Dodaj do ulubionych

Styczeń wita !

01.01.11, 08:38
Inny rok, inny kalendarz, tylko my wciąż tacy sami - dzień dobry !!!!
Dobrego dnia, dobrego tygodnia, dobrego miesiąca, DOBREGO ROKU !! Hej. smile
Obserwuj wątek
    • balamuk Re: Styczeń wita ! 01.01.11, 09:24
      Samo prawdo. A hej!smile))
      • eulalija Re: Styczeń wita ! 01.01.11, 09:31
        Ale wygwizdów, dworzec w Kielcachsmile
        Witam.
        • tutul Re: Styczeń wita ! 01.01.11, 10:15
          Nie dworzec,tylko klatka schodowa w moim bloku.Znow komus przeszkadzaly nieuszkodzone drzwi...
          Ale rok dopiero sie zaczyna -bedzie lepiej,na pewno.
          Zawsze bylam optymistka,czego wszystkim zyczesmile
          • bumbecki Re: Styczeń wita ! 01.01.11, 11:49
            Szczęśliwego Nowego Roku smile
            Dzień dobry o "poranku" smile
            • ewa9717 Re: Styczeń wita ! 01.01.11, 12:14
              Dzień dobry!
              A zmywać to już można? Bo jednak nie udało mi się solo wrócić z wojny, pełna kuchnia garów...
              • papuga_ara Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 01:00
                Dzień dobry!!
                Dziś na noworoczną przystawkę były rydze z patelni, a daniem głównym była pizza siciliana z oliwkami i anszułasmile Mniam!smile Cieszyłam się jak wariat, że mi druga pizza w życiu tak pięknie wyszłasmile Wczoraj o północy ściskałam dłoń Wojciechowi M., to pewnie z tego powodu taki zastrzyk pozytywnej energii big_grin
    • eulalija Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 08:50
      Chyba z Kielc przenieślim się do Koluszek ...
      Witam.
      • tutul Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 09:41
        Na wszelki wypadek nie będę wychodziła dzisiaj z domu.Wieje podobno jak wczoraj,a moje ucho tego nie lubi...
        Witam smile
        • ewa9717 Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 10:11
          Temperatury brak, wiatr nie kielczy ani nie kolusi, sinawo.
          Papugo, skąd te rydze??????????
          • orale Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 10:45
            Dzień dobry. Póki co jednym okiem patrzę na świat, drugie jeszcze śpi. Gardło zaś planuje calkowite poddanie, ciekawe poczemu, przecież w sylwestra nie śpiewałam
            • pomaranczuch Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 11:25
              Witam się poświątecznie i nowo-rocznie smile

Trafiłam dziś przypadkiem na fajny cytat:
              Pamiętanie o tym, że kiedyś umrzesz jest najlepszym sposobem jaki znam na uniknięcie myślenia o tym, że masz cokolwiek do stracenia. Już teraz jesteś nagi. Nie ma powodu, dla którego nie powinieneś żyć tak, jak nakazuje ci serce.
              (Steve Jobs)

to tak w ramach życzeń, no więc do roboty.
              I miłej niedzielismile
              • papuga_ara Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 11:58
                Pomarańczuchu, cytat cudowny, dzięki! Kurczę, jak często szarpię się z różnymi rzeczami bez sensu, zamiast pamiętać o tym maniu i nie maniu (lub mieniu i nie mieniu, proszę wybraćwink)różnych rzeczy do stracenia.
                Orale, łączę się w doznaniach! Wczoraj gardło, ale dało się ugłaskać, dziś zatoki i katarro na potęgę. Hm. Czyżbym zaczynała nowy rok pracowy od L4? Jutro się obaczy.
                Ewo, świeże rydze widuję czasem w naszym sklepie ze specjałami rozmaitymi, ale że teraz pora nie rydzowa, więc były kupione tu: www.provincja.pl/ , tyle że w oddziale naziemnym. Bałam się, jak to będzie z mrożonymi, ale wzięły i pachły lasem jak szalone, nie wiem, jak oni to zrobili!!!
                • ewa9717 Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 13:42
                  Śliiiiiiiisko!
                  O mały figiel byłabym niegodną kobitą wink
                • minerwamcg Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 21:27
                  Papuniu, melduję cichaczem, że jeżeli ma się łut szczęścia, mrożone rydze bywają do kupienia w Carrefourze, na stoisku z mrożonkami na wagę.
                  • papuga_ara Re: Styczeń wita ! 05.01.11, 00:02
                    minerwamcg napisała:

> Papuniu, melduję cichaczem, że jeżeli ma się łut szczęścia, mrożone rydze by
                    > wają
                    do kupienia w Carrefourze, na stoisku z mrożonkami na wagę.

Cichaczem dzięki!!! wink
                    • papuga_ara Re: Styczeń wita ! 05.01.11, 00:15
                      Ja cichaczem kupiłam w BOMI, tam też bywają

A z innej bajki: nikt mnie nie namówi więcej do bycia "eko"! Zostawiłam dziś auto pod pracą i pojechałam tramwajem kilka przystanków do centrum handlowego. A bo to blisko, a bo to będę prośrodowiskowa, a bo i tak dalej. Ludzie! Jak wracałam, musiałam przepuścić trzy składy, zeby wsiąść. Nie powiem, co musiałam powiedzieć i co zrobić, żeby wysiąść. Zakupy umęczone tak jak i ja. Apeluję do wszystkich apelujących do kierowców o pozostawianie samochodów i jeżdżenie komunikacją: przestańcie apelować, bo my się tam wszyscy nie zmieścimy!! (o godzinach szczytu mówię). Wyobraźmy sobie, że wszyscy na trzy cztery porzucają samochody i lecą do tramwajów, metra i autobusów. AAAAA!!!
    • groha Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 13:47
      Dzień dobry w świeżutkim roku, który ma dopiero jedną dobę, trzynaście godzin i czterdzieści sześć minut. A wiecie, że do wiosny już tylko siedemdziesiąt dni z hakiem? Do kalendarzowej, ale przecież nie można wykluczyć, że ta prawdziwa przyjdzie wcześniej. Albo później. Oby więc do wiosny, Szanowni!
      • ewa9717 Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 13:52
        Mozna przegłosować, ja jestem za wczesniejszą. Ale jak nie patrzeć, najdalej za kwartał będzie zielono.
        Albo zielonawo przynajmniej wink
        • kocio_pierzaczek Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 14:02
          Dzień dobry, nawet poświeciło dziś. Na sankach z dzieckiem byłam, tor przeszkód między psimi gówienkami, pustymi flachami i pozostałościami po fajerwerkach. Fuj.
    • jotka13 Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 14:05
      Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku życzą uczestnicy zabawy sylwestrowej smile

https://lh5.ggpht.com/_oI9UwDSO0uo/TSBxTQEzfOI/AAAAAAAAByk/tmxhLdzAHUo/s640/P1020854.JPG
      • migos Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 14:15
        witam w Nowym Roku! Wszelkiej pomyślności życzę Memłonu wink
        /-/ uczestnik niezobowiązujących poprawin sylwestrowych w dniu wczorajszym wink
        • ewa9717 Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 14:20
          Ajajajajaj! (Z zachwytu ozora w gębie zapomniałam.)
        • se_nka0 Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 14:25
          Ooo i to jest to, czego brakowało ! Waszego zdjęcia ( a gdzie z poprawin??? )! Naocznie widać, że było super ! Dzień dobry w piękny, słoneczny i ciepły dzień. Coś prószyć zaczyna, ale nic to - na plusie jest, co cieszy mnie niezmiernie wink
          • cytrynka6543 Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 17:25
            Witam w Nowym Roku.
            Życzę wszystkim wszystkiego najpiękniejszego,zdrowia,szczęścia i pieniędzy oraz spełnienia wszystkich,nawet tych najskrytszych marzeń,tych,o których nawet jeszcze się nie marzy.I całuję wszystkich,bez wyjątku,nawet Orale,choć narażam się tym na trzaśnięcie w pyszczydło,ale co mi tam,przyjmę na klatę i już.wink
            • orale Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 17:39
              no tak, to ja już wiem dlaczego dziś chora jestem. Calują, całują, a wirusy szalejąsmile
              • heniulaa Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 18:12
                Nowy Rok się zaczął i postanowiłam jakiś horoskop sieknąć na wszelki wypadek co by wiedzieć co mnie nie spotka bo to zawsze tak mi jakoś wychodzi i cóż się okazało?
                Jak zwykle nic do niczego nie pasuje a najśmieszniejsze jest to, że te wszystkie znaki jakoś dziwnie do siebie podobne i chyba ktoś to za karę pisał bo do pracy w redakcji się spóźnił smile
                Czytacie takie pierdoły?
                • orale Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 18:20
                  jeśli czytam to tylko i wyłącznie dla jaj. Pisane dla kasy dla naiwnych. Ot moje zdanie. Ale podobno całkiem nieźle można z tego wyżyć, więc może się skuszę, tylko te przecinki...smile
                  • ewa9717 Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 18:28
                    Fifty-fifty? Dorobię każdy przecinek wink
                  • heniulaa Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 18:39
                    Ja pamiętam jak za karę pisałam takie bzdury. Ale to była katorga a jeszcze na dodatek do dziennika. Wyobraźcie sobie 60 takich kretynizmów co tydzień - pięć dni po 12 sztuk.
                    Masakra i od tego czasu nie wierzę w horoskopy. A tak swoją drogą ciekawa jestem czy coś się komuś sprawdziło bo pomysły to takie miałam, że ho ho smile
                    • kocio_pierzaczek Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 19:44
                      Horoskopów nie czytałam nawet jako zakompleksiona nastolatka...
                      • orale Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 19:59
                        jak zawsze doskonałość
                        www.youtube.com/watch?v=XbPR2Q5SCfA&feature=related
                        • se_nka0 Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 20:04
                          Owszem wspaniałości! Dyrygent bosssski wink Tylko dlaczego 2 część koncertu była w TV2 o tak póżnej porze ?? !!
                          • se_nka0 Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 20:28
                            ...będzie - o tak póżnej porze. Dopiero dziś .
                      • eulalija Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 22:41
                        Nastolatką byłam, nawet bardzo zakompleksioną, czasem coś horoskopowego czytałam i kiedyś wyczytałam, że złota para horoskopowa to Pani Lew i Pan Baran, że albo się zamordują albo szczęście i te tam takie do śmierci ...

No cóż, ja Lwica, MLP Baran, 25 minęło, żyjemy razem i jakoś nam się nie chce czegoś innego szukać. Znaczy prawdę wtedy powiedziało.
                        • asia.sthm Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 23:17
                          Ja zas kiedys wyczytalam, ze pani Strzelec i pan Lew ladnie gadaja ze soba. I cos w tym jest, bosmy sie nie pozabijali.
                  • eulalija Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 22:36
                    Ewa odwali przecinki, ja ewentualnie ortografię, dawaj Orale bo mi strasznie kasy brak.
      • minerwamcg Re: Styczeń wita ! 02.01.11, 21:29
        O jeju, jaki piękny Memłon! Nawet Was porozpoznawałam w tych czapach i szalikach smile
        • tutul Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 07:27
          Niemozliwe!!!!Wszyscy spia jeszcze?przeciez swieta i nowy rok juz za nami .nie bede krzyczec :do pracy!
          To pospijcie jeszcze...ale na wszelki taki WITAMsmile))))
          • se_nka0 Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 08:31
            Uff jak gorąco! Wróciłam z lodowiska przysypanego świeżym śniegiem. Utrzymać równowagę na takich osiedlowych drogach to sukces! Dzień dobry smile
          • 36krzysiek Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 08:35
            Dzień dobry.
            • orale Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 09:02
              Dzien dobry

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/lg/bh/bdjw/QGzSIuJ2MG8wtPtCGX.jpg
              • kocio_pierzaczek Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 09:06
                Cześć.
                • ewa9717 Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 09:15
                  O matko, są ludzie, którzy nie tylko już wstali, ale i z lodowiska wrócić zdążyli! Niepojęte! Idę ciężko harować robiąc kawę...
                  Dzień dobry. Chyba.
                  • eulalija Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 09:38
                    Wstać to wstałam już dawno ale dziś po lodowisku z owczarkową biegał MLP.
                    Witam.
                    • migos Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 10:36
                      witam Memłono.
                      ktoś wie, czemu zamknęli najwyższy poziom parkingu na Młocinach? Ale było zabawy we wjeżdżaniu i zjeżdżaniu dziś rano wink
                      • asia.sthm Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 11:01
                        Czesc kochane ludzie.
                        • stara.gropa Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 11:06
                          Cześć paniusiu Asiu.
                          • jotka13 Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 11:34
                            Dzień dobry ludu pracujący miast i wsi, znowu sypie, ze świata nie widać.
                            • balamuk Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 11:49
                              Dzis nowe sie jutro... A nie, chyba przesadzam.
                              Sypie. Czesc.smile
                              • ewa9717 Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 12:54
                                Nie sypie, ale slisko jak diabli!
                                • g0p0s Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 12:58
                                  Śliskie diabły? Ki diabeł? smile
                                  • ewa9717 Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 13:01
                                    Jak wyngorze, panie! Uny, te diabły sliskie, syćko umiejo wykręcić ogonem!
                                    • stara.gropa Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 13:06
                                      A gdzie u wyngorza zaczyna się ogon? wink
                                      • ewa9717 Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 13:07
                                        W połowie?
                                        • stara.gropa Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 13:22
                                          Nie. Tam gdzie i u węża się zaczyna.
                                          • groha Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 14:36
                                            > Ki diabeł?

Diabeł morski, jak mniemam. Pozostałe, oprócz ogona, posiadają także rogi i kopytka, więc zawsze jest czym się podeprzeć.
                                            • stara.gropa Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 14:42
                                              Ale ogon, pani, gdzie on ma ogon?
                                              • migos Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 14:44
                                                hmm, samogon..?
                                                • g0p0s Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 14:51
                                                  Samogon to chyba w organizmie, rozcieńczony krwią smile
                                                • groha Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 14:55
                                                  O to to. Rybka lubi pływać.
                                                  • g0p0s Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 14:57
                                                    Ryba nie kaktus, wypić musi.
                                                  • spokokolarz Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 15:16
                                                    Ryba wpływa na wszystko.

Dzień dobry, sylwester dzisiaj skończyłam, kontynuacja w czwartek. smile
                                                  • groha Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 15:34
                                                    A diabeł tym bardziej, bo na trzeźwo, to na niejednej, ziemskiej duszyczce mógłby się nieźle pośliznąć, podejrzewam. Na pewno musi sobie zdrowo chlapnąć, żeby nabrać odwagi i dopiero wtedy: kudlaj mudlaj ułahahahaha i fiuu...! Samogon nawet diabłu dodaje skrzydeł.
                                                  • heniulaa Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 17:07
                                                    Witam po bardzo ciężkim dniu pracy. Było strasssszzzzzzznie a to dopiero początek roku.
                                                    A propos diabłów to mam coś dla Barona Szanownego smile przyniosę na regulaminowe.
                                                  • ewa9717 Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 18:42
                                                    Kurtka na wacie, Spoko chyba Windsor, Amalienborg i jakie Palacio de Oriente planuje obskoczyć!
                                                  • cytrynka6543 Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 18:43
                                                    Kurka wodna,jak mi zmarzła głowa! I rączki!
                                                    Na glebie lód przykryty błotem i gdzieniegdzie woda,Kropek do "prania" a ja do grzania.
                                                    Nie mniej witam gorąco.
                                                  • orale Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 18:48
                                                    jeść, jeść, jeść
                                                    wróciłam z badań dopiero, cholera, kazali być na czczo, no to byłam
                                                  • se_nka0 Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 19:36
                                                    Od rana ?? Cały dzień głodowałaś, teraz nadgoń z jedzeniem wink
                                                  • orale Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 19:55
                                                    Nadgoniłam. o rany, teraz boli mnie brzuch. Badają mnie właśnie z powodu bóli brzucha, a to wszystko przez nich
                                                  • doratos Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 22:58
                                                    Dobry wieczier wszystkim,tym co z balu,i po balu,i tym co planują powtórki z Sylwka!
                                                    A ja się wreszcie wyspałam,i od jutra idę do boju,czyli walka z królem NFZ i cesarzem KRUS!
                                                    Czeka mnie miesiąc wizyt w gabinetach lekarskich i rehabilitacyjnych i komisyjnych!
                                                    Mam nadzieję,że to przeżyję!
                                                  • ewa9717 Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 23:10
                                                    Uuuuu, do tego musisz mieć dużo zdrowia!!!!!
                                                  • ewa9717 Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 23:14
                                                    A! Podobno jutro około 9.30 będzie można zobaczyć zaćmienie Słońca. 82%.
                                                  • eulalija Re: Styczeń wita ! 03.01.11, 23:28
                                                    Będę na stanowisku, chociaż nad Targówkiem ma być widać inaczej, znaczy w sensie zachmurzeniawink
                                                  • se_nka0 Re: Styczeń wita ! 04.01.11, 06:49
                                                    Doratos, ja już wczoraj zaczęłam wizytować przybytki służby zdrowia. Dziś c.d. Styczeń będzie pod znakiem NFZ wink Trzymam kciuki, obyś na swojej drodze, same mądre komisje spotykała. Dzień dobry.!
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Styczeń wita ! 04.01.11, 08:35
                                                    Dzię dobry. Śniadanko, i z powrotem do łóżka.
                                                  • ewa9717 Re: Styczeń wita ! 04.01.11, 09:54
                                                    O, Kociu, mam tak samo wink
                                                    Dzień dobry!
                                                    Wstanę potem kole lunchu, no, może wcześniej mnie warczenie zbudzi...
    • jotka13 Re: Styczeń wita ! 04.01.11, 11:08
      Dzień dobry, mam nowe buty do pooglądania, chyba niczego innego się nie nadają wink
      www.kotek.pl/kotek_forum/02,3003,106861708,,12_najgorszych_par_butow_swiata.html?v=2
      • asia.sthm Re: Styczeń wita ! 04.01.11, 11:39
        ach , niektore sliczne!!! Te spodnie to ja juz znam i marze o nich od dawna. Z nowosci to samochodziki i gumiaki beda mi sie marzyc. Ja kocham gumiaki.
      • migos Re: Styczeń wita ! 04.01.11, 11:39
        witam.
        Jotko, jedna para szczególnie na Kociową arachnofobię wink))
        • kocio_pierzaczek Re: Styczeń wita ! 04.01.11, 11:42
          Ja tam wcale nie mam zamiaru zaglądać. smile
          • groha Re: Styczeń wita ! 04.01.11, 12:40
            Wszystkie śliczne i praktyczne, szczególnie te z korkociągiem. Albo te z krajobrazem - co za wspaniale prosty sposób na ożywienie starego obuwia! Wystarczy zabrać dziecku zabawki, walnąć na jakieś rozklapane klabzdrągi i buciki, jak malowane. Ba, w zależności od nastroju można sobie zmieniać na nich pejzaże oraz pory roku, no cudo, po prostu. Ale najbardziej chciałabym mieć klapki-ryby i kapcie-szczury. Koty byłyby przeszczęśliwe.
            • g0p0s Re: Styczeń wita ! 04.01.11, 12:47
              Do tych modeli powinno się dodawać butlę aromatu smile
          • jotka13 Re: Styczeń wita ! 04.01.11, 12:55
            kocio_pierzaczek napisała:

> Ja tam wcale nie mam zamiaru zaglądać. smile

Nie wierzę smile
      • minerwamcg Re: Styczeń wita ! 04.01.11, 13:09
        Ojejej! Ojejej! <kwik szczęsliwie mode off> Jakie śliczne te kopytka, u samej góry! W sam raz coś dla wiecznie młodej kozy big_grin
        Śledzioklapki też są urocze. Za to gameboy rzeczywiście okropne.
        A buty ze spodniami doskonale znam, tyle, że nie sznurowane smile Nazywają się wodery i ma takie pewnie każdy rybak i co trzeci wędkarz.
    • g0p0s Re: Styczeń wita ! 04.01.11, 12:51
      Wysłaliście kartki z życzeniami na święto 3K?
      A jaka treść?
      smile
      • groha Re: Styczeń wita ! 04.01.11, 13:29
        Właśnie się zastanawiam, czy wypada wysłać kartkę grającą z piosenką "Szczęśliwej drogi, już czas"? Bo oni i tak już są strasznie spóźnieni, moim zdaniem.
    • eulalija Re: Styczeń wita ! 04.01.11, 13:29
      Ależ się urządziłam tym wczorajszym rajdem po Śródmieściu. Nie dość, że kręgosłup zgłasza pretensje za łażenie po śliskich chodnikach, to katar mam jak stąd do Księżyca i nazad, kicham na akord. Kurdeeeee ...
      G0p0sie, a te kartki to jakaś nowa świecka tradycja czy szkop mi coś zabrał, bo jakoś nigdy nic w temacie nie wpadło mi w ucho?
      • g0p0s Re: Styczeń wita ! 04.01.11, 13:37
        Są święta, się życzy, nie? Mają się zmarnować?
        Mnie się pchają życzenia: obyś zawsze był(a) przy żłobie. No nic na to nie poradzę smile
      • migos Re: Styczeń wita ! 04.01.11, 13:40
        co się dzieje w krzach świętokrzyskich takiego, że... zresztą, sami zobaczcie:

tu klikamy - krze coś nie teges
        • groha Re: Styczeń wita ! 04.01.11, 13:58
          Phi, zaćmienie to w krzach nic nadzwyczajnego. I nie tylko w krzach. To typowe i cykliczne zjawisko odgórne o dość szerokim zasięgu, mam wrażenie wink
          • migos Re: Styczeń wita ! 04.01.11, 14:03
            tylko co się dzieje z Waszym niebem?
            • groha Re: Styczeń wita ! 04.01.11, 14:21
              Dziękuję, na szczęście nic. Niebo nad nami błękitne. Faktycznie, wygląda na to, że rano trochę zieleniało na twarzy od nadmiaru wrażeń, ale już po wszystkim.
              • cytrynka6543 Re: Styczeń wita ! 04.01.11, 16:33
                Cześć,znów się wymarzłam,tym razem tylko w rączki. Wiosny,wiosny,chcę wiosny!
                Tak,wiem,to już za chwileczkę,już za momencik,hu hu ha jaka ta zima zła.
    • minerwamcg Mam dla Was coś ładnego 04.01.11, 16:53
      O, tutaj: www.youtube.com/watch?v=VX-tnmnJC8o&feature=related
      Wykonanie moźe odrobinę manieryczne, no, ale to było dawno, a i utwór też swoje wymagania co do maniery posiada.
      • goonia Re: Mam dla Was coś ładnego 04.01.11, 19:17
        Witam Szanownych w nowym roku. Cala niedziele spedzilam w lozku, rodzina nie protestowala jupismile
        • ez-aw Re: Mam dla Was coś ładnego 04.01.11, 21:27
          Witam w styczniu. Ktoś wie czemu mam humor pod psem? To ta pogoda, czy jak?
          • kocio_pierzaczek Re: Mam dla Was coś ładnego 04.01.11, 21:59
            Odwilż. Depresja jesienna jak nic.
            • heniulaa Re: Mam dla Was coś ładnego 04.01.11, 22:42
              Witam nareszcie, do kompa w końcu się dopchałam niedaś mi przeszkadzał.
              Pracę domową do dorobienia miałam.
              • orale Re: Mam dla Was coś ładnego 05.01.11, 08:54
                wszyscy albo śpią, albo umarli i to od dłuższego czasusmile
                Dzień dobry
                • kocio_pierzaczek Re: Mam dla Was coś ładnego 05.01.11, 08:57
                  Bry. Pozdrowienia z łóżkolandii. smile
                • tutul Re: Mam dla Was coś ładnego 05.01.11, 10:58
                  Piekne slonce wylazlo!!!!Mroz i slonce-prawdziwa zima,taka jak lubie.Jak ladnie skrzypi snieg pod butami...
                  Witamsmile
                  • 36krzysiek Re: Mam dla Was coś ładnego 05.01.11, 11:00
                    Taaa, szczególnie jak się to słońce ogląda zza więziennych krat pracy.
                • eulalija Re: Mam dla Was coś ładnego 05.01.11, 15:04
                  Tam zaraz śpią, nawet nie umarli. Łazienkę mi ktoś pobrudził i sterta do prasowania za bardzo urosła. A katar ma się dobrze.
                  Witam w środę piątkową.
                  • ewa9717 Re: Mam dla Was coś ładnego 05.01.11, 15:14
                    A może i pospią, jak tyle gadania o tym...
                    A w lesie bosko! Śnieg w słońcu łysko jak posypany diamencikami wink
                    • se_nka0 Re: Mam dla Was coś ładnego 05.01.11, 15:31
                      Zapomniałam, że jutro sklepy pozamykane !!!!!
                      • cytrynka6543 Re: Mam dla Was coś ładnego 05.01.11, 15:41
                        Udekorowana w mocno zimowe rękawiczki typu misiowe łapki i czapkę z daszkiem pobieżałam chyżo do najbliższego sklepu i co? Zmarzłam! W uszy i stopy. A zaokienny pokazuje tylko -1 ,no to dlaczego zmarzłam ja się pytam?
                        Witam ciepło.
                        PS.Konopiko trzymaj się,będzie dobrze i życzę udanego wychodnego,należy Ci się!
                        PS2. Tym co na placu boju z NFZ życzę wytrwałości i powodzenia.
                        • papuga_ara Re: Mam dla Was coś ładnego 05.01.11, 23:40
                          cytrynka6543 napisała:

> Udekorowana w mocno zimowe rękawiczki typu misiowe łapki i czapkę z daszkiem po
                          > bieżałam chyżo do najbliższego sklepu i co? Zmarzłam! W uszy i stopy. A zaokien
                          > ny pokazuje tylko -1 ,no to dlaczego zmarzłam ja się pytam?

Ja Ci powiem, ja, ja! wink No bo ja też tak miałam dzisiaj. Zmarzłam na co najmniej minus osiem, a były tylko minus tsy. No i chyba to dlatego, że z różnych tajemniczych (mniej lub bardziej) powodów temperatura tzw. odczuwalna jest niższa niż ta celsjuszowa!!
                          • ewa9717 Re: Mam dla Was coś ładnego 06.01.11, 09:12
                            No, pewnie korony na pochód królewski szykujo, a?
                            Dzień dobry.
                            Papugo, stawia się przed "i" jak najbardziej, postawiłaś wzorcowo, tam być musi. I w wielu innych sytuacjach też wink
                          • eulalija Re: Mam dla Was coś ładnego 06.01.11, 10:44
                            Temperaturę odczuwalną reguluje wilgotność i dworzec w Kielcachsmile Jest dość sucho, a że wieje to ziębi. I już, koniec filozofiiwink
    • felis2 Re: Styczeń wita ! 05.01.11, 09:02
      Dzień pod psem. Nie wiem, czy dobry. Nie rozjechałam wprawdzie tego durnego kundla, ale nie wiem co zrobił późniejsad
      Widziałam dziś panią, która sprzątnęła po swoim piesku. Już dwa razy widziałam, jak ktoś sprząta po psie.
      • ewa9717 Re: Styczeń wita ! 05.01.11, 09:09
        Dzień dobry! Jak dobrze wstać, gdy słońce wali!
        • 36krzysiek Re: Styczeń wita ! 05.01.11, 10:00
          Widział ktoś gdzieś wiosnę?
          • stara.gropa Re: Styczeń wita ! 05.01.11, 10:01
            A dziś jest piątek tralala.
            • se_nka0 Re: Styczeń wita ! 05.01.11, 10:28
              Świeci - to wiosna wink Skończyłam zaplanowane prace na dziś.Musiałam się czymś zająć, żeby po wczorajszym rajdzie po przychodniach cholery nie dostać. Przykro nam , nie mamy dofinansowania, przykro mi już nie przyjmuję na NFZ, przykro mi.... a mówiłam, że pierwszy raz w życiu idę na chwilę do szpitala. PO CO JA przez prawie pół wieku składki płaciłam???!!!! Pytam grzecznie, bo trochę mi przy tym sprzątaniu przeszło. I tym miłym akcentem - dzień dobry smile
              • migos Re: Styczeń wita ! 05.01.11, 12:09
                dobry, jeszcze ciągle słoneczny.
                • konopika Re: Styczeń wita ! 05.01.11, 13:27
                  Seneko, ten sam szlag nas trafia na płatną... a wiecie, że to już nie jest "służba zdrowia", tylko zdaje się "ochrona zdrowia", czy jakoś tak?

Stara Gropo, zazdroszczę Ci że już masz piątek u mnie dopiero środa, co prawda piątego, ale to nie to samo. W piątek idę na imprezę, jeśli się nic nie stanie, to czeka mnie najdłuższe od dwóch lat wychodne smile

Kot się nam zaczopował, wczoraj był bidulek cewnikowany, dziś się okaże czy będzie konieczna operacja, chodzi mi przy nodze jak pies. Młodszy złapał zapalenie spojówek, które chyba przechodzi na mnie, lekarka zaordynowała m.in. oksykort A, którego od jakiegoś czasu nigdzie nie ma, zamienników też nie ma, choć są szanse, że koleżanka ma. Starszy zaspał do szkoły, pewnie dlatego, że wczoraj do późnej nocy jak samarytanin opiekował się wybudzającym się kotem.

A tak w ogóle to dzień dobry wszystkim.

• groha Re: Styczeń wita ! 05.01.11, 13:49
                    Cholera, rok nowy, a problemy wciąż stare, jak świat. Nie dajmy się i trzymajmy się jakoś, ludzieńkowie kochani!
                    Dobrze, że chociaż słońce wciąż jest na swoim miejscu, nawet jeśli chwilowo go nie widać.
                    A lubicie nowe kalendarze? Bo ja szalenie. Są takie... takie... nowe. I obiecujące, mimo wszystko. Właśnie przeglądam taki śliczny i duży (w związku z koniecznością zapisywania coraz większej ilości spraw do załatwienia, ale bądźmyż do końca szczerzy: oczywiście ze względu na pamięć, nie na sprawy) i niemieję z zachwytu, gdy czytam, czyje będą imieniny w tym roku: Epifaniego, Flawiusza, Marietty, Wiaczesława, Ingridy, Flarii, Benigny... O wszyscy święci międzynarodowi, jak pięknie!
                    • stara.gropa Re: Styczeń wita ! 05.01.11, 13:59
                      A Spiczygniewa kiedy będą? wink
                    • konopika Re: Styczeń wita ! 05.01.11, 14:29
                      A Mariettę to ja jedną znam, bardzo fajna osoba.
                      • kocio_pierzaczek Re: Styczeń wita ! 05.01.11, 15:46
                        Chwilowo wylazłam z łóżka. Może w piątek spróbuję w ramach hartowania wyjśc ze śmieciami. smile Ja sobie w tym roku strzeliłam kalendarz z okladką w kolorze biskupiego fioletu, ze złoconymi kartkami i takimiż okuciami (utrzymuję jedno wydawnictwo od... 14tu kalendarzysmile), muszę do niego tylko, jak co rok, przepisać numery telefonów, ważne notatki w rodzaju lista gości, do kogo wysyłam kartki, gdzie kupić tani stanik oraz gdzie i kiedy są w Warszawie milongi i takie tam jeszcze. Też bardzo lubię nowe kalendarze.
                        • cytrynka6543 Re: Styczeń wita ! 05.01.11, 16:33
                          kocio_pierzaczek napisała:

> Chwilowo wylazłam z łóżka. Może w piątek spróbuję w ramach hartowania wyjśc ze
                          > śmieciami. smile

Ha,to będzie hartowanie! A tak w ogóle,to Kociu co Ci? Od dłuższego czasu ciągle chorujesz,praca tak na Ciebie działa?

>Ja sobie w tym roku strzeliłam kalendarz z okladką w kolorze bisk
                          > upiego fioletu, ze złoconymi kartkami i takimiż okuciami (utrzymuję jedno wydaw
                          > nictwo od... 14tu kalendarzysmile),

A ja od dawna posługuję się kalendarzem dodawanym do TS. W zeszłym roku odstąpiłam od srebrnego koloru okładki,w tym roku powróciłam

>muszę do niego tylko, jak co rok, przepisać nu
                          > mery telefonów, ważne notatki w rodzaju lista gości, do kogo wysyłam kartki, gd
                          > zie kupić tani stanik oraz gdzie i kiedy są w Warszawie milongi i takie tam jes
                          > zcze. Też bardzo lubię nowe kalendarze.

Ja też,ja też i bardzo lubię przepisywać ze starego do nowego. Wtedy weryfikuję dane,znajomości,lubię mieć porządek.
                          • goonia Re: Styczeń wita ! 05.01.11, 17:25
                            Witam. Mroznie i slonecznie. A wiosna coraz blizejsmile
                            • groha Re: Styczeń wita ! 05.01.11, 19:35
                              cytrynka6543 napisała:
                              > A ja od dawna posługuję się kalendarzem dodawanym do TS. W zeszłym roku odstąpiłam od srebrnego koloru okładki,w tym roku powróciłam

O, to mamy takie same! Z tym, że ja po raz pierwszy, bo dotąd mi się wydawało, że nie przepadam za błyskotkami, a tu nagle spojrzałam i tak strasznie zachciało mi się mieć właśnie taki srebrny i błyszczący, że aż w oczy trzaska. I mam. I niech tylko ktoś powie, że nie jest piękny, to no! Bowiem jest oszałamiający, co nie, Cytrynko? smile
                              • ewa9717 Re: Styczeń wita ! 05.01.11, 19:39
                                A co to jest TS? Bo nie czaję, pewnie przez przewidywane zmiany w pogodzie wink
                                • doratos Re: Styczeń wita ! 05.01.11, 20:01
                                  Dzińdobrywieczór wszystkim!smile
                                  Ja tak jednym ciągiem,bo czekam na chłopa i musza sia śpieszyć,przyjdzie głodny i zły,od dwóch dni nie dostał biedaczek obiadu,bo żonka walczyła w wielkim świecie ze służbami zdrowia!
                                  Dziś wróciłam szczęśliwa,że pierwsze koty za mną!
                                  Ewa TS to jak się domyślam Twój Styl?Choć kto go tam wie może coś innego?
                                  I na koniec migosowi składam ukłon za te piękne zdjęcia,które tam wyżej umieścił!
                                  Ja jestem wrażliwa bardzo na cuda naturysmile
                                  • migos Re: Styczeń wita ! 05.01.11, 21:41
                                    doratos, słońce mych ócz, jakie zdjęcia? te z zaćmienia? no proszę bardzo, courtesy of Gazeta Wyborcza...
                                    • ez-aw Re: Styczeń wita ! 05.01.11, 22:21
                                      Witam wieczorową porą. Informuję, ze już mi lepiej ( w kwestii nastroju). Pewnie dlatego, ze dziś było słońce smile
                                      • 36krzysiek Re: Styczeń wita ! 05.01.11, 22:53
                                        Albo słońce albo C2H5OH smile
                                        • stara.gropa Re: Styczeń wita ! 05.01.11, 22:56
                                          I hopsasa i tralala, idziemy przez życie w podskokach! I hopsasa.
                                          Do wiosny już tylko 11 tygodni.
                                          • groha Re: Styczeń wita ! 05.01.11, 23:15
                                            W podskokach, bo żyje się raz! Przez zaspy, lody i zawieje! Przecież wkrótce, do cholery, to stopnieje! Rym cym cym.
                              • eulalija Re: Styczeń wita ! 06.01.11, 11:01
                                To ja mam z kalendarzami inaczej. Od kilku lat korzystam z kalendarza konkurencyjnego ekskluzywnego miesięcznika dla pań. Miękka okładka, gumka trzymająca, poziomy układ, miejsca jak na moje potrzeby dość i żadnych kółek. A w ostatnim roku P się wygłupiła i poszła w kierunku TS, sztywna okładka i kółka!!! Jestem zniesmaczona. Zaczęłam szukać czegoś innego, kolejny ekskluzywny miesięcznik dla pań miał bez kółek ale w strasznie sztywnej okładce. MLP przytargał do domu no logo w mięciutkiej okładce, klejony, niestety kolumnowy układ tygodnia. Też nie za dobrze. Ale ruszyłam tym co na górze kadłuba, sporządziłam rygę i poszłam w poziomy na pionach.
                                A potem mi się Mały Książę zrobiłsad Jak wspominałam, w poniedziałek usiłowałam nabyć kalendarze ścienne i księgarnie robiły mi wbrew i stawały okoniem. Szczególnie zabolał mnie fakt, że ukochana księgarnia na Koszykowej, vis a vis Guruowej Architektury odmówiła współpracy. Zupa pomidorowa na D.Centralnym ściennych nie prowadzisad W efekcie wylądowałam w Empiku koło palmy. Ścienne jakie chcąc, wybrałam bez problemu i odwróciłam się przez lewe ramię (a trzeba było przez prawe, od razu poszłabym do kasy). I zobaczyłam trzy regały z kalendarzami typu kieszonkowe, od formatu A4 do formatu, że bez lupy nie zobaczysz, kolory dowolne, kółka i szycia i klejenia, okladki twarde i miękkie, gładkie i karbowane, rożki wyrywane albo na brzegach miesiące zaznaczane, krawędzie srebrne, złote, czerwone, zielone, nawet jakieś okucia i inne wymysły, no szał ciał i orgia uprzęży. Mały Książę i ogród z tysiącem różsad(

W ramach postanowień noworocznych już sobie przysięgłam udać się końcówką grudnia do w/w miejsca i wybrać kalendarz najbardziej pasujący.

I najbardziej mnie cieszy, że Stara Gropa nie odwołała swojego postanowienia noworocznego z zeszłego roku i będzie musiała powyższe przeczytaćwink
      • papuga_ara Re: Styczeń wita ! 05.01.11, 23:38
        Cześć!! Wita się papuga na wieczornej sesji forumowej!

felis2 napisała:
        > Widziałam dziś panią, która sprzątnęła po swoim piesku. Już dwa razy widziałam,
        > jak ktoś sprząta po psie.

To mogłabym zostać Twoją idolką! wink Ja sprzątam po psie, i to w dodatku nie swoim!
        (kto wymyślił, że przed "i" nie stawia się przecinka? Przecież aż się prosi!)
        • tutul Re: Styczeń wita ! 06.01.11, 10:16
          Rozumiem,że w wolny czwartek wszyscy odsypiają wrazenia z dni poprzednich?Ale tak pięknie jest na dworze!I taka szczęśliwa jestem,że wczoraj udało mi się ujść z życiem!I jak widać za oknem,warto było!
          Chociaż podobno zimno jest,ale w końcu zimę mamy...
          Witam piękniesmile
          • kocio_pierzaczek Re: Styczeń wita ! 06.01.11, 10:33
            Dzień dobry, jaka ładna zima. Grubodzioba widziałam oraz dzwońce.
            • eulalija Re: Styczeń wita ! 06.01.11, 10:41
              No, ładnie jest, złego słowa nie powiem, może tylko narzeknę na ten banhof kieleckiwink
              Witam.
              • ez-aw Re: Styczeń wita ! 06.01.11, 10:46
                Oczywiście, ze odsypiałam smile Ale już wstałam (mąż mi śniadanie zrobił, więc nie wypadało dalej spać wink)
                Witam.
                • heniulaa Re: Styczeń wita ! 06.01.11, 10:50
                  Dzień dobry, nawet się wyspałam, zjadłam śniadanie (mandarynki, mikołaj czekoladowy i papierosek) i pranie ręczne zrobiłam smile w kinach nic nie ma w tv też. Pewnie na jakiś spacerek mały się wybioręsmile czego i Szanownym życzę.
                  • migos Re: Styczeń wita ! 06.01.11, 10:54
                    witam słonecznie.
                    zanim wybiegnę na sanki z Puchatkiem poinformuję tych niemogących się doczekać rozstania z nadmiarem gotówki, iż informacja o składkach członkowskich TWCh AD 2011 zawisła w miejscu ukrytem, acz PT Członkom znanem, w przyszpilonym wątku "Finanse". Kłaniam,
                    /-/ Skarbnik TWCh
    • heniulaa Re: Styczeń wita ! 06.01.11, 11:22
      Dziś Trzech Króli i specjalnie na tą okazję wyszperałam takie cacko z cyklu Jak się zawodowo pali kawałysmile

Oryginał:
      Trzej królowie prowadzeni przez gwiazdkę betlejemską doszli do stajenki.
      Wchodzą po kolei do środka. Jako ostatni wchodzi Baltazar.
      Nie zauważył niskiej framugi, walnął się w głowę i krzyknął:
      - O Jezu!
      Uradowany Józef odwrócił się do Marii:
      - O! I to jest imię, a nie jakiś tam Stefan!

Wersja spalona:

Trzej królowie prowadzeni przez gwiazdkę betlejemską doszli do stajenki. Wchodzą po kolei do środka. Jako ostatni wchodzi Baltazar.
      Nie zauważył niskiej framugi, walnął się w głowę i krzyknął:
      - O ku*wa!
      • se_nka0 Re: Styczeń wita ! 06.01.11, 12:05
        Dziś we wspomnieniach SzanPaństwa Kielce królują wink Mają wzięcie znaczy wink Dzień dobry słoneczny !
        • ewa9717 Re: Styczeń wita ! 06.01.11, 12:43
          Trzej królowie byli kobietami!
          A co.
          Się zdenerwowałam, bo własnie wróciłam z imprezy plenerowej tuż po jej rozpoczęciu. Najpierw zapadało takim małym niewidocznym, ale pysk cięło jak ciupulkie żyleteczki, potem się zdeszczyło, a na trzecią nóżkę wali gęste białe. Ech, żyźń...
          • papuga_ara Re: Styczeń wita ! 06.01.11, 13:01
            A ja właśnie zobaczyłam w tv, że w Warszawie taka piękna impreza plenerowa jest. Nie miałam pojęcia, że taki Pochód Trzech Króli zorganizująsmile
            A za moment ja i Grzaniec Galicyjski jedziemy do mojej przyjaciółki na Ursynówsmile
            • goonia Re: Styczeń wita ! 06.01.11, 17:22
              Dobry. Zimno. Puchata kurtke wyciagnelam, ale zapomnialam swetrasad Niechby juz ta wiosna przyszla.
              • pomaranczuch Re: Styczeń wita ! 06.01.11, 19:31
                Nie tak bardzo brywieczór, wczoraj można było zamarznąć a dziś na plusie. Też jestem za wiosną, jak najszybciej. Biegać mi się znów zachciewa, za długa przerwa, a butów na śnieg nie posiadywuję.
                Dziś nie ma to jak ciepłe łóżeczko, pyszne herbaty, przyjemna muzyka i sterta książek. Miłego wieczoru smile
                • kocio_pierzaczek Re: Styczeń wita ! 06.01.11, 22:02
                  Idę na kolację i do książeczki po pracowitym dniu, evviva L4.
    • stara.gropa Orale! 07.01.11, 00:43
      Ja cię zamorduję przy najbliższej okazji i wiesz za co.
      • tutul Re: Orale! 07.01.11, 07:19
        Kto nie musi,niech nie wychodzi na dwór.Albo wziąć ze sobą proszę kilka kilogramów soli i spokojnie spacerować posypując dróżki przed sobą.A chodzić trzeba pooooomaaaaału,zeby orła nie wywinąć i nie wylądować na ostrym dyżurze.
        Dzień dobry mimo wszystkosmile
        • kocio_pierzaczek Re: Orale! 07.01.11, 07:30
          Bry. Nie śpię od 01.30, zaraz chyba wracam do łóżka. Tylko niech te cholerne gawrony się zamkną.
          • se_nka0 Re: Orale! 07.01.11, 08:37
            Spuchłam!!! Samo się tak zrobiło, nie wiem od czego. Pół twarzy mi się ładnie zaokrągliło wink Patrząc jednym oczkiem - dzień dobry smile

Kociu i co robiłaś nie śpiąc? Też się tłukłam pół nocy, nic to odeśpimy sobie w dzień wink
      • orale Re: Orale! 07.01.11, 09:10
        Stara Gropo, za co mnie zamordujesz? Pare rzeczy by się pewnie znalazło i nie wiem za któro konkretnie.
        Dzień dobry. Jak człowiek do pracy nie idzie, to mu się każda pogoda podoba. Więc ślicznie dziś jest proszę państwa, śliczniesmile
        • eulalija Re: Orale! 07.01.11, 09:28
          Ja wprawdzie do roboty nie idę, bo jakieś tam polatanie na odkurzaczu czy pomachanie szmatą w celu usunięcia kurzu się nie liczą, ale pogoda mi się nie podoba. No co to za brzydactwo jest? Fuj.
          Witam.
          • ewa9717 Re: Orale! 07.01.11, 09:47
            O, ile osób wstało przede mną!
            Co do pogody, dzisiaj jadę, i to wcale nie na łyzwach. Wprawdzie nie za daleko, ale zawszeć.
            Se_nko, może jesteś półalergiczką?
            Dzień dobry!!!!!!
            • 36krzysiek Re: Orale! 07.01.11, 09:50
              Bry. Po przespanych 20 godzinach z przerwą na siku, nietomnym. A tu trzeba inteligientnie w pracy wyglądać.
              • migos Re: witamy w styczniu 07.01.11, 11:42
                bry. szanownemu Memłonu wszelkiej pomyslności z okazji Międzynarodowego Dnia Dziwaków!
                • doratos Re: witamy w styczniu 07.01.11, 12:09
                  Witam,witam,dziś u nas odwilżowo,może mi wreszcie te hałdy z podwórka znikną?smile
                  Migosie to dziś bardzo dużo ludzi świętuje,łącznie ze mną,bo ja taki wioskowy dziwak jestem,nie
                  mylić z wioskowym głupkiembig_grin
                  I fajnie,że takie ciekawostki wynajdujesz i takie właśnie zdjęcia jak te z zaćmienia,bo ja szczerze mówiąc,nie potrafię niczego sama znaleźć,choć dzieci mnie intensywnie szkolą!!
                  Na koniec pragnę się pochwalić i podzielić radością,żę wczoraj moja kochana wnusia skończyła
                  2 latka,a jest to cud prawdziwy bo urodziła się w 6 miesiącu i ważyła 850 gramów!!
                  • groha Re: witamy w styczniu 07.01.11, 12:24
                    O, i to są wiadomości, dzięki którym każdy człowiek, nawet dziwak, odzyskuje właściwe spojrzenie na życie oraz wiarę w jego sens, jeśli nawet chwilowo ją gdzieś zgubił. Dzięki wielkie Doratos i duża buźka dla wnuczki!
                    • cytrynka6543 Re: witamy w styczniu 07.01.11, 16:42
                      Jestem dziwakiem,dziękuję za życzenia migosie,bywam głupkiem,kłaniam się,ale tak przede wszystkim jestem sobą,a co we mnie przeważa,to już nie ja będę oceniała.
                      Dobry wieczór wszystkim. U mnie,u mnie,panie i panowie odwilż na całego i pokój mi zalewa z sufitu!!! Nie nadążam z podstawianiem kolejnych naczyń,mam nadzieję,że mi się sufit nie zawali przynajmniej do wiosny,bo teraz to kiepski czas na remonty. crying
                      • cytrynka6543 Re: witamy w styczniu 07.01.11, 16:47
                        Uprzedzając pytania,nie mój remont ino sąsiada z góry i zwleka z tym remontem już dluuuugo,oj,dłuuuugooo sad Ciągle mu nie po drodze i ciągle mu pogoda nie pasuje,a tak po prawdzie,to nic mu nie pasuje,a u mnie już nie kapie,u mnie się leje z tego sufitu.
                        • pomaranczuch Re: witamy w styczniu 07.01.11, 17:23
                          Cytrynko wiem co to znaczy, trzymam kciuki żebyś jednak nie maiła baseniku w domu smile
                          Ja sobie dziś dłuuugi spacerek zrobiłam i czuję się znacznie lepiej, maszerowanie pomaga chyba w rozładowaniu złości smile
                          • cytrynka6543 Re: witamy w styczniu 07.01.11, 17:43
                            pomaranczuch napisała:

> Cytrynko wiem co to znaczy, trzymam kciuki żebyś jednak nie maiła baseniku w do
                            > mu smile

Oooo,to będzie trudne,tym bardziej,że nie zależy ode mnie. sad

> Ja sobie dziś dłuuugi spacerek zrobiłam i czuję się znacznie lepiej, maszerowan
                            > ie pomaga chyba w rozładowaniu złości smile

Może i tak,ale przy tych roztopach to już nie wiem czego pilnować:sufitu czy zdrowia?
                          • goonia Re: witamy w styczniu 07.01.11, 17:44
                            Dzien dobry.
                            U nas snieg spadl, nie za duzo, w sam raz na anioly i orly.
                            Senko, mam nadzieje, ze to nic powaznego i opuchlizna zaraz zejdzie.
                            Doratos, usciski dla wnuczki i dla Ciebie tez.
                            Milego dnia wszystkim.
                          • kocio_pierzaczek Re: witamy w styczniu 07.01.11, 17:44
                            Doratos, pozdrowienia dla wnusi. A mojemu niedzielnemu czterolatkowi nabyłam race do tortu i cukrowe autka,kurczę, jakie śliczne.
                      • goonia Re: witamy w styczniu 07.01.11, 17:45
                        Ale za to jaki piekny widok na gwiazdy bys mialatongue_out Sciskam w niedoli.
                        • cytrynka6543 Re: witamy w styczniu 07.01.11, 17:58
                          Te gwiazdy do mnie były? Bo mi się drzewko nie układa.
                          Widok mam z tarasu,dodatkowego nie potrzebuję,zwłaszcza,że z tarasu jest prawie panoramiczny. A tu w domu,pod tym lejącym sufitem,to muszę meble odstawiać i już za chwileczkę,już za momencik zostanę w garderobie ograniczona,jak Gurua przy remoncie,ino u mnie szans na remont ni widu ni słychu,buuuu sad. Już za moment będę musiała toaletkę przestawić pod szafę,odkurzacz już zajmuje część wolnej powierzchni,inne rzeczy zalegają na powierzchni płaskiej,jakieś pojemniki z farbami do malowania,itp. dokąd tu uciekać z tymi meblami??? Ja mam tylko 62 m2,ratunkuuuuu!!!!
                          • cytrynka6543 Re: witamy w styczniu 07.01.11, 18:02
                            Dzięki za ściski,Gooniu,to może się przydać,na ścisk,na ścisk te meble! Ałaaaaaa,a gdzie ja, MLP i Kropek,ałaaaaa,no gdzie? crying
                            • ewa9717 Re: witamy w styczniu 07.01.11, 18:44
                              Moze do przystojnego sasiada jakiego?
                              Luuuuuuuudzie, dotychczas mi się udawało, a dziś zad na sino! I to przy kombinowanym rittbergero-salchowie przy wysiadaniu z samochodu. Chyba sobie ten relkkt kostny (mimo superokładziny własnej) odbiłam! Jezdnie jako takie u nas, ale cała reszta podwodne lodowiska.
                              • se_nka0 Re: witamy w styczniu 07.01.11, 19:17
                                Kurczę, piasek z sobą nosić trzeba i sypać pod nogi czy co sad Ewo, wierzę, że nie grożnie jednak te piruety uskuteczniałaś.
                                Kocio - zdjęcie bardzo proszę temu tortu. Imprezka z takim tortem obfotografowana być musi. Najlepszego i najszczęśliwszego dla jubilata !!
                                Gooniu - działania p.opuchliznowe podjęte. Nic od rana nie robię innegowink Zobaczymy jutro czy będzie lepiej.
                                • se_nka0 Re: witamy w styczniu 07.01.11, 19:24
                                  Cytrynko tylko ubezpieczyciel w takich wypadkach da radę. Ubezpieczasz swoje mieszkanie a oni z sąsiadem porozmawiają. Skoro sąsiad olewa remont.
                                  Doratos - uściski i życzenia urodzinowe dla Wnusi smile
                              • cytrynka6543 Re: witamy w styczniu 07.01.11, 19:17
                                ewa9717 napisała:

> Moze do przystojnego sasiada jakiego?

No właśnie ten przystojny sąsiad mnie zalewa od góry,ten co mu zawsze wspak i na przekór,wszystko....

>Jezdnie jako takie u nas, ale cała reszta podwodne lodowiska.

I u nas i nas panie dzieju! Akrobatyki dziś nie uprawiałam,nie,że nie było gdzie,było,ino ja z czasem nie bardzo dziś byłam,wyprzedziłam go cycuś? wink
                                • orale Re: witamy w styczniu 07.01.11, 22:12
                                  styczeń pod hasłem brazylijskiem samby zaczęłam. Rany, jak to trzeba szybko nogami przebierać, ale Brazylijczyk wart wysiłku, całkiem całkiemsmile
                                  • kocio_pierzaczek Re: witamy w styczniu 07.01.11, 22:43
                                    Senko, a co ci? Ziąbek? Śłinka chyba nie?...
                                    • se_nka0 Re: witamy w styczniu 08.01.11, 07:53
                                      Ząb nie, świnka nie. Sądzę, że albo reakcja na farbę do włosów( zmieniłam na nową markę), albo wirus. Dziś gorzej nie jest, czyli będzie lepiej smile Dzień dobry - ile śniegu w nocy znikło !
                                      • ewa9717 Re: witamy w styczniu 08.01.11, 08:25
                                        Jakże ściana ta cienka, a za scianą panienka...
                                        Tylko że wcale nie jak puszkiem tego młota obuszkem ... jej (a raczej jego) ... mać.
                                        Nic to, młoty, gmły, dzień dobry!
                                        • aganoreg Re: witamy w styczniu 08.01.11, 08:44
                                          Dawno sie nie witalam: dzien dobry SzanPanstwu!
                                          • ter.eska Re: witamy w styczniu 08.01.11, 10:32
                                            Witajcie po długiej przerwie,mam nadzieję,że
                                            już będę częściej podpisywać listę obecnoścismile
                                            Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!!
    • stara.gropa Re: Styczeń wita ! 08.01.11, 12:00
      Ej ziomalewink, widzieliście to:
      www.youtube.com/watch?v=Ty-3SDp7cb8&NR=1
      Syrenka jest boska.
      • asia.sthm Re: Styczeń wita ! 08.01.11, 13:33
        No masz! Genialnie zrobione. Kto to jest ten zdolny, chmielewski mlody czlowiek?
        Satyryk pierwszej klasy.

Psssyt: Cwaniak cwaniakowi łba nie urwie...czy jakos tak
        • stara.gropa Re: Styczeń wita ! 08.01.11, 13:47
          Ten warszawiak to:
          pl.wikipedia.org/wiki/%C5%81ukasz_Garlicki
      • 36krzysiek Re: Styczeń wita ! 08.01.11, 14:27
        Widać nasza Krółowa poranek zaczęła od TVN smile Dobry jest!
        • stara.gropa Re: Styczeń wita ! 08.01.11, 14:33
          Ta zniewaga krwi wymaga! Nie włączam pudła przed 20.00.
          • eulalija Re: Styczeń wita ! 08.01.11, 14:52
            Nigdy nigdy?
            No, żelazowa wolasmile
            Chociaż w zasadzie ja mam podobnie, do prasowania oglądam nagrane, w zasadzie to wszystko nagrywam, żeby obejrzeć kiedy ja będę miała ochotę, a nie telewizornia raczy łaskawie nadać ...
            I w sumie, co tu kryć, za wiele nie oglądam.
          • asia.sthm Re: Styczeń wita ! 08.01.11, 14:55
            ach , on jest slawny na cala Szwecje jako stolarz Marek w "Fyra Veckor i Juni", a ja pytam jak ta glupia pytalska.
            No to mu kibicuje , co by nie robil.
          • 36krzysiek Re: Styczeń wita ! 08.01.11, 15:21
            Okay, okay, sorry. W takim razie nasza Królowa dzień zaczyna od Pudelka smile

www.pudelek.pl/artykul/29577/nowy_hit_internetu_nie_ma_cwaniaka_na_warszawiaka/
            • pomaranczuch Re: Styczeń wita ! 08.01.11, 16:55
              niezły ten gość smile
              Cytrynko, jak tam mieszkanie?
              Moja aktywność fizyczna na dzień dzisiejszy już się skończyła, była pierwszy raz w życiu na łyżwach i wszystko mnie boli, dosłownie wszystko big_grin
              • kocio_pierzaczek Re: Styczeń wita ! 08.01.11, 18:34
                Dzień dobry. Pierwsze tańce po dwutygodniowej przerwie, matkooo, jak mnie bolą kończyny dolne w różnych głupich miejscach!
                • doratos Re: Styczeń wita ! 08.01.11, 20:30
                  Witam wieczorową porą,pasuje mi jak ulał,bo jam brunetkasmile
                  Dzięki groho i kociu za życzenia dla wnuczki,te życzliwe słowa są zawsze potrzebne!
                  Też wszystkiego dobrego dla Twojego 4-latka kociu,tort na pewno był super,bo fajnie pieczeszsmilesmile
                  Ja się w końcu dorwałam do interświata i nikt mnie stąd nie wygoni!!Howgh!!
              • ter.eska Re: Styczeń wita ! 08.01.11, 20:32
                pomaranczuchu jak ja Ci zazdraszczam,ze 30 lat nie miałam łyżew na nogach,jakbym teraz włożyła gapie pewnie mieliby niezły ubawbig_grin.
                Dobrej nocki wszystkim.
    • eulalija Re: Styczeń wita ! 09.01.11, 08:27
      Sygnały dźwiękowe powinni nadawać. Wychodząc z domu należy zabrać kłębek szpagatu, żeby bezpiecznie wrócić.
      Witam.
      • se_nka0 Re: Styczeń wita ! 09.01.11, 08:48
        Mgła i komp mi szwankuje - pogoda mu się nie podoba ??? Dzień dobry smile
        • ewa9717 Re: Styczeń wita ! 09.01.11, 09:37
          O, nasza wczorajsza mgła (czy jeszcze mozna używać tego słowa?) poszła na stolicę wink U mnie widać kawałki błękitu na górze i zielone wyspy na dole.
          Dzień dobry!
          • ez-aw Re: Styczeń wita ! 09.01.11, 10:58
            Niedzielnie wita "słomiana wdowa". Oby do wieczora smile
            • kocio_pierzaczek Re: Styczeń wita ! 09.01.11, 11:05
              Dzień dbry.
              • cytrynka6543 Re: Styczeń wita ! 09.01.11, 16:41
                Cześć.
                Gmła dziś była,ślisko było,pańcia się czepiała płotów wyprowadzając Kropka na spacer,a trzeźwa była,jak bum cyk cyk smile
                Po spacerze Kropek poszedł do "prania" i teraz jest pachnący,aczkolwiek zagrzebany u siebie sad,bo pańcia go zestresowała tą kąpielą tak znienacka.
                Aby zadośćuczynić Kropku ja też się skatowałam... farbowaniem włosów,rany jak ja tego nie lubię! I gdybym nie musiała,to bym tego nie robiła. A gdyby tak,gdyby tak przy farbowaniu przybywało mi włosów,to bardzo chętnie,oj bardzo!
                • ter.eska Re: Styczeń wita ! 09.01.11, 17:23
                  Witam mokro wieczorową porą.
                  • heniulaa Re: Styczeń wita ! 09.01.11, 18:15
                    Witam wieczorowo. Wieje jakoś paskudnie i gdzieś mi zniknął śnieg z podwórka smile a na koniec orkiestra mnie obskoczyła smile
                    • kocio_pierzaczek Re: Styczeń wita ! 09.01.11, 22:39
                      U mnie na parkingu lodowisko. 3 metry do przebycia, by dostać się do samochodu - pokonane niemal czołganiem. Idę spać wyurodzinowana, obżarta tortem i na koniec wytańczona.
                      • doratos Re: Styczeń wita ! 09.01.11, 23:13
                        Dobry wieczórsmilei dobranoc tym co o tak młodej godzinie spać idą!Ja zostanę tu do godziny duchów,huhu!
                        • papuga_ara Re: Styczeń wita ! 10.01.11, 00:20
                          Piękne dziś były ognie sztuczne, jak ja lubię!! Orkiestra dała czadu smile Musiałam w poprzednim życiu być pirotechnikiem, bo teraz jestem piromaniakiem. Jak się gdzieś świeci, a jeszcze lepiej strzela, to nie przepuszczę, lecę oglądać z otwartą paszczą! Nie dotyczy to pożarów, uprzedzając ewentualne pytania wink
    • eulalija Re: Styczeń wita ! 10.01.11, 07:49
      Rachunku za słońce nie zapłaciłam? Ciemno jak w odwłoku u białego inaczejwink

Kochanemu Baronowi najlepszego stolarza!!
      • ewa9717 Re: Styczeń wita ! 10.01.11, 08:21
        Kawy!!!! Na koń!!!!!
        Zero, biało-buro-zielono na dole, jasnoniebiesko i bez chmur na górze.
        Dzień dobry!
        • kocio_pierzaczek Re: Styczeń wita ! 10.01.11, 08:28
          Deszcz w styczniu - fuj. Miłego tygodnia wszystkim.
          • asia.sthm Re: Styczeń wita ! 10.01.11, 09:14
            pada i zamarza, pada i zamarza, pada i zamarza
            no ale ktoby narzekal w poniedzialek ?
            Niech juz ta wiosna sie spieszy.
            • 36krzysiek Re: Styczeń wita ! 10.01.11, 09:19
              Logując się na forum w rubryce hasło wpisałem "bry bardzo" i czekam, i czekam. wink Taaa... do łózka pod kordełkę chcę!
              Bry bardzo.
              • konopika Re: Styczeń wita ! 10.01.11, 11:17
                A ja też bry, tyle że nie bardzo. kot już zdrowy, za to dziecko złapało wirusa, albo ciągnie dalej tego pierwszego, ale zmierzłe jeszcze bardziej niż w zeszłym tygodniu.
                • kocio_pierzaczek Re: Styczeń wita ! 10.01.11, 15:18
                  U nas też wszyscy w kółko chorują, tylko mój tata i MIgos się trzymają.
                  • papuga_ara Re: Styczeń wita ! 10.01.11, 16:05
                    Cześć Szanowni. To ja też pożyczam Baronowi najlepszego stolarza!; wprawdzie nie wiem, z jakiej okazji, ale co tam, pożyczyć mogę, tylko bardzo proszę o zwrot wink
                    A tak poza tym, to świat się kończy - ja już w nic nie wierzę. Właśnie powiedzieli w radio, że pan Gucwiński został ułaskawiony mimo zarzutu znęcania się nad małym niedxwiadkiem, i nie był to pierwszy tego typu zarzut wobec niego. A ułaskawienie nastąpiło z powodu zasług ogólnych wieloletnich i "niskiej szkodliwości społecznej czynu". Pan Antoni? Za znęcanie się??!! Moje guru prawości i człowieczeństwa w podejściu do braci naszych mniejszych? Chyba sobie powyrywam wszystkie pióra.... sad
                    • migos Re: Styczeń wita ! 10.01.11, 16:34
                      papuniu, nic sobie nie wyrywaj, bo Ciebie to jednak mogą skazać, nawet mimo niskiej (czy na pewno) szkodliwości społecznej czynu...

bry. dziś zapewniam opiekę nad chorym małoletnim. pracowity dzień wink
                      • cytrynka6543 Re: Styczeń wita ! 10.01.11, 17:26
                        Witam, nieładnie na dworze, pogoda źle mnie nastraja więc zaszyłam się w domu po obowiązkowych zakupach i będę się pocieszała i rozpieszczała,czego i Wam życzę.

Baronu stolarza jeśli rzecz jasna sobie życzy,bo napisał,ze nie obchodzi,o tu napisał: forum.gazeta.pl/forum/w,14722,48061390,48085333,urodzino_imieninowy_zawrot_glowy.html?wv.x=2
                        • ewa9717 Re: Styczeń wita ! 10.01.11, 18:17
                          Szanpanu to nawet i hydraulika wink
                          Cytrynko, a czym sie pocieszasz?
                          • cytrynka6543 Re: Styczeń wita ! 10.01.11, 18:49
                            A croissanty sobie wcinam chociaż jestem na diecie,mniam smile I właśnie się zastanawiam: kawa czy herbata?
                            • heniulaa Re: Styczeń wita ! 10.01.11, 18:57
                              Jakoś tak mi dziś wiosną zaleciało... to już niedługo chyba smile witam.
                              • ter.eska Re: Styczeń wita ! 10.01.11, 21:28
                                Nie wiemczym midzis zalecialo,jakos tak sniegowo-deszczowo i szpitalowo,czy te wirusy lataja po calymswiecie?,u mnie narazie tylko synio i mlodsza cora rozlozeni na lopatki,ale wszystko jeszcze przede mna.
                                • ter.eska Re: Styczeń wita ! 10.01.11, 21:29
                                  Dobry wieczor szanownym.
                                  • kocio_pierzaczek Re: Styczeń wita ! 10.01.11, 22:23
                                    Też się chyba porozpieszczam. Zmuszona odstawić leki przeciwuczuleniowe duszę się, aż miło i chandra dopadła mnie na zasadzie wszystko... no, ten organ męski niemnący. PMS jak złoto.
                                    • kurcgalopek Re: Styczeń wita ! 10.01.11, 23:46
                                      Się witam. Jakoś tak listopadowo dziś było. Pozdrowienia dla wszystkich chorujących!
                                      • se_nka0 Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 08:45
                                        Internet mi działa ! Ha! Hu, hu, ha wink Dzień dobry SzaPaństwu smile
                                        Niech ta pozytywna wiadomośc wisi sobie na wstępie dnia, o innych nie piszę smile
                                        • ewa9717 Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 09:01
                                          Bry, bry wink
                                        • eulalija Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 09:11
                                          Muszę się bardziej skupić na szukaniu pozytywów. Nic nie mogę dostrzec dziś. Za oknem zero, coś przybieliło ale za mało, noc była za krótka, psica ma katar, mnie się nic nie chce a roboty huk.
                                          Ale oczywiście witam serdecznie.
                                          • 36krzysiek Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 10:01
                                            Ależ przecież jest cudownie! Nie ma minus trzydzieści i pięciu metrów sniegu, nie trzeba saniami po chleb przez tundrę, nie trzeba rąbać lodu na wodę, nie musimy pracować za łyżkę ryżu, w nocy nie było trzęsienia ziemi, no same plusy! smile Baron dziękuje pięknie za wszystkich stolarzy.
                                            • eulalija Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 10:10
                                              Optymizm SzanPanBarona jest porażający. Od niego zaczęła mnie boleć głowa.
                                              • kocio_pierzaczek Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 10:16
                                                Jaka piękna ślizgawka! I deszcz nie pada! Miłego dnia wszystkim!
                                                • ewa9717 Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 10:20
                                                  Szanpanu wyraźnie się podniosło od wczoraj wink
                                                  Idę w świat, może wrócę...
                                                  • kurcgalopek Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 11:35
                                                    Ja chyba jednak wolę zaspy niż listopadsmile Miłego dnia wszystkim!
                                                  • pomaranczuch Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 12:19
                                                    Od dziś według mojego kalendarza zaczyna się wiosna no i basta, kolorowe ciuszki, bluzka w kwiatki i na zajęcia paszoł won.
                                                    Miłego dnia! smile
                                                  • doratos Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 12:26
                                                    O Wielka Matko Guruo!!A co tak wszyscy jęczą i narzekają?No czego?
                                                    Przecież żyjemy,względnie zdrowi,bo nikomu nic nie urwało w czasie szalonych bali sylwestrowychbig_grin
                                                    A pogoda też nie taka zła,co prawda ślisko tak,że aby dojść dziś do moich kurek musiałam sypać przed sobą i to nie kwiecie,ale popiół,a dziecko puściło SMS,że zanim doszło na przystanek to
                                                    4-ry orły wywinęło!
                                                    To wszystko nic,wystarczy się rozejrzeć wokoło,Świat jest taki piękny!!!big_grinbig_grin
                                                    Dzieeeń doooobry państwu!!
                                                  • eulalija Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 12:36
                                                    Nie narzekaliśmy we wrześniu, nie narzekaliśmy w październiku, nie narzekaliśmy w listopadzie, nie narzekaliśmy w grudniu... No, jakaś równowaga musi być. Ponarzekajmy w styczniu i będzie z głowy na cały rokwink

Odszczekuję, że Baron mi optymizmem zepsuł głowę. Właśnie sie dopatrzyłam, że ciśnienie leci na pysk, wszystko oczywiście oczywiste.
                                                  • ewa9717 Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 12:49
                                                    A u nas fajno jest! Odwilż prawie odwaliła odsnieżanie za służby, po chodnikach można tępą stopą stąpać stępa wink
                                                    Od wczoraj mielone za mną chodzą. Nabyłam surowce, ale na razie ćwiczę charakter.
                                                  • konopika Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 13:09
                                                    Bry serdeczne. Niestety niesłonecznie, a wyjść trzeba.
                                                  • bbbzyta Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 13:28
                                                    Witam smile i znikam. Ale dzień już się wydłuża, juuuupiii!
                                                  • g0p0s Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 13:31
                                                    Masz na myśli ten blady świt albo wczesny zmierzch, który dziś nam próbuje przyświecać przez cały dzień? smile
                                                  • bbbzyta Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 13:35
                                                    Tak. Tego bladego świtu jest już o 15 min. dłużej rano i po południu, a od czegoś trzeba zacząć, co nie?
                                                  • ewa9717 Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 13:41
                                                    Asia nic jakoś nie zapodała o tańcach wokół ogniska...
                                                  • papuga_ara Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 13:53
                                                    eulalija napisała:

> Właśnie sie dopatrzyłam, że ciśnienie leci na pysk

A, to dlatego ja się tak czuję!....... Zdrowa inaczej, mówiąc najoględniej. Ratunku. Kawy!!!! Ratunku. A do fryzjera zaraz idę, to też dobre na ciśnienie.
                                                  • doratos Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 14:59
                                                    Wiadoma sprawa ciśnienie zbiera się w głowie,bo jak niskie to lekkie,a z głowy to już proste,
                                                    wystarczy wyczesaćbig_grin
                                                  • groha Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 15:10
                                                    Poniedziałek: Ja, Wtorek: Ja, Środa: Ja, Czwartek: Ja...
                                                    Nic, nic, tak tylko sobie lecę przy tym wtorku po gombrowiczowsku. Oraz za ś.p. Szajbusem: Piątek: jaja...
                                                    A w kosmosie, panie, to same czarne dziury...
                                                  • migos Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 16:20
                                                    dobry wieczór wink

a dla Cytrynki i innych zakochanych w ziemii opolskiej (których to na Memłonie nie brakuje): fajna strona
                                                  • cytrynka6543 Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 17:24
                                                    Migosie,czy ja Ci już mówiłam,że ja Cię lubię,bardzo lubię?big_grin Mówiłam,prawda? Bo jak nie,to mówię! Lubię Cię,bardzo,w ogóle i w szczególe,ten szczegół tym razem to ten link do Opolszczyzny! A tutaj moje miasto rodzinne i Śląski Wawel: www.zamek.brzeg.pl/
                                                  • cytrynka6543 Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 17:29
                                                    No i z tego entuzjazmu zapomniałam się przywitać,a więc witam smile
                                                    Ciśnienie jakoś nie staje mi na przekór tym razem,jedyne na co mogę narzekać,to to,że spać nie mogę od paru dni,pełnia jest lub będzie za chwilę? Ale to,że nie muszę wstawać bladym świtem mnie ratuje i tak sobie śpię,aż się wyśpię. Nadrabiam zaległości,bo na zapas,jak słyszałam,wyspać się nie da.
                                                  • asia.sthm Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 19:49
                                                    ludzie, chcecie prawdziwy obrazek? no cuda nie dziwy.
                                                    Ciekawe czy sie zmiesci

https://mail.google.com/a/gazeta.pl/?ui=2&ik=c66108dbb4&view=att&th=12cc0e38d11e39a7&attid=0.6&disp=emb&zw
                                                  • asia.sthm Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 19:56
                                                    widac cos?
                                                    to jeszcze jeden... pt: tyyy, daj sie przytulic, zimno dzis.

https://mail.google.com/a/gazeta.pl/?ui=2&ik=c66108dbb4&view=att&th=12cc0e38d11e39a7&attid=0.5&disp=emb&zw
                                                  • kizuk Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 20:17
                                                    Toś Ty z Brzegu,Cytrynko? No to sąsiadka moja jesteś prawie,bom z sąsiedniego powiatu.Czasem bywałam w Brzegu na jakichś zakupach.I zamek znam,a jakże.
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 21:03
                                                    A z którego? Moja mama też z tamtych regionów. W dodatku z mamą MIgosa jeden rok liceum raezm zaliczyła.
                                                  • kizuk Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 21:18
                                                    Ja z oławskiego.A Twoja Mama,Kociu gdzieś w moich latach,bo też mam wnuki w wieku Puchatka.
                                                  • cytrynka6543 Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 22:22
                                                    kizuk napisała:

> Ja z oławskiego.

Ten oławski,to kiedyś był opolski,tyle,że głupio reformę terytorialną zrobili i on teraz jest wrocławski,niestety,albo i stety, Kizuku,jak uważasz?
                                                  • groha Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 21:18
                                                    Te opolskie dziouchy... szalala szalala...Trzecia!
                                                    Wprawdzie ta opolska strona jeszcze z komunikatem, że jest w fazie testów i tłumaczeń, a obrazek Asi całkiem się na nas wypiął, za przeproszeniem, ale to nic nie szkodzi, naprawdę nic, a nic, gdyż liczą się dobre intencje, nieprawdaż, więc podziękować, podziękować!
                                                    O, ależ długie zdanie mi wyszło z tej uprzejmości, fiu fiu smile
                                                  • cytrynka6543 Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 22:20
                                                    kizuk napisała:

> Toś Ty z Brzegu,Cytrynko?

No a jakże,z Brzegu,z Brzegu,pierwsza z Brzegu i to opolskiego

>No to sąsiadka moja jesteś prawie,bom z sąsiedniego
                                                    > powiatu.Czasem bywałam w Brzegu na jakichś zakupach.I zamek znam,a jakże.

Już nie sąsiadka,nie mieszkam w Brzegu od niemalże ćwierćwiecza,ale tam bywam regularnie i mam sentyment do miejsca urodzenia.
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 23:32
                                                    Mama z Nysy. Okrągłe urodziny będzie miała w tym roku. smile
                                                  • cytrynka6543 Re: Styczeń wita ! 11.01.11, 23:44
                                                    No to Mama z Opolszczyzny byłej i obecnej. Mamie na zapas,stolarz!
                                                  • migos Re: Styczeń wita ! 12.01.11, 00:32
                                                    ależ Grosiu, grunt, że można zwizytować Muzeum Piastów Śląskich w Brzegu jak i Bazylikę Nyską w formule 360 stopni okrągłości, co nam testy i tłumaczenia - nam wszak niczego tłumaczyć nie trzeba! No i mapa perfekcyjnie działa!

a co do obrazków Asi, to ich nieładowanie się nie ma chyba związku z moim postem, n'est-ce pas? Asiu, nie wklejaj ich bezpośrednio z poczty! Przytulamy!!!
                                                  • groha Re: Styczeń wita ! 12.01.11, 01:48
                                                    O kurcze. Czyżby tam wyżej wyglądało na to, że się czepiam? Otóż absolutnie nie, nie i jeszcze raz nie! Oraz w żadnym wypadku. Cholerka, a tak ładnie chciałam podziękować, w dodatku całkiem dla mnie nietypowo, bo krótko... Krótko rzadko dobrze mi wychodzi, to fakt. Przepadło. Skoro Migos mówi do mnie po francusku, to już wiem na pewno: nie wyszło. O kurcze.
                                                  • cytrynka6543 Re: Styczeń wita ! 12.01.11, 02:19
                                                    Ależ,Groho kochana,wyszło Ci,no wyszło,na boga,jak ta lala,te opolskie dziouchy, sia la,la,la,la,la,la,a nie,to skąd inąnd,rany julek, jak to się pisze???
                                                  • groha Re: Styczeń wita ! 12.01.11, 09:19
                                                    Skąd inąd, czy stąd do tamtąd, wsio rawno, Cytrynko, nie przejmujmy się marnym kwieciem, gdy za oknem ciemna noc listopadowa. I dzięki wielkie za pociechę, bo trochę mnie ta francuszczyzna zbiła z pantałyku, nie ukrywam. I jeszcze to słodkie: "Grosiu"... Laboga, Migos, aleś me przestraszył smile
                                                    Aha, czy już jest dzień? To niech wszystkim będzie dobry.
                                                  • asia.sthm Re: Styczeń wita ! 12.01.11, 10:27
                                                    > , n'est-ce pas? Asiu, nie wklejaj ich bezpośrednio z poczty! Prz
                                                    > ytulamy!!!

Asia jest Czerwona Kaptura, Asia przeprasza i odprzytula.

Wieczorem poprawie co spieprzylam.
                                                  • asia.sthm Re: Styczeń wita ! 12.01.11, 22:45
                                                    Chyba mi sie uda... to wkleje wam wszystkie jak leci - to komiks o misiu bedzie, bo i komentarze sa.
                                                    Norbert Rosing zrobil te niesamowite zdjecia kiedy mu palarny misio przelazl przez lod do uwiazanych psow z zaprzegu
                                                    Kanada - Hudson Bay.
                                                    https://i52.tinypic.com/2drfgh1.jpg
                                                  • asia.sthm Re: Styczeń wita ! 12.01.11, 22:49
                                                    Fotograf byl pewien ze juz po psach, a tu.

https://i51.tinypic.com/dbgsyc.jpg
                                                  • asia.sthm Re: Styczeń wita ! 12.01.11, 22:52
                                                    https://i52.tinypic.com/2jepum9.jpg
                                                  • asia.sthm Re: Styczeń wita ! 12.01.11, 22:54
                                                    https://i53.tinypic.com/ohiwyc.jpg
                                                  • asia.sthm Re: Styczeń wita ! 12.01.11, 22:57
                                                    A ten sie Przytulanek okazal.

https://i52.tinypic.com/e9j5mf.jpg
                                                  • asia.sthm Re: Styczeń wita ! 12.01.11, 23:01
                                                    Przez caly tydzien, kazdego wieczora misiek wracal do obozowiska pobawic sie z psami.

https://i54.tinypic.com/28luwqp.jpg

Dziekuje panstwu za uwage.
                                                    Podobalo sie?
                                                  • ewa9717 Re: Styczeń wita ! 12.01.11, 23:09
                                                    Asiu, prześlicznościowe!!! Aż się wierzyć nie chce, że możliwe. Może misio za młodu byl adoptowany wink
                                                  • asia.sthm Re: Styczeń wita ! 12.01.11, 23:15
                                                    dziki jest, a ja wierze na slowo. Albo wyjatkowo lagodnego charakteru albo sie odchudza.
                                                    Mnie zachwycil do obledu, chociaz sie niedzwiedzi boje.
                                                  • groha Re: Styczeń wita ! 12.01.11, 23:20
                                                    Cudo! Żywy dowód na to, że wszystkie istoty lubią pieszczoty, ale niektóre bardziej smile
                                                  • ez-aw Re: Styczeń wita ! 13.01.11, 00:55
                                                    Piękne zdjęcia. I równie ciekawy opis smile
                                                    Witam w czwartek. W dodatku 13-stego wink
                                                  • se_nka0 Re: Styczeń wita ! 13.01.11, 09:56
                                                    Niesamowita historia i przepiękne zdjęcia !
                                                  • doratos Re: Styczeń wita ! 13.01.11, 12:28
                                                    O Ty Boska istoto,jakie cudne zdjęcia,a miś obłędny!!!
                                                    Muszę to dzieciom pokazać,a już miałam tu nie wchodzić bo się przywitałam w bliźniaczym wątku,ale cuś mnie tknęło!big_grin
                                                  • asia.sthm Re: Styczeń wita ! 13.01.11, 20:16
                                                    O jak sie ciesze, tralala.

Cos mnie korci otworzyc osobny watek zdjeciowy, bo mam jeszcze jeszcze jeden komiks o innym misiu.
                                                    Jak sie obrobie, to tak uczynie wink
                                                  • cytrynka6543 Re: Styczeń wita ! 13.01.11, 20:58
                                                    Tak,tak,tak 3xtak,zrób to Asiu!
                                                    Ten misiek jest suuupeeer,no milak jak rzadko kto!
                                                    Dawaj dalej!
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Styczeń wita ! 13.01.11, 21:25
                                                    Dobra pomysła we wasza głowa popadła.
                                                  • kurcgalopek Re: Styczeń wita ! 13.01.11, 23:05
                                                    Asia, miś jest absolutnie fantastyczny. Jak masz jeszcze jakieś w zanadrzu to otwieraj ten wątek rasras.
                                                  • ter.eska Re: Styczeń wita ! 15.01.11, 17:58
                                                    U mnie w domu od piątku szpitalsad,jeszcze tylko mama sie dzielnie broni.Dobry wieczór.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka