lol21ndm 13.03.04, 00:33 ... na wiesci moze doprowadzic do szalu! Zagladam tu co pol godziny, ale dzis to juz chyba na wiesci nie mam co liczyc (szczegolnie, ze u Was juz jutro). Okrutni jestescie! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
white.falcon Re: Oczekiwanie... 13.03.04, 00:51 Wcale nie okrutni. Tyle że mały pionek sokołek nie bardzo ma odwagę wyskakiwać przed komunikat oficjalny, który, jak spodziewam się, napisze albo ktoś z wybranego po ciężkich naradach Zarządu, albo wielce zasłużona względem organizacji Biuralistka (jestem pełna najszczerszego podziwu dla Jej zaangażowania). Ja jestem tylko osoba wchodząca w skład Komisji Rewizyjnej, więc najwyżej mogę prostować, jak ktoś "cuś" napisze lub popełni nie tak. Muszę przyznać, że dopisaliśmy ilościowo i jakościowo. Nerwów trochę było lecz bez awantur się obyło. Było włażenie przez okno, przechodzenie pod stołem (nie tylko na etapie pasowania nowych członków). Brakowało nam obecności tych wszystkich, których lubimy. Oj, wielce multum się działo. O czym donoszę i spać się układam. Falconetta Odpowiedz Link
lol21ndm Re: Oczekiwanie... 13.03.04, 01:09 DZIEKI PIEKNE! KOCHANA BARDZO JESTES! )) Teraz przynajmniej moge spokojnie isc spac, bo do tej pory tylko sie denerwowalam. Mam nadzieje, ze jak sie jutro obudze, to cos oficjalnego rowniez juz bedzie... Niech zyje Towarzystwo! Mam nadzieje, ze moja obecnosc duchem (bo cialem z przyczyn niezaleznych ode mnie byc nie moglam) zostala uwieczniona chciazby gdzies w small print. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
biuralistka Re: Oczekiwanie... 13.03.04, 11:54 Na Falconettę można liczyć, jak zwykle Niniejszym potwierdzam, że spotkanie odbyło się zgodnie z planem i powołaliśmy oficjalne Stowarzyszenie, pod wiadomą nazwą: Towarzystwo Wszystko Chmielewskie. Członków założycieli stawiło się 19 sztuk. Nie wymienię, bo nie chcę nikogo pominąć, a w głowie mi jeszcze szumi...Stara.gropo, proszę o pomoc!! Poza nimi obecni byli też nowi przyszli członkowie, którzy tymczasowo zostali dopiero pasowani i formalnie zostaną przyjęci w poczet niebawem, jeśli wyrażą taką chęć (po tym co widzieli?? Sądzę, ze bedzie to możliwe już na pierwszym posiedzeniu po rejestracji. Spotkanie poprowadzili ... hmmm... 1/2 bumbecek Agnieszka oraz Altu jako sekretarz. Jednogłośnie przyjęto statut i wszystkie uchwały W skład Zarządu zostali wybrani: Przewodnicząca - stara.gropa Skarbnik - jotka13 Sekretarz - kkeicam członek - 1/2 bumbecek Agnieszka członek - edeka5 W skład Komisji Rewizyjnej weszli: Klarisa Edyta95 White.falcon Wszystkimi sprawami formalnymi, tj. złozeniem dokumentów w wiadomym miejscu zajmą się członkowie Komitetu założycielskiego w składzie: Stara.gropa 1/2 bumbecek Agnieszka kkeicam Do nich proszę kierować ewentualne pretensje A teraz to, co interesuje żywo potencjalnych członków: ustalilismy jednorazowe wpisowe na kwotę 15 zł oraz składkęroczna na 36 złotych. a to kwoty minimalne konieczne na pokrycie wydatków zwiazanych z prowadzeniem TWCh, czyli konta bankowego oraz czynszu za wynajem siedziby. Wpisowe pokryje natomiast koszty wstępne, takie jak REGON, NIP, pieczątki, założenie konta. O części artystycznej nich wypowiadaja się ci, którym dane było w niej uczestniczyć ) Ja i Altu zatrudniłyśmy sie w biurze, żeby opracować dokumenty i omineło nas co najlepsze Co do statutu, to poprawki wpiszę niebawem na forum. Pozdrawiam, B. Odpowiedz Link
lol21ndm Re: Oczekiwanie... 13.03.04, 12:25 Dzieki! Teraz dochodzi kwestia techniczna jesli chodzi o wplate pieniedzy. Czy ktos tam na miejscu korzysta z PayPal'a? W najgorszym razie - czy mozna by bylo oplacic skladke korzystajac z Internetowego Western Union/Bid Pay? Inaczej zbankrutowac mi przyjdzie na oplaty bankowe (by wyslac pieniadze przez bank lub przekazem kosztuje stad ok. £30!!! To juz wolalabym czesc tej kwoty darowac na rzecz Towarzystwa, niz nabijac kieszen bankierom). Wszelkie podpowiedzi beda mile widziane. ) ps. Poczcie Polskiej niestety nie ufam, wiec przesylka gotowki odpada. Odpowiedz Link
altu Re: Oczekiwanie... 13.03.04, 14:38 Hmm... nie są to duże kwoty, więc wsadzisz w kopertę, napiszesz list, i dojdzie... Albo jak będziesz w Polsze to dasz gotówkę... Odpowiedz Link
lol21ndm Re: Oczekiwanie... 13.03.04, 18:56 Hmm... jeszcze mi potem oprocentuja skladkowe. ;P Poczta pieniedzy do Polski (w kopercie) wysylac nie bede. Do np. Niemiec zawsze dochodzi bez klopotow, ale jeszcze sie nie zdarzylo, by do PL pieniadze wyslane gotowka doszly. Fakt, ze wysylalam tylko chyba ze dwa razy - potem juz nie, bo doszlam do wniosku, ze nie ma sensu... Chce byc prawowita czlonkinia od poczatku... nie zas taka na kredyt. Mysle zreszta, ze podobny dylemat beda mieli wszyscy ewentualni zagraniczni czlonkowie, ktorzy nie jezdza "co chwila" do Polski. Chociaz kto wie? Moze dowiem sie o jakis tanich sposobach przesylania pieniedzy do Polski? Odpowiedz Link
biuralistka Re: Oczekiwanie... 14.03.04, 12:21 lol21ndm napisała: > Hmm... jeszcze mi potem oprocentuja skladkowe. ;P > Nie martw się, nie tak prędko Kiedy już zarejestrują stowarzyszenie, odbędzie się spotkanie, na którym formalnie zostaną przyjęci nowi członkowie. Do tego czasu obowiazek składkowy wisi jedynie nad członkami założycielami, którym niestety na razie nie mogłaś zostać z przyczyn wiadomych Spotkanie zorganizuje się tak, zebyś mogła na nim być. Jak już Zgromadzenie Cie przyjmie i podejmie odpowiednią uchwałę (bo trzeba to zgłosić do rejestru), to bez składki nie wypusci i bedziesz mogła dokonać rocznej wpłaty bezpośrednio do kasy, czyli Skarbnika Jotki13 )) Taniej i bezpieczniej nie można ) Pozdrawiam, B. Odpowiedz Link
lol21ndm Re: Oczekiwanie... 14.03.04, 16:28 biuralistka napisała: > ...Spotkanie zorganizuje się tak, zebyś mogła na > nim być. Hmm... Ja sie tak nie bawie! W Polsce bede dopiero latem. Nie mozecie przyjac mnie wirtualnie? Gwoli wytlumaczenia dodam, ze mialam byc na Wielkanoc, ale dzieki zasadom obowiazujacym w British Airways i dzieki braku elastycznosci w tej firmie jesli chodzi o owe zasady, Swieta spedze w jednak w UK... Ech... Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Oczekiwanie... 15.03.04, 08:06 Cóż mogę dodać, chyba tylko to, że trochę czasu zabrała nam dyskusja o tym, czy po śmierci wygasa członkostwo w TWCh. 1/2 Bumbeckigo uważała, że śmierć nie jest przeszkodą w należeniu do TWCh. Ale nasze prawniczki twierdziły, że wtedy nie mamy już osobowości prawnej. Sloggi proponował, żeby założyć delegaturę w zaświatach. I tak toczyło się zebranie. Mam pytanie. Czy 3 zł składki miesięcznie to za dużo, czy może być? Bo też o to wybuchła kłótnia. No może nie kłótnia, powiedzmy zaciekła dyskusja. Odpowiedz Link
bumbecki Re: Oczekiwanie... 15.03.04, 09:36 mam chyba luki w pamięci jeżeli chodzi o piątek, ale pamiętam : czołganie pod stołami, wchodzenie i wychodzenie przez okno (nawet mąż Edyty95 w ten sposó wchodził )), dyskusję o składkach, rozważanie na temat pośmiertnej przynależności do TWCH, dyskusja z Marzeną o ilość słowa "śmierć" w statusie, rozsadzanie przez Klarisę, propozycję, żeby Sloggi został członkiem honorowym, wnosek Starej Gropy żeby Borys również był członkiem honorowym no i oczywiście pamiętam rozmowy o seksie ... ))) 1/2 bumbecki Agnieszka Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Oczekiwanie... 15.03.04, 09:53 Ja za daleko siedziałam i rozmowy o seksie nie dosłyszałam Ale pamietam taką rozmowę: -Jeśli chodzi o Komisję Rewizyjną..- Biuralistka -Czy ktoś chce kotka? Jest do oddania. Nawet dwa.- 1/2 Bumbeckiego -Ja bardzo lubię koty. Właśnie jednego wykastrowałam.- Jotka -Wracając do Komisji..- Biuralistka Wniosek o Borysie podtrzymuję, w piątek znikł w ogólnej wrzawie. Aaaa, przypomniałam sobie co do mnie doszło jeśli chodzi seks. Okazało się, że Klarisa działa już nie tylko na mężczyzn, ale i na kobiety. Prawdziwy wamp z Dorotki (nie mylić z wampirem) Odpowiedz Link
klarisa Re: Oczekiwanie... 15.03.04, 10:09 stara.gropa napisała: > Klarisa działa już nie tylko na mężczyzn, ale i na kobiety. Prawdziwy wamp z > Dorotki (nie mylić z wampirem) Zostawię to bez komentarza. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Oczekiwanie... 15.03.04, 10:17 bumbecki napisała: > wychodzenie przez okno (nawet mąż Edyty95 w> > ten sposó wchodził )), To był mąż Siwapp, to tak dla porządku, żeby nie było awantur małżeńskich. Odpowiedz Link
klarisa Re: Oczekiwanie... 15.03.04, 10:22 Nie to był mąż Edyty, Aneta po niego wyszła też oknem. Odpowiedz Link
cafeszpulka Re: Oczekiwanie... 15.03.04, 11:10 to nie doczekałaś najlepszego -))) cóż zrobić, fajna babka jest i tyle -) Odpowiedz Link
bumbecki Re: Oczekiwanie... 15.03.04, 11:13 cafeszpulka napisała: cóż zrobić, fajna babka jest i tyle -) mąż Edyty ??? na mnie zrobił wrażenie dość męskiego .... 1/2 bumbecki Agnieszka Odpowiedz Link
cafeszpulka Re: Oczekiwanie... 15.03.04, 11:16 heheheh , taki mi wyszedł skrot myślowy -)) p.s. grunt to dyskrecja, prawda? Odpowiedz Link
bumbecki Re: Oczekiwanie... 15.03.04, 11:28 dyskrecja jest ważna ale czasme prowadzi do niemożliwości zrozumienia ) 1/2 bumbecki Agnieszka Odpowiedz Link
cafeszpulka Re: Oczekiwanie... 15.03.04, 11:54 tylko załóż nowy wątek, żeby nic nie umknęło -)))))))))))) Odpowiedz Link
edyta95 Re: Oczekiwanie... 15.03.04, 16:46 dopiero teraz mogę się odezwać impreza super ośmielę się nawet stwierdzić, że to najlepsze nasze spotkanie (konfetti, ilość osób itp)długo na pewno wspominane choćby ze względu na zespół dnia następnego (tzn migrena od ....._ to mój mąż wchodził oknem i był bardzo z tego zadwolony - mąż ma na imię Wojtek poza tym podobały mu się piosenki Majki Jeżowskiej pozdrowionka 0 Odpowiedz Link
klarisa Re: Oczekiwanie... 15.03.04, 17:54 Popatrz z tego wszystkiego zapomnieliśmy zrobić twojemu małżonkowi chrzest. Ale co się odwlecze.......... Odpowiedz Link
mariurzka Re: Oczekiwanie... 17.03.04, 13:59 Jeśli chodzi o wrażenia to popieram w całej rozciągłości!! Nie mam porównania z wcześniejszymi spotkaniami, bo to z Guruą miało przecież zupełnie inny charakter. Było super i mam nadzieję, że odległość od stolicy nie będzie mi zbytnio przeszkadzać w uczestnictwie razą następną Postaram się pobyć z Wami dłużej (może nie będę już jeździć z obłędem w oczach po całej Polsce!) Pozdrowionka dla wszystkich!! Odpowiedz Link