Dodaj do ulubionych

Prosze o wykluczenie HIPa z tego forum

30.10.03, 12:48
Uzasadnienie:

Wedlug mnie jest to przypadek skrajnej manii przesladowczej. Z nim nie ma
dyskusji, dla niego kazdy kto ma spojler nadaje sie do transportu do
Treblinki. Jeszcze nie widzialem, zeby dyskutowal w innym watku niz na temat
tego ze tuning jest bee. Nawet jesli jest inny watek to i tak zacznie swoja
spiewke. Reprezentuje skrajnie sprofilowane myslenie w stylu i tak
wszystkiemu winni sa tuningowcy, dla mnie to dyskwalifikuje ta osobe z tego
forum.

Zeby nie bylo watpliwosci, jedyny tuning jaki kiedykolwiek popelnilem to byla
wymiana galki skrzyni biegow w aucie pare lat temu...

Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • sherlock_holmes Re: Prosze o wykluczenie HIPa z tego forum 30.10.03, 12:52
      To, co prezentujesz w tym poscie, to rowniez jest radykalizm :-)
      Nie bedziemy usuwac nikogo tylko ze wzgledu na to, ze ma kontrowersyjne
      poglady. Przeciez to nie forum lizusow, tylko dyskusyjne.
      • franek-b Re: Prosze o wykluczenie HIPa z tego forum 30.10.03, 12:55
        > To, co prezentujesz w tym poscie, to rowniez jest radykalizm :-)
        > Nie bedziemy usuwac nikogo tylko ze wzgledu na to, ze ma kontrowersyjne
        > poglady. Przeciez to nie forum lizusow, tylko dyskusyjne.

Tak jest to radykalizm, lecz chyba taka byla idea tego forum?

To dlaczego nie chciales dyskutowac z niejakim Kuzynem i jego alter ego? Z nim
        nie ma dyskusji... on we wraku hondy zobaczyl tylko spojler.
        • zgred-j Re: Prosze o wykluczenie HIPa z tego forum 30.10.03, 13:03
          sherlock_holmes napisał:

> > Przeciez to nie forum lizusow, tylko dyskusyjne.

Może i prawda, choć "dyskucja" h.i.p.'a polega jedynie na "graniu" jak stara
          zdarta płyta gramofonowa tylko jednej piosenki.

Pozdrawiam
        • sherlock_holmes Re: Prosze o wykluczenie HIPa z tego forum 30.10.03, 14:09
          franek-b napisał:

> > To, co prezentujesz w tym poscie, to rowniez jest radykalizm :-)
          > > Nie bedziemy usuwac nikogo tylko ze wzgledu na to, ze ma kontrowersyjne
          > > poglady. Przeciez to nie forum lizusow, tylko dyskusyjne.
          >
          > Tak jest to radykalizm, lecz chyba taka byla idea tego forum?
          >
          > To dlaczego nie chciales dyskutowac z niejakim Kuzynem i jego alter ego? Z
          nim
          > nie ma dyskusji... on we wraku hondy zobaczyl tylko spojler.

Z kuzynem? A rozmawiasz z ludzmi, ktorzy zaczynaja z toba rozmowe od
          slow "skur..synu, ku..sie zlamany" itd?

>
    • przemo_c Re: Prosze o wykluczenie HIPa z tego forum 30.10.03, 12:58
      A ja nic przeciwko niemu nie mam... Przynajmniej wprowadza jakieś ozywienie...
      Nie lubi, bo nie lubi i czasami mu sie nie dziwię, choć z natury i zainteresowań
      stoję po drugiej stronie barykady...

Pozdruffka dla wszystkich...
    • wiktor_l Re: Prosze o wykluczenie HIPa z tego forum 30.10.03, 13:00

Drogi Franku,

A ja jestem za wykluczeniem Ciebie z forum, za naruszenie pktu 6 netykiety -
      przekaz reklamowy w Twoim podpisie.

Wiktor
      • franek-b Re: Prosze o wykluczenie HIPa z tego forum 30.10.03, 13:03

> Drogi Franku,
        >
        > A ja jestem za wykluczeniem Ciebie z forum, za naruszenie pktu 6 netykiety -
        > przekaz reklamowy w Twoim podpisie.
        >
        > Wiktor

Dobre:-)))
        A jak umieszcze linka do postu, ktorego jedyna zawartoscia bedzie ten
        dyskusyjny link to bedzie zlamanie tego pkt?
    • h.i.p Re: Prosze o wykluczenie HIPa z tego forum 30.10.03, 13:02
      franek-b napisał:

> Wedlug mnie jest to przypadek skrajnej manii przesladowczej.

hip: Jakie masz kwalifikacje do wypowiadania takich opinii?

Z nim nie ma
      > dyskusji,

hip: Jest dyskusja, ale na argumenty. Ty ich nie posiadasz, dlatego nie dziwię
      się, że masz z dyskusją problemy.

dla niego kazdy kto ma spojler nadaje sie do transportu do
      > Treblinki.

hip: Taka wypowiedź świadczy raczej o Twoich problemach zdrowotnych.

Jeszcze nie widzialem, zeby dyskutowal w innym watku niz na temat
      > tego ze tuning jest bee.

hip: Może jesteś ślepy?

Reprezentuje skrajnie sprofilowane myslenie w stylu i tak
      > wszystkiemu winni sa tuningowcy, dla mnie to dyskwalifikuje ta osobe z tego
      > forum.

hip: Ach jaki geniusz w Tobie tkwi skoro tak dokładnie wiesz jaki profil
      myślowy posiadają uczestnicy tego forum.

> Zeby nie bylo watpliwosci, jedyny tuning jaki kiedykolwiek popelnilem to byla
      > wymiana galki skrzyni biegow w aucie pare lat temu...

hip: Nie musisz się tłumaczyć.
      • zgred-j Re: Prosze o wykluczenie HIPa z tego forum 30.10.03, 13:05
        h.i.p napisał:

> hip: Jest dyskusja, ale na argumenty. Ty ich nie posiadasz, dlatego nie
        dziwię
        > się, że masz z dyskusją problemy.

Jako niepodważalny autorytet mówisz to wszystkim, więc faktem jest, że nie ma
        dyskucji.

Pozdrawiam
        • h.i.p Re: Prosze o wykluczenie HIPa z tego forum 30.10.03, 13:12
          zgred-j napisał:

> Jako niepodważalny autorytet mówisz to wszystkim, więc faktem jest, że nie ma
          > dyskucji.
          hip: W tym zdaniu zawarłeś całą masę nieścisłości.
          1. Nie jestem niepodważalnym autorytetem
          2. Nie wszystkim to mówię.
          3. Z wieloma osobami dyskutowałem i wielokrotnie dochodziliśmy do wspólnych
          wniosków.
          4. Ci, którym brakowało argumentów kończyli dyskusję stwierdzeniem, że
          "nie ma dyskucji"
          pozdr
      • franek-b Re: Prosze o wykluczenie HIPa z tego forum 30.10.03, 13:11

> hip: Jakie masz kwalifikacje do wypowiadania takich opinii?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14718&w=8755249&a=8771177

Takie same jak Ty do nazywania kogos swirusem, kogos kto stracil zycie w
        wypadku...

> hip: Jest dyskusja, ale na argumenty. Ty ich nie posiadasz, dlatego nie
        dziwię
        > się, że masz z dyskusją problemy.

Argumenty przedstawil Ci Niknejm w sposob tak oczywisty, ze az boli, ale nie Ty
        dalej swoje...

> hip: Taka wypowiedź świadczy raczej o Twoich problemach zdrowotnych.

Zgadles!, od paru dni bol mnie kregoslup;-)

> hip: Może jesteś ślepy?

Byc moze... ale to co piszesz jeszcze widze

> Reprezentuje skrajnie sprofilowane myslenie w stylu i tak
        > > wszystkiemu winni sa tuningowcy, dla mnie to dyskwalifikuje ta osobe z teg
        > o
        > > forum.
        >
        > hip: Ach jaki geniusz w Tobie tkwi skoro tak dokładnie wiesz jaki profil
        > myślowy posiadają uczestnicy tego forum.

Nie pisze o innych tylko o Tobie.

> hip: Nie musisz się tłumaczyć.

Pewnie, ze nie. Podkreslalem swoj obiektywizm, nie jestem zadna ze stron
        • h.i.p Re: Prosze o wykluczenie HIPa z tego forum 30.10.03, 13:20
          franek-b napisał:

> Takie same jak Ty do nazywania kogos swirusem, kogos kto stracil zycie w
          > wypadku...

hip: Nie kogoś kto stracił życie, tylko kogoś kto nie respektuje przepisów,
          urządza wyścigi uliczne i z własnej głupoty się zabija. A taki był przekaz w
          mediach. To zasadnicza różnica zrozumiała dla przeciętnie inteligentnego
          osobnika.

> Argumenty przedstawil Ci Niknejm w sposob tak oczywisty, ze az boli, ale nie
          Ty
          dalej swoje...

hip: Nie uczestniczyłeś w tamtej dyskusji więc nie wprowadzaj teraz bałaganu bo
          nie wiadomo do czego konkretnie teraz Twój komentarz się odnosi.

> Byc moze... ale to co piszesz jeszcze widze

hip: Szkoda, że nie wszystko.

> Nie pisze o innych tylko o Tobie.

hip: Ach, jesteś znawcą mojej osoby? Ciekawe...

Podkreslalem swoj obiektywizm, nie jestem zadna ze stron

hip: To chyba cudowne uczucie być przeświadczonym w swym własnym obiektywiźmie?
          Też bym tak chciał.
          • franek-b Re: Prosze o wykluczenie HIPa z tego forum 30.10.03, 13:30
            > hip: Nie kogoś kto stracił życie, tylko kogoś kto nie respektuje przepisów,
            > urządza wyścigi uliczne i z własnej głupoty się zabija. A taki był przekaz w
            > mediach. To zasadnicza różnica zrozumiała dla przeciętnie inteligentnego
            > osobnika.

Z logika to ma niewiele wspolnego... Wyjasnij mi wiec czy nazwales go swirusem
            czy nie?
            1 czy wiesz z jaka predkoscia jechal a jaka jest dozwolona w tamtym miejscu?
            odp. nie
            2 czy uczestniczyl w wyscigu ulicznym?
            odp. nic na to nie wskazuje
            3 czy jest glupi?
            odp. nie znamy na to odpowiedzi
            Powiedz mi ile bylo w powyzszej Twojej wypowiedzi RZECZOWYCH argumentow, a ile
            Twoich wymyslonych zalozen i uprzedzen?

> hip: Nie uczestniczyłeś w tamtej dyskusji więc nie wprowadzaj teraz bałaganu
            bo
            >
            > nie wiadomo do czego konkretnie teraz Twój komentarz się odnosi.

Znow sobie zaprzeczasz, skoro nie wiesz do czego sie odnosi, to dlaczego
            wskazujesz ze to nie bylem uczestnikiem?
            Otoz przypomne, ze jest to forum PRYWATNE i kazdy kto ma prawo i chce to
            uczestniczy w kazdej dyskusji, czasami tylko biernie...

> hip: Szkoda, że nie wszystko.

Szczerze to chcialbym zobaczyc tez inne

> hip: Ach, jesteś znawcą mojej osoby? Ciekawe...

Nie pochlebiaj sobie, meczy mnie jedynie Twoja jednostronnosc

> hip: To chyba cudowne uczucie być przeświadczonym w swym własnym
            obiektywiźmie?
            > Też bym tak chciał.

O! czyli dopuszczasz mysl, ze mozna byc subiektywnym...
            • h.i.p Re: Prosze o wykluczenie HIPa z tego forum 30.10.03, 13:41
              Umiesz czytać? To czytaj:
              "Dziewiętnastolatek, mieszkaniec jednej z podlubelskich wiosek, zginął w
              poniedziałek wieczorem...", i dalej:
              "to kolejna ofiara nieformalnych wyścigów, jakie urządzają fani przerabianych
              samochodów, tzw. tuningowcy."

Komentowałem ten przekaz medialny. I uczestnika takich właśnie wyścigów
              nazwałem i będę nazywał świrusem. Prędkości w mieście to 50 lub 60 km/h. Jeśli
              w tamtym miejscu było inaczej to uświadom mnie.
              Marmolada jaka została z tego pojazdu wskazuje, że prędkość musiała być duża.
              Jeśli znasz fakty, które mówią inaczej to je przedstaw.
              Co do Twojego komentarza odnośnie dyskusji z Niknejmem to nadal nie wiem
              konkretnie do czego się odnosisz.
              Jak chcesz zobaczyć moje dyskusje na inny temat to sobie wyszukaj.
              Jeśli zmęczyłeś się moją jednostronnością to odpoocznij i nie czytaj moich
              wypowiedzi. To moja skromna rada.
              Większość wypowiedzi jest subiektywna. I moich i Twoich.
              • franek-b Re: Prosze o wykluczenie HIPa z tego forum 30.10.03, 13:53
                h.i.p napisał:

> Umiesz czytać? To czytaj:
                > "Dziewiętnastolatek, mieszkaniec jednej z podlubelskich wiosek, zginął w
                > poniedziałek wieczorem...", i dalej:
                > "to kolejna ofiara nieformalnych wyścigów, jakie urządzają fani przerabianych
                > samochodów, tzw. tuningowcy."
                >
                > Komentowałem ten przekaz medialny. I uczestnika takich właśnie wyścigów
                > nazwałem i będę nazywał świrusem.

Umiem czytac i komentowales to po poscie Niknejma, ktory przedstawial zupelnie
                inna wersje wydarzen... Prosze wiec nie manipuluj faktami, jak nie pamietasz to
                wroc do tamtego watku

> Co do Twojego komentarza odnośnie dyskusji z Niknejmem to nadal nie wiem
                > konkretnie do czego się odnosisz.

Oj wiesz dokladnie, przeciez od tego zaczales ten watek:-)

> Jeśli zmęczyłeś się moją jednostronnością to odpoocznij i nie czytaj moich
                > wypowiedzi. To moja skromna rada.

Chcialbym, ale co pojawia sie slowo wypadek i 19latek to juz jestes...

> Większość wypowiedzi jest subiektywna. I moich i Twoich.

Wszystkie, innych byc nie moze
                • h.i.p Re: Prosze o wykluczenie HIPa z tego forum 30.10.03, 14:00
                  franek-b napisał:

> Umiem czytac i komentowales to po poscie Niknejma, ktory przedstawial
                  zupelnie
                  > inna wersje wydarzen... Prosze wiec nie manipuluj faktami, jak nie pamietasz
                  to
                  >
                  > wroc do tamtego watku

hip: Przed postem Niknejma. Mój post 9:22, Niknejma - 9:57. Nie kłam bo to już
                  bezczelność.

> Oj wiesz dokladnie, przeciez od tego zaczales ten watek:-)

hip: Nie wiem. Napisz konkretnie to się odniosę do tego.

> Chcialbym, ale co pojawia sie slowo wypadek i 19latek to juz jestes...

hip: Wystarczy spojrzeć na autora i powstrzymać się od czytania. Jakie to
                  proste.

> > Większość wypowiedzi jest subiektywna. I moich i Twoich.
                  >
                  > Wszystkie, innych byc nie moze

hip: Niech będzie.
                  • franek-b Re: Prosze o wykluczenie HIPa z tego forum 30.10.03, 15:34
                    > hip: Przed postem Niknejma. Mój post 9:22, Niknejma - 9:57. Nie kłam bo to
                    już
                    > bezczelność.

Wlasnie w tym watku nazwales go swirem czy jakos tak... link umieszczalem
                    wczesniej, ale prosze raz jeszcze i bylo to w dyskusji Twojej z Niknejmem kiedy
                    od umiescil wyjasnienie.

Re: A oto jak było naprawdę - znaleziono świadka - h.i.p 29.10.2003 10:38

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14718&w=8755249&a=8771177
                    Prosze nie zarzucac mi klamstwa:-)

> hip: Nie wiem. Napisz konkretnie to się odniosę do tego.

Wlasnie odnosze sie do tego wyzej.

> hip: Wystarczy spojrzeć na autora i powstrzymać się od czytania. Jakie to
                    > proste.

czasami nie trzeba, wystarczy jeszcze bmw i wypadek i w ten desen

> hip: Niech będzie.

Uff, chociaz to jedno
                    • h.i.p Re: Prosze o wykluczenie HIPa z tego forum 31.10.03, 09:03
                      franek-b napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14718&w=8755249&a=8771177
                      > Prosze nie zarzucac mi klamstwa:-)

hip: Napisałem, że uważam, że się nie mylę (mając na uwadze także rekacje w tv
                      i zdjęcia wraka) ale zakładałem możliwość, że jakimś dziwnym przypadkiem
                      chłopak może nie miał nic wspólnego z tuningiem. Czy masz wiarygodne
                      informacje, że nie był tuningowcem, ani żadnym innym miłośnikiem przeróbek? Czy
                      uważasz, że jadąc z prędkością nawet 20 km/h większą od dozwolonej w mieście
                      można z samochodu ( a nie był to 126p) na słupie zrobić marmoladę?Widziałem
                      faceta, który fordem sierra walnął bokiem w słup przy prędkości 80-100 (waląc w
                      ten słup już część tej prędkości oczywiście wytracił). Samochód był nieźle
                      wgnieciony, facet nie mógł z niego wyjść, ale żył i samochód był nadal
                      samochodem, a nie marmoladą.
                      I szerzej.
                      Czy uważasz, że nocne wyścigi świrusów to wymysł dziennikarzy? Jeśli jednak są
                      tacy, czy to nie właśnie fanatycy tuningu? Bo chyba nie właściciele fabii ani
                      nie kapelusznicy (czyli ci stwarzający dla niektórych największe
                      niebezpieczeństwo)?
                      • greenblack Re: Prosze o wykluczenie HIPa z tego forum 31.10.03, 09:08
                        Z samochodu zostało tyle, co widać na zdjęciach, bo pewnie był cięty przez
                        strażaków.

Pozdrawiam
                        • sandwich1 Re: Prosze o wykluczenie HIPa z tego forum 31.10.03, 09:25
                          Tak!Tak! A jak już chłopcy wyciągnęli denata do dla rozrywki pocięli bagażnik,
                          przednią klapę wszystkie drzwi i parę razy wjechali w niego jelczem żeby płyta
                          podłogowa nie była za prosta.
                      • franek-b Re: Prosze o wykluczenie HIPa z tego forum 31.10.03, 12:04
                        > hip: Napisałem, że uważam, że się nie mylę (mając na uwadze także rekacje w
                        tv
                        > i zdjęcia wraka) ale zakładałem możliwość, że jakimś dziwnym przypadkiem
                        > chłopak może nie miał nic wspólnego z tuningiem. Czy masz wiarygodne
                        > informacje, że nie był tuningowcem, ani żadnym innym miłośnikiem przeróbek?

A co za roznica??? dzienni ginie ok 10 czy 15 osob w wypadkach samochodowych,
                        ile z nich jest tzw tuningowcami? wiesz, Twoje zachowanie to tak jak z
                        zakonnicy, ktrora przy kazdej wpadce kogos zaciera rece, bo przeciez najlepiej
                        tak ja ona - pelna wstrzemiezliwosc!

Czy
                        >
                        > uważasz, że jadąc z prędkością nawet 20 km/h większą od dozwolonej w mieście
                        > można z samochodu ( a nie był to 126p) na słupie zrobić marmoladę?Widziałem
                        > faceta, który fordem sierra walnął bokiem w słup przy prędkości 80-100 (waląc
                        w
                        >
                        > ten słup już część tej prędkości oczywiście wytracił). Samochód był nieźle
                        > wgnieciony, facet nie mógł z niego wyjść, ale żył i samochód był nadal
                        > samochodem, a nie marmoladą.

Ani Ty nie wiesz, ani ja... samochod zwlaszcza taka honda crx, najlepsze lata
                        ma za soba i to nie chodzi tylko o to ze takie auto moglo byc np. juz po jakims
                        wypadku, ale po prostu metal sie starzeje, innaczej konstruowano kiedys itd...
                        Wygladal naprawde fatalnie, ale ja w tym roku skasowalem auto a po wypadku nie
                        mialem nawet zadrapania (auto poszlo do kasacji) i co, ani nie jechalem predko
                        ani nic wielkiego sie nie stalo a skutki fatalne...

> I szerzej.
                        > Czy uważasz, że nocne wyścigi świrusów to wymysł dziennikarzy? Jeśli jednak

> tacy, czy to nie właśnie fanatycy tuningu? Bo chyba nie właściciele fabii ani
                        > nie kapelusznicy (czyli ci stwarzający dla niektórych największe
                        > niebezpieczeństwo)?

Pewnie sa, pewnie byly i pewnie beda... nie uwazam, ze to jest pozytywne
                        zjawisko, lecz zakazami niewiele zwojujesz (jak z aborcja...), nie tedy droga
                        przy wychowywaniu
                        • greenblack Re: Prosze o wykluczenie HIPa z tego forum 31.10.03, 12:10
                          franek-b napisał:

> A co za roznica??? dzienni ginie ok 10 czy 15 osob w wypadkach samochodowych,
                          > ile z nich jest tzw tuningowcami?

Ciekawe jest odstek śmiertelności wśród tjunkowców. Jeśli choć jedna z tych 10
                          osób to tjunikowiec, to jest to poważny problem. A jeszcze poważniejszy, gdy
                          tjuninkowcy są sprawcami.

Pozdrawiam
                        • h.i.p Re: Prosze o wykluczenie HIPa z tego forum 31.10.03, 12:22
                          franek-b napisał:

> A co za roznica???

hip: Różnica jest taka, że ja dostrzegam związek między tjuningomanią i
                          chamskim stylem jazdy, nierespektowaniem przepisów i dobrych obyczajów,
                          ściganctwem nocnym, obsesyjną chęcią udowodnienia sobie "sportowych"
                          i "rajdowych" zdolności, lubowaniem się w jeździe z piskiem opon. Ty tego nie
                          dostrzegasz. I, jak sami tuningowcy przyznają, są grupą zwiększonego ryzyka
                          wypadkowego, właśnie dlatego, i dlatego też, że na ogół zamiast robić tuning
                          kompleksowy ograniczają się głównie do zwiększenia mocy auta. Dlatego są
                          większym zagrożeniem niż użytkownicy normalnych aut dla których samochód służy
                          do jazdy a nie do świrowania.

dzienni ginie ok 10 czy 15 osob w wypadkach samochodowych,
                          > ile z nich jest tzw tuningowcami?

hip: Nie wiem. Wiem natomiast jak jeżdźą, czym jeżdżą i jakie opinie coraz
                          częściej mają na ich temat ludzie, którzy pragną aby drogi publiczne wolne były
                          od hołoty.
                          I nie chodzi tu w gruncie rzeczy o ten konkretny przypadek. Ja opieram się na
                          informacjach z mediów. Te jednoznacznie wskazywały na rodzaj zdarzenia. Chodzi
                          o zasadę: ulice nie są dla tuningowanych ścigantów. A to właśnie oni takie
                          wyścigi sobie organizują.

> Pewnie sa, pewnie byly i pewnie beda... nie uwazam, ze to jest pozytywne
                          > zjawisko, lecz zakazami niewiele zwojujesz (jak z aborcja...), nie tedy droga
                          > przy wychowywaniu

hip: A którędy droga? Ciekaw jestem Twoich pomysłów. bo chyba nie zabranianiem
                          mówienia o tym (przez wykluczanie osób uporczywie wskazujących na ten problem),
                          jak postulujesz w tym poście?
                        • h.i.p Do franka-b: obudź się i otrzeźwiej, chłopie 31.10.03, 13:12
                          www.dominion.tuning.info.pl/zloty/TRN/torun_racing_nights.htm
                          Kto organizuje to świranctwo?
                          miloszro.w.interia.pl/streetracing.htm
                          Kto się tu ściga?
                          mart.republika.pl/nielegalne/nielegal.htm
                          A o tych durniach co powiesz? Kim są?
                          www.motoexpresstv.pl/htm/tar-17.php
                          A ci kolesie też nie mają nic współnego z tuningiem?

Teraz wypowiedź dzieciaczka:
                          „muj tata się sciga i dobrze robi ma seiczento sporting po tiuningu i ma w
                          dupie pały hwdp”

Klub tuningowy Chojna:
                          Autor wpisu: to dla wyszukiwarek :)... bo google tu zaglada :)
                          (po111.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl)
                          E-mail:
                          Strona domowa: www.tuningchojna.one.pl
                          Komentarz: www.tuningchojna.one.pl Tuning Club Chojna, to klub
                          zrzeszajacy okolicznych kierowców posiadających samochód po tzw. tuningu.
                          Strona internetowa na ma celu promować klub i członków klubu oraz pełni funkcję
                          informacyjną. Pozatym jest ziorem informacji na temat modyfikacji samochodów.
                          tuning club chojna, Chojna, tuning, alufelgi, tłumik, samochody, golf, calibra,
                          vectra, opel, astra, corrado, kadett, galerie, tuning a prawo, przerabianie
                          samochodów, tuningowanie, lamy, zderzaki, zloty, wyścigi, rajdy, wyścigi
                          uliczne, ciemne szyby, corsa, bmw, mercedes, progi, spojlery, vw, audi, vectra,
                          escort, golf, golf 4,golf 3, calibra, astra, civic, crx,polo, amortyzatory,
                          zawieszenie, nos, podtlenek azotu, 2 fast 2 furious, szybcy i wściekli, za
                          szybcy za wściekli, fast and the furious, podowzie, car audio, silniki,
                          głośniki, neony, poswietlenia aut.
                          Data wpisu: 2003-09-12

free.of.pl/s/sain/linki.htm
                          To się nadaje aby dać na wątek „poziom polskiego tuningu”.

OK, na dziś wystarczy. Jeśli masz nadal jakieś wątpliwości, to dostarczę Ci
                          dalszych faktów i dowodów. Czekam też na Twoje argumenty, bo jeszcze ani
                          jednego nie usłyszałem.
                          • sandwich1 Re: Do franka-b: obudź się i otrzeźwiej, chłopie 31.10.03, 14:35
                            Mój argument jest taki, że całkowicie się z Tobą zgadzam, jeśli Ci to pomoże.

PZDRW
                            • h.i.p Re: Do franka-b: obudź się i otrzeźwiej, chłopie 31.10.03, 14:45
                              sandwich1 napisał:

> Mój argument jest taki, że całkowicie się z Tobą zgadzam, jeśli Ci to pomoże.

hip: Pomogłoby gdyby się ostro zabrać za tępienie piractwa drogowego i
                              uniemożliwić dokonywania niezgodnych z prawem przeróbek w samochodach oraz
                              dokładnie kontrolować takie samochody. Już pisałem wielokrotnie, że każda
                              modyfikacja powinna być rejestrowana za odpowiednio wysoką opłatą w dow.
                              rejestr. albo karcie pojazdu, i być może tuningowane auta powinny mieć
                              obowiązek przechodzenia badań technicznych np. co 3 miesiące.
                              pozdr
                              • franek-b Re: Do franka-b: obudź się i otrzeźwiej, chłopie 31.10.03, 17:09
                                > hip: Pomogłoby gdyby się ostro zabrać za tępienie piractwa drogowego i
                                > uniemożliwić dokonywania niezgodnych z prawem przeróbek w samochodach oraz
                                > dokładnie kontrolować takie samochody. Już pisałem wielokrotnie, że każda
                                > modyfikacja powinna być rejestrowana za odpowiednio wysoką opłatą w dow.
                                > rejestr. albo karcie pojazdu, i być może tuningowane auta powinny mieć
                                > obowiązek przechodzenia badań technicznych np. co 3 miesiące.
                                > pozdr

Uwazam, ze teraz to przesadziles! Proponuje wycieczke do korei poludniowej,
                                smutniejszego kraju jesli o auta to nie widzialem, tam wlasnie nic nie wolno i
                                jezdza tylko fabryczne lanosy tico czy tez sonaty...
                                Dlaczego tylko tuningowane aut kontrolowac? czy auto po wizycie w warsztacie i
                                zamontowaniu niefabrycznego wahacza jest bardziej wiarygodne niz auto po
                                zmianie amortyzatorow na bardziej twarde??? cos mi tu nie halo... proponuje
                                wizyte co 1 miesiac w warsztacie, u kazdego, kto mial cos majstrowane przy
                                zawieszeniu i ukladzie hamulcowym... a dlaczego nie? niech ktos cos zle zrobi.
                                Ponadto proponuje zakazac jakichkolwiek samodzielnych napraw przy samochodzie.
                                Zaplabowac maske od silnika, zlamanie pieczeci bedzie skutkowac kara w
                                wysokosci 2000PLN. Ponadto nalezy oznaczyc wszystkie czesci auta specjalnym
                                kodem, tak by policjanci podczas kontroli mogli skontrolowac oryginalnosc np.
                                kierownicy, czy tez kolpakow. Ponadto powinien zostac stworzony centralny
                                rejest wygladu pojazdu, tak by policjanci podczas kontroli mogli stwierdzic czy
                                dane auto czasem ma niefabryczny spojler, kazda taka niescislosc skutkowalaby
                                zabraniem dowodu, mandatem i zakazem prowadzenia auta na pol roku...

Wlasnie to mi sie nie podoba, takie myslenie, zeby administracyjnymi sposobami
                                pozbyc sie problemu, takie typowo polskie. Sa regoly ogolne, ktore stosuja sie
                                do WSZYSTKICH, dlaczego dokonywanie zmian w aucie powinny podlegac jakims
                                obostrzeniom jesli nie stoja w sprzecznosci do norm ogolnych? Zakazesz to
                                myslisz, ze problemu nie bedzie? oj naiwne myslenie

Rozwiazannie, to tylko naturalny rozwoj tego rynku, kanalizowanie takich
                                nielegalnych inicjatyw itd. nie jest to proste. Najprosciej jest zakazac,
                                napisac przepis i sprawa rozwiazana...
    • przemo_c Uwaga!!! 30.10.03, 13:17
      Jestem stroną tego konflitku, jako:
      1. Miłośmnik tuningu
      2. Tzw. ścigant

I nie mam nic przeciwko obecności HIP'a na tym forum... I nie wiem, w czym Wam
      przeszkadza... A jeśli jego wypowiedzi Wam przeszkadzają, jest jedno proste
      rozwiązanie, nie czytajcie!!
      • stadox Re: Uwaga!!! 30.10.03, 13:55
        Witam
        Franek, w części podzielam twoją irytację, hip jest monotematyczny a jego
        zacietrzewienie i fundamentalistyczne poglądy świadczą o jakichś traumatycznych
        przeżyciach, które zrodziły paranoidalną niechęć do tuningu.

Ale dalibóg to nie jest powód żeby pozbawiac go prawa do wypowiadania się,
        kneblować, wyrzucać itd.
        Dopóki nie narusza dóbr innych uczestników dyskusji może prezentować swoje
        poglądy.
        Zresztą wydaje sie to oczywiste i szkoda mojej pisaniny.

pozdrowienia (szcz. dla hipa )
        • h.i.p Re: Uwaga!!! 30.10.03, 14:05
          stadox napisał:

> pozdrowienia (szcz. dla hipa )

hip: Dziękuje i wzajemnie. Oczywiście w dyskusjach nieraz celowo przesadzam i
          przejaskrawiam dla ożywienia wymiany poglądów.

PS. Tuningowcy muszą odejść :)
    • sandwich1 Coś dla H.I.Pa 30.10.03, 13:36
      H.I.P coś dla Ciebie, Franka-b i Przema_c

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=264&w=7768339&a=7768339
      • h.i.p Re: Coś dla H.I.Pa 30.10.03, 13:46
        sandwich1 napisał:

> H.I.P coś dla Ciebie, Franka-b i Przema_c
        >
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=264&w=7768339&a=7768339

hip: Znam ten przypadek. Czytałem już kiedyś o nim.
        pozdr
      • franek-b Re: Coś dla H.I.Pa 30.10.03, 13:49
        > H.I.P coś dla Ciebie, Franka-b i Przema_c
        >
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=264&w=7768339&a=7768339

Czasami mam wrazenie, ze dziennikarze sa lepsi od Ludluma i innych. taaa 200
        aut pod hipermarketem i prowokujaca odjezdzaja z duza predkoscia na widok
        policji...

W czasach mojej mlodosci, rowniez czlowik robil glupie rzeczy a o tuningu nikt
        nie mowil (chyba, ze przy sprincie czlowik ssanie zalaczyl zeby miec lepszego
        kopa...)... a dzis to tunning wszystkiemu winien
        • h.i.p Re: Coś dla H.I.Pa 30.10.03, 13:54
          franek-b napisał:

> Czasami mam wrazenie, ze dziennikarze sa lepsi od Ludluma i innych.

hip: tak, tak. Wszystkiemu winni dziennikarze. To przez nich zlot tuningowców w
          Toruniu trzeba było zamykać. To oni uwzięli się na niewiniątka tuningowane
          (podobnie zresztą jak na właścicieli bmw) i przy każdej okazji ich szkalują. I
          spiskują te dziennikarzyny jak kiedyś spiskowali imperialiści angloamerykńscy
          przewiwko jedynie słusznej władzy ludowej. Amen
          • 9ton do franka 30.10.03, 15:45
            franek, daj spokój. lepiej jest rzucać grochem o ścianę niż dyskutować z hipem.
            jego skrajne poglądy doprowadzają mnie do szewskiej pasji (czytając to czuję
            się jakbym czytał rydzyka:)
            niestety uważam, że nie można go wyrzucić z tego forum. pisze bzdety, ale ma do
            tego prawo - niestety.
            ja go po prostu nie czytam. przeglądając ten wątek opuszczałem jego"rzeczowe i
            pełne argumentów" odpowiedzi a i tak miałem wrażenie że gdzieś to widziałem :)
            pozdr

PS cieszy mnie fakt, że są jeszcze ludzie, którym radykalizm przeszkadza

__________________________________________________________________________

common sense rulezzzzz!
            • h.i.p Re: do franka 31.10.03, 09:09
              9ton napisał:

pisze bzdety, ale ma do
              >
              > tego prawo - niestety.

hip: Jeśli jesteś poważnym uczestnikiem dyskusji to napisz co jest bzdetem i
              dlaczego. Po kolei w punktach. Bardzo proszę. Jestem gotów bez emocji wszystko
              wyjaśnić. Czekam.
              Ciekawe jak długo. Czuję, że bardzo długo.

• greenblack W żadnym wypadku 30.10.03, 15:55
      Hipa i nikogo innego nikt nie będzie wyrzucał za poglądy. Właściwie to powinno
      się usunąć ten własnie wątek jako zbytnio przypominający niechlubne Auto-Moto.

Pozdrawiam
    • franek-b Pax, pax... 30.10.03, 16:30
      Panie i Panowie,

Przyznam sie, ze moja intencja przy zalozeniu tego watku wcale nie byla chec
      wyrzucania kogokolwiek z tego forum. Uwazam, ze oczywiscie HIP nie jest osoba
      pokroju Kuzyna and corp. Moja intencja bylo raczej zwrocenie uwagi na
      jednostronne, monotematyczne watki kolegi HIPa. Uwazam, ze wlasnie po to sa
      takie fora by wymieniac poglady, lecz wymiana staje sie bezcelowa jesli ktos
      bezustannie, jednostronnie, do kazdego faktu przypisuje lansowana teorie.
      Mam wrazenie, ze wszyscy jestesmy przeciw chamstwu, naruszaniu zasad wspolzycia
      spolecznego i drogowego. Ja widze tego tyle na drogach, ze stwierdzanie ze robi
      to glownie grupa tzw. tuningowcow jest dla mnie niepowazne i oznacza, ze ktos
      racjonalnie nie postrzega rzeczywistosci (wybacz HIP:-), oznacza to
      sprowadzanie rozmowy do poziomu typu skodziarz to kapelusznik. A zdaje sie, ze
      wszyscy mieli dosyc takich pyskowek.

Tak wiec pax pax pax...

Pozdrawiam
      • greenblack Re: Pax, pax... 30.10.03, 16:37
        Chwila, przecież to ja założyłem tamten wątek. Jeśli chodzi o tjunink, to Hip
        ma moje pełne poparcie. I proszę już nie zakładać wątków personalnych. To nie
        Auto-Moto.

Pozdrawiam
        • franek-b Re: Pax, pax... 30.10.03, 16:42
          > Chwila, przecież to ja założyłem tamten wątek. Jeśli chodzi o tjunink, to Hip
          > ma moje pełne poparcie. I proszę już nie zakładać wątków personalnych. To nie
          > Auto-Moto.

Proponuje kolego poczytac orwella... cenzury nie ma, a jak ma byc to ja
          dziekuje i robie log out. Czy uwazasz, ze w sposob niecywilizowany, czy tez
          osobisty obrazilem HIPa? nic nie mam do niego, nie podobaja mi sie jego
          POGLADY, jak rowniez to, ze chcesz narzucac o czym mamy tu dyskutowac. Czasy
          wielkich cenzorow mam nadziej juz sie skonczyly

Pozdrawiam
          • stadox Re: Pax, pax... 31.10.03, 00:02
            Franek, masz rację.

To nie jest towarzystwo wzajemnej adoracji (mam nadzieję). Nie daj sie zbić z
            pantałyku. Pisz co chcesz.

Jednak, IMHO: Hip jest OK, w porównaniu do henia (hieny), kuzyna, taty itp.

pozdr.
            • 01boryna Nareszcie 31.10.03, 01:18
              stadox napisał:

> Franek, masz rację.
              >
              > To nie jest towarzystwo wzajemnej adoracji (mam nadzieję). Nie daj sie zbić z
              > pantałyku. Pisz co chcesz.
              >
              > Jednak, IMHO: Hip jest OK

Witam, a jednak na tym forum tez moze zaiskrzyc. Bardzo dobrze, potrzeba bylo
              troche pieprzu. Wazne zeby ten pieprz nie przerodzil sie w chamstwo czy
              bezsensowne wycieczki osobiste.

Pozdr
            • h.i.p Re: Pax, pax... 31.10.03, 09:32
              stadox napisał:

Hip jest OK, w porównaniu do henia (hieny), kuzyna, taty itp.

hip: Wypraszam sobie jakiekolwiek bądź porównania mojej skromnej osoby z
              hienami, czyimiś kuzynami i niewiadomej maści tatusiami, itp.
          • h.i.p Re: Pax, pax... 31.10.03, 09:29
            franek-b napisał:

czy tez
            > osobisty obrazilem HIPa?

hip: Nie czuję się obrażony, więc problemu nie ma.

nie podobaja mi sie jego
            > POGLADY,

hip: To napisz rzeczowo w czym się nie zgadzasz i dlaczego. Tego w Twoich
            wypoowiedziach mi brakuje.

jak rowniez to, ze chcesz narzucac o czym mamy tu dyskutowac. Czasy
            > wielkich cenzorow mam nadziej juz sie skonczyly

hip: O, przepraszam. To TY sugerowałeś usunięcie mnie z dyskusji, a więc to TY
            chcesz cenzury. I to nie dlatego, że kogoś obrażam, tylko dlatego, że nie
            podobają Ci się moje poglądy.
            Delikatnie mówiąc: histeria.
      • h.i.p Re: Pax, pax... 31.10.03, 09:23
        franek-b napisał:

zwrocenie uwagi na
        > jednostronne, monotematyczne watki kolegi HIPa.

hip: Zgadza się. Z założenia zwracam uwagę na ten problem. to mój wybór i moje
        prawo. Zawsze jestem gotów do dyskusji i uznania argumentów drugiej strony. Ale
        wrgumentów rzeczowych, a nie w stylu: z tobą nie ma dyskusji, albo - bredzisz.
        Ja mam powody aby mieć takie zdanie na temat tuningowców jakie mam i w każdejm
        sytuacji jestem gotów konkretnymi faktami moją opinię uzasadniać.

do kazdego faktu przypisuje lansowana teorie.

hip: Przesadzasz i histeryzujesz.

> Mam wrazenie, ze wszyscy jestesmy przeciw chamstwu, naruszaniu zasad wspolzyci
        > spolecznego i drogowego. Ja widze tego tyle na drogach, ze stwierdzanie ze
        robi to glownie grupa tzw. tuningowcow jest dla mnie niepowazne

hip: Nie uważam, że tylko tuningowcy odznaczają się chamstwem. Twierdzę, że
        większość tuningowców to chamy nie przestrzegające prawa i obowiązujących norm
        społecznych. W każdej chwili jestem gotów przedstawić szereg argumentów
        (zresztą czynię to bezustannie, na co niektórzy się uskarżają :)).
        I oczywiście mógłbym na forum prześladować także wariatów wyprzedzających na
        trzeciego, bo to koszmarna plaga w Polsce, jednak czasu już by mi na nic nie
        starczyło. Skupiłem się więc na chamstwie tuningowców.

i oznacza, ze ktos
        > racjonalnie nie postrzega rzeczywistosci (wybacz HIP:-),

hip: Staram się postrzegać ją racjonalnie.

oznacza to
        > sprowadzanie rozmowy do poziomu typu skodziarz to kapelusznik.

hip: Mylisz się. Dla takiego stwierdzenia nie znajdziesz logicznego
        uzasadnienia i żadnych faktów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka