fanfan1 19.02.07, 11:49 Może na forum jest ktoś, kto ma taki samochód ? Chętnie dowiem się opinii z "pierwszej ręki" o tym samochodzie. Warto czy nie zawracać sobie głowy ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
franek-b Re: Lexus GS 450h 19.02.07, 11:57 > Może na forum jest ktoś, kto ma taki samochód ? Chętnie dowiem się opinii > z "pierwszej ręki" o tym samochodzie. Warto czy nie zawracać sobie głowy ? Niestety chyba za wielu userow nie znajdziesz:-) Kolega planuje kupic, jezdzi teraz RXem (a w zasadzie jego zona), wiec moze jak kupi to bezie jakies info... Odpowiedz Link
fanfan1 Re: Lexus GS 450h 19.02.07, 13:10 Wiem, że u nas to trudne, ale może ktoś z Kolegów z U.S.A ? Odpowiedz Link
inna-bajka Re: Lexus GS 450h 19.02.07, 12:07 Kilka lat temu byłam szczęśliwą posiadaczkę Lexa ES 300 (3,0) Kupiłam jako 8 latka a sprzedałam jako 10 latka. Ani grosza nie wsadziłam do niego choć miał przejechane w chwili zakupu 350 000 km, byłam trzecią posiadaczką. Kolega kupił sobie w tym samym czasie takiego samego tylko z przejechanymi 560 000 km i tylko wymieniał w nim amortyzatory. Świetny silnik, cichy i z kopytem, palił 12-15 l, cudowny sprzęt grający, a komfort jazdy jak poduszkowcem. Jedyny mankament, to upierdliwość służb kontrolnych ;-P Odpowiedz Link
fanfan1 Re: Lexus GS 450h 19.02.07, 13:12 Dzięki za info, ale ten 450h to hybryda (dwa silniki tj. spalinowy + elektryczny) i tu mam problem. Myślę coś takiego sprowadzić, bo nowy to ok. 250 tyś. zł - za dużo jak na nasze .... drogi. Odpowiedz Link
rapid130 Re: Lexus GS 450h 19.02.07, 15:13 To ja chyba najbliżej... Zrobiłem trochę więcej niż jazdę próbną za kierownicą Priusa. Pokonałem nim około 200-250 km. Podsumowanie w jednym. Jeżeli masz w żyłach benzynę, to hybrydowy Lexus też się nie spodoba. Natomiast jeśli podchodzisz do samochodu czysto użytkowo, to hybrydowiec jest ciekawym rozwiązaniem. Dobre antidotum na nerwowy, szarpany ruch drogowy. Ale już na długich, pustawych trasach pokonywanych z dużą prędkością [Prius] nie ma żadnych atutów. Odpowiedz Link