.01.06, 18:37 dwiesciepompka napisał: > mam identycznie! > ale mam tez tyłu walnięta tuleje na drażku reakcyjnym Ja pierdziele brzmi groźnie;) Nie no cholera nie chce mi sie teraz jeszcze do ASO jeździć. Eeech pzdr Q Odpowiedz Link
dwiesciepompka Re: Coś mi chrzęści 02.01.06, 19:39 > Ja pierdziele brzmi groźnie;) hehe,ja tylko powtarzam za mechanikiem sam bym tego przecież nie wymyślił:) Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Coś mi chrzęści 02.01.06, 21:21 Po pierwsze: dziwnym trafem szczęki w Polo/Fabii/Ibizie potrafią wytrzymać nawet mneij niż 60 tys. km - warto sprawdzić co i jak. Po drugie: jest teraz bardzo mokro i "korozyjnie" (chlorek wapnia też powoduje korozję). Jeśli samochód stoi "pod chmurką", do kilku godzinach powierzchnie cierne mogą sie pokryć nalotem rdzy - co by tłumaczyło dlaczego po kilku km jest cisza (rdza się ściera i jest spokój). Po trzecie: jedź do ASO - jest gwarancja, niech się męczą :) Odpowiedz Link
wujaszek_joe Re: Coś mi chrzęści 03.01.06, 19:01 tez mi tak chrzęści przy hamowaniu, byłem pewien ze to z przodu i dałem wymienić klocki (i tak sie konczyły). jakbym ręczny po drodze zaciągnął tobym wiedział które hamulce szumią... po dłuższej jezdzie szumi ciszej ale szumi. corsa ma 8lat i 60tyś km więc rdza miała chyba dużo czasu. w przyszłym tygodniu pan mechank sie zaopiekuje Odpowiedz Link
qrakki999 Re: Coś mi chrzęści 04.01.06, 09:08 wujaszek_joe napisał: . > corsa ma 8lat i 60tyś km więc rdza miała chyba dużo czasu. Q: kurka wodna ale moje auto nie ma 2 lat i ma przejechane 41 tyś i takie mecyje:/ pzdr Q Odpowiedz Link
wujaszek_joe Re: Coś mi chrzęści 04.01.06, 17:41 corsiskiem jezdził dziadek w tempie 6tyś km rocznie, wnuk w pół roku zrobił 12tyś Odpowiedz Link
astro_glide Re: Coś mi chrzęści 03.01.06, 02:16 Moze jedna ze sprezyn przerdzewiala ,zleciala i chrzesci ? Odpowiedz Link
qrakki999 Re: Coś mi chrzęści 03.01.06, 08:44 Dzięki za info - pojade w przyszłym tygodniu do ASO. pzdr Q Odpowiedz Link
dwiesciepompka Re: Coś mi chrzęści 17.01.06, 09:28 Byłeś w ASO, przestało chrzęścić? Wymieniałem w/w tuleje i nic mi nie szura. Tylko,ze juz przed wymianą nie chrzęściło:), więc to nie od tego.Może koncepcja sherlocka była słuszna. Odpowiedz Link
qrakki999 Re: Coś mi chrzęści 20.01.06, 17:50 Jestem umówiony dopiero na 31.01 (dzisiaj się umawiałem - nie miałem czasu wczesniej się tym zając). I tak naprawdę to nie przez hamulce ale przez jakies stuki z tylnego zawieszenia??? - Hamulce juz prawie nie daja znać o sobie - nie wiem jakiś badziew się powycierał czy cuś??? Ale poprosze o zbadanie obu bębnów i zgłosze natarczywe chrzęszczenie - bo tak do niedawna było. Przy okazji miło mnie zdziwili kosztem przeglądu po 45 tyś - wg wersji telefonicznej w Wawie - bez oleju ok 350 zł (wymiana filtra oleju, p.pyłkowego, wymiana płynu hamulcowego, z robocinzną), W Radomiu to samo - 200 zł:)) Dam znać po wizycie w ASO - co to było? pzdr Q Odpowiedz Link
dwiesciepompka Re: Coś mi chrzęści 20.01.06, 19:26 > Dam znać po wizycie w ASO - co to było? Ile mam czasu na odpowiedź? :))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link