25.07.06, 02:20
Nowa kampania reklamowa Hummera:

Scena pierwsza: Facet kupuje w sklepie zdrowa zywnosc, kielki, tofu. Za nim
drugi facet kupuje gore miesa. Spogladaja na siebie z zaklopotaniem.

Scena druga: Facet pierwszy kupuje Hummera H2

Haslo reklamowe: "Ehance your manhood"
Obserwuj wątek
    • rapid130 Re: Hummer H2 25.07.06, 12:50
      Tupeciarze...

Ukręcili łeb - dosłownie i w przenośni - elektrycznemu EV1, a teraz bezczelnie
      reklamują te "czołgi".
    • cracovian Jestes pewien, ze H2, a nie H3? 25.07.06, 18:21
      Pamietam ta z facetem, widzialem tez z kobieta na placu zabaw - wydawalo mi
      sie, ze to byl jednak H3 (?), ktory akurat jak na Hummera jest calkiem fajny.
      Solidna terenowa rama Isuzu D-Max, niezly i srednio-oszczedny silnik
      pieciocylindrowy (220 koni), nawet bym kupil...
      • drpawelek Re: Jestes pewien, ze H2, a nie H3? 25.07.06, 21:00
        Moze i H3 (musze sie przyjrzec), ale bardziej zwrocilem uwage na aspekt
        psychologiczny...
    • sherlock_holmes Re: Hummer H2 25.07.06, 21:07
      Nawet jakby jadł samą sałatę i szpinak, i tak nic mu nie pomoże :P Kupno Hummera świadzy o braku posiadania mózgu...
      • cracovian bzdura... 26.07.06, 22:07
        Hummer to sama nazwa... Sa 3 rodzaje (wiem, ze w Polsce nalogowo sie je myli -
        o tym posle czy cholera wie o jakim innym kretynie polityku czytalem w gazecie
        co ma H2, ze niby taki sam jakim jezdza Marines - co za idiotyzm)

H1 w nastepnym roku nie bedzie juz robiony choc lepszej terenowki na swiece po
        prostu nie ma, H2 jest co prawda srednio przydatny, ale nie rozni sie tak
        bardzo od Yukon albo Tahoe, ktorych sprzedaje sie tutaj dziesiatki tysiecy.

H3 (ten z reklam) to juz fajny i dosc zgrabny woz i mozna nawet powiedziec,
        ze "oszczedny" jak na prawdziwa ramowke.

Z perspektywy europejskiej mozna mowic o braku mozgu, ale pamietaj, ze wiele,
        jezeli nie wszystko zalezy od tego po ktorej stronie oceanu siedzisz... Ludzie
        maja ten sam mozg, a mieszkancy starego kontynentu niestety nie sa super-rasa...
        • crannmer Ameryka to nie caly swiat 26.07.06, 22:31
          > H1 w nastepnym roku nie bedzie juz robiony choc lepszej terenowki na swiece po
          > prostu nie ma,

Ameryka to nie caly swiat.

Jak na czysta terenowke H1 jest za duzy i ciezki i przegrywa z mniejszymi i
          lzejszymi. Szczegolnie w terenie innym, niz pustynny.
          Jak na terenowa ciezarowke H1 przegrywa juz w przedbiegach z Unimogiem.

Ciekawe, czemu nikt nie uzywa Hummerow w zawodach trialu terenowego?
          :->

MfG

C.
          • cracovian Re: Ameryka to nie caly swiat 27.07.06, 02:56
            Jesli chodzi o swiat motoryzacji to USA jak najbardziej jest swiatem, a
            przynajmniej jego polowa (przeszlo 16 milionow sprzedanych nowych sztuk/rok).

Zreszta moge tez powiedziec, ze Matiza bezmozgowcy kupuja, bo to trumna na
            kolkach, ale wiem przeciez lepiej, ze to zalezy od punktu widzenia, zasobnosci,
            okolicy i dla wielu ludzi to jest samochod marzenie.

A czemu tak skrzetnie omijacie to co napisalem o H3? Czy to nie Hummer? H1 jest
            out, wiec nie ma co na jego temat nawet dyskutowac, H2 powoli w sprzedazy leci
            w dol co przy cenach paliwa jest jak nabradziej naturalne, a H3 jest wlasnie
            przyszloscia tej marki i na tym GM akurat wlasnie b. ladnie jedzie.

Naprawde wystarczy pojsc na strone i zobaczyc, ze Hummer to trzy rozne pojazdy,
            bo na przyklad na Bliskim Wschodzie mowia, ze Toyoty to tylko bezmozgowcy
            kupuja skoro marka kojarzy im sie glownie z Landcruiserem...

www.hummer.com/
            • crannmer Re: Ameryka to nie caly swiat 27.07.06, 07:48
              cracovian napisał:

> Jesli chodzi o swiat motoryzacji to USA jak najbardziej jest swiatem, a
              > przynajmniej jego polowa (przeszlo 16 milionow sprzedanych nowych sztuk/rok).

Mam wrazenie, ze czytasz tylko slowa kluczowe i dajesz riposte na odlew.
              Napisales konkretnie:
              "choc lepszej terenowki [H1 - przyp. moj] na swiece po prostu nie ma,"

na co ja konkretnie odpowiedzialem, ze jesli swiat to nie tylko USA, to zaprawde
              sa lepsze terenowki.

Tak wiec wywody o bezmozgowcach mozesz w stosunku do mnie sobie darowac.

Chyba, ze chcesz uslyszec, dlaczego uwazam osoby uzywajace samochody o spalaniu
              100..200 % wyzszym od sredniej krajowej za zlodzieji.

Okradajacych moje dzieci i wnuki z ograniczonych zasobow naturalnych tej Ziemi.
              I przyczyniajacych sie do destabilizacji politycznej w napietych regionach.

> Naprawde wystarczy pojsc na strone i zobaczyc, ze Hummer to trzy rozne
              > pojazdy,

I wszystkie trzy bez wiekszego sensu. Poza przypadkami koniecznosci kurowania
              kompleksow malego ptoka. Bo ten kuruja jak sadze calkiem dobrze.

MfG

C.
              • cracovian Re: Ameryka to nie caly swiat 27.07.06, 15:37
                >Chyba, ze chcesz uslyszec, dlaczego uwazam osoby uzywajace samochody o spalaniu
                > 100..200 % wyzszym od sredniej krajowej za zlodzieji.

Prosze napisz - chce uslyszec poniewaz:

Srednia krajowa to 20.4 MPG. Srednia H3 to 18 MPG (16-20).

Moja zona musi miec malego ptoka, bo jej woz regularnie zre 16 MPG w dojazdach
                do szkoly, sklepu, plac zabaw, itd.

Za to moja osobowka w dojazdach na przystanek ma srednia 12 MPG, czyli ja w
                ogole musze miec dziure zamiast kutasa.

To ze nowy japonski SUV z 10-letnia gwarancja w tym czasie byl w cenie Corolli
                i to, ze za GTO place $120/miesiac w leasingu i ze jezdze (wiem przynajmniej ze
                jezdze) >5000 tys. mil na rok, a do pracy jezdze autobusem nie ma znaczenia.
                Zeby byc poprawnym przed domem musza stac Civici? Jesli tak uwazasz to sam
                jestes zlodziej.
              • cracovian lepsze terenowki 27.07.06, 16:48
                Co do terenowek to, rzeczywiscie, w niektorych sytuacjach Suzuki Samurai albo
                UAZ albo nawet Niva moze sie wydawac nalepsza, a w wyscigu po zroznicowanym
                terenie to nawet zmodifikowany nieramowy Montero/Pajero wszytkie inne bije.

Ale tak z reka na sercu mozesz powiedziec, ze jest lepsza produkcyjna maszyna
                niz H1 z turbodieslem Isuzu jesli chodzi o jazde kiedykolwiek i gdziekolwiek?
                Skoro tak myslisz to powiedz ktory wedlug Ciebie jest lepszy - ciekawy rowniez
                jestem w ktorym kraju to cudo wystepuje, bo poza ruskimi wozami to w USA raczej
                znajdziesz wszystko.

Wtedy mozemy polemikowac, bo ogolnikami raczej sie nie da.
        • sherlock_holmes Re: bzdura... 29.07.06, 23:04
          Hummer, niezaleznie od numerka, jest zwalistą kupa złomu. Choćby Mercedes G i Land Rover bija go na głowę w terenie, jak i jeśli chodzi o zdolnosci przewozowe. A np. w Afryce do tej pory rządzi Toyota Land Cruser, bo to jedyne auto zdolne "przeżyć" w naprawdę ekstremalnych warunkach.
          PS. Nawet jeśli H1 czy nawet H3 są niezłe w terenie, i tak nikt poza armią (H1) nie wykorzystuje ych aut do celów takich, dla jakich je projektowano. Służą wyłącznie jako przedłuzacz.
          • cracovian Jeszcze raz powtarzam, realiow nie znacie... 31.07.06, 06:03
            Duze SUVy to w USA domena kobiet, wiec o przedluzaniu to tylko w Europie mozna
            mowic. Samochody poza kregami imigracyjnymi naprawde nie imponuja ludziom...
            Kupujesz to w czym sie dobrze siedzi i w czym sie dobrze czujesz.

Ja osobiscie lubie kupowac nowe zelastwo okazyjnie... Mam rodzine, dzieci i
            naprawde nie mam co przedluzac i komu, a udalo mi sie jezdzic super bryczka
            (5.7l, 350 koni) w cenie dwunastoletniego Civica. Jak juz wspomnialem zona
            jezdzi Trooperem, bo fajny pojemny woz byl za grosze z super gwarancja i
            jakoscia.

GTO zamienimy na vana w grudniu, bo rodzina rosnie. A jesli 2006 GTO znowu w
            ostatnim momencie bedzie tani to kupie drania, bo lepszego samochodu na 4 osoby
            dla przecietnego zjadacza po prostu nie ma.

Kiedy cena benzyny wreszcie zmusi wiekszosc Amerykanow na przesiadke do Corolli
            to reszta swiata bedzie juz wtedy jezdzila na rowerach. Socjalu tutaj nie ma,
            wiec chociaz przyjemnosc jazdy i duze gabaryty nam zostaja...
    • tomek854 Re: Hummer H2 27.07.06, 12:21
      O braku posiadania mozgu swiadczy wynajmowanie 14 metrowego hummera-limuzyny
      zeby pojechac do knajpy w sobote - to taki szkocki sposob spedzania wolnego
      czasu ;)
    • marekatlanta71 Re: Hummer H2 27.07.06, 21:41
      Kurcze, a tutaj reklamuja w telewizji jakas nakladke wibrujaca Unimilu - zaklada
      sie toto na czlonka i ma byc podobno lepiej. COreka mnie pyta po co to - i co ja
      mam jej odpowiedziec (szczegolnie ze mam zamiar kupic toto jako pamiatke z PL)?
      • drpawelek Re: Hummer H2 27.07.06, 22:58
        Nakladka wibrujaca Unimilu sluzy dokladnie do tego samego, co Hummer H2:

"It will enhance your manhood"!
        • drpawelek Re: Nowa wersja reklamy. 29.07.06, 06:16
          Dzisiaj pojawila sie nowa wersja reklamy:

Na koncu nie ma juz niczego na temat reperowania sobie meskosci. Teraz slogan
          reklamowy brzmi:

"Restore your balance".
    • cracovian OK - widzialem wreszcie ta reklame wczoraj... 29.07.06, 14:59
      Byl to jak najbardziej H3, a haslo reklamowe bylo: "Restore the Balance"

To tak dla scislosci...
      • cracovian oh, ok - zmienili haslo... 29.07.06, 15:01
    • tomek854 Re: Hummer H2 29.07.06, 21:54
      Dzisiaj widzialem bucow w hummerze limuzynie, zaklinowali sie na rogu ulicy, bo
      byla za dluga.

To jest o polowe dluzsze od takiej strasznie dlugiej amerykanskiej limuzyny i z
      tylu ma podwojna os.

Ten ktos to musi miec chyba penisa wklesnietego do srodka...
      • marekatlanta71 Re: Hummer H2 29.07.06, 22:27
        > Ten ktos to musi miec chyba penisa wklesnietego do srodka...

O ile sie nie myle to w takim wypadku powinienies napisac "ta" a nie "ten" :)
        • tomek854 Re: Hummer H2 05.08.06, 17:49
          E, nie, kobiety do powiekszania swoich walorow maja silikon i nie potrzebuja
          hummerow :-)
          • typson Re: Hummer H2 06.08.06, 00:06
            a ja (teraz bedzie glupio) ogladalem w wieczorze zbrodni na discovery, o tym jak
            tranzystory powiekszały sobie biusty silikonem sanitarnym. I ponoc zasadniczo
            niczym sie nie rozni od takiego medycznego, w sensie i jeden i drugi jest tak
            samo inwazyjny dla organizmu. No moze ten od kibli sie zestala, choc jest
            przeciez masa silikonow technicznych. W kazdym razie temten tranzystor zszedł,
            bo zle aplikował i silikon dostał sie do naczyn krwionosnych wywolujac
            zatorowosc plucną

to tak btw bylo ;)
        • typson Re: Hummer H2 06.08.06, 00:07
          > > Ten ktos to musi miec chyba penisa wklesnietego do srodka...
          >
          > O ile sie nie myle to w takim wypadku powinienies napisac "ta" a nie "ten" :)

w takim wypadku powiedzenie "stykac sie siusiakami" nabiera nowego wymiaru
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka