Dodaj do ulubionych

Mikołajki

13.10.10, 20:08
Tradycyjnie
W związku ze zbliżającym się świetem wiadomo jakim, obwieszcza się
co następuje.
Dnia 20 listopada w Warszawie w lokalu * odbędzie się impreza
mikołajkowa. Początek imprezy przewidziany jest w godzinac 17-18,
lokal czynny do ostatniego gościa. Goście zobowiązani są do
przyniesienia ze sobą podarków (w cenie nie przkraczającej 12zł- uznałam za stosowne zwiększyć kwotę) zaczynających się na literkę K. Mile widziane będę również wszelakie płyny oraz
stałe produkty spożywcze, jedyny warunek nie mogą być zdrowe i
dietetyczne i slodkie, słodkie zapewnia właściciel lokalusmile W programie przewidziane jest losowanie prezentów oraz
gry i zabawy sportowe. Chętni proszeni są o zapisy na listę
społeczną. Ilość miejsc nieograniczona.
Obserwuj wątek
    • heniulaa Re: Mikołajki-Heniulaa 13.10.10, 20:24
      się zapisuje
    • bumbecki Re: Mikołajki 14.10.10, 07:25
      proszę o wpisanie na listę obecności smile
    • jotka13 Re: Mikołajki 14.10.10, 08:58
      Dwie sztuki proszę zanotować.
    • eulalija Re: Mikołajki 14.10.10, 10:10
      Czy termin imprezy podlega negocjacjom? Tym razem wyjątkowo nie chcę lobbować za piątkiemsmile Chciałam zaproponować 6-ty listopada albo 4-ty grudnia.
      I ewentualnie jednak uwzględnić wyższą inflację i kwotę zwiększyć do 15 zlociszy.

Ale marudzę ...
      • orale Re: Mikołajki 14.10.10, 10:17
        niestety to jedyny termin
    • the_dzidka Re: Mikołajki 14.10.10, 12:15
      Zguaszam się!
    • asia.sthm Re: Mikołajki 14.10.10, 13:00
      K to najlatwieksza litera, az sie niedobrze robi ...taka latwizna. Rozczarowalam sie.
      I to Ewuni wina, to K podsunac Orale. A ta glupia wziela K bez prychania.

I juz sie nie wtracam wink
      • groha Re: Mikołajki 14.10.10, 13:40
        Asiu, ale weź pod uwagę, że miała to być pierwsza wolna litera, a oferta Ewy był jedyną złożoną w wymaganym terminie, więc Orale nie posiadała żadnego wyboru. Wzięła, co dawali, normalka. Widać pozostali oferenci mieli już wszystkie inne litery oraz terminy zajęte wink
        • ewa9717 Re: Mikołajki 14.10.10, 14:12
          Asiu, walę sie w popiersie, strzeliłam pierwsze z brzegu skojarzenie, bo niezabardzowato wiedziałam, o co lotto crying
      • g0p0s Re: Mikołajki 14.10.10, 14:17
        Oczywiście, że najłatwiejsza litera. Zawsze można powiedzieć: k....., to ma być wazonik?!
        • groha Re: Mikołajki 14.10.10, 14:56
          smile
          Pośmieję się tu jeszcze chwilę, zanim Orale nie wywali nas na zbitą twarz za paskudzenie wątku sponsorowanego przez literę M jak Mikołajki kłopotami z literką K jak... jakiś wazonik smile
          • orale Re: Mikołajki 14.10.10, 15:04
            Na twarz nie wywalę, ale paluchem pogrożęsmile Literka była jedna, albowiem było zapowiadane, że kto pierwszy ten lepszy. I proszę się od niej odtenregować, dobra literkasmile
    • 36krzysiek Re: Mikołajki 14.10.10, 16:45
      Z Y byłoby po imprezie wink
      • goonia Re: Mikołajki 14.10.10, 18:53
        Alez to dopiero wtedy bylaby ymprezasmile
      • eulalija Re: Mikołajki 14.10.10, 22:43
        Z Y to dopiero byłaby impreza! Zaczęłaby się w Himalajach i przywleklibyśmy w klateczkach tych Yetów dla każdego skolko ugodnosmile
        Mam tylko watpliwości czy za dwanaście zetów by sie dało ....
        • eulalija Re: Mikołajki 14.10.10, 22:51
          Za dwanaście zetów to nawet polskie znaki nie wchodzą, a naprawdę się starałam sad
          • szkorbut-lumbago Re: Mikołajki 15.10.10, 10:18
            Przesadzacie (jak ja dzisiaj kwiatki w związku z czym mam kolejne zielistki alias trawki do oddania, chętni?, ale wracając do naszych baranów). Y jest równie proste jak K. Zawsze można powiedzieć "yyyyy tam, to jest wazonik?". A co zrobić z taki na przykład X?
            • april02 Re: Mikołajki 15.10.10, 10:36
              Jak to co? Xtra wazonik smile albo Xtra, kolejny wazonik....
              • g0p0s Re: Mikołajki 15.10.10, 11:08
                Ó za to takie monotematyczne, chyba że: ó, wazonik?
                • stara.gropa Re: Mikołajki 15.10.10, 11:25
                  Ó daje dużo możliwości.
                  Ósmak - beczułka na wino. albo
                  Ósmak - byk jelenia o ośmiu odnogach w wieńcu

Y też nie jest bez szans. Yale na ten przykład. Bardzo ładny prezent mikołajkowy.
                  • g0p0s Re: Mikołajki 15.10.10, 11:32
                    Yard czegoś tam, może być złotego łańcuszka, dodatek do yachtu.
                    Ya, yaki ładny wazonik! smile
                    • stara.gropa Re: Mikołajki 15.10.10, 11:37
                      To była łatwizna, a co gdyby Orale wybrała ą albo ę?
                      • g0p0s Re: Mikołajki 15.10.10, 11:42
                        Wszystko musiałoby być ęą.
                        • jotka13 Re: Mikołajki 15.10.10, 11:50
                          A co na "q" oprócz menu z Bramy?
                          • stara.gropa Re: Mikołajki 15.10.10, 12:09
                            Qń. Na biegunach rzecz jasna.
                          • kocio_pierzaczek Re: Mikołajki 15.10.10, 12:10
                            Queen Elisabeth II.
                            Quo Vadis.
                            Quad.
                            Quadka.
                            Qonica.
                            Qębek wełny.
                            • stara.gropa Re: Mikołajki 15.10.10, 12:19
                              Qbek
                              Qchenka mikrofalowa
                              Qrczak
                              I jeszcze jedna rzecz na q przychodzi mi na myśl, ale podam ją po 23.00 jak dzieci pójdą spać smile
                              • g0p0s Re: Mikołajki 15.10.10, 12:21
                                Qlszowa rwa?
                                • stara.gropa Re: Mikołajki 15.10.10, 12:26
                                  Jako prezent? To ja dziękuję , nie skorzystam.
                                  Qfel
                                  Qla armatnia
                                  • groha Re: Mikołajki 15.10.10, 12:39
                                    Qrcgalopek? Ale jako prezent też raczej odpada. Podobnie, jak qrzajki. Za to zawsze można zawołać: QQ! A potem oczywiście dodać: ...jaki piękny wazonik! smile
                                    • szkorbut-lumbago Re: Mikołajki 15.10.10, 16:12
                                      Z tym wazonikiem to Q jak K tylko trochę inaczej wymówić trzeba, tak hrabiosko - arystokratycznie smile.
                                    • kurcgalopek Re: Mikołajki 15.10.10, 16:41
                                      groha napisała:

> Qrcgalopek?

rany, chyba nicka zmienię, tak mi się ten qrcgalopek podoba big_grin

A jeśli chodzi o mikołajki, to ja bym bardzo, ale to bardzo chciała, ale póki co naznaczony weekend wydaje się być jedynym w tym roku, co do którego od dawna są pewne plany. Wszystko zależy, o której moja mam będzie miała samolot, na który to samolot będziemy musieli ją wyekspediować. Tak więc zgłaszam się z Galopem, ale niestety, nasze możliwości przybycia oceniam na 50% póki co.
                                      • orale Re: Mikołajki 15.10.10, 18:14
                                        Qrcgalopku ja Cię bardzo proszę, no postaraj się. Piszę to całkowicie bezinteresownie mając w pamięci zdjęcia na Twoim blogusmile
                                        • orale Re: Mikołajki 15.10.10, 18:15
                                          Się nam impreza szykuje, ekipa wyborowa, no dalej proszę państwa, zapisywać się, chyba was nie przestraszył ten drobiazg na Ksmile
                                          • kocio_pierzaczek Re: Mikołajki 15.10.10, 21:00
                                            Zapisuję się. Ale czy mi dadzą wychodne, nie wiem...
                                            • 36krzysiek Re: Mikołajki 15.10.10, 21:07
                                              Państwo Baronostwo okiem przychylnem na niniejsze zaproszenie raczy spoglądać, jednakoż bilet awizujący przez umyślnego prześle w porze odpowiedniej, bliżej daty wyznaczonej, w przódy zapory wszelakie z drogi usuwając.
                                              ps. Orale, na Klimakterium się dostać to tak, jak do lekarza w RP.
                                              • se_nka0 Re: Mikołajki 15.10.10, 21:18
                                                Może ,,Klimakterium,, na prowincji będą grali. Dam znać i zapraszam. Póki co 21.X Andropauze mamy wink Biletów już brak.
                            • minerwamcg Re: Mikołajki 17.10.10, 00:08
                              Qra. Osqbana i ugotowana w rosołq.
                              • ewa9717 Re: Mikołajki 17.10.10, 08:51
                                minerwamcg napisała:

> Qra. Osqbana i ugotowana w rosołq.
                                A że mocno ona rozgrzewająca, trza konsumpczyć w qsym qbraczq.
                • minerwamcg Re: Mikołajki 15.10.10, 21:19
                  Óśm skrzyń fig. Wraz z jeżem pchniętym w łódź - idealny prezent dla informatyka.
    • jotka13 Re: Mikołajki 29.10.10, 08:45
      Znalazłam przedmiot w sam raz dla Starej Gropy wink
      www.inmyhouse.se/inredning/rostig-kungakrona
      • ewa9717 Re: Mikołajki 29.10.10, 08:52
        Ale Gropa chiba czapek nie nosi, nawet takich z dużymi prześwitami wink
        • jotka13 Re: Mikołajki 29.10.10, 09:25
          Na taką może da się namówić, w końcu bardzo przewiewna jest?
          • groha Re: Mikołajki 29.10.10, 09:56
            Przewiewna, twarzowa i z bardzo eleganckim pomponikiem. Bierz, Gropo!
            • stara.gropa Re: Mikołajki 29.10.10, 10:17
              Nie! Bo na pewno drapie w czoło smile
              • jotka13 Re: Mikołajki 29.10.10, 11:00
                Oj grzywkę obetniesz albo filcem podkleimy i będzie git wink
                • g0p0s Re: Mikołajki 29.10.10, 11:08
                  Podszewkę można zrobić z łabędziego puchu i jedwabiu smile
              • groha Re: Mikołajki 29.10.10, 11:26
                E tam, przecież wcale nie trzeba naciągać jej na uszy, jak jakąś beretkę, za przeproszeniem. Można elegancko, na czubku głowy, ewentualnie bardziej fantazyjnie - z lekkim przechyłem na lepszy profil... Gropciu, nie wymyślaj przeszkód, tylko bierz to nakrycie głowy i jeszcze poproś o jakiś wygodny tron do kompletu smile
                • stara.gropa Re: Mikołajki 29.10.10, 13:21
                  Rany julek, już mnie czoło swędzi na samą myśl o tym urządzeniu.
                  • ewa9717 Re: Mikołajki 29.10.10, 13:34
                    To i tron niech będzie z dziurką, gdyby się na dłuższe posiedzenie zanosiło...
                  • groha Re: Mikołajki 29.10.10, 13:37
                    To nic, Gropciu, to nic. Teraz są świetne maści na wszystko, się dorzuci do czapeczki, prawda Jotko?
                    • stara.gropa Re: Mikołajki 29.10.10, 13:45
                      Odpowiadam hurtem:
                      W koronie na głowie nie usiedzę nawet minuty, więc dziurka w tronie nie będzie potrzebna smile
                      Same się nasmarujcie maścią! big_grin
                      • groha Re: Mikołajki 29.10.10, 14:01
                        Odpowiadam na ostatnie: chętnie. Ale nas czoło nie swędzi smile
                        • ewa9717 Re: Mikołajki 29.10.10, 14:03
                          Ja już od wczoraj smaruję czoło maścią z wit. A, bo mnie wyalergiło. Maść pomaga, polecam wink
                          • stara.gropa Re: Mikołajki 29.10.10, 14:14
                            To od korony ta alergia. smile
                          • groha Re: Mikołajki 29.10.10, 14:20
                            A ja właśnie wyobraziłam sobie, jak Orale się strasznie ucieszy, gdy tu wróci i zobaczy, że tak ślicznie rozwinęłyśmy jej wątek, ha! I ta myśl - myśl o bezinteresownym przyczynieniu się do radości bliźniego swego, jest jak balsam na me sterane serce, po prostu smile
                            • stara.gropa Re: Mikołajki 29.10.10, 14:39
                              Jak maść na sterane i swędzące serce. smile
                            • jotka13 Re: Mikołajki 29.10.10, 14:43
                              E tam, w końcu jestesmy w temacie, przedmiot jest na K wink
                              • g0p0s Re: Mikołajki 29.10.10, 14:54
                                Pierwsza reakcja też będzie na k.
                                • ewa9717 Re: Mikołajki 29.10.10, 16:58
                                  K ankan? Bo ona, Orale, nie reakcja, taka utaneczniona?
                                  • groha Re: Mikołajki 29.10.10, 19:04
                                    Kankana odtańczy i powie: kocham was. A my dostaniemy kociokwiku, a potem przeżyjemy katharsis wink
                                    • orale Re: Mikołajki 30.10.10, 11:40
                                      kankana nie budziet, wróciłam z Kijowa, padam na pysk, prezent na K przywiozłam z wojaży
                                      • 36krzysiek Re: Mikołajki 31.10.10, 08:53
                                        K...ale wielki samowar?
                                        • kocio_pierzaczek Re: Mikołajki 31.10.10, 09:22
                                          Krowa na kółkach. smile
                                          • asia.sthm Re: Mikołajki 31.10.10, 10:39
                                            z Kijowa to tylko k... ladny pejczyk, kijów tam brakuje
                                            • anja_p_s Re: Mikołajki 31.10.10, 11:24
                                              proszę wstępnie dopisać mnie do listy

czy lokal * to miejsce spotkań comiesięcznych?

• orale Re: Mikołajki 31.10.10, 17:22
                                                informacje o lokalu oznaczonym * w mailu, nie jest to miejsce spotkań comiesięcznych tylko w tym wypadku corocznychsmile
                                                • papuga_ara Re: Mikołajki 02.11.10, 14:02
                                                  Mnie też proszę dopisać i o informacje o lokalu* w mailu proszę, albowiem jakkolwiek bynajmniej jednakowoż rok temu nie mogłam i lokalu nie wizytowałam smile
                                                  Na "k" mam dużo pomysłów, muszę powstrzymywać rozszalały umysł wink
                                                  • anja_p_s Re: Mikołajki 03.11.10, 23:18
                                                    a u mnie pustka albo banały hehe

papuga_ara napisała:

>
                                                    > Na "k" mam dużo pomysłów, muszę powstrzymywać rozszalały umysł wink
                                                  • papuga_ara Re: Mikołajki 04.11.10, 00:15
                                                    Banały też są dobre i potrzebne smile Leć z banałami, bo mogą okazać się bezcenne, jak wszyscy skoncentrują się na oryginalności wink
    • dorka_31 Re: Mikołajki 04.11.10, 11:32
      Chciałabym uczestniczyć, ale na razie nie wiem jeszcze czy będzie mi to dane. Okaże się pewnie na tuż przed. Czy mogłabym się jakoś tak wstępnie zaawizować i poprosić o adres lokalu na małpę?
      • orale Re: Mikołajki 04.11.10, 19:13
        małpy poszły, niektóre nawet wróciłysmile
        • edeka5 Re: Mikołajki 05.11.10, 14:23
          Nie będę, z przyczyn różnych, ale Sławek się wybiera.
          • szkorbut-lumbago Re: Mikołajki 08.11.10, 15:52
            A do której można być? Mnie się zajęcia wcześniejsze kończą w Falenicy około 19.30. Czy to jeszcze wypada wpadać czy może raczej już nie?
            • orale Re: Mikołajki 08.11.10, 16:18
              Lokal czynny do ostatniego gosciasmile
              • heniulaa Re: Mikołajki 08.11.10, 16:41
                Przychodzącego czy wychodzącego?
                • szkorbut-lumbago Re: Mikołajki 08.11.10, 18:28
                  Dokładnie tak. Czy jak ja przyjdę to będzie jakiś jeszcze ostatni gość?
                  • papuga_ara Re: Mikołajki 16.11.10, 14:38
                    Musisz chyba doprecyzować godzinę przyjścia, wtedy każdy ewentualny gość będzie mógł przymierzyć się do godziny wyjścia i udzielić odpowiedzi smile wink
                    • orale Re: Mikołajki 16.11.10, 14:42
                      Godzina przyjścia doprecyzowana w pierwszym wpisie, tj 17-18.
                      A, że tak zapytam dodatkowo, czy wszyscy mają adres, czy mam komuś dosłać?
                      • p.aulinka Re: Mikołajki 16.11.10, 22:30
                        Zgłaszam niesmiało udział ...smile
                        • the_dzidka Re: Mikołajki 16.11.10, 22:37
                          Znaczy razem pojedziem? smile Raźniej będzie.
                          • orale Re: Mikołajki 17.11.10, 08:15
                            gitessmile
                          • heniulaa Re: Mikołajki 17.11.10, 08:42
                            Dzidka zabiorę się z Wami co?
                            • the_dzidka Re: Mikołajki 17.11.10, 15:00
                              No, ja nie mam nic przeciwko smile
                              • kocio_pierzaczek Re: Mikołajki 17.11.10, 15:58
                                Czy szanowna organizatorka mogłaby uprzejmie podac przybliżoną liczbę spodziewanych gości? Tych zdeklarowanych na forum oraz nie? Bo nie wiem, jakiego gara użyć, średniego, czy dużego.
                                Oraz jaki autobus do szanownej jeździ na małpę poproszę. Z garem będę jechać, hi hi. A auto zabrane mi będzie.
                                • stara.gropa Re: Mikołajki 17.11.10, 16:55
                                  A ja będę jechała z półmiskiem i butelkami smile
                                  • orale Re: Mikołajki 17.11.10, 17:44
                                    20-25 sztuk
                                    autobusy 110,409, 701, jeden przystanek za Lylikąsmile przystanki nazywają się Wólczyńska 01 lub 03.
                                • papuga_ara Re: Mikołajki 18.11.10, 17:54
                                  kocio_pierzaczek napisała:

> Oraz jaki autobus do szanownej jeździ na małpę poproszę. Z garem będę jechać, h
                                  > i hi. A auto zabrane mi będzie.

Jeśli będziesz pilotem, to oferuję usługi podwoźnicze i mogę się podstawić pod Ciebie i gar smile
                          • p.aulinka Re: Mikołajki 17.11.10, 20:24
                            dzidka- no pewnie, tylko teraz musze wymyslec to na k smile
                      • papuga_ara Re: Mikołajki 17.11.10, 23:23
                        orale napisała:

> Godzina przyjścia doprecyzowana w pierwszym wpisie, tj 17-18.

Wiem, pisałam to do szkorbut-lumbago, bo pytała, czy jak Ona przyjdzie, to jeszcze ktoś będzie i potem nie było odzewu.
                        • goonia Re: Mikołajki 18.11.10, 18:04
                          Snilo mi sie, ze tez moglam przyjsc.
                          • 36krzysiek Re: Mikołajki 18.11.10, 18:23
                            Oferuję usługi odwoźnicze. Nie, nie, nie, nie ja będę kierowcą, mój zaprawiony w czarnoziem zezwłok można będzie spokojnie w bagażniku i już czy miejsca są! smile A ile potraw wytrawnych trzeba przynieść, czy jedna na głowę wystarczy?
                            • g0p0s Re: Mikołajki 19.11.10, 11:14
                              Z praktyki wynika, że jak jest apel o przyniesienie jedzenia, to później gospodarze przez dwa tygodnie nie muszą robić zakupów ani gotować smile
    • g0p0s Re: Mikołajki 19.11.10, 11:43
      Właśnie się doczytałem, że ulica dojazdowa do lokalu * będzie zamknięta. Trzeba będzie nogami kawałek.
      • papuga_ara Re: Mikołajki 19.11.10, 13:22
        O cholera. A jak duży ten kawałek? W sensie targania tych mis i garów. Ktoś go wie, tego kawałka?
        Oraz: czy w takim razie będzie gdzie zostawić autego tam, dokąd da się dojechać?
        • anja_p_s Re: Mikołajki 19.11.10, 13:39
          Papużko a o której Ty będziesz się wybierała na imprezę?
          znalazłoby się miejsce i dla mnie?

bo jestem umówiona, że dojadę do Kocia metrem po 17, ale w razie czego się dostosuję.

• g0p0s Re: Mikołajki 19.11.10, 13:40
          Z mapy wynika, że tego kawałka będzie mały kawałek. Co do parkowania to nie wiem. Może ktoś oblatany w okolicy coś podpowie.
          • kocio_pierzaczek Re: Mikołajki 19.11.10, 13:52
            No tak, fajnie, a już liczyłam na pomoc w naszaniu gara i innych bagaży... smile
            • bbbzyta Re: Mikołajki 19.11.10, 14:50
              Uff, uda mi się wybrać smile I prośba do papużki o podwodę, ewentualnie zgłaszam się do Kocia jako pomoc do transportu garów. A na wszelki wyp. proszę o adres na małpę.
              • heniulaa Re: Mikołajki 19.11.10, 20:51
                Kochani z przyczyn ode mnie niezależnych nie będzie mnie na Mikołajkach.

Życzę wszystkim:
                - pamiętania wierszyków i piosenek,
                - wspaniałych prezentów na "K"...,
                - Mikołaja z długa brodą i ogólnie wspaniałej zabawy smile
                • kocio_pierzaczek Re: Mikołajki 19.11.10, 21:24
                  Heniulka, szkoda, do diabła z niedasiami od nas niezależnymi.

Bbbzytko, dzięki serdeczne, ale lojalnie uprzedzam, że dojazd z Kociem wygląda tak, że najpierw trzeba ZTMem dojechać do Kocia na Bielany (800 m od metra, adres mogę na małpę przysłać), a potem ruszamy dalej taksówką do lokalu docelowego. Taryfa zabiera w sumie do 4 osób. Moi, Anja... kto jeszcze chce? Zytko?
                  • orale Re: Mikołajki 19.11.10, 21:54
                    wróciłam do dom. Dziękuję tym co dzwonili, że mam zamkniętą ulicę (przynajmniej wiedziałam jak wrócić do domu dzisiaj).
                    Z dojazdem spoko loko, jeżdzi wszystko jak trza. Trzeba wysiąść z autobusu na przystanku Wólczyńska 04 i iść do przodu ok 60m. Dla tych co samochodem, jest gdzie zaparkowac. Brama będzie otwarta i proszę wjeżdzać na podwórko.
    • groha Re: Mikołajki 19.11.10, 22:21
      To już jutro? Oczywiście będę, jak zwykle. Ponieważ jednak duch mój z wrażenia może całkiem oniemieć, więc tradycyjnie życzę najmikołajniejszych mikołajek pod pogodnym księżycem! Po prostu, bawcie się wspaniale, jak zawsze i tak cudnie, jak tylko Wy umiecie i nikt inny na świecie smile
      • ewa9717 Re: Mikołajki 19.11.10, 22:42
        Się podpiszę, Groho, bo ujęłaś akuratnie, co?
    • eulalija Re: Mikołajki 19.11.10, 22:44
      Na ka mam tylko hasło akustycznesad
      Nie bez powodu na początku wątku pytałam o możliwość negocjacji terminu.
      Nie wyszło, Orale jak skała, spieczony wąglik.
      Trudno, mój niedaś z gatunku ani obejść ani przeskoczyć, pozostaje przytulić.
      Jutro skoro świt, no, świt teraz przyjazny, kiele śiódmej wypada, trza wstać, od góry do dołu się wypąkać, kawę wypić i po królową angielską, znaczy Mamidło moje, pojechać i ją na salony dalszorodzinne dostarczyć pojazdem, znaczy za tego co misdejzy woził był będę, impreza jest rozległa, na dwa dni zaplanowana z dawien dawna.

Zatem życzę zabawy wspaniałej, liczę na pełny spis co Mikołaj przytargałwink
      • se_nka0 Re: Mikołajki 20.11.10, 20:52
        Halo, halo ... brak połączenia wink
        Był już Mikołaj ??? Prezenty przyniósł ??
        • edeka5 Re: Mikołajki 20.11.10, 21:00
          Dzwoniłam, o g.20 Mikołaja jeszcze nie było ...
          • tutul Re: Mikołajki 20.11.10, 21:42
            Jeszcze chyba za wcześnie.Bo roboty drogowe to nie przeszkoda przecieżsmile
            • ewa9717 Re: Mikołajki 20.11.10, 21:54
              Taż to nie pasterka, coby Kola do północka czekał wink
              • ewa9717 Re: Mikołajki 20.11.10, 21:58
                O kurka, Edeka wink Dopiero zauważyłam, hej wink
                • stara.gropa Re: Mikołajki 21.11.10, 01:55
                  Śpijcie spokojnie - Mikołaj był. Dobranoc, reszta sprawozdania rano.
                  • orale Re: Mikołajki 21.11.10, 02:05
                    ogłaszam koniec imprezy. Super było i wszystkim dziękuję. A teraz spać, bo jutro o 10 rano maraton startuje
                    • 36krzysiek Re: Mikołajki 21.11.10, 03:01
                      Ja tam jestem za tym, żeby takie imprezy co tydzień urządzać. Nigdzie człowiek tak nie wypocznie i się nie zrelaksuje jak na łonie TWCh! No po prostu kocham Was wszystkich i tyle smile
                      • se_nka0 Re: Mikołajki 21.11.10, 09:01
                        smile

Pracowity ten Mikołaj, o 3 rano jeszcze na nogach !! Śpijcie szybko i sprawozdajcie dokładnie smile
                      • the_dzidka Re: Mikołajki 21.11.10, 09:50
                        I co za gimnastyka dla mięśni brzucha! smile
    • stara.gropa Sprawozdanie 21.11.10, 12:02
      Czas na małe sprawozdanko.
      Było nas 16 sztuk. Kto były owe to zobaczycie na zdjęciach.
      Spotkanie zaczęliśmy od kolacji. Każdy przyniósł jakieś smakołyki i na stole pojawiły się (przepraszam za ewentualne pomyłki i przeoczenia, ale nie wszystko jadłam i nie wszystko pamiętam): faszerowane jajka, placuszki gryczane, z łososiem albo sosem - do wyboru, kotleciki kalafiorowe, kabanosy, sałatka z fetą (nie jestem pewna, bo jej nie jadłam), kabanosy, sery, kiszone ogórki, marynowana cebulka, parówki w sosie chrzanowym, parówki w sosie pomidorowym (sos zrobiony własnoręcznie) oraz szarlotka w polewie czekoladowej. Później, tak gdzieś koło północy, kiedy byliśmy w ferworze zabawy, na stół wyjechały gorącę grzanki z parówkami i serem. Na kredensie stała cała bateria napoi alkoholowych i bezalkoholowych, do wyboru i koloru.
      Po wesołej kolacji, kiedy już siedzieliśmy najedzeni, za przeproszeniem na sztywno, zgasło światło i do pokoju weszła Orale z tortem na którym paliła się świeczka. Wszyscy zerwali się z miejsc i chóralnie odśpiewali Sto lat, bo tort przeznaczony był dla Papugi, która jak wiecie dwa dni wcześniej miała urodziny. Pojawił się też Kocio z wiązanką czerwonych goździków dla Papugi. Papugę najpierw zatkało, a potem oblało łzami.W ruch poszła chusteczka. Stosowne fotografie na dowód powyższego pewnie ukażą się później.
      Następnie pzrystąpiliśmy do wręczania Stefanowi kalendarza z sowami. Znów trzeba było użyć chusteczki wink
      Czas mijał, a my już nie mogliśmy doczekać się Mikołaja z prezentami. Kocio - jednogłośnie ogłoszony Mikołajem dobrała sobie dwa renifery do pomocy - Anię i Paulinkę. Nasadziła im na głowy czerwone reniferowe rogi i przystąpiliśmy do ceremonii. Na każdym prezencie była karteczka z numerem i każdy z uczestników losował numerek, w ten sposób dopasowaliśmy człowieka do prezentu smile Prezenty miały być na literę k i były! Ale jakie! Kalejdoskop, książka, kalendarz, konserwy, karty do gry, kości do gry, kieliszki, koty (porcelanowe), kuferek, kalafior. Proszę o uzupełnienie listy bo nie pamiętam wszystkich. Ale żeby nie było za łatwo, to każdy zanim dostał do łapki prezent musiał popisać się swoim talentem: były śpiewy, tańce, recytacje, ćwiczenia gimnastyczne- pokaz w wykonaniu Piotra wprawił nas w osłupienie i podziw. Staliśmy z otwartymi z wrażenia paszczami.
      Cdn
      • pomaranczuch Re: Sprawozdanie 21.11.10, 13:35
        Brzmi niesamowicie ciekawie, co jeszcze, co jeszcze? I kiedy zdjęcia?
        Jak zwykle pozazdrościć spotkania big_grin
        • se_nka0 Re: Sprawozdanie 21.11.10, 13:41
          Też zastygłam z otwartą paszczą...więc proszę, żeby nie za długo... co za Mikołajki !!!!
      • stara.gropa Re: Sprawozdanie2 21.11.10, 13:55
        Nadzszedł czas na clou programu, czyli grę w kalambury. Podzieliliśmy się na dwie grupy i każdy zajął się wymyśłaniem super trudnych haseł dla przeciwnej drużyny. Dla zwiększenia motywacji w zgadywaniu wprowadziliśmy element grozy w grę, otóż grupa która nie odgadła hasła w przewidzianym czasie musiała zjeść po larwie jedwabnika, których puszka pojawiła się w niejasnych okolicznościach na stole. Wyobraźcie sobie jak to wpłynęło dopingująco na zawodników. smile
        Oto kilka najlepszych przykładów z gry:
        - Kategoria hasła - piosenka biesiadna. Propozycje hasła - Jestem łososiem, płynę i śpię. Hasło - Wszystkie rybki śpią w jeziorze.
        - Kategroria - bajka dla dzieci. Propozycje hasła - Atak wściekłych sadzonek. Masakra rozsadnikiem. Hasło - Żwirek i muchomorek
        - Kategoria - powiedzenie. Propozycja - Królewna na ziarnku grochu. Hasło - Wrzód na dupie.
        - Kategroria - film z Jamesem Bondem. Propozycja - Sąsiadka Bonda żyje dwa razy.
        Hasło - Pozdrowienia z Moskwy.
        Po nieudanych próbach odgadnięcia haseł dało się słyszeć okrzyki: Żryjcie larwy!!! Dawać larwe! Gdzie larwa!
        Na widok niewinnej puszeczki Kocio i Papuga uciekały z piskiem, natomiast Paulinka i Baron zaprezentowali obywatelską postawę i skusili się na specjał. Smak określili jako konserwowa fasolka, prażone orzeszki, dobre do sałatki. Do grona odważnych dołączył też Migos, na co Kocio zagroził mu rozwodem. Nie zniechęciło to Migosa do zjedzenia robala. Wszyscy opuścili dom Orale żywi, więc wiemy przynajmniej, że larwy nie były trujące smile
        • p.aulinka Re: Sprawozdanie2 21.11.10, 14:12
          Potwierdzam że larwy nie były trujące bo właśnie wstałam z łóżka i jeszcze żyję.
          No chyba że mi się tylko wydaje smile
          Być może żyję li i wyłącznie dlatego, że każdą larwę solennie zapijałam nalewką (genialna pigwówka i chyba jeszcze genialniejsza o nazwie "farmaceuci")

Z Kalamburów to jeszcze dodam (z rumieńcem wstydu bo to moja "gonitwa myśi " wyszła w tym momencie na jaw)
          Hasło - "Mikołajki", Propozycja hasła - "Pedofil" uncertain\
          smilesmilesmile

ps. dostałam w prezencie - nomen omen - kalafiora (nomen omen bo zachwycałam się kotlecikami kalafiorowymi Gropy i odgrażałam że sama takie kotleciki zrobię - teraz przepadło - MUSZĘ je zrobić bo główny surowiec mam, oraz ślicznego brokatowego konika do zawieszenia który zajmie w tym roku honorowe miejsce na choince smile)
          • edeka5 Re: Sprawozdanie2 21.11.10, 14:23
            Uzupełnienie do prezentów mikołajkowych.
            Zestaw na każdą okazję:
            - kredki
            - klamerki do prania
            - kondom
            - krówki (cukierki)
            - kolczyki
            - koperek suszony
            - krem do rąk
            - kominiarz
            • pomaranczuch Re: Sprawozdanie2 21.11.10, 14:41
              kalambury mnie rozwaliły, lud żąda zdjęć big_grin
              ale larwy...... tego to z pewnością bym nie wzięła do paszczęki tongue_out szacun dla konsumentów smile
              • ewa9717 Re: Sprawozdanie2 21.11.10, 16:03
                Piękne sprawozdanie, otwartą paszczę zamykam obiadem i przyłaczam się do głosu pomarańczowego ludu!
                • kocio_pierzaczek Re: Sprawozdanie2 21.11.10, 16:14
                  Sprostowanie - grzanki były z sosem warzywnym, pikantnym, mniam, i ze srem, bez parówek.
                  Na stole były jeszcze pyszne rybki w puszce, otwartej, rzecz jasna, chyba sardynki.
                  Po tak obszernym sprawozdaniu Gropy nic już nie pozostaje do dodania poza zdjęciami. smile
                  Będą, bedą, spec wróci i powiesi.
                  A, jeszcze musze się pochwalić debiutem fryzjerskim. Przy pomocy Ani strzygłam Dzidce grzywkę w łazience.
                  • se_nka0 Re: Sprawozdanie2 21.11.10, 16:25
                    Ten debiut też poprosimy udokumentowany na foto smile Dzidka!!! Równa ta debiutowa grzywka?wink
                  • stara.gropa Re: Sprawozdanie2 21.11.10, 16:31
                    Ależ brakuje mnóstwa pikantnych szczególików, jak na przykład ten, że Baron zapowiedział iż posprząta lokal po imprezie. I biedna Orale w szaleńczym pośpiechu prała wszystkie mopy jakie posiada, z obawy przed krytyką Barona.
                    Dawajcie resztę. smile
                    • kocio_pierzaczek Re: Sprawozdanie2 21.11.10, 16:46
                      > Dzidka!!! Równa ta debiutowa grzywka?
                      Równa była przed. A po - w ząbek czesana. smile
                      • se_nka0 Re: Sprawozdanie2 21.11.10, 17:14
                        W ząbek modna smilesmile
                        • p.aulinka Re: Sprawozdanie2 21.11.10, 18:09
                          Z prezentów był jeszcze:
                          - kalejdoskop mały (i tu komentarz obdarowanego "czemu mały?!")
                          - klucz do sukcesu
                          - książka -kubański kryminał
                          • dorka_31 Re: Sprawozdanie2 21.11.10, 19:43
                            Ależ musiało byc fajnie! Echh, ogromnie żałuję, że znów nie mogłam przybyć... uncertain Proszę o więcej sprawozdań i koniecznie zdjęcia smile
                            • the_dzidka Re: Sprawozdanie2 21.11.10, 19:44
                              Nawet jeden filmik będzie smile
                          • orale Re: Sprawozdanie2 21.11.10, 19:44
                            Oj jak ja lubię takie imprezy. Cały dzień głodowałamsmile i czekałam aż goście przyjdą z jedzeniem, warto było. Kotleciki kalafiorowe okazaly się hitem, też takie kiedyś zrobię. Prezent dostalam cudny i na dodatek bardzo trafiony, kostki pachące i chyba nawet mususujące do kąpieli. Urodziny obeszlismy podwójnie, bowiem okazało się, że Męzydło też niedawno obchodził. A kalambury to ja proponuję do statutu wpisać, jako nasz obowiązek partyjnysmile Syncio jak zobaczył nasze wygłupy to przed pójściem spać profilaktycznie zamknął się na klucz w pokoju. Dziś jednak rozmawia ze mną, choć wczoraj delikatnie mnie pouczył, żebym nie darła się przez okno "szkorbut" bo to jednak słychąć na ulicy. Nic więcej do doadania nie przychodzi mi póki co do głowy.
                            ps pójście na 8godzinny maraton po wczorajszej imprezie to nie był jednak dobry pomysł, obawiam się, że nie świecilam przykładem bystrości i szybkiego zapamiętywania kroków.
        • g0p0s Re: Sprawozdanie2 21.11.10, 20:04
          Spotkanie było kapitalne.
          Zgodnie ze współczesnymi wymogami było wydzielone pomieszczenie dla wyrzutków społeczeństwa, czyli palących. Była nim kuchnia, do której wkraczali też ochoczo i bez środków przymusu bezpośredniego również niepalący.
          Zanim wystartowaliśmy stosunki towarzyskie były uprawiane z dala od dlugaśnego stołu i rzędów licznych krzeseł. Do mebla podchodziły tylko osoby donoszące jadło. Jak padła komenda że zaczynamy, skojarzenie z wigilią było tak silne, że tu i tam zanucono kolędy. Do kalendarza świąt mocno ruchomych TWCh możemy śmiało w przyszłości dopisać także i tę okazję do spotkań nadzwyczajnych.
          Ściana za tym stołem to swoją drogą idealne miejsce na fresk ostatniej wieczerzy. Ma ktoś komórkę do Leonarda?
          Żarcia jak to na składkowym było do wypęku. Myślę że każdy był kontent. Podziękowanie należy się tym, którzy uwarzyli pracochłonne przekąski, potrawy, desery i napitki. Był też mój ulubiony mocz do analizy JKM, to znaczy nalewka farmaceutów, pycha!
          Mikołajka z reniferkami wywiązały się ze swojego zadania i każdy został obdarowany. Rózgi nikt nie dostał.
          Papugę horendowanie jej jubileuszu zatchnął i spocił oczy. Chyba przez chwilę uwierzyła nawet że napis na torcie jej dedykowanym jest z sosu do parówek smile Łzy wzruszenia ocierała też sowa z okładki kalendarza smile
          Kalamburów nie da się moim zdaniem opisać (poza naszymi zboczonymi skojarzeniami). Mnie zapadła w pamięć prezentacja przez 'gospodynię domu' słowa 'zrujnowany' smile
          Wielokrotnie w naszym towarzystwie zdarza się, że w tym samym momencie mamy taką samą myśl. Tym razem dwa razy udało mi się uprzedzić Dzidkę w jej artykulacji. O krótki pysk. Nie ważne czyj smile
          Robale były nie takie! Miały być prażone, a były w zalewie. Bleee smile Ale znalazły swoich, nawet niespodziewanych, amatorów. Trzymajmy kciuki za podstawową komórkę społeczną SPP smile
          Wielkie podziękowania dla organizatorki i wszystkich uczestników!
          • papuga_ara Re: Sprawozdanie2 21.11.10, 21:02
            Ależ było wspaniale!! Fantastyczna impreza i mnóstwo wzruszeń. Kiedy paulink.a powiedziała: "Idę po mikołaja, jużcz najwyższy czas żebyśmy zaczęli z prezentami" i kiedy potem zgasło światło , pomyślałam: "ale fajnie, prezenty będą tak nastrojowo rozdawane", a tu słyszę "Sto lat, sto lat" i wchodzi orale z tortem jak marzenie big_grin Jejuniu, takich chwil sie nie zapomina... Nawet nie wiem, jak to opisać, kurde blaszka..... I jeszcze czerwone ogniście goździki! DZIĘ KU JĘ!!!!! big_grin
            A prezent Mikołajowy przytrafił mi się bardzo trafnie wink, bo uwielbiam drewniane kuferki na biżuty, znaczy, tego, żeby było na "k" - na kolczyki, klipsy i kolie smile
            Kalambury - też na K - miodzio. Jesteśmy jako Towarzystwo absolutnie genialni i potencjał intelektulany TWCH mógłby zasilać te obszary świata, w których brak energii elektrycznej. Howghwink
            • cytrynka6543 Re: Sprawozdanie2 21.11.10, 21:10
              Strasznie żałuję,że mnie nie było,ale cóż:było,minęło.
              Cieszę się,że się tak pięknie bawiliście,a kalambury...kalambury to już muszą zostać względnione w statucie!
    • ewa9717 Re: Mikołajki 21.11.10, 20:53
      Pantaczer nie wraca ranki i wieczory...
      A tu kanie zdjęciów czekają...
      • tutul Re: Mikołajki 21.11.10, 22:02
        kurczę,aż zal......ściska!!!! I dlaczego zawsze mam cóś wbrew chęciom?
        Ale bardzo proszę o przepis na kalafior,pliiiiis.Na kulinarnym .Czyje dzieło nie wiem,ale zachwyty powodują slinotok.O reszcie się nie wypowiem,słów brakuje !!!!
        • stara.gropa Re: Mikołajki 21.11.10, 22:26
          No i wyszło szydło z worka, że czytamy forum po łebkach smile Przepis na kotlety z kalafiorów wisi na kulinarnym od czerwca.
          • groha Re: Mikołajki 21.11.10, 23:18
            My, Groha, czytamy forum bardzo dokładnie oraz staramy się to robić ze zrozumieniem, dlatego z całą pewnością możemy oświadczyć, że kotleciki kotlecikami, ale tak świetnych sprawozdań, to już dawno nie czytaliśmy. Sama chęć dzielenia się emocjami dowodzi, iż są one z gatunku rozsadzających i świadczy dobitnie, że spotkanie naprawdę było nie z tej Ziemi. Co dla nas, obecnych tylko duchem, jest także bardzo miłe i cieszy nas jak jasny gwint. Bowiem fajnie wiedzieć, że choć trochę (znaczy, cieleśnie inaczej) należy się do klubu takich cudnych wariatów, którzy popijają ciesz będącą, lub tylko do złudzenia przypominającą, mocz do analizy, zakąszają larwami jedwabnika, a królewna na ziarnku grochu kojarzy im się tak, jak trzeba - z wrzodem na dupie. Kochamy Was za to strasznie! Jesteście niesamowici smile
            • eulalija Re: Mikołajki 21.11.10, 23:31
              My, Eulalija, takoż bardzo czytamy dokładnie, i coś nam się zaciska ... gardło znaczy się, i te tam takie różne, że nie mogłam. Ale czasem tak jakoś wyjdzie, że już tylko smuteczek malutki zostaje, że się nie uczestniczyło, że się z nalewki farmaceutów nie napiło ...
              • stara.gropa Re: Mikołajki 21.11.10, 23:52
                Nie martw się tak bardzo Eulalijo, mam jeszcze puszkę larw. Oddam z czystej sympatii do Ciebie.
                https://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiech.gif
                • groha Re: Mikołajki 22.11.10, 00:02
                  Które to larwy, choćby z grzeczności, należy skosztować przy darczyńcy, prawda Gropo? smile

--
                  https://emotikona.pl/emotikony/pic/lotnik.gif
                  • asia.sthm Re: Mikołajki 22.11.10, 09:44
                    My, Asia, takoż bardzo czytamy zachlannie, i jak juz doczytamy to padamy plackiem z zachwytu.
                    O Kurde, na K , jak wam katapultowo, kolosalnie i kosmicznie kibicuje!!!

Oprocz kalamburow i paskudztwa tez wejda do statusu. Na kazda litere .

Dzis bedzie cudny poniedzialek jesli zdjacka dojda na miejsce big_grin
                  • g0p0s Re: Mikołajki 22.11.10, 10:33
                    > należy skosztować przy darczyńcy
                    I wicewersal. Darczyńcę trzeba poczęstować smile
                    • groha Re: Mikołajki 22.11.10, 14:08
                      A najgorsze, że dobre maniery, czyli tzw. sawuarwiwr, nakazuje częstowanemu nie tylko przełknąć, ale jeszcze pochwalić. Pluć i zwracać nie wypada za cholerę smile
                      • g0p0s Re: Mikołajki 22.11.10, 14:44
                        Pochwalić i o dokładkę poprosić smile
                        • migos Re: Mikołajki 22.11.10, 22:40
                          wiszom. Jotkę uprasza się o dosłanie swoich celem dowieszenia.
                          Istnieją także krótkie filmiki z popisów talentów, ale to wyłącznie do wglądu skompromitowanych, znaczy zainteresowanych ;-P
                          • eulalija Re: Mikołajki 22.11.10, 22:49
                            Mniej mnie boli dusza, chociaż zazdrość się trochę okopała i dokopuje, że nie byłam.
                            Dzięki.
                            • stara.gropa Re: Mikołajki 22.11.10, 22:59
                              Zdjęcie nr 29 wygrywa! Miny Kocia, Papugi i Barona - bezcenne. wink
                          • the_dzidka Re: Mikołajki 22.11.10, 23:06
                            A dla świadków owych? Bo ja bym kciała smile
                            • ewa9717 Re: Mikołajki 22.11.10, 23:18
                              Kużden by kciał...
                              A mnie sie podoba 10 - pełnodziobowa radość Papugi, i 29 - choć jakieś takie nieprzyzwoitawo się kojarzące, cóś jakby Baron kciał narobić Paulince wink
                              • p.aulinka Re: Mikołajki 27.11.10, 12:34
                                Bo Baron tak generalnie siedział mi na kolanach - tylko w trakcie mowienia wierszyka co chwile sie podrywał i wypinał co faktycznie moze kontrowersyjnie wyglądać smile
                                • eulalija Re: Mikołajki 27.11.10, 12:45
                                  Może miałaś ziarnko grochu? wink Arystokracja delikatna jestsmile
                                  • p.aulinka Re: Mikołajki 28.11.10, 21:18
                                    Pinezkę (pineskę?)
                • eulalija Re: Mikołajki 22.11.10, 22:51
                  Otrząsnęło mnie ze wstrętu, ale G0p0s nie Brutus, dobrze podpowiedział, wespół w zespół pożremy Gropo Stara Gropo, za zdrowie TWCh oczywiście popijając czym popadnie, butelkę coli dostraczę, dla siebie zabezpieczę solidny truneksmile
                  • pomaranczuch Re: Mikołajki 23.11.10, 01:54
                    pikne wszystkie smile
                    • asia.sthm Re: Mikołajki 23.11.10, 02:00
                      a tu echo: pikne pikne kne ee wszystkie

Marza mi juz sie - kotleciki ciki iki
                      • se_nka0 Re: Mikołajki 23.11.10, 07:41
                        Się muszę powtórzyć - piękne zdjęcia! Co za eleganckie przyjęcie! Moim faworytem - zdjęcie nr 10. Skąd młode pokolenie zna sposób wręczania gożdzików? Szefowa zrobiła to z pełną świadomością - zielonym do góry smilesmile
                        • dorka_31 Re: Mikołajki 23.11.10, 08:19
                          Dzięki za te fotkowe atrakcje smile Aczkolwiek, oglądając takie zdjęcia jeszcze bardziej żałuję, że mnie tam nie było...
    • jotka13 Re: Mikołajki 23.11.10, 08:54
      Chciałam bardzo serdecznie podziekować za świetną imprezę, dawno już się tak nie uśmiałam. Prezenty i kalambury super, odgadnięcie Bohemian Rapsody to było coś.
      Zdjęcia postaram się wysłać jeszcze dziś, mam nadzieję że nie skrzynka wytrzyma smile
      • pomaranczuch Re: Mikołajki 23.11.10, 13:23
        ojjjj mi też się marzą kalafiorowe skoro taką furorę zrobiły, lecę przepis obczaić smile
        • stara.gropa Re: Mikołajki 23.11.10, 14:44
          Przyjrzałam się dokładniej zdjęciom. Na stole brakuje połowy jedzenia, które było w sobotę. Ki diabeł? Migos użył fotoszopa czy co? Żeby ukryć obżarstwo obecnych?
          • asia.sthm Kotlety z kalafiora 23.11.10, 22:35
            Bede kuchcic.

Sprytnie wstawiam gdyby tu komus natychmiast bylo do szczescia potrzebne:

Kotlety z kalafiora

stara.gropa 18.06.10, 13:09 Odpowiedz

Kalafior ugotować na pół twardo, dobrze odcisnąć i rozdrobnić
            widelcem albo rękamsmile.
            Dodać drobno pokrojoną cebulę, 3-4 łyżki bułki tartej, łyżkę
            ketchupu, 1 lub 2 jajka, posiekany koperek lub szczypiorek lub natkę
            pietruszki lub co kto lubi, sól i pieprz i inne przyprawy jakie kto
            lubi. Formować małe kotleciki, obtaczać je w bułce tartej albo jak
            ktoś ma fantazję to w płatkach kukurydzianych i smażyć po kilka
            minut z każdej strony.
            Najbardziej lubię je na zimno z dodatkiem majonezu.
            • migos Re: Kotlety z kalafiora 23.11.10, 22:54
              >>Migos użył fotoszopa czy co? Żeby ukryć obżarstwo obecnych?
              ooo, wypraszam sobie. Nie używam takich polepszaczy. zastrzeżenia proszę adresować do autorów zdjęć.
              • migos Re: Kotlety z kalafiora 24.11.10, 10:37
                PS. wiszą Jotkowe.
                • se_nka0 Re: Kotlety z kalafiora 24.11.10, 11:16
                  Dzięki. Bardzo ładnie dopowiedziały niedopowiedziane wink smile
    • groha Re: Mikołajki 24.11.10, 14:04
      Super!
      A czy możemy się dowiedzieć, co było pokazywane przez Paulinę, gdy Gopos leżał na podłodze, jak nieboszczyk? smile
      • orale Re: Mikołajki 24.11.10, 14:43
        Mikołaj darmo prezentu nie chciał dac, trza się było talentem wykazać. Gopos robił brzuszki. Ja zaśpiewałam, ale kazali mi się zamknąć. Paulinka recytowała, Sławek opowiedział dowcip, Kocio wierszyk....
        • groha Re: Mikołajki 24.11.10, 14:56
          Zaspokoiłaś mą babską ciekawość, dzięki bardzo. I poskromiłaś wyobraźnię, bo już byłam skłonna wyobrażać sobie nie wiadomo co wink
          • asia.sthm Re: Mikołajki 24.11.10, 15:40
            Dzidka tak jakby kremowa kupke dostala od Mikolaja. Co to bylo? Rozga taka na K? I za co?
            • salam_ji Re: Mikołajki 28.11.10, 22:05
              Kochani poogladalam sobie zdjątka i znów zazdrośc mnie zżera! Gratuluję prezentów i dobrej zabawy!
              A Orale ma piękny salon!
              Papugo, Stefanie dołączam się do życzeń!
              • kocio_pierzaczek Re: Mikołajki 29.11.10, 12:38
                Toć ta kremowa kupka to kalafior. Z bliska przypominał raczej mózg. Luzem.
                • stara.gropa Re: Mikołajki 29.11.10, 13:08
                  Ejże, Dzidka dostała koty i to one przypominały kupkę. Kalafior trafił się Paulince.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka