Dodaj do ulubionych

HGW ma 10 punktów przewagi ;)

18.11.06, 13:43
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3742865.html
uff, uff, jest jeszcze jakaś nadzieja.

Co prawda sondaż byl przeprowadznony 16go czyli dzien przed tym, jak PO jawnie
zdeklarowała, ze nie bedzie sie koalicyjnie bratać z lewica i demokratami.
Ciekawe jakby te informacje wpłyneły na wyniki sondazu. W sumie pewnie jest
sporo i takich ludzi ktorych to niepokoi (jak chocby ja) co i takich, ktorych
to cieszy, bo w koalicji z "czerwonymi" widza zło piekielne. Ci drudzy to ci,
ktorzy zawsze sklaniają sie w strone PISu, by miec gwarancje odsuniecia lewicy
od rządów, gwarancje, ktorych to PO nie daje tak silnych (czyżby?)
Obserwuj wątek
    • truskava Re: HGW ma 10 punktów przewagi ;) 18.11.06, 20:42
      Z jednej strony fajno, że niby taka duża jest przewaga, ale z drugiej strony
      wolałbym chyba, żeby w sondażach było bliżej remisu, bo bez względu na sondaże
      moherowy elektorat stawi się tłumnie przy urnach. Natomiast część elektoratu PO
      może olać wybory ("10% przewagi, to przecież zwycięstwo mamy w kieszeni"),
      bo byznesmen będzie wolał wysoczyć w weekend na narty (jak spadnie śnieg),
      lub gdzieś do lasu (jak będzie ciepło i słonecznie).
      A jak bedzie lało, to mu nie bedzie się chciało dupy ruszyć z domu.
      I wszystko może skończyć się jak w zeszłym roku, przy okazji ostatnich wyborów
      parlamentarnych a potem prezydenckich.
      • margotje Re: HGW ma 10 punktów przewagi ;) 19.11.06, 18:56
        Moze jednak zalozyles najczarniejszy z czarnych scenariuszy. Z przeprowadzonych
        przez mnie na miejscu sondazy bowiem wynikalo, ze wszyscy do urn ruszaja, zeby
        pisiorom bobu zadac.
        Obawiam sie jednakze bardzo mocno elektoratu Borowskiego, ktory moze pojsc za
        urynowcami (pis - po niderlandzku [ino nieco inaczej pisane] - znaczy uryna)
        Moje obawy na podstawie oswiadczenia Donalda, ze nie ma mowy o koalicji z
        lewica....
        Nie wiem, czy dobrze robie stawiajac na PO. Jej lider zdaje mi sie byc troche
        jebniety.........
        • niknejm Re: HGW ma 10 punktów przewagi ;) 23.11.06, 18:07
          margotje napisała:

> Nie wiem, czy dobrze robie stawiajac na PO. Jej lider zdaje mi sie byc troche
          > jebniety.........

Cóż, HGW z kolei czerpała inspirację do pracy zawodowej (jako bankowiec
          podejmujący decyzje dużej wagi) z rozmów z Duchem Świętym - jak radośnie
          oświadczyła gazetom. Ja do religii osobiście mam duży szacunek, ale zabrzmiało
          to ciutek dziwnie...

Pzdr
          Niknejm
    • emes-nju Re: HGW ma 10 punktów przewagi ;) 20.11.06, 12:43
      Jakos spokoj odzyskam dopiero po ogloszeniu wynikow. Kazio tak slicznie obiecuje, ze wszystko da, a HGW jest raczej blizsza, jakze niepopularnej, wizji "krwi, potu i lez".
      • computerland1 Re: HGW ma 10 punktów przewagi ;) 20.11.06, 12:50
        ruszajmy do urn i nie patrzmy na innych. w kupie sila (co nie co, wie o tym
        edek:):):) ).
        • emes-nju Re: HGW ma 10 punktów przewagi ;) 20.11.06, 12:53
          Edek nic nie wie o sile kupy, bo nie udalo mu sie takowa odetkac sracza. Musial uzyc niesportowych metod - jakiejs spirali cycus... A co on chcial, zeby szambo dzieci nie mialo...?
          • computerland1 Re: HGW ma 10 punktów przewagi ;) 20.11.06, 13:03
            chodzilo mi o to, ze taka kupa to i wielki sracz umie zatkac:)
            • edek40 Re: HGW ma 10 punktów przewagi ;) 20.11.06, 13:44
              Nikt mnie nie zlapal za... No wlasnie za co? A wiec ,nikt mi nie moze udowodnic, ze to ja zatkalem.

Jednak kupa mosci panowie do urn.
              • computerland1 Re: HGW ma 10 punktów przewagi ;) 20.11.06, 13:45
                kto by nie zatkal, to chodzi o sam fakt. sile kupy znasz:):)
    • flamengista genialne te sondaże 23.11.06, 18:35
      nie dalej jak wczoraj pokazywano taki, w którym Marcinkiewicz ma już 1 punkt
      przewagi nad HGW.

Do tego wydarzenia w Halembie PiS nie przeszkodzą, a raczej pomogą. Bo Kaczyńscy
      brylują w mediach i obiecują rodzinom ofiar złote góry.

Koszmar i żenada zarazem.
      • niknejm Re: genialne te sondaże 24.11.06, 11:24
        flamengista napisał:

> Bo Kaczyńscy brylują w mediach i obiecują rodzinom ofiar złote góry.

A potem będzie jak zwykle. Czyli tak jak z 3mln mieszjkań, obniżką podatków
        itd. itp. Tylko to wyjdzie dopiero po wyborach samorządowych. Ale i tak zgraja
        ludzików zagłosuje na Kazia.

> Koszmar i żenada zarazem.

Owszem.

Pzdr
        Niknejm
    • mejson.e Borowski zagłosuje na HGW 24.11.06, 13:06
      To jest właśnie odwaga - liczy się przekonanie a nie urażona duma.

Szacunek!

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3753645.html

Pozdrawiam,
      Mejson
      --
      Automobil
      Forum pozytywnie zakręconych automaniaków.
      • typson Re: Borowski zagłosuje na HGW 24.11.06, 13:16
        jesli chodzi o dumę gotową na urażenie to mam wrazenie, ze zarowno PO jak i PiS
        mają takie same jej pokłady
        • mejson.e Pokłady dumy 24.11.06, 13:22
          typson napisał:

"jesli chodzi o dumę gotową na urażenie to mam wrazenie, ze zarowno PO jak i PiS
          mają takie same jej pokłady"

Ano!

PO potrafiła zagłosować za bezsensownym becikowym tylko na złość PiS-owi...

Pozdrawiam,
          Mejson
          --
          Automobil
          • edek40 Re: Pokłady dumy 24.11.06, 13:56
            PO zaczyna mi przypominac inteligencika w starciu z wrednym, duzym i agresywnym lobuzem. Przyznam, ze sam zapewne jestem takim inteligencikiem, wiec rozumiem taka postawe. Patrzac jednak z boku nie do konca mi sie ona podoba. Jednak dzialania PiS stanowia w moich oczach wystarczajaca przewage dla nieco szczeniackich pyskowek PO.
      • emes-nju Re: Borowski zagłosuje na HGW 24.11.06, 13:52
        mejson.e napisał:

> To jest właśnie odwaga - liczy się przekonanie a nie urażona duma.
        >
        > Szacunek!
        >
        > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3753645.html

Jestem zdeklarowanym antykomunista. Ale na Borowskiego moglbym oddac swoj glos. W zasadzie nie balbym sie jego, mimo jego dosc czerwonych korzeni - mialem zreszta przyjemnosc poznac Borowskiego osobiscie i zrobil na mnie jak najlepsze wrazenie. Tylko, ze Borowski po wygranej musialby sie opierac na swoim aparacie. A tego nie bardzo chce.
        • typson Re: Borowski zagłosuje na HGW 24.11.06, 15:20
          tez go poznalem. Mieszka obok i kiedys moja suka zrolowała jego mini-pieska.
          Musialem troche przepraszac :D
          • edek40 Re: Borowski zagłosuje na HGW 24.11.06, 15:32
            Dobrze, ze to nie byl mini-piesek Kaczora. Mialbys sluzby specjalne na karku i posadzenie o przynaleznosc do... No, wiadomo.
        • mejson.e Borowski i korzenie 24.11.06, 15:34
          emes-nju napisał:

"Jestem zdeklarowanym antykomunista. Ale na Borowskiego moglbym oddac swoj glos.
          W zasadzie nie balbym sie jego, mimo jego dosc czerwonych korzeni

(...)
          Tylko, ze Borowski po wygranej musialby sie opierac na swoim aparacie. A tego
          nie bardzo chce."

Mamy bardzo podobne zdanie ;-)

Sądzę jednak, ze Borowski na czele połączonej lewicy i demokratów, dalby większe
          gwarancje odcięcia od czerwonych korzeni, niż młody Olejniczak, który łatwiej
          ulegałby wpływom Millera czy Oleksego, a ci są wciąż w SLD.
          Wszak Borowski odważył się odciąć od starej "złej" lewicy i nie bał się postawić
          właśnie takim betonom.

Obecność w tym nowym ugrupowaniu ikon Solidarności coraz bardziej przekonuje
          mnie, że należy skończyć z tradycyjnym podziałem na styropian i komunę a
          przyjrzeć się programom i metodom.

Pozdrawiam,
          Mejson
          --
          Automobil
          • emes-nju Re: Borowski i korzenie 24.11.06, 16:28
            mejson.e napisał:

> Sądzę jednak, ze Borowski na czele połączonej lewicy i demokratów, dalby
            > większe gwarancje odcięcia od czerwonych korzeni, niż młody Olejniczak, który
            > łatwiej ulegałby wpływom Millera czy Oleksego, a ci są wciąż w SLD.

W tym tkwi sila Borowskiego! Mam sporo mlodych, napelnionych slicznymi ideami znajomych, dla ktorych SLD nie jest za specjalna opcja, natomiast Borowski z jego lewicowymi pogladami i owszem. Skoro juz musza byc na tym swiecie zwolennicy zabierania bogatym, zeby nie dac biednym (na tym realnie socjalizm polega), to wole, zeby prowadzil ich Borowski niz Miller, Cimoszewicz czy Oleksy.
            • margotje Re: Borowski i korzenie 24.11.06, 17:21
              Proponuje nie mylic lewicy z komunistami.
              W mojej drugiej ojczyznie (wlasnie w srode byly wybory pralamentarne)
              zdecydowanie wygraly partie lewicowe, nie majace nic a nic wspolnego z komuna,
              czy tez komunistami - jak wolicie.
              PS. sama zreszta - przyznaje sie - glosowalam na Partie Pracy
              • emes-nju Re: Borowski i korzenie 24.11.06, 17:30
                Sa kraje, w ktorych komunizmu po prostu nie bylo. Sa kraje gdzie jest lewica i prawica, a nie tak jak u nas lewica czerwona (postkomunisci) i czarna (postsolidarnosciowcy).

Dla mnie kazdy, kto jest w partii wywodzacej z PZPR robi za komuniste (mimo nawet tego, ze PZPR za bardzo komunistyczna nie byla). A jakby nie patrzec Borowski w SLD byl... Do samego Borowskiego personalnie nic nie mam, ale... No nic - na szczescie nie jestem zmuszony wybierac pomidzy marionetkiewiczem, a Borowskim.
              • edek40 Re: Borowski i korzenie 24.11.06, 17:36
                I wlasnie dlatego jeden moj znajomy z Holandii powiada, ze tu opodatkowane jest nawet powietrze.
                • margotje Re: Borowski i korzenie 24.11.06, 18:42
                  edek40 napisał:

> I wlasnie dlatego jeden moj znajomy z Holandii powiada, ze tu opodatkowane jest
                  > nawet powietrze.

Pojedz do Karpacza czy Miedzyzdrojow jako turysta, to sie przekonasz, czy nie
                  placisz podatku "od powietrza"

Moze ten Twoj znajomy slyszal, ze gdzies dzwonia, tylko nie wiedzial w ktorym
                  kosciele? ;))
                  • edek40 Re: Borowski i korzenie 24.11.06, 19:30
                    No nie wiem. Mieszkam w Warszawie. Po ostatniej wizycie w Zakopanem (wiec chyba tez z klimatycznym) uznalem, ze nie stac mnie na mieszkanie w stolicy. Na oko wszystko w tym drogim kurorcie jest tansze. A to o powietrzu to rodowity Holender powiedzial o swoim kraju w kontekscie naszych opowiesci o fiskalizmie w Polsce. Fakt, w Holandii cos z tych podatkow jest, ale gospodarka lichutko sie ma, wiec i tu nalezy zakladac ciecia i oszczednosci.
    • typson Aurelia Ostrowska 24.11.06, 20:08
      wlasnie widziałem w Uwadze a TVNie reportaz o tej pani. Juz chyba cykl
      reportazy. Tak przekupnej dziwki dawno swiat nie widział. Oczywiscie dostała za
      swoje wyczyny ponad 40 tysiecy nagrody, przy czym np zwolnienie w trybie
      natychmiastowym dyrektora szpitala za to, ze nie chce przedluzyc umowy z
      prywatna stacją dializ, na niekorzystnych dla szpitala warunkach za to
      proponowanych przez ową stacje, stacje szczycącą sie poparciem w urzedzie miasta
      mowi samo za siebie.

Zmiesc te moherowe kurwiska z powieszchni mojego miasta prosze!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka