Dodaj do ulubionych

Gen. Sikorski - o/t

30.01.09, 22:35
Niech mi ktoś prosę wytłumaczy o co chodzi z tą zawieruchą wokł gen. Sikorskiego? komu po 65 latach jest potrzebne żeby się dowiedzieć czy na pewno gen. zginął od wypadku czy też przed?
Czy IPN nie ma nic innego do roboty? Ja np. protestuję przeciwko twonieniu moich podatkowych pieniędzy na coś, co w zamysle jest "udowadnianiem, że się nie ma garba".
A może iPN chce poprawić swoje zasmarkane notowania? Teczki już wszystkim wyszły uszami, trza się za bohatera narodowego brać. Pewno to wymysł pablik rilejszyn :(
Obserwuj wątek
    • franek-b Re: Gen. Sikorski - o/t 30.01.09, 23:08
      Wg mniejest realizowanie dziecięcego marzenia o tym, że historia mogła potoczyć się inaczej (czyli myślenie w stylu: a jakby Sikorski żył, to nie byłoby komuny i dzisiaj bylibyśmy pierwszą potęgą gospodarczą i to u nas alkaida wleciałaby w PKiN).
      Zamiast tych bajek wolę poczytać Dukaja (fantastyka z katergorii alternatywna historia Polski)
      • tomek854 Re: Gen. Sikorski - o/t 31.01.09, 00:55
        Zauważam pewną nieścisłość w Twoim rozumowaniem jeżeli chodzi o ten PKiN ;-)
        • sherlock_holmes Re: Gen. Sikorski - o/t 31.01.09, 11:19
          To by nam Francuzi sprezentowali w ramach przyjaźni.
          No chyba, że by dupnęli Statuę Wolności w Łazienkach :)
    • tomek854 Re: Gen. Sikorski - o/t 31.01.09, 00:57
      Jak dla mnie to caly ten IPN powinno sie rozpedzic w diably.

...ale: UK nie chce oddajnic papierow dotyczacych Sikorskiego, choc ustawowe 60
      lat juz minelo... Moze cos jednak jest na rzeczy? :-)
    • lexus400 Re: Gen. Sikorski - o/t 31.01.09, 07:54
      Popieram w całej rozciągłości, też mnie szlag trafia jak czytam o takich
      bezsensownych operacjach.
      • sherlock_holmes Re: Gen. Sikorski - o/t 31.01.09, 11:19
        Podobnie jak zajmowanie się tym, czy klaps na pupę to już znęcanie się nad dzieckiem czy nie.
        A drogi i stadiony na Euro 2012 k... leżą.
    • sven_b Re: Gen. Sikorski - o/t 31.01.09, 10:59
      Dla mnie osobiście smutne jest, że nasza historia leży gdzieś w obcych archiwach
      z klauzulą 'tajne przez 100 lat'. Jakim prawem? Nadanie tajności zawsze powoduje
      insynuacje i domysły, dlatego z czystej chęci zapełniania pustych kart popieram
      ujawnienie prawdy. Natomiast krew mnie zalewa, gdy ktoś próbuje wykorzystać
      wielką historię do małych politycznych gierek. Pozytywne że prowodyle za co się
      nie wezmą to głównie spieprzą.
      • mrzagi01 Re: Gen. Sikorski - o/t 31.01.09, 12:57
        Jezeli mam wybierać, to wolę żeby IPN zajmował się katastrofą na Gibraltarze,
        niż próbami dojebania Wałęsie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka