Dodaj do ulubionych

Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:)

16.05.11, 09:09
Dziś u mnie teksańska masakra na trawnikach trzema piłami spalinowymi i traktorkiem z kosiarką większą. Pewnie szlag by mnie trafił, bo noc miałam kiepską, położyłam się już po północy, od drugiej łysy zaglądał do sypialni a o czwartej rano odezwały się pierwsze sroki, ale za ten cudny zapach mogę darować wszystkosmile Pootwierałam okna i się napawam.

Witam.
Obserwuj wątek
    • stara.gropa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 16.05.11, 09:15
      eulalija napisała:
      Pewnie szlag by mnie trafił, bo noc miałam kiepską, położyłam się już po północy, od drugiej łysy zaglądał do sypialni

Nic nie mówiłaś, że mąż wyłysiał smile

Klikam, więc jestem.
      A. Mleczko
      • eulalija Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 16.05.11, 09:25
        Jak wytrzyma jeszcze ze mną z rok czy dwa to pewnie wyłysieje. Na razie osiwiał. To był inny łysy, okrągły i bez kapeluszawink
        • ewa9717 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 16.05.11, 09:32
          Ten łysy chyba na a-urę jakoś wpływa, bo mnie z lekka cisnie dekiel.
          Kaaaaaawy. Morze kaaaaaaawy! Ocean kaaaaawy!
          Bry.
    • szkorbut-lumbago Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 16.05.11, 10:13
      To już kosić zaczynają? Super! Nie mogę się doczekać kiedy u mnie będzie tak pachnieć. Poniedziałek czas zacząć. Może dzisiaj porządki?
      • doratos Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 16.05.11, 11:21
        Sakramencka ślepota ze mnie,nie zauważyłam nowego wątku powitalnego!sad
        To przez ten maj,i te zapachybig_grin
    • gat45 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 16.05.11, 12:43
      A u mnie SZUSZA. Jako zdyscyplinowany obywatel przestrzegam zakazu wodolejstwa i mój trawnik to już od ponad dwóch tygodni siano. Ale takie na pniu, więc zapachowo słabowitesad(( Na dodatek straszą, że prUnd nam będą niedługo wyłAŃczać, bo wody w L. za mało do właściwego chłodzenia reaktorów. Stan wód w zbiornikach retencyjnych = połowa tego, co o tej porze roku być powinno. No i po co my wycierpieli niezwyczajne opady śniegu tej zimy , hę ? Ja się pytam ?
      • ewa9717 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 16.05.11, 12:52
        U mnie pogoda nadrabia, codziennie na uszuszone padało, teraz zieleń aż bucha, bzy (Kociu!) aż kipią, trawnik zielony jak pomalowany. Dziś moje zajęcia sprowadzają się do wychodzenia z domu. Próbowałam już trzy razy i zawsze jakiś opadzik mnie zawracał. Jak chcesz mokrego, naraź się Gropie i Czekoladzie, przeklną cię na deszczowo i już wink U mnie zadziałało, oficjalnie stwierdzam, że mam już powyżej uszu, zgodnie zresztą z przepowiedniami forumowych Pyciów i Kasandrków wink
        • gat45 Sprawa pilna, ogród cierpi - jak się narazić 16.05.11, 13:00
          tym paniom, żeby zapadało jak najszybciej ? Ja się potrzebuję narazić jakoś na skróty ! Nawet glicynia, którą normalnie trzeba hamować sekatorem dwa razy w tygodniu, wcale się nie zachowuje jak dzika.

Czym się narazić szybko i skutecznie ? No i koniecznie, żeby mnie przeklęły na deszczówkę, a nie całkiem zupełnie absolutnie wprost przeciwnie !
          • balamuk Re: Sprawa pilna, ogród cierpi - jak się narazić 16.05.11, 19:53
            Czesc. Gat (mozna zdrabniac, na przyklad, Gatsiu?), u mnie wiosna nietypowa, leje i pioruni do upojenia, chetnie sie podziele.wink
            Teraz mi do glowy przyszlo, czyzbym sie komus narazila?...
            • kocio_pierzaczek Re: Sprawa pilna, ogród cierpi - jak się narazić 16.05.11, 20:12
              Bry. Ciśnienie robi mi głupie numery. Kochana redakcjo, jak je szybko obniżyć? Z reguły musiałam w drugą stronę, a nie mam ochoty jeszcze schodzić na zawał.
              • ewa9717 Re: Sprawa pilna, ogród cierpi - jak się narazić 16.05.11, 20:29
                www.tipy.pl/artykul_3505,jak-obnizyc-cisnienie-krwi-domowymi-sposobami.html
                Ocet jabłkowy i powampirzenie czosnkiem chyba tak na szybko.
                • stara.gropa Re: Sprawa pilna, ogród cierpi - jak się narazić 16.05.11, 20:33
                  Pijawki przystawić za uszami.
            • gat45 Re: Sprawa pilna, ogród cierpi - jak się narazić 18.05.11, 10:53
              balamuk napisała:

> Czesc. Gat (mozna zdrabniac, na przyklad, Gatsiu?),

Gatusia za słodka na mnie sad(( Gatek. Albo Gagatek, do wyboru.
    • stara.gropa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 16.05.11, 21:18
      Asia miała rację, że maj to najkrótszy miesiąc roku. Jedno mrugnięcie oka i już połowa miesiąca minęła. Maju trwaj, jesteś taki piękny!
      • kocio_pierzaczek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 17.05.11, 04:22
        Dzień dobry. Pierwsza! Pozdrowienia od srok. Jak fajnie kota drażnią nad rzeczką. Szkoda, że jeszcze cisza nocna, odkurzyłabym chałupę, pranie wstawiła...
        • tutul Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 17.05.11, 05:36
          Masz rację Kociu.Po co spać rano,można tyle rzeczy zrobić...Ja już obiad ugotowałam,sprzątnęłam,jeszcze tylko odkurzacza na razie nie włączyłam.Ide teraz na spacer
          Witam energicznie dzisiajsmile
          • se_nka0 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 17.05.11, 05:47
            Mam dziś w planach nawet palcem nie ruszyć, czyli dzień totalnego nieróbstwa wink Kiedyś odpocząć trzeba. Jak zieloono, ludzie myk, myk lecą do pracy, na autobus, pojazdy uruchamiają, A ja nic wink Odpoczywam. Dzień dobry smile
            • czekolada72 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 17.05.11, 07:57
              A ja od bitej godziny pracuje...
              Miłego smile
              • 36krzysiek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 17.05.11, 08:16
                Siedzem i myślem co bu tu błyskotliwego i dowcipnego napisać, ale nic, pusto, głucho, czarna dziura. To się tylko przywitam. Dzień do bry!
                • ewa9717 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 17.05.11, 09:05
                  Że też ludzie tak wcześnie wstają, zeby poodpoczywać!
                  No nic, zrobię kawę, a potem pomyślę co by tu...
                  Dzień dobry!
                  PS Szanpan już wykres machnął? Cosik obiecywał, ale jak to chłop...
                  • asia.sthm Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 17.05.11, 09:24
                    Ach czesc kochani, jaki tu rejwar od switu!
                    • stara.gropa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 17.05.11, 09:37
                      Droga redakcjo.
                      Czy redakcja wie gdzie są przechowywane monety, zrobione w mennicy? Bo chyba nie zostawiają ich na noc w halach fabryki? Tak tylko pytam. smile
                      • asia.sthm Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 17.05.11, 09:49
                        a ktory zlodziej to udzwignie? za ciezkie
                        mnie sie ramie od potmonetki w torbie obrywa czasem.

przepisane, autor zakamuflowany:

groo: Uruchomiłam dzisiaj mikser
                        groo: to jest zarąbista sprawa!
                        groo: wrzucasz pomidora
                        groo: wychodzi Ci sos i uje*ane pół kuchni...

nadesł. TROLONTKO * dodane 2011-05-16
    • minerwamcg Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 17.05.11, 14:58
      Wchodzę ci ja rano do pracowni, a tam całkiem nowy dźwięk. Do tej pory słychać było tylko wiertary, bo budynek w remoncie, a dziś wiertar jakoś niet, jest za to miau. Miau i miau, duża ilość tego miau, wiaderko albo lepiej. Obchodzę, słucham, kiciam, no ale u mnie wiadomo, duch w słupie, więc miau jest, a miauczyciela nie widać. Lecę na górę, mówię pielęgniarce, źe mi pracownia miauczy. Ona na to, źe miauczała już wczoraj, jest albowiem sprytny miauczek, który włazi nieczynną wentylacją, a złapany i wyrzucony wraca, więc chyba lubi.
      Wracam na dół. Jest miau? Jest. Oświecona przez pielęgniarkę zaczajam się przy wentylacji... bingo! Kulka czarnego futerka wielkości dużej pięści, na mój widok dała dyla w rurę. Wyleźć prędko nie wylezie... Tymczasem przyszli pacjenci, pogadałam, poszliśmy do pobliskiego sklepu, nabyli Whiskas Junior i postawili w miseczce koło rury. I wszystko znikło jak sen jaki złoty - i Whiskas, i miauczek i miau.
      I co teraz? Nic, pewnie będziemy tego miaukota karmić smile A moźe ktoś chce? Od razu pomyślałam o Gurui, ale w sumie to nie chcę, żeby musiała uciekać z domu...
    • tutul Bumbecki!!! 17.05.11, 19:38

Jak nic nie załatwicie,to powiedz.Ja mam stabilizator,to mogę pożyczyć.Tylko jutro wyjeżdżam ,wracam do Warszawy w piątek.W razie czego pisz na priv.
      • bumbecki Re: Bumbecki!!! 17.05.11, 20:24
        no nic się nie udało załatwić. Wg procedur izba przyjęć nie może wystawić zlecenia do NFZ, musieliby mnie przyjąć na oddział.
        Za propozycję dziękuję - jutro będę mieć usg, może zmuszę ortopedę żeby mi wystawić zlecenie, a jak nie to zrobię tak jak miałam zrobić - po prostu kupię nie bawiąc się w refundację smile ja nie zbiednieję, a może NFZ-etowi przybędzie wink
        • spokokolarz Re: Bumbecki!!! 17.05.11, 21:37
          Od wczoraj nauka, nauka i nauka. Czy wspominałam o nauce? Witam wieczorową porą.
    • groha Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 17.05.11, 21:38
      Bumbecko, wielkoduszna istoto, czyżbyś nadal wierzyła, że co zaoszczędzą na Tobie, to drugiemu potrzebującemu dadzą? To krzepiące jest, dzięki! Gdyż we mnie, niestety, po każdym kontakcie, ta wiara wciąż podupada jakby. Złapałam się nawet na tym ostatnio, że wychodząc z rzeczonej instytucji, automatycznie zaczynam nucić sobie pod nosem: jedyne co mam, to złudzenia, że mogę je mieć... Zupełnie, jak ten Tulipan kiedyś. Czerwony, zresztą, jak ja na twarzy w trakcie tego wychodzenia z NFZ, ale mniejsza z tym.
      Życzę Twemu kolanku szybkiego powrotu do pełnej, rowerowej formy!
      • kurcgalopek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 17.05.11, 21:52
        Witam się wieczornie kurcgalopkiem smile
        • tutul Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 05:58
          Ha!Jak Bumbecki nie chce,to trudno.Po południu jadę w świat.Podobno ma być gorąco.A wolała bym nie.Nie zawsze ma się to,na czym człowiekowi zależy.
          Dzień dobrysmile
          • czekolada72 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 07:52
            A ja sie bardzo, bardzo ciesze, ze zaczyna byc w koncu wlasciwa pogoda smile)
            Milego!!
            • heniulaa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 07:56
              masakra jakaś od 6 rano pod oknem akcja kosiarka a łomot taki jakby włączyli młot pneumatyczny
              miłego!
              • balamuk Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 08:59
                Dzien dobry!smile Pogoda jak drut, a ja w delegacje musze...
                • 36krzysiek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 09:33
                  Helou ewrybady.
                  • ewa9717 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 09:40
                    Ewrybaby. I ze trzy chlopy wink
                  • asia.sthm Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 09:42
                    Halojki.

Nie mrygajcie, bo ten maj tylko na to czeka aby sie skonczyc.
                    • minerwamcg Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 10:09
                      Na szczęście ktoś znał te jego skłonności do kończenia się i wyznaczył mu aż 31 dni. Imho powinien urwać z listopada albo stycznia i dołożyć majowi na 32 albo nawet 33.
                      • 36krzysiek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 10:14
                        I do czerwcowej pensji tyle czekać? Niedoczekanie!
                      • kurcgalopek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 10:17
                        Zastanawiało mnie zawsze dlaczego trawę kosi się bladym świtem? Czy później nie można?
                        • 36krzysiek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 10:19
                          Z rana pańszczyznę odwalić a poźniej to jest trawaj prive wink
                        • felis2 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 11:03
                          Podobno kiedyś dawno kosiło się o świcie, żeby była wilgotna od rosy, bo suchą wiatr rozpirzał po całej łące. Tradycjasmile
                          Koszenie trawy o każdej porze wywoła czyjeś protesty. No to po co się męczyć w upał w samo południe, jak o 7 rano jest rześko i miło.
                          • groha Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 12:13
                            felis2 napisała:
                            > Koszenie trawy o każdej porze wywoła czyjeś protesty.

Otóż to. Wywoła na bank. A brak koszenia wywoła jeszcze większe, no bo co jest, kurcze blade? W europejskim mieście się mieszka, czy na ugornym zadupiu? I kto w ogóle wymyślił takie warczące świństwa do tych trawników? A sierpami nie można? Tradycyjnie, jak nasze ojce i dziady... wink
                            • gat45 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 12:32
                              Koło mojej mieścinki są pagórki. Niewielkie, ale miejscami spadziste. I kilka dni temu widziałam ekipę kosiarzy. Ławą szli, a chłopaki jak malowanie. Mówi się o szlachetnym geście siewcy, ale ten kosiarski nie gorszy, taki z zamachem i dyskobolowym torsoskrętem. No i nie hałasowali...
                            • stara.gropa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 12:57
                              U mnie wczoraj kosili o 21.30 smile
                              • minerwamcg Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 13:07
                                Ech, dajcie spokój, te ludowe święta... to sianokosy, to Noc Muzeów smile Na tę ostatnią się zżymam, bo nie byłam, i to już drugi raz. Arthura wysłałam, bo miała być rekonstrukcja z Powstania, to niech sobie zobaczy. a ja zostałam w domu i tylko mi młodą obudzili, jak zaczęli w środku nocy fajerwerkami prać.
                                • groha Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 13:43
                                  Minerwo, podobno w Zielonej Górze rozwiązali ten problem: wprowadzili ciszę nocną w centrum. O 22-giej odpowiednie służby przerywają wszelkie imprezy, wyganiają ludzi do domów i po krzyku. Miasto zamiera, obywatele wysypiają się, jak należy i tak ma być, albowiem wyspany cywil jest jak śpiewający żołnierz, który na polu walki może zabić 60% więcej nieprzyjaciela, niż żołnierz ponury smile
                                  • minerwamcg Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 20:04
                                    Ja tam przeciwko nocnym imprezom nic nie mam, lubię smile A fajerwerki to już pasjami. Przeczekuję do czasu, kiedy dzieć będzie na tyle duży, żeby samemu zauczestniczyć.
          • bumbecki Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 13:27
            tutul - ja już nie wiem czy mam chcieć czy nie chcieć... Podobno najlepiej jak z tym gipsem se będę na razie pomykać, a potem się zobaczy.
            • kocio_pierzaczek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 13:40
              Gdzie się kupuje pijawki? Czosnek i aronia nie pomagają, a jakby wręcz przeciwnie i jest niefajnie.
              • stara.gropa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 13:43
                pijawki.org/sprzedaz-pijawek-lekarskich
              • g0p0s Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 13:48
                Spytaj w aptece. I od razu zrób serię zdjęć smile
                Dzieckiem w kolebce widziałem zabieg na wsi. Opisać?
                • 36krzysiek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 13:59
                  Opowiedz Goposie! smile Parę razy miałem przyjemność, ale bardziej przypadkiem niż leczniczo. Kocio niech nie czyta, bo się pogorszy. A może tak standardowo, do doktora pójść po jakiś tradycyjny farmaceutyk a nie domowe sposoby? E?
                  • stara.gropa Kocio niech nie patrzy! 18.05.11, 14:01
                    Tylko dla ludzi o mocnych nerwach.
                    https://images03.olx.pl/ui/8/86/82/1279724277_106278482_2-Hirudoterapia-leczenie-pijawka-lekarska-Blonie-1279724277.jpg
                • groha Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 14:02
                  Opisać! Większe od Ciebie były? smile
                  • groha Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 14:11
                    E, całkiem przyjemne stworzenia. Jak te, no... ślimaczki nagie...
                    No co? Trzeba jakoś delikatnie oswoić Kocia z tym obrzydlistwem, nie?
                    • 36krzysiek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 14:35
                      A gdzie to ma początek?
                      • stara.gropa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 14:37
                        Dwie tam wiszą.
                      • groha Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 14:41
                        Po przeciwnej stronie końca może?
                      • gat45 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 14:44
                        Jak się szanownemu panu wszczepi i pić zacznie, to od razu będzie widać. Jak ogonkiem zamacha z ukontentowania, to początek będzie to po odwrotne stronie.
                  • g0p0s Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 14:57
                    Napisałem, że widziałem, a nie że osobiście.
                    Się na skronie przykłada, obwiązuje łepetynę czymś na około i tak chodzi. Jak się zwierzątka nasycą, to się odłączają. Przed wyglądają jak sznurówki, a po jak bardzo grube kluchy. W miejscu żerowania zostaje rana. A niektórzy boją się zastrzyku smile
                    • 36krzysiek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 15:02
                      Drzewiej się brodziło w róznych takich za pałkami trzciny a potem się człowiek obierał wink Jakieś poważne instytucje medyczne stosują larwy much do leczenia ran - larwoterapia to się nazywa. Wcale nie zmyślam, o:
                      www.roik.pl/larwy-much-pomagaja-w-leczeniu-odlezyn-owrzodzen-czy-stopy-cukrzycowej/
                      • groha Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 15:34
                        E, nasze przodki już dawno o tym wiedziały. To my musieliśmy poczekać, aż medycyna stanie się tak bezradna wobec niektórych przypadków, że przeprosi się z przyrodą. Zgodnie z człowieczą naturą: zastane wyśmiać, odrzucić i zapomnieć, a potem odkryć na nowo.
                        • goonia Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 16:23
                          kum kum
                          normalnie tyle wody to ja w zyciu nie widzialam, nawet nad morzemsad
                          Trawy nikt nie kosi, bo kosiarki grzezna. Zreszta komu by sie chcialo w taki deszcz.

Bumbecko, dopiero doczytalam, ze Cie rower z siodla wysadzil. Zdrowiej szybko.
                          • ewa9717 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 17:04
                            O matko, głodna z plenerów wróciłam, a po tych pijawkach (szczególnie Gropa mi się zasłuzyła) nadaję się do gotowania zupy nic w stołówce studenckiej. O rany... Błe...
                            • stara.gropa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 17:32
                              Zemsta jest słodka wink
                              • kocio_pierzaczek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 20:28
                                Idźcie wy w cholerę, aż mnie myszka swędzi wykasować ten post obrzydliwy błe! A jak mi się przyśni? A sama dziś jestem! A jak zawału przez was dostanę to będę straszyć potem codziennie inne z was i na inny sposób!
                                Dr zalecił jakieś słabe gie co ma pomóc, biorę i idę spać. A niech mi się to gówno przyśnie to nie wiem, co wam zrobię nawet jak nie zejdę! smile
                                • kurcgalopek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 22:55
                                  zaczęłam taki miły temat o porach koszenia trawników, zaglądam sobie teraz bezstresowo i co widzę? Matko kochana, przyśni mi się jak nic.
                                  • stara.gropa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 19.05.11, 08:20
                                    I bądź tu człowieku uczynnym. Nigdy nie docenią. Panie Baronie, wychodzimy!
                                • asia.sthm Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 18.05.11, 22:58
                                  O, Kocio sie wkurzyl

https://th871.photobucket.com/albums/ab277/ANNNNNNNNA_bucket/Animated%20Gif/th_cat_120.gif

i mial racje...bo wyjatkowo brzydkie te pijawki, ładniejsze widzialam.
                                  • groha Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 19.05.11, 00:32
                                    Luuudzieee! Noc księżycem, jak pochodnią wywija, a wy śpicie? Jezus Maryja!
                                    Cieplutko! Pachnąco! Kos drze dziób! "Co za rozkosz, co za rozkosz: świat ginie... Może jestem już w Taorminie?"
                                    Aż żal spać.
                      • felis2 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 19.05.11, 10:18
                        36krzysiek napisał:

> Jakieś poważne instytucje medyczne stosują larwy much do leczenia ra
                        > n - larwoterapia to się nazywa.

Wynalazek ponoć powojenny. Bywało, że po bitwach znajdowali rannych dopiero po kilku dniach. Starannie oczyszczali im rany z robali, a rannym się pogarszało. Wiadomo, że musiał się znaleźć ciekawski, który to sprawdził i wyszło, że się zatruwali toksynami z martwych tkanek. Larwy zjadały martwe, więc póki mieli larwy to nie mieli toksyn.
                        Pijawki też się stosuje. Jak się przysysają, to wstrzykują jakąś tam substancję przeciwzakrzepową. Więc po przyszyciu np. uciętego dziecięcego palca przystawia się pijawę, żeby się skrzepy nie robiły, krew krążyła i przyszyte się przyjęło.
            • tutul Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 20.05.11, 20:51
              bumbecki napisała:

> tutul - ja już nie wiem czy mam chcieć czy nie chcieć... Podobno najlepiej jak
              > z tym gipsem se będę na razie pomykać, a potem się zobaczy.
              >
              Jak wytrzymasz gorąco,i niemycie nogi- nie ma sprawy.Może na wszelki wypadek miej ortezę w domu? Jak będzie możnośc i konieczność- jak znalazł.Jutro jeszcze jestem w domu,pojutrze zasilę szeregi delegatur zagranicznych TWCH(.Nie wiem na jak długo)
              • bumbecki Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 23.05.11, 11:40
                tutul - mam już ortezę smile nabyłam w szpitalu gdy byłam na punkcji, więc myć się mogę już ile chcę ( z czego zresztą korzystam ;P)
      • bumbecki Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 19.05.11, 11:54
        tak Groho - właśnie tak myślę - przecież musi być równowaga w universum smile
    • eulalija Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 19.05.11, 06:24
      Idę pooglądać to zielone co się na dobre rozpanoszyło.
      Dla Bumbecki i Kocio dziś najlepszego fachowca.

Witam.
      • 36krzysiek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 19.05.11, 06:35
        Absolutnie nie widzę dziś możliwości ruszenia dupy z domu. Strajk, nie idę do pracy.
        • ewa9717 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 19.05.11, 06:52
          Kto by pomyślał, że w srodku nocy jest tak jasno i słońce wali po oczach? Chyba wołanie Grohy mnie poderwało wink
          Eulalijo, a zobaczyłabyś zielone w pipidówku! Kocio by miało uzywanie: bzy wszelkich maści aż kipią!
          Bumbecko i Kociu, pozyczam!!!! A ten najlepszy fachowiec to chyba do obu na biało?
          • se_nka0 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 19.05.11, 07:01
            Kocio i Bumbecki - najlepszego !
            Dzień dobry - ponoć na burze czekamy? W takiej zieloności możemy i na burze czekać - pięknie jest!
            • felis2 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 19.05.11, 09:58
              Pogoda śliczna, korki wręcz przeciwnie, zaczynam zmieniać zdanie na temat siebie na motorze.
              Wolałabym rower, ale kondycja nie nadążasad
              • czekolada72 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 19.05.11, 10:04
                Witam z ogrodka smile
      • bumbecki Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 19.05.11, 12:00
        no cześć all w południe (prawie w samo wink ).
        biali fachowcy to teraz przeważnie są w piękny zielonym kolorku smile
        dziękuję smile
        • kocio_pierzaczek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 19.05.11, 13:03
          No hej. Nie przyśniły mi się. Macie szczęście. A Kicia fajna. Ja tez odżyłam i fachowca we fartuchu nie potrzebuję, ale za dobre intencje dziękuję.
          • szkorbut-lumbago Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 19.05.11, 17:51
            Piękne popołudnie. Aż się sukinka prosi. Nie wiem czy nie przegapiłam, ale pięty to już w tym roku były - bo to chyba czas smile?
            • goonia Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 19.05.11, 18:39
              Witam.

Bumbeckiej i Kociowi - wszystkich fachowcow swiata. Zeby wam sie armacilo.

Dzisiaj jest cieplo! I sucho! Wiem, wiem, na pewno zapesze. Milego dnia wszystkim.
              • heniulaa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 19.05.11, 18:48
                Kociowi i Bumbeckiej fachowców big_grin witam popołudniowo
                • kocio_pierzaczek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 19.05.11, 21:21
                  Ha! Przywiozłam pół bagażnika bzu!
                  • ewa9717 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 19.05.11, 21:51
                    Tylko pół? Na odwyku musi jesteś wink
                    • eulalija Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 19.05.11, 23:27
                      Bała się kontroli drogowej. Pół bagażnika to na użytek własny a więcej to już hurtwink
    • czekolada72 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 20.05.11, 08:19
      Czyzbym byla pierwsza?
      Milego!
      • 36krzysiek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 20.05.11, 08:42
        I w ten oto sposób Kocio zdewastowała środowisko naturalne, które jest siedliskiem fauny. Stop degradacji środowiska! Bzowym skrytodewastatorom mówimy stanowcze nie! Dzieńdobry smile
        • asia.sthm Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:)rozwiazanie 20.05.11, 08:56
          Snil mi sie plan miasta rozrysowany z podzialem na wszystkie cztery pory roku. Genialne rozwiazania, szkoda ze tylko czesc pamietm , przesuwalne ulice w zaleznosci od zasniezenia mozna bylo wykorzystac jako skocznie narciarska, skladane latarnie morskie sluzace jako mosty zwodzone itd.
          Na koniec przysnily mi sie miekkie poduszki do spania, takie nie odgniatajace uszu.

Dzien dobry panstwu.
          • szkorbut-lumbago Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:)rozwiazani 20.05.11, 09:46
            Prawie o poranku witam. Czy dziś tez będzie ciepło?
            • se_nka0 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:)rozwiazani 20.05.11, 10:19
              Już jest. Duszno i parno. Dzień dobry.
              • doratos Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:)rozwiazani 20.05.11, 12:28
                Taa porno i duszno!!Dzień dobry i dowidzenia,bo wyjeżdżam!
                A najcichsza i najczystsza kosiarka świata to koza!Polecam!big_grin
                • kocio_pierzaczek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:)rozwiazani 20.05.11, 12:47
                  Bzu ubyło w sensie widoku tylko rozdzielni prundu. A faunie został cały las.
                  Bry, sie gotuje, się piecze, się sprząta.
            • g0p0s Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:)rozwiazani 20.05.11, 13:08
              W zgodzie z tradycją - za ciepło smile
    • stara.gropa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 20.05.11, 14:13
      Ogłosili w radio, że jutro o 18.00 nastąpi koniec świata. Może jakoś godnie się pożegnamy?
      • eulalija Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 20.05.11, 14:20
        A nie mogłoby poczekać do 22-giej? Bo o 17.45 mam "Przygody Merlina" i jeszcze "Chichot losu".
        To co? Da się ponegocjować?
        W każdym razie upalnie witam, znaczy żegnam.
      • g0p0s Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 20.05.11, 14:22
        Jutro może być, dziś byb nie zdążył smile
        Ale o 18 ma być początek tego końca, czy koniec końca? Czy też tak rachciach (rach ciach?) i już?
        • stara.gropa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 20.05.11, 14:30
          Pożyjemy zobaczymy, jeszcze nikt z nas nie przeżył końca świata, to skąd mamy wiedzieć czy to pocżątek konca, czy na odwrót? Cierpliwości, jutro będziemy znać odpowiedzi na wszystkie pytania smile
          • 36krzysiek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 20.05.11, 14:32
            Beńdzie buzia? Ja ciem buzie!
            • stara.gropa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 20.05.11, 14:36
              Buzie! My tu o końcu świata, a Baron ma fanaberie.
            • g0p0s Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 20.05.11, 14:42
              Pier..., piorun pierwszy w tym roku był!
              • ewa9717 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 20.05.11, 15:06
                U nas była wczoraj, bardzo cywilizowana, wieczorkiem, do rana chodniki suche. Dziś tropiki, takie więcej porno i duszno.
                Co do końca swiata, jestem zdecydowana przeczekać.
                Dzień dobry.
                • cytrynka6543 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 20.05.11, 16:05
                  Cześć.
                  U mnie nic nie padało,ale już kilometr dalej troszkę pokropiło. Mnie się taka pogoda podoba i póki co,jak dla mnie, nie jest za gorąco.
                  • eulalija Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 20.05.11, 16:23
                    cytrynka6543 napisała:

> póki co, jak dla mnie, nie jest za gorąco.

Ja też jakoś się trzymam ale DelGado obrażona, że jej pogodę zepsułam. Rano jeszcze raczyła przejść się kawałek, po południu się zbuntowała, łapy wmurowało w trawnik, mina z gatunku: dalej nie idę.

Szanowny Baronie, a jak Królewna Bunia Pierwsza na ciepełko reaguje?
                • bbbzyta Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 20.05.11, 16:36
                  Witam smile W pierwszych słowach mojego listu składam życzenia powrotu do zdrowia i wyrazy współczucia Sz.P. Kociowi i Bumbeckiej. Następnie dziękuję Sz.P. Grosze za przypomnienie, że miesiąc maj mamy i należy się napawać, dopóki on jest (tu cytuję Sz.P. Grohę: "Luuudzieee! Noc księżycem, jak pochodnią wywija, a wy śpicie? Jezus Maryja!
                  Cieplutko! Pachnąco! Kos drze dziób! "Co za rozkosz, co za rozkosz: świat ginie... Może jestem już w Taorminie?"
                  Aż żal spać." - Koniec cytatu. No czysta poezja, no nie?) Bo jak na razie człowiek ciągle tylko robi i robi, i napawać się nie ma kiedy, kurde.
                  W trzecich słowach, co do końca świata, podobno 2% zaludnienia ocaleje, a zatem licząc, że Sz.P. TWCh ma około 50 członków takich bardziej aktywnych, jeden Sz.P. Członek (pci niewiadomej) powinien się uchować, i ja nie wiem, czy mu zazdrościc, czy współczuć. To pisałam ja, bbbzyta. Howgh.
                  • goonia Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 20.05.11, 17:19
                    Delegatura sie wita.
                    Kolejni goscie mi sie dzis zlatuja. Koniec swiata zdaje sie byc pozadanym rozwiazaniemtongue_out
                    • 36krzysiek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 20.05.11, 17:44
                      AAAAA! Mam nową Kaśkę Krzak! Biedni sąsiedzi...wink Królewna pogodę ma pod ogonem, wczoraj wygrzewała się na balkonie, na słonku. Moja krew!
                      • 36krzysiek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 20.05.11, 17:53
                        Właśnie stwierdziłem, że róg mi rośnie na czole. Coś mnie raczyło utentegować i wyglądam asymetrycznie. Gdzie jeśt buzia? Popadało a gromów niet. Co to za koniec świata bez? Jakichś wybrakowany.
                        • heniulaa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 20.05.11, 18:15
                          Podobno koniec świata będzie obchodzony tak jak sylwester wszędzie tam gdzie jutro będzie godzina 18 o tu wyczytałam niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Wiemy-gdzie-zacznie-sie-koniec-swiata-Znamy-lokalizacje,wid,13426892,wiadomosc.html, na wp chyba link podczepili i transmisja będzie na żywo w necie big_grin
                          • ewa9717 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 20.05.11, 19:26
                            To o której ta 18.00 wypada u nas? Bo w razie co, chciałabym powitać ten koniec wygodnie jakoś. I wbrew czysto matematycznym wieściom Bbbzyty mam nadzieję, że ocalonych nie odliczają jak leci, więc tych no... członków TWCh ocaleje więcej wink
                            • tutul Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 20.05.11, 20:17
                              Kurczę,zostawić net na dwa dni i już nie wiadomo o co chodzi.
                              Idę się dowiadywać.Dobry,goracy wieczórsmile
                        • eulalija Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 20.05.11, 22:51
                          Na jednorożca się piszesz? Ponoć wyginęły zaraz po dziewicach i smokach.
                          Coś sie błyska na zachodzie, znaczy we Warszawie, bo tak z Targówka patrząc to za całą Wisłą. Nie wiem tylko czy do Tworek sięga ....

To ja już sobie pójdę spać. Wiatraki rozstawione, woda w miejscach strategicznych i w ilości większej w lodówce, zaciemnienie od rana ze względu na Delgado, jutro na włości się nie udawam, lekturze się będę dawać wessać.

A, ten koniec świata o 18-tej. No, to gdybym się wcześniej nie odezwała, to wszem najlepszego i byśmy się w ciekawszych czasach spotkali.
                          • tutul Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 21.05.11, 07:13
                            Chyba w nocy padało.Jakiś szum słychać było za oknem,przy którym to szumie dobrze się spało.
                            Teraz jeszcze resztki kałuż widać.
                            Witam i lecę napawać się świeżym powietrzem.Dopóki jeszcze jest czym oddychać...
                            • asia.sthm Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 21.05.11, 08:57
                              Kiedy ta 18,00 bedzie? Policzyl ktos?
                              Do kosciola ide.
                              To bedzie udana sobota nawet jak koniec swiata sie przeciagnie.
                              • se_nka0 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 21.05.11, 10:09
                                Znaczy nad Warszawą padało? Do krzy nie doszło. Dzień dobry.
                                • stara.gropa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 21.05.11, 10:17
                                  Nie tylko padało, ale i błyskało i grzmiało. Jeśli ktoś tego nie słyszał, to znaczy, że musiał być zaprawiony w czarnoziem wink
                                  Właśnie podali, że dzisiejszy koniec świata będzie polegał na tym, że o 18.00 zostaną wciągnięci do nieba ci, którzy nigdy nie zgrzeszyli. Reszta zostaje na miejscu. Czyli możemy spać spokojnie, nieprawdaż? big_grin
                                  • ewa9717 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 21.05.11, 10:31
                                    Prawdaż, Gropo, prawdaż! Uspokoiłaś mnie,mam teraz pewność, że pobędę jeszcze na tym padole!
                                    A Asia tak na wszelki wypadek względem onego końca myk do kościoła, wyspowiada się i do góry?
                                    Asiu, zostań z nami!!!!
                                    PS Nie wiem, czy nie szargam...
                                    • kocio_pierzaczek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 21.05.11, 10:37
                                      Witam sobotnio. Pobanglalo. Parasol zdążyło mi wczoraj w nocy tak po 23.00 zwiać do rzeczki nim go schowałam, po drodze cholernik się rozłożył, zgiął w kolanku i zablokował. Po czterometrowej trawiastej skarpie zjechałam niemal na tyłku do rzeczki niczym ciocia Jadzia, po drodze zaliczając pokrzywy (a wyleciałam z domu jak stałam - w szortach), odnóżami trafiłam w wodę, a potem właziłam na czworakach z tym ścierwem o rozpiętości czaszy 1,8 metra w zębach, już w strugach deszczu, dopiero pod klatką udało mi się przy pomocy 1/2 kostki brukowej odblokowac kolano i złożyć to świństwo. Ale jazda!
                                      Miłej soboty.
                                      Bumbecka, jak żyjesz?
                                      • bumbecki Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 21.05.11, 13:36
                                        a dziękuję, żyję jakoś smile podziwiam jak mi znów kolanko puchnie, ale przestałam się przejmować - przecież jak skręcone to spuchnięte też musi być ;p
                                        może wiecie czy od okładów chłodzących kolana można się nabawić przeziębienia ? bo mnie coś zaczęło dusić w gardle ... sad
                                        • asia.sthm Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 21.05.11, 14:51
                                          > może wiecie czy od okładów chłodzących kolana można się nabawić przeziębienia ?
                                          > bo mnie coś zaczęło dusić w gardle ... sad

Jak ktos ma pecha to mu w drewnianym kosciele.....itd . Potem siedem lat tlustych. Pocieszylam?
                                    • stara.gropa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 21.05.11, 10:47
                                      No właśnie, niepokoję się o Asię, jak jej dac znać, żeby nigdzie nie chodziła? A i pozostałe osoby, które czują się zagrożone, mają czas do 18.00 żeby jakiś grzeszek skombinować. wink
                                      • heniulaa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 21.05.11, 11:50
                                        Widziałam dziś koniec świata na zieleniaku bazaru Banacha. BÓB tacka 50 dkg za 30 zł!
                                        no po prostu KONIEC ŚWIATA! a tak w ogóle to witam big_grin
                                    • asia.sthm Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 21.05.11, 14:48
                                      > Asiu, zostań z nami!!!!

Spoko Ewuniu, zywcem mnie nie wezma.

Do kosciola to ja nie w celu spowiedzi, ale na jarmarek latam spotkac jednakowo tam religijne kolezanki oraz koscielne kanapki i ciastka do kawy palaszowac. Ludzie jak te panie w koscielnej kawiarni nam dogadzaja. Chlebki pieka ze palce lizac. To one w pierwszej turze do nieba pojda, ale tez obawiam sie ze zywcem nie chca.
    • stara.gropa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 21.05.11, 20:41
      Fajne zdjęcia. Baronowi się spodobają, bo prawie wszystkie kobiety w sukienkach smile
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,9635656,Kolorowa_Warszawa__rok_1959,,ga.html
      • tutul Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 22.05.11, 06:27
        Przecież dzisiaj niedziela.Po nieudanym końcu świata można sobie było poszaleć. To sobie jeszcze pośpijcie.A ja jak zwykle wybywam z domu,dopóki jest czym oddychać..
        Dzień dobrysmile
        • ewa9717 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 22.05.11, 08:40
          A myślałam, ze mi się uda jako pierwszej przywitanie w nowej erze...
          Dzień dobry!
          • pomaranczuch Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 22.05.11, 09:58
            Cześć i czołem smile
            Duuużo zdrówka dla wszystkich co się gorzej mają, bo widzę, że niestety są takowe osoby smile Trzymajcie się twardo.
            Miłej niedzieli.
            • konopika Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 22.05.11, 14:46
              To ja się kłaniam w pas smile
              Dawno mnie tu nie było. Byłam strasznie zapracowana. Na szczęście, chyba, robi mi się trochę luźniej.
              Witam serdecznie. Zdrowia życzę.
              Moje młodsze dziecię kończy katar. Niby nic, a pierwsze pół nocy ryczał tak, że nic nie pomagało. Teraz już jest całkiem do przeżycia.
    • minerwamcg Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 22.05.11, 10:41
      O jejku, na Islandii znowu wybuchł jakiś Syfjogurt czy coś podobnego...
      • kocio_pierzaczek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 22.05.11, 16:49
        Dobry wieczór. Wytarzałam się na łonie rodziny, jadę w krze bzowe - chyba już ostatni raz, a potem tańczyć.
        • szkorbut-lumbago Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 22.05.11, 20:23
          Taki cudowny dzień. Jedyny minus to brak dodatkowych 4 godzin na brydża, ale próbuje znowu coś z tym zrobić smile. Miłego wieczoru.
    • stara.gropa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 22.05.11, 23:07
      Sadząc po frekwencji na forum, to koniec świata wczoraj jednak był i większość poszła żywcem do Nieba wink
      • asia.sthm Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 23.05.11, 08:45
        Zgadza sie, Gazeta opublikowala mase zdjec pustych ubran. Dobrze udokumentowane, bo nikt by nie uwierzyl.
        • 36krzysiek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 23.05.11, 08:49
          Dżędobry.
          F..k monday!
          • ewa9717 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 23.05.11, 09:00
            Kiedyś Baron zaczynał dzięń od Pudelka, a teraz ma Bunię i zaczyna od facebooka? wink
            Dobry!
            • se_nka0 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 23.05.11, 10:10
              Wciąż majowe - dzień dobrysmile Podobno weekend deszczowy gdzieś był??
              • kocio_pierzaczek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 23.05.11, 10:53
                Witam ospale. Noce takie są upojne, tylko te cholerne wrony i sroki spać nie dają.
                • bumbecki Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 23.05.11, 11:45
                  dzień doberek smile
                  rany, jak ciężko jest wyleżeć w taką pogodę... na rower mi się chce smile
                  • konopika Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 23.05.11, 12:18
                    Witam. Tez bym się na rowerek wybrała.
                    • groha Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 23.05.11, 13:52
                      A gut morgn. Bom dia. Bonan tagon. Bonjour. Bunâ dimineata. Buenos días. Buon giorno. Dobrý deň. Dila mszvidobisa. Dobriu utro. Dydh da. Goeiedag. Gödel gudik. Goddag. Good Morning. God morgon. Guten Tag. Hei. Hyvää huomenta. Hola. Hoi. Habari za asubuhi. Jó napot. Kaixo. Kalimera. O hayou gozaimasu. Pari louyce. Priwiet. Szalom. Salve. Serwusik!

Znaczy tego, no... Dzień dobry w poniedziałek chciałam tylko powiedzieć, ale chyba trochę mnie poniosło. Wszystko przez te mielone w bardzo obcym języku, cholerka. Trudno, napracowałam się z "wytnij-wklej", więc nie będę już kasować. Niech tam każdy Szanowny wybierze sobie, co mu pasuje.
                      Labas rytas! (to ponoć po litewsku, ale bardzo miło brzmi, nie?)
                      • ewa9717 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 23.05.11, 18:32
                        Mnie oprócz hola! i łaciny pasa el kondor dziewiąte od końca, to węgierskie. Kiedyś prowadziłam imprezę z konferansjerką po węgiersku, tyle pamiętam wink
                        • se_nka0 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 07:36
                          Nikt nie chce być pierwszy? wink
                          Dzień dobry.
                          • eulalija Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 08:02
                            Nie dało się wcześniej. Przyjemny chłodek wypchnął mnie z DelGado na dłuższy spacer. Wprawdzie meszka żre jak opętana ale jakoś przeżyłyśmy. Teraz akacja wchodzi mi do kawy, hmm, smak się nie zmienił ale kwiatowa kawa ...
                            To chyba nie jest najlepsze rozwiązanie.
                            Witam.
                            • 36krzysiek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 08:34
                              Ekoszoremoszo buroki (to po węgiersku "niech wam buraki obrodzą a duchy przyjazne domu pilnują", takie powitanie, stare, ludowe)

>>>Stara.Gropa napisała:
                              >>>Fajne zdjęcia. Baronowi się spodobają, bo prawie wszystkie kobiety w sukienkach.

Nie każdy ślepy widzi smile Wyjątkowo super i proszę, kiecki i rękawiczki, da się jak się chce, nawet za Gomółki. Na shoping mnie ssie, ktoś chętny?
                              • 36krzysiek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 08:38
                                Rany boskie, Gomułki miało być.
                                • kocio_pierzaczek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 08:47
                                  Ja chętnie, tylko sponsora brak...
                                  Bry.
                                  • ewa9717 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 08:58
                                    Do szopów w taką pogodę? W zyciu Romana!
                                    Las czeka nas, las czeka nas wink
                                    Dzień dobry!
                                    • ewa9717 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 09:07
                                      Prasówka okołokawowa uświadomiła mi, że Gropy i Dzidki dzisiaj świętują.
                                      Pożyczam!!!!!!!
                                      • asia.sthm Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 10:12
                                        O, mszyce sie naleza!

https://th49.photobucket.com/albums/f259/joannechiz00/th_glitter_turtle_w_flowers.gif

Kwiaty pozniej. Najlepszego .
                                        • stara.gropa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 10:16
                                          Merci z boku wink
                                          Asiu, wszystkiego najlepszego! Przecież to też Twoje imieniny.
                                          Zaraz poszukam jakiejś mszycy.
                                          • stara.gropa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 10:20
                                            Dla solenizantek od starej gropy wink
                                            https://pu.i.wp.pl/k,MzQ3MjgxMDMsMzQxNjM4,f,3.jpeg
                                            • asia.sthm Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 10:57
                                              Gropciu, przebilas wszystkie mszyce swiata.
                                              Od razu przyjemniejsze te imieniny.

A swoja droga, to dlugo on tak ustoi?
                                              • 36krzysiek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 11:29
                                                asia.sthm napisała:
                                                > A swoja droga, to dlugo on tak ustoi?

Bukiet? Powinien z tydzień wytrzymać smile
                                        • 36krzysiek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 10:19
                                          Tak Karol wygląda na Sylwestra. Przyłączam się do życzeń.
                                          https://emotikona.pl/emotikony/pic/0vishenka_33.gif
                                          • g0p0s Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 11:11
                                            Jubilatkom, jubilatom, solenizantkom i solenizantom najlepszego.
                                            • groha Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 11:23
                                              I samego wspaniałego! Ile tylko sobie życzycie, a nawet więcej i więcej i więcej...
                                              • konopika Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 11:39
                                                Ja takoż życzę wszystkiego i jeszcze więcej, a zwłaszcza solenizantkom. Dzień dobry.
                                                • bumbecki Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 12:02
                                                  wszystkim Joasiom - sto lat smile

dzień dobry smile
                                                  • stara.gropa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 12:09
                                                    Tylko sto? To już niedługo trzeba się będzie kłaść do trumny, jakem stara gropa.
                                      • ewa9717 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 12:08
                                        ewa9717 napisała:

> Prasówka okołokawowa uświadomiła mi, że Gropy i Dzidki dzisiaj świętują.
                                        > Pożyczam
                                        Ło, Jezusicku, co ze mnie za Czerwony Kaptur, czyli ta ... grochowa!!!!!!! I Asie swiętują!, Podwójnie pozyczam!!!!!!!
                                        • ewa9717 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 12:10
                                          A bukiet cudny, i zauważcie: kwieciem do góry wink
                                        • eulalija Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 12:30
                                          Nie przejmuj się, ja też ta ostatnia ...

Najlepszego Dziewczynki Kochane!
                                      • minerwamcg Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 12:10
                                        No to stolarz, murarz-tynkarz i zbrojarz-betoniarz Solenizantkom!!! Wszyscy przystojni i z bukietem gdzie należy smile
                                        • kocio_pierzaczek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 13:12
                                          Joannom, Joasiom i Asiom - wszystkiego najwspanialszego życzy Kocio.
                                        • groha Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 13:15
                                          I z fachową piosenką. Na ustach.

Przez cały kraj idziemy dwaj,
                                          czy słońce, czy śnieżek, czy słota.
                                          Niezbędna jest, czy chce ktoś, czy nie,
                                          w pionie usług fachowa robota.
                                          Czy sens to ma, że ten cały świat
                                          z kiepskiego zrobiony surowca?
                                          Bo dobry bóg już zrobił, co mógł,
                                          teraz trzeba zawołać FACHOWCA!

Fachowcy
                                          • asia.sthm Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 13:37
                                            A wiecie co stoi w moim kalendarzu? Imieniny obchodza Ivan i Vanja.

I kto zgadnie gdzie ja mieszkam? Moze byc w przyblizeniu.
                                            • stara.gropa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 13:51
                                              Za Uralem?
                                              • asia.sthm Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 15:08
                                                Oj, za dalekie to przyblizenie, ale blizej niz dalej.
                                                Jutro Urban bedzie obchodzic samotnie.
                                                • ewa9717 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 15:15
                                                  Na pagórku z naszej strony Uralu wink
                                                  • felis2 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 21:52
                                                    Dzień dobry wieczór. Dołączyłam do poszkodowanych na ciele łamiąc sobie prawą przednią łapkę. Wg najdroższego mężczyzny jest to skutek poszkodowania na umyśle i zlekceważenia zasad bezpieczeństwa, asekuracji itp bla bla bla. Wg mnie jest to skutek jego krakania i złego oka. A co!
                                                  • goonia Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 22:00
                                                    Asiu, nie wazne gdzie, wazne. ze imieniny w kalendarzu som. U mnie nie masad

Solenizantkom zdrowka, szczescia i slodyczy.

Kurde, jak koniec swiata ma tak wygladac, to ja dziekuje. Zapiernicz mam taki sam jak przedtem.

• heniulaa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 22:16
                                                    Asiom stolarzy życzę big_grin nie hydraulików!
                                                    u mnie trzech dziś pyrgało po mieszkaniu wymieniając CO. Zaczęli o 8 a skończyli o 12. Rozgrzebali mieszkanie i poszli w pezet. Jutro podobno mają kończyć. Zbierajcie kasę na kaucję bo bez mordu się jutro nie obejdzie. Albo ja ich albo oni mnie. Tereska stawia na mniebig_grin zupełnie nie wiem dlaczegobig_grin
                                                  • stara.gropa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 22:20
                                                    Heniula, masz wyraźną słabość do hydraulików. To już nie pierwszy raz, kiedy zwabiasz ich do domu pod pozorem awarii i remontów. smile
                                                  • ewa9717 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 22:39
                                                    Gropo, jakże ci zazdroszczę tego widzenia sedna rzeczy już na pierwszy rzut oka! wink
                                                    Patrzcie, była w piątek trzynastego porządna pora na łamanie kości i takie tam, a niektórzy dopiero dziś zaskoczyli wink
                                                  • stara.gropa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 22:46
                                                    Trzecie oko, szósty zmysł wink
                                                  • stara.gropa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 23:02
                                                    Rany julek, jakiś huragan szaleje w Warszawie. To chyba jednak koniec świata się zaczyna.
                                                  • heniulaa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 23:13
                                                    Wieje makabrycznie fakt smile a hydraulicy tak sami z siebie przychodzą big_grin
                                                  • heniulaa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 23:19
                                                    Tereska w pokoju obok mówi ze przesadzamy z tym wianiem. U niej za oknem nie wieje wcale.
                                                  • bbbzyta Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 24.05.11, 23:18
                                                    Wszystkim Joasiom! Wszystkiego najlepszego! (jeszcze nie ma północy, więc nie jestem spóźniona) smile I stolarze żeby byli z Henrykowa, a nie jacyś partacze wink
    • heniulaa Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 25.05.11, 07:11
      Kolejny dzień wymiany CObig_grin czyli życie na gruzowisku. Relacja foto w przygotowaniu, do wglądu dla planujących remonty. Miłegobig_grin
      • ewa9717 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 25.05.11, 07:56
        Czekam na tę relację. Tylko nie zapomnij panów h. zaprezentować forumu wink
        Miało być zimno i buro, a jest pięknie, więc hej ho, hej ho, do lasu by się szło! Bądź jechało wrowerem.
        Dzień dobry!
      • asia.sthm Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 25.05.11, 07:59
        Lepsze wichry niz wymiana CO. Wieje jak glupie, papieros sam sie wypala.

Dzien dobry panstwu.
        Urbanowi i innym solenizantom zycze dobrych wiatrow.
        • ewa9717 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 25.05.11, 08:07
          Ponoć niezłe są po majeranku.
        • 36krzysiek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 25.05.11, 08:11
          Witam się z Państwem. Po przespaniu 10 godzin ciurkiem wcale nie jestem rześki jak skowronek na niebiesiech. Ewa, ostrzegam, jeśli twoją okolicę nawiedzi chmara krwiożerczych biedronek, to będę ja! Siedzę i szukam jakiejś dziupli w lesie na weekend, bo coś czuję, że zwariuję. Lasu! Pokrzyw! Komarów!
          • ewa9717 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 25.05.11, 08:22
            Dysponuję chałupą na działce, murowana wink
            A co do biedronek, to nie mam głowy do takich małych, ten cholernik krtek chyba przywykł do wibratorka i innych atrakcji i zaś szaleje. Pod trawnikiem mam już korytarze dłuższe niż linia warszawskiego metra crying
            • 36krzysiek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 25.05.11, 08:29
              Nie masz innego wyjścia, pokochać!
              • ewa9717 Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 25.05.11, 08:39
                To trudna miłość jest crying
                No, miłego dnia pracy życzę wszystkim, spa dam, pa...
                • kocio_pierzaczek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 25.05.11, 10:03
                  Dzień dobry. Jakie ładne chrumki pomykają po niebie.
    • minerwamcg Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 25.05.11, 10:04
      Pogoda do luftu. Słońce, wiatr, zimno, gorąco... Czy to przez ten islandzki Syfjogurt, czy w niebie jakaś większa reorganizacja?
      • bumbecki Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 25.05.11, 11:17
        kurcze, czy mi się tylko wydaje czy jest zimno ?
        Baronie, zabierz mnie do lasu, plizzz jeszcze trochę posiedzę zamknięta w murach to zwariuje sad jak usłyszycie wycie to będę ja! smile
        • 36krzysiek Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 25.05.11, 13:19
          Truskaweczko, powiedz przecie, kto jest najpiękniejszy w świecie?
          MNIAM ! TRUSKAWKOWY POTWÓR NADCHODZI !!!
          https://emotikona.pl/emotikony/pic/0yahoo.gif
          • bbbzyta Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 25.05.11, 17:25
            Dzińdybry smile Wczoraj nastawiłam sobie ogóreczków na małosolne i już się dziś podelektowałam. Felis2, ty tak naprawdę z tą łapką połamaną? Szczere wyrazy współczucia. Różnym innym też.
            • goonia Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 25.05.11, 18:19
              Czesc i czolem.
              Wiecej niz trzy dni ladnej pogody to bylaby przesada, zatem jest srednio ladna. Najgorszy ten kielecki dworzecsad
              Z wielkim mozolem wyprodukowlam nowa rabatke, posadzilam krzaczki i kwiatki, po czym przyszla ulewa i okazalao sie, ze rwacy potok wody leci akurat srodkiem ww. rabatki. Nigdy nie twierdzilam, ze znam sie na ogrodnictwietongue_out
              • bumbecki Re: Witaj maj, ładnie trwaj drugi raz:) 25.05.11, 18:52
                felis - współczuję bardzo, mam nadzieję,że nie ma powikłań.

a dziś byłam na kontroli - goi się kolano dobrze smile
    • minerwamcg Cholera jasna psiakrew. 25.05.11, 20:31
      Ale do jasnej cholery dlaczego???
      Znałam go i lubiłam, długo grał u nas w Starym, potem poszedł na dyrektora do Tarnowa.
      • orale Re: Cholera jasna psiakrew. 25.05.11, 21:30
        Dlaczego?
        Pewnie dlatego, że codziennie ktoś umiera lub się zabija. Takie życie.
      • eulalija Re: Cholera jasna psiakrew. 25.05.11, 22:32
        Też mnie zaskoczyła informacja o samobójczym odejściu. Może walczył z czymś co go od środka żarło i poddał się psychicznie?
        • groha Re: Cholera jasna psiakrew. 25.05.11, 23:37
          Gzygzakowaty życia sznur...
          • 36krzysiek 26 maja 2011 r. 26.05.11, 08:08
            - Ach Julio!
            - Ach Romeo!
            - Ach Julio, twoje oczy są jak gwiazdy!
            - Ach, Romeo, naprawdę?
            - No, jedno wyżej, drugie niżej.

https://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiech.gif
            • asia.sthm Re: 26 maja 2011 r. 26.05.11, 11:12
              em: co robisz?
              drummachina: jem śniadanie z żoną
              drummachina: i psem
              drummachina: smile
              drummachina: a Ty?
              em: ja z serem i z szynką

nadesł. filipk * dodane 2011-05-23
              • ewa9717 Re: 26 maja 2011 r. 26.05.11, 11:39
                Z czyjejś sygnaturki:
                - Mamo, nie lubię dziadka.
                - To jedz kartofle!
                PS Wróciłam po kostium kąpielowy. Wieczorkiem może opowiem, jak było wink
                • stara.gropa Re: 26 maja 2011 r. 26.05.11, 11:42
                  A niech cię pijawki oblezą! wink
                  • 36krzysiek Re: 26 maja 2011 r. 26.05.11, 11:49
                    Phiiii tam, kostium nad jeziorem, każdy tak potrafi. A siedź tak w biurze, to dopiero hardcore smile
                    • stara.gropa Re: 26 maja 2011 r. 26.05.11, 11:52
                      Alibo bez kostiumu wink
          • kocio_pierzaczek Re: Cholera jasna psiakrew. 26.05.11, 08:12
            Cześć. I znów bezchmurne niebo. Żeby już była sobota. Burdel na kółkach mam w robocie i znów ciśnienie mi się podnosi.
            • ewa9717 Re: Cholera jasna psiakrew. 26.05.11, 08:22
              A w naturze spada, oj, moze z tego być jaka burza!
              Na świecie jest ślicznie, dziś sprawdzam wodę w drugim na prawo wink
              Dzień dobry!
              • felis2 Re: Cholera jasna psiakrew. 26.05.11, 13:48
                ewa9717 napisała:

> Na świecie jest ślicznie, dziś sprawdzam wodę w drugim na prawo wink

Dopiero po świętym Janie można się moczyćwink

A ja nie mogę na rower, ani na basen, ani na rolki i nawet samochodem samodzielnie nie mogę, póki mi bamboła na rączce nie upitolą poniżej łokciasad Swoją drogą, mina lekarza, kiedy poprosiłam o zagipsowanie tak, zeby się dało biegi zmieniać - bezcennabig_grin
                Pocieszam się, że złamanie najprostsze z możliwych, już nie boli i paluszkami mogę już pomachać, więc może prawdą będą te optymistyczne 3-4 tygodnie
                • 36krzysiek Re: Cholera jasna psiakrew. 26.05.11, 13:54
                  Gdyby Felis nie brykała, toby rączki nie złamała wink
            • bbbzyta Re: Cholera jasna psiakrew. 26.05.11, 12:45
              Dzińdybry. Stanowczo na sobotę życzę sobie pogodę prima-sort, bo służbowo siedzę na Pikniku Naukowym. Żadnych opadów! Słyszycie wy tam na górze, płanetnicy?
              • kocio_pierzaczek Re: Cholera jasna psiakrew. 26.05.11, 12:53
                Ooo, Bzytko, a co będziesz prezentować?
                • kocio_pierzaczek Re: Cholera jasna psiakrew. 26.05.11, 14:08
                  Felis, trzymaj się dzielnie! Oraz inni poszkodowani na ciele. smile
                  • 36krzysiek Re: Cholera jasna psiakrew. 26.05.11, 14:25
                    ...i umyśle.
                    • kocio_pierzaczek Re: Cholera jasna psiakrew. 26.05.11, 14:51
                      Poszkodowani na umyśle, jak widać, radzą sobie całkiem nieźle. Jeszcze nikt z nas nie siedzi w domu bez klamek...
              • minerwamcg Piknik Naukowy? 26.05.11, 14:25
                Oo, Bbzyto, to się może spotkamy? To przecież dwa kroki od nas.
                • goonia Re: Piknik Naukowy? 26.05.11, 17:32
                  Zimno, buzia byla.

Poszkodowanym na ciele przesylam zyczenia szybkiego powrotu do zdrowia.

Zaczyna mnie po malu ogarniac panika, niby wszystko mam pod kontrola, ale zarzadzania pogoda jeszcze w pelni nie opanowalam. Potrzeba mi suchosci na sobote, troche ciepla nie zaszkodziloby rowniez.

Milego
                  • ewa9717 Re: Piknik Naukowy? 26.05.11, 19:45
                    Szanpan to musiał dziś w tym swoim biurze mieć superekscytujące zajęcia wink
                    Gropo, pijawki au naturel widziałam raz za dziecka. Nie oblazły więc wink Ale musiałam się przespać, bo w wodzie było całkiem fajnie, aczkolwiek niewiele wiecej niż kwadransik dało się wytrzymać, za to potem mną telepało w każdą stronę, a niczego z długim rękawem nie wzięłam (Czerwony Kaptur!) na przebranie. Na razie zyję, chyba nawet kataru nie mam.
                    • tutul Re: Piknik Naukowy? 26.05.11, 20:04
                      Dworzec kielecki to maly pikus w porownaniu z dzisiejsza pogoda.Przewialo mnie jak model w tunelu aerodynamicznym (cytat z "Gory czterech wiatrow")
                      A jutro ma byc jeszcze gorzej.Wiec prosze nie narzekac na pogode w stolicy i nie tylko.
                      Witam i pozdrawiam wszystkich bez wyjatkusmile
                    • 36krzysiek Re: Piknik Naukowy? 26.05.11, 20:05
                      Ależ ja ma codziennie ekscytujące zajęcia! Dziś na przykład pilnowałem kurtki w szafie, coby nikt nie ukradł.
                      • kocio_pierzaczek Re: Piknik Naukowy? 27.05.11, 09:10
                        Kaaawy. Usiłuję nie zasnąć. Buuu, w mojej bilbio... bibio... wypożyczalni nie mają Grabińskiego. Buhuhu.... grozy mi się bowiem zachciało...
                        • stara.gropa Re: Piknik Naukowy? 27.05.11, 09:32
                          Kociu, chwile grozy to będziesz dzisiaj miała po południu, jak trzeba będzie przebić się przez środek miasta, a wszystkie ulice pozamykane.
                          • orale Re: Piknik Naukowy? 27.05.11, 09:40
                            kindel, kindelek, mój ukochanysmile
                            • stara.gropa Re: Piknik Naukowy? 27.05.11, 09:44
                              Chyba "kundelek mój ukochany" miało być? big_grin
                              • orale dzien dobry 27.05.11, 09:58
                                kindelek, a dokładnie amazon kindle 3smile

https://img20.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/06/43/77/1506437726
                                • se_nka0 Re: dzien dobry 27.05.11, 10:09
                                  Znów musiałam pytać googla co to takiego suspicious
                                  Nowość za nowością, ogarnąć trudno.
                                  Dzień dobry smile
                                  P.S...ale ładny kindelek wink
                                  • 36krzysiek Re: dzien dobry 27.05.11, 13:22
                                    O bejbe, o, bejbe o o oooo...

Srali muchy, będzie wiosna
                                    Będzie trawka lepiej rosła.

Wiecie, jak się nazywa limuzyna Obamy?
                                    Barakowóz!

https://emotikona.pl/emotikony/pic/2bujawka.gif
                                    • eulalija Re: dzien dobry 27.05.11, 15:06
                                      Ja słyszałam inną, niepoprawną politycznie nazwę. Mam powiedzieć?
                                      I jeszcze wiem jak się nazywa samolot, którym przyleci. Ale to też niepoprawne, to już nie wiem ...
                                  • groha Re: dzien dobry 27.05.11, 13:22
                                    Orale, kurdefelek, ale masz fajny kindelek! Czyżby spóźniony prezencik komunijny? big_grin
                                    Dzień dobry, dzień dobry. Co słychać Szanowni, że tak Was jakoś mało widać? Fajnie jest, nie? No, chyba, że średnio, ale spokoluzmaroko - przecież to, co chwilowo jest niefajne, to i tak kiedyś będzie śmieszne, nie? No właśnie. Powiem Wam szczerze, że u mnie chyba już jest to kiedyś, bo śmiać mi się dzisiaj chce, jak głupiemu do twarożku. No, powiadam Wam: wprost wariacko. Czego i Wam serdecznie życzę, naprawdę, bardzo serdecznie. I jeszcze raz bobu!
                                    • eulalija Re: dzien dobry 27.05.11, 14:23
                                      Pewnie że jest bardzo fajnie. Duchota, meszka pożera żywcem, miasto zaczyna przypominać obóz wojskowy, głowa mi pęka, DelGado zmęczona jakaś i senna, w telewizji nie ma co oglądać, do najbliższej kwitnącej czeremchy nie mogę się dostać, bo w strefie przejazdu się znajduje, kurze pościerałam i mam tak samo pokurzone, bo okna otwarte... No! Fajnie! Bardzo! Wręcz fantastycznie.
                                      Witam.
                                      • goonia Re: dzien dobry 27.05.11, 16:38
                                        Czesc,

Zimno, znowu w cieply paltocik sie ubralam. Maz mi zbudowal baaardzo porzadna klatke dla truskawek. Ha! chcialy wiewiorki wojny, no to maja.

Jutro impreza komunijna. Co mnie podkusilo zeby zrobic w domu, to naprawde nie wiem. Na razie mam tylko zrobione zakuoy a cala reszta w planach. Do 18-tej jestem w pracy. Rozpacz czarna.

Milego weekendowania wszystkim.
                                        • ewa9717 Re: dzien dobry 27.05.11, 17:10
                                          Gooniu, to masz całkiem jak stołeczni w drodze do i z pracy wink No, oprócz pogody.
                                          Ja tam nie wiem, co tych ludzi w miastach trzyma, ja se tam nadmorzowałam troszkę dzisiaj wink
                                          Eulalijo, wal!
                                          Dzień dobry.
                                          • eulalija Re: dzien dobry 27.05.11, 19:46
                                            Ewa, kazałaś to masz.
                                            Ewentualnie razem będziemy się akwenów pływalnych w zamkniętych przestrzeniach domagać.
                                            Samochód do jazdy po Warszawie zwie się Limurzyna, samolot zwie się Bambolot.
                                            • kocio_pierzaczek Re: dzien dobry 27.05.11, 20:13
                                              > Kociu, chwile grozy to będziesz dzisiaj miała po południu, jak trzeba będzie przebić się przez środek miasta, a wszystkie ulice pozamykane.

A chała, rzutem na taśmę wyleciałam w pracy o 14:45 (przy pomniku Lotnika) i to tylko dlatego, że zagrzebana w papierach zapomniałam przez pół dnia o siusiu, a jak sobie przypomniałam i poszłam do kibelka, to jedyny obecny u mnie oficer bardzo się zdziwił, że jeszcze ktos poza nim jest na służbie i rozbrajająco wyznał, że zapomniał, iż ja w ogóle jestem dziś w pracy, bo gdyby pamiętał, to wysłałby mnie do do mu razem z innymi, tzn. po 12. Do metra dojechałam bez problemu, a potem to już wszystkie baraki miałam w nosie.
                                              Tra la la, mam ostatnie konwalie! I pierwsze piwonie! Czy mówiłam, że lubię kwiaty? Kurczę, na czas wyjazdu muszę oddać maciejkę do adopcji.
                                            • ewa9717 Re: dzien dobry 27.05.11, 21:13
                                              eulalija napisała:

> Ewa, kazałaś to masz.
                                              > Ewentualnie razem będziemy się akwenów pływalnych w zamkniętych przestrzeniach
                                              > domagać.
                                              > Samochód do jazdy po Warszawie zwie się Limurzyna, samolot zwie się Bambolot.
                                              A co tam wink
                                              Szczególnie ta pierwsza pomysłowa.
                                              • minerwamcg Re: dzien dobry 27.05.11, 21:32
                                                Barakowóz też dobry smile Sprzedałam dalej.
                                                • minerwamcg Re: dzien dobry 27.05.11, 21:37
                                                  O, tu macie hurtem:
                                                  https://bi.gazeta.pl/im/8/9676/z9676538X.jpg
                                          • bumbecki Re: dzien dobry 28.05.11, 12:37
                                            ewa9717 napisała:
                                            > Ja tam nie wiem, co tych ludzi w miastach trzyma,
                                            Ewo, prosta sprawa - praca trzyma ... jeśli masz tam u siebie jakąś posadę to ja chętnie się przeniosę wink

dzień dobry, czy ma ktoś coś na zestrzelenie tych helikopterów ? latają, burczą aż mnie głowa boli, a tu jeszcze tłumy odwiedzające piknik naukowy ...
                                            • ewa9717 Re: dzien dobry 28.05.11, 14:02
                                              Oj, Bumbecko, chętnie bym, ale my, kurka, tereny popegeerowsko-zrujnowanoprzemysłowo-nierządne. To ostatnie nie z racji wielu domów niekoniecznie prywatnych, tylko władzy doodwłocznej, konsekwentnie zaprzepaszczającej. Musi dopiero na emeryturze w dzicz sciągniesz crying
                                            • jotka13 Re: dzien dobry 28.05.11, 14:52
                                              bumbecki napisała:

> dzień dobry, czy ma ktoś coś na zestrzelenie tych helikopterów ? latają, burczą
                                              > aż mnie głowa boli, a tu jeszcze tłumy odwiedzające piknik naukowy ...

Niestety nic nie mam, ale też o tym poważnie myślimy. Że też tym pilotom nie zakręci się w głowie od tych kółek wink
                                              Wczoraj wracałam z pracy ok. 2 godzin, robiąc spacerek najpierw z Trasy Łazienkowskiej, która była już zamknięta, do Alej Jerozolimskich, które zostały mi zamknięte prosto przed nosem i z powrotem do Trasy, która "już" po 18 została otwarta.
                                              • minerwamcg Re: dzien dobry 28.05.11, 20:49
                                                Można odetchnąć, Obama się wyniósł. Gość to gość, ale żyć trzeba. I autem jeździć czasem też.
                                                Na Pikniku Naukowym byłyśmy z Małą, ale wszystkie najfajniejsze zabawy były niestety dla większych. No i mimo oblezienia prawie całego terenu (nie byłyśmy tylko pod samym Saperem, bo Mała wymiękła) i szczególnie uważnego monitorowania namiotów wiadomej instytucji naukowej nie udało nam się spotkać Bbzyty sad Buu. Szkoda. Mała dostała balonik od firmy farmaceutycznej i soczek z rurką ode mnie - ale jak po półtorej godzinie dreptania między stoiskami zażądała "domu", nie było odwołania.
                                                Czemu to dziecko z takim smakiem zjada przyimki? Co w nich dobrego?
                                                • eulalija Re: dzien dobry 28.05.11, 22:23
                                                  Bbbzya to bardzo tajemnicza kobieta jestsmile
                                                  Już dawno nic nie warczy, helikoptery poszly spać. DelGado dziś miała intensywny wieczór, nową retriverkę chętną na ciasteczka psie poznałyśmy ...

No, tak to bywa wieczorem ...
                                                  • eulalija Re: dzien dobry 28.05.11, 22:25
                                                    Trzy "be" mi się załapały a "te" mi ukradło!
                                                    Bbbzyto przepraszam serdecznie, serdelecznie i już nie wiem jak bardzo ale mocno bardzo!
                                      • groha Re: dzien dobry 28.05.11, 00:11
                                        eulalija napisała:

> Pewnie że jest bardzo fajnie. Duchota, meszka pożera żywcem, miasto zaczyna przypominać obóz wojskowy, głowa mi pęka, DelGado zmęczona jakaś i senna, w telewizji nie ma co oglądać, do najbliższej kwitnącej czeremchy nie mogę się dostać, bo w strefie przejazdu się znajduje, kurze pościerałam i mam tak samo pokurzone, bo okna otwarte... No! Fajnie! Bardzo! Wręcz fantastycznie.

Kapitulacja, Eulalijo, kapitulacja! W pojedynku na takie nieszczęścia nie mam żadnych szans, więc macham białą szmatą, poddaję się i celnym kopem usuwam swoje truchło z pola walki. Tylko błagam: nie dobijaj! Niech rozdziobią je kruki i wrony, będzie dramatyczniej wink
                                        • ewa9717 Re: dzien dobry 28.05.11, 08:00
                                          Miało być tak sobie, a tu Szmaglewska, więc zaraz po kawie - wioooooooo!
                                          A z tym żarciem, co Eulalija pisała, coś jest na rzeczy: te durne gryziaki chyba mają zaburzenia psychiczne albo zepsute pelengatory - odczytują dane jak na burzę, gryzą więc na zapas, a tu burzy niet! Pokesanam aż strach, szczególnie w zadnich okolicach.
                                          • tutul Re: dzien dobry 28.05.11, 08:43
                                            Dworzec kielecki w dalszym ciagu,zadnych meszek,slonca na lekarstwo...taka rzeczywistosc dzisiejsza.Nie narzekam.Ale wy sobie nie zalujcie.Na pewno zrobi sie lepiej na duszy.I jeszcze dzisiaj sobota,i koniec wizyty.Zyc nie umierac.Dzien dobrysmile
                                            • eulalija Re: dzien dobry 28.05.11, 10:30
                                              Obama się ruszył, helikoptery poszły w góręsmile
                                              Witam.
                                              • doratos Re: dzien dobry 28.05.11, 11:14
                                                Witam!
                                                Koniec świata nie nastąpił,Obama przyleciał,wszystko po staremu!Wróciłam z wojaży,prawie z Obamą,tylko ja pociągiem i znacznie bliżej byłam!
                                                Teoretyczny koniec świata świętowałam w gronie byłych kolegów z podstawówki,czyniąc różne obietnice z nadzieją,że nastąpi ten armagedon,niestety nie nastąpił,i teraz trza dotrzymać,inaczej człowiek wyjdzie na jakiegoś lekkoduchabig_grinbig_grin
                                                Niech tam,armagedonów tyle zapowiadają,że może się jeszcze jakiś trafi i mnie wybawi?smile
                                                • konopika Re: dzien dobry 28.05.11, 15:03
                                                  Dzień dobry.
                                                  • tutul Re: dzien dobry 29.05.11, 09:53
                                                    Nie wierze!Wprawdzie dzisiaj niedziela,ale pierwsza? Chyba wszyscy odsypiaja wczorajsze,albo nawet dluzsze zaleglosci.
                                                    To mowie dzien dobry i znikam tezsmile
                                                  • se_nka0 Re: dzien dobry 29.05.11, 11:03
                                                    Zielona niedziela smile Po deszczu wszystko odżyło. Dzień dobry.
                                                  • kocio_pierzaczek Re: dzien dobry 29.05.11, 14:43
                                                    A u mnie jeszcze maj. Wstawiłam do wody ostatni bez. Przy znajomych krzaczkach (ruiny domostwa w zagajniku pod Kampinosem, z drogi nic nie widać, przypadkiem znalazłam tam cudnej urody krzewy bzu dwa lata temu) napotkałam nobliwego pana z laseczką i, jak boga kocham, w słomkowym kapeluszu! Pan ucieszył się z mojego sekatorka, ja z jego laseczki (z praktycznie wygiętą rączką). Pan laseczką naginał gałązki z czubka, ja cięłam, pogwarzyliśmy sobie przy tym o roślinkach, bardzo miło było.
                                                  • se_nka0 Re: dzien dobry 29.05.11, 17:07
                                                    Duch domostwa to był? wink smile

Śpiący dzień - się okazało - dziś mam. Za wszystkie czasy odespałam smile Teraz pora na wyjście, na występ daawno nie oglądanego ,,Mazowsza,,. Skoro jest okazja, trzeba skorzystać. Miłego wieczoru.
                                                  • papuga_ara Re: dzien dobry 29.05.11, 18:02
                                                    Sprzedawałam dziś z Przyjaciółką ciasta ekologiczne Jej wyrobu na jednym takim bazarku. Ciekawe doświadczenie. Cudowny przegląd osobowości. Niektórzy podchodzą tylko obejrzeć, niektórzy - pytają o cenę i kupują lub nie, inni - domagają się uzasadnienia nazwy "ekologiczne", a jeszcze inni - podchodzą tylko po to, żeby powiedzieć, że ekologiczne to nic nie jest i oni w to nie wierzą, i w ogóle to fuj i jak ktoś mówi, że kura biegała po trawie, to na pewno kłamie i nie biegała. Jedna pani wykrzyczała wręcz, że ekologiczny to był tylko jej gnój, a i to 30 lat temu, bo teraz już nie jest. Kusiło mnie, żeby zadać dodatkowe pytania, ale pani oddaliła się spiesznie, majestatycznie machając ogonkiem....
                                                  • balamuk Re: dzien dobry 29.05.11, 19:33
                                                    Czesc. Cholera, upaly...
                                                  • kocio_pierzaczek Re: dzien dobry 29.05.11, 21:33
                                                    Papugo, jakim ogonkiem? smile
                                                  • heniulaa Re: dzien dobry 30.05.11, 00:01
                                                    Witam po przerwie i melduję że nadrobiłam zaległości.
                                                    Proszę o trzymanie za mnie kciuków w poniedziałek od rana. BARDZO się przydadzą podobnie jaki i wszelkie pozytywne fluidy oraz różnego rodzaju modlitwy a nawet palenie świeczek na szczególne intencje!
                                                  • ewa9717 Re: dzien dobry 30.05.11, 06:20
                                                    No, kto mi dziś podskoczy?
                                                    Bry!
                                                    Heniula, potrzymię, pokopcę, takie różne szeptem też mogę.
                                                  • se_nka0 Re: dzien dobry 30.05.11, 07:20
                                                    Heniulaa - trzymam ! Dzień dobry, słoneczny, zielony, akacjowy wink smile
                                                  • 36krzysiek Re: dzien dobry 30.05.11, 08:06
                                                    Witam się z Państwem poniedziałkowo. Weekend na łonie dobrze mi zrobił, te koniki, krówki, żaby, bociany, sójki, kukułki, dzięcioły, pelikany, flamingi...Jedyny minus to te latające &^%*&$%
                                                  • tutul Re: dzien dobry 30.05.11, 09:32
                                                    podobno w Warszawie 25 stopni?To fajnie macie.Moze za tydzien i ja bede miala.A na razie dworzec kielecki,chmury i tak na czucie to jakies 12 stopni.Ale na pewno bedzie lepiej!
                                                    A na razie dzien bardzo dobry wszystkimsmile
                                                  • eulalija Re: dzien dobry 30.05.11, 10:29
                                                    A dokąd Cię wywiało?
                                                  • 36krzysiek Re: dzien dobry 30.05.11, 12:38
                                                    A żeśmy się zadekowali w otulinie Kampinosu wink Wilków Polski. Królewnie bardzo się podobało, szczególnie żaby, konie, bociany oraz inne okoliczne psy, które dzielnie odganiała od panka, co by przypadkiem nie głaskał, bo kto to widział. Fajne są tam wioski, np. Mała Wieś przy Drodze (wytłumacz komuś gdzie mieszkasz) czy też Stare albo Nowe Grochale. Siedzi cicho i nic się nie przyznaje, że jest panią na dwóch wsiach wink
                                                  • 36krzysiek Re: dzien dobry 30.05.11, 13:01
                                                    Dodam jeszcze, że gdyby nie Eulalja, pewnie do dziś krążyłbym po puszczy, wybraliśmy się, delikatnie mówiąc, niedokładnie przygotowani (a po co komu mapa lub telefon do gospodarzy, przecież jakoś się trafi).
                                                  • eulalija Re: dzien dobry 30.05.11, 10:28
                                                    Masz na myśli helikoptery? wink
                                                    Jak się łono Królewnie Buni Pierwszej podobało?
                                                    Witam.
                                                  • bumbecki Re: dzien dobry 30.05.11, 11:14
                                                    dzień dobry smile
                                                    chyba dziś pokuśtykam do parku, na ławeczkę smile
                                                  • doratos Re: dzien dobry 30.05.11, 13:18
                                                    Dzień dobry!
                                                    Dziś ciepło,znowu nie dżdży,musiałam podlewać areały,ufeflałam się jak nieboskie stworzenie,bo końcówka przecieka i robi za prysznic.Zrobiłam sobie przerwę,bo przy takiej duchocie to ja wysiadam!
                                                    Bumbecki trzym się laseczkismilesmile
                                                  • cytrynka6543 Re: dzien dobry 30.05.11, 17:04
                                                    Cześć.
                                                    Ciepło,sucho,pranie na balkonie schnie w trymiga,nic tylko prać,a potem zaprosić Barona do prasowania wink
                                                    Zdrówka wszystkim a i szybkiego powrotu do zdrowia tym,którzy zaniemogli.
                                                  • bbbzyta Re: dzien dobry 30.05.11, 17:39
                                                    Hej hej, witam po Pikniku Naukowym! Nikt znajomy do mnie nie wpadł, pewnie dlatego, że tym razem byliśmy na peryferiach, a ponadto urzędowałam od godz. 13, więc ranne ptaszyny nie miały szans. Ponadto były straszne TŁUMY. Zrobiliśmy furorę Prawdziwą Trupią Czaszką! Ludzie kochają Prawdziwe Trupie Czaszki, okazało się. A zwłaszcza nieletnie dzieci. Na zakończenie imprezy przeszła obok demonstracja wielbicieli marychy w towarzystwie nadzwyczaj licznych pancernych sił policyjnych. Całkiem na zakończenie nabyłam sobie 30 dkg krówek w rozmaitych smakach, i już je zeżarłam. Piknik 2011 uważam za bardzo udany, howgh. Zapraszam za rok smile A jutro odbieram sobie dzień wolny za przepracowaną sobotę, tralala, tralala, zazdrościcie?
                                                  • tutul Re: dzien dobry 30.05.11, 19:54
                                                    Jesli zazdroszcze,to moze troche pogody.Ale tylko troszenke.Nie lubie pogody saharyjskiej,wole juz kielecki dworzec.No i nie mam problemu z ubraniem.Spodnie,kurtka,adidasy i gotowa do wyjscia.Raz tylko zalozylam spodnice,ale troche chlodno bylo i z dalszych wystepow w stroju damskim zrezygnowalam.
                                                    A teraz jeszcze widze za oknem strugi deszczu,a ja siedze w cieplym pokoju.I dzieki netowi jestem blisko Was.Dobrze mi robicie na samopoczucie .Juz niedlugo czerwcoew,pewnie sie spotkamy
                                                  • asia.sthm Re: dzien dobry 30.05.11, 21:15
                                                    Heniula, jak poszlo to co mialo dobrze pojsc ? Trzymac czy juz puscic ?

Czesc i witam.
                                                  • heniulaa Re: dzien dobry 30.05.11, 21:24
                                                    Dzięki Asiu za dzisiejsze trzymanki big_grin jutro też będą potrzebne niestety.
                                                  • ewa9717 Re: dzien dobry 30.05.11, 21:33
                                                    Się poczymie! Do hapiego enda wink
                                                  • se_nka0 Re: dzien dobry 30.05.11, 21:42
                                                    Jutro też się potrzyma ! Maj zakończymy trzymaniem! Kciuków!
                                                    Heniulaa - zamelduj kiedy już trza puścić, bo chwasty czekają na wyplewienie wink
                                                  • heniulaa Re: dzien dobry 30.05.11, 21:50
                                                    Ma się rozumieć że złożę stosowny raport!
                                                  • ewa9717 Re: dzien dobry 30.05.11, 22:00
                                                    Właśnie pan Marek Kondrat zapodał, że dziś znów imieniny Joannów i Asiów. Nie nadąży człowiek z tymi pożyczkami! wink
                                                  • asia.sthm Re: dzien dobry 30.05.11, 22:30
                                                    Znowu? Skad ten Marek ma kalendarz? U mnie dzis Vera i Veronika swietuja, jutro Petronella i Pernilla. Chlopow cos okresowo wymietlo.

Heniula, sie jeszcze potrzymie, gromnice na dokladke zapale - wieksza niz swieczka i nie kapie.
                                                  • ewa9717 Re: dzien dobry 31.05.11, 05:36
                                                    Kto by pomyślał (na pewno nie ja), że już dzień całą gębą, i to nawet od pewnego czasu!
                                                    Bry.
                                                  • se_nka0 Re: dzien dobry 31.05.11, 07:16
                                                    W dodatku ostatni. Dzień maja ostatni wink Dzień dobry, witam słoneczniesmile
                                                  • 36krzysiek Re: dzien dobry 31.05.11, 07:39
                                                    Baju, baju i po maju. Bry. Minus - baba nie chciała mi sprzedać ćwierć kila truskawek, bo sprzedaje tylko na kobiałki, pierwszy plus - nikogo nie zabiłem po drodze, drugi plus - Saturn Jacusia mnie powala, aż ciężko z kolejki wysiadać.
                                                  • asia.sthm Re: dzien dobry 31.05.11, 08:10
                                                    Baronie, a nie mowilam?

Co ten Jacus je ze tak wszystko pamieta.

Maj sie konczy. Za bardzo mrugalismy.
                                                  • eulalija Re: dzien dobry 31.05.11, 11:51
                                                    Ten pierwszy plus nieco mnie zaniepokoił. Mania mordowania?

Meszka nadal żre jak głupia, włazi nawet do mieszkania, żeby ją pokręciło!
                                                    Witam.
    • minerwamcg Psiakrew, znowu zabity łoś! 30.05.11, 20:10
      Wczoraj byliśmy w Karczewie na rekonstrukcji zdobywania szwabskiego bunkra. Wracamy, ledwie wyjechaliśmy na asfalt, patrzymy, a coś dużego leży na drodze. Okazało się, źe jakiś łoś przed nami nie patrzył na drogę albo co, i trzasnął łosia. Prawdziwego sad Głupią ma to zwierzę minę niemożliwie, ale przecież stworzenie Boże, pod ochroną i w ogóle! No jak tak można! Biedny łoś.
      • kocio_pierzaczek Re: Psiakrew, znowu zabity łoś! 31.05.11, 08:03
        Cześć. Przedłuzył mi się urlop frontalnie - młody charcha i jak mamy w sobotę wyjeżdżać, na Sorbonę chodzić nie może. Wstał cholernik dziś o 5.40. A w sobotę, mooorze nasze morze!... Ciekawe, czy pod ZUSem nadal będzie hulał bezprzewodowy internet.
        Mamusia dziś idzie ostatni raz do pracy, od wczoraj dzwaniam do niej co i rusz i puszczam wiadomą piosenkę Kuby Sienkiewicz. Ciekawe, kiedy wyłaczy telefon. smile
        • asia.sthm Re: Psiakrew, znowu zabity łoś! 31.05.11, 08:12
          Gratulacje dla Mamusi.

i wogole dzien dobry bo przez tego Jacusia zapominam o dobrych manierach.
          • bbbzyta Re: Psiakrew, znowu zabity łoś! 31.05.11, 09:31
            Hej wszystkim! Kociu, Grabińskiego mam w trzech tomach, a nawet już go zlokalizowałam i obmacałam, że naprawdę jest. Przyniosę na najbliższe, ewentualnie wcześniej możemy się umówić np. w okolicy Bankowego, gdybyś chciała wziąć w nadmorskie krze.
            • doratos Re: Psiakrew, znowu zabity łoś! 31.05.11, 13:12
              Hejka!
              Ładnie dziś no nie?Wiatr duje to i tak upalnie nie jest!
              Byłam dziś bardzo pracowita,a teraz przyszłam trochę się nachmielić tutejszą atmosferą!
              Szkoda,że to morze pani prezes będzie wizytować,a nie kaszubskie krze,jakby co mam wolne wersalki!big_grin
          • minerwamcg Re: Psiakrew, znowu zabity łoś! 31.05.11, 13:43
            Prawda, prawda, gratulacje dla Mamy! Jako przerywnik możesz puszczać Skaldów o łapaniu Króliczka smile
            • goonia Re: Psiakrew, znowu zabity łoś! 31.05.11, 17:51
              Szesc i szolem.
              Dochodze do siebie, baardzo, baardzo pomalu.
              Ale zanim dojde, to zejde, bo ma byc 31C odczucie z wilgotnoscia 41.

Braciszek dzis wraca, reszta w niedziele i mam nadzieje, ze troche zycie zwolni tempo.
              Na razie ide udawac, ze pracuje.
              • 36krzysiek Re: Psiakrew, znowu zabity łoś! 31.05.11, 18:06
                Po pierwsze primo ciepło wink A po drugie primo sukces! Te skur..syny, które zabiły huskiego idą na bezwględną odsiadkę. Małe światełko w tunelu.
                • stara.gropa Re: Psiakrew, znowu zabity łoś! 31.05.11, 18:27
                  Hip hip hura! - w sprawie tych synów.
                • minerwamcg Re: Psiakrew, znowu zabity łoś! 31.05.11, 20:04
                  A bardzo im tak dobrze.
                  • ewa9717 Re: Psiakrew, znowu zabity łoś! 31.05.11, 20:54
                    Ileś rozpraw się nie odbyło, bo a to któryś bandzior zaspał, a to się inny nie stawił. Kpina. Teraz też na razie wolno pląsają, zero skruchy i kombinują, jak tu karę odwlec albo się od niej wymigać. Zgroza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka