Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o "Kocich workach"

25.05.04, 12:24
Wszędzie słysze że super,natomiast moja dziewczyna(miłośniczka ksiązek
Chmielewskiej) twierdzi że do 150tej strony czekała na rozwój akcji a tak
naprawdę to do końca nic się nie wydarzyło,i humor podobno nie tem co
kiedyś.Co wy na to?
Kłamie żebym zamiast czytać umilał jej życie czy rzeczywiście nie warto tej
książce poświęcać czasu bo tak jak mi się zdaje to pani oanna jedzie już na
sławie dawnych książek i nie ma weny a tworzy tylko dla kasy?
Obserwuj wątek
    • edyta95 Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 25.05.04, 12:49
      skiba24 napisał:

> Kłamie żebym zamiast czytać umilał jej życie czy rzeczywiście nie warto tej
      > książce poświęcać czasu bo tak jak mi się zdaje to pani oanna jedzie już na
      > sławie dawnych książek i nie ma weny a tworzy tylko dla kasy?

dość odważny komentarz jak na forum miłośników
      • cafeszpulka Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 25.05.04, 13:23
        czyli moge sobie pozwalać -)))
        tworzy dla kasy a ponieważ nasze towarzystwo ma 3 pln od każdej sprzedanej
        książki to będziemy się upierać że ksiażka świetna, w starym stylu, z ciętym
        językiem i warto..
    • stara.gropa Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 25.05.04, 14:36
      Ja nie wiem nienormalna jestem, czy coś. Bo jak czytałam Koty, to wręcz czułam
      wokół siebie te pudła na które wszyscy wpadali i te wory plączące się pod
      nogami. I oko moje widziało Alicję niechetną wszelkim porządkom. No, ale
      niektórzy tak mają, za co najmocniej przepraszam.
      • altu Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 26.05.04, 12:27
        o to to to
        ja tez
        widze do tej pory ALicje z tą kawą..
        i sama, jakby nieswiadomie chyba, mam w domu wiekszy balagan
        no i chyba jakos tak koty polubilam ?smile
        • gacus2 Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 26.05.04, 13:19
          Zapodaje link do dyskusji choć on niewiele pewnie pomoże:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11207&w=12949075&a=12949877&wv.x=1
        • antyhiggs Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 26.05.04, 22:37
          altu napisała:

> no i chyba jakos tak koty polubilam ?smile

ABumbecki - do ataku!!!
    • agao1984 Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 25.05.04, 15:42
      Nie śmiałam się na tej książce tak jak na "Wszystko czerwone", nie była jakoś
      szczególnie wciągająca i spokojnie czytałam ją przez dwa dni (przepraszam!).
      Ale niepowtarzalny styl Chmielewskiej pozostał, akcja toczyła się gładko i
      zrozumiale (nie tak jak w "Trudnym trupie") i było kilka zabawnych momentów.
      Czytając "Kocie worki" żałowałam, że mnie tam nie było! Chciałam się znaleźć w
      domu Alicji i popijać kawę z jej mini filiżanek, w wyobraźni doskonale
      widziałam jej ogród i zagracone wnętrza. Dla niej warto tę książkę przeczytać.
      A "Bułgarski bloczek" dopiero zaczęłam, ciekawa jestem co mi bardziej
      przypadnie do gustu.
      Agata
      PS:Mój wujek stwierdził, że Chmielewska na pewno nie pisze sama swoich książek,
      tylko ktoś robi to za nią. Co wy na to? wink
      • lol21ndm Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 25.05.04, 19:43
        agao1984 napisała:

> PS:Mój wujek stwierdził, że Chmielewska na pewno nie pisze sama swoich
        książek, tylko ktoś robi to za nią. Co wy na to? wink

Takie wrazenie odnioslam czytajac bodajze "Duza Polke" - nie pasowala mi do
        tworczosci poprzedniej... Jakos w tym samym czasie pojawil sie artykul gdzies w
        prasie, ze Jacek Kuron (chyba on... juz nie pamietam) napisal i wydal kryminal
        uzywajac czyjegos znanego nazwiska. Pamietam, ze ta osoba (moze i JK) chlubila
        sie tym, ze wydala pod szyldem znanego autora kryminalow...

Wtedy wlasnie wpadlo mi do glowy, ze przeciez cala rodzinka moze pomagac Jej
        pisac... Badz co badz kasa z tego jest...

(Teraz pewnie mnie wyklniecie. No trudno... Zawsze mowilam, ze wole starsze
        ksiazki...)
    • april02 Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 25.05.04, 17:30
      Przeczytałam "Kocie worki" i pierwsze czego zapragnęłam to zobaczyć ogród
      Alicji bodajże przez płot, a drugie to kupić sobie taki worek i samej go
      rozbebeszyć smile))
      Co do książek Naszej Guruy, stare są najlepsze i niepowtarzalne a te nowe, cóż
      czasami wychodzą jej lepsze czasami gorsze.
      Swoją drogą ciekawa jestem jaka by była książka z Tereską i Okrętką, albo z
      Janeczką i Pawełkiem - przy założeniu jednakże, że zbytnio nie wyrośli. Jak
      sądzicie?
      • stara.gropa Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 26.05.04, 08:00
        april02 napisała:

a drugie to kupić sobie taki worek i samej go
        > rozbebeszyć smile))

Też bym chciała dorwać taki worek. Ciekawe czy w Polsce są organizowane
        licytacje rzeczy znalezionych w pociągach. Bo przecież coś muszą z nimi robić.
        • edeka5 Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 26.05.04, 08:09
          stara.gropa napisała:

> Też bym chciała dorwać taki worek. Ciekawe czy w Polsce są organizowane
          > licytacje rzeczy znalezionych w pociągach. Bo przecież coś muszą z nimi robić.

Wydaje mi się, że te licytacje są w Kutnie.
          Może Paskudek potwierdzi lub zaprzeczy.
          • stara.gropa Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 26.05.04, 08:10
            To co, następny wyjazd szykujemy do Kutna? Zwiedzimy okolice i rozbebeszymy
            worek.
            • kaba.a Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 07.06.04, 23:08
              Nie w Kutnie, tylko w Koluszkach. Choć w Kutnie, może też..........
      • czekolada72 Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 26.05.04, 15:55
        april02 napisała:

> Swoją drogą ciekawa jestem jaka by była książka z Tereską i Okrętką, albo z
        > Janeczką i Pawełkiem - przy założeniu jednakże, że zbytnio nie wyrośli. Jak
        > sądzicie?
        O ile dobrze pamietam to "Wszelki wypadek" zostal napisany z "zamrozeniem"
        czasu ktory minal od poprzedniej ksiazki z Janeczka i Pawełkiem. Mozna by bylo
        zrobic i tak, od 1993 roku minelo 11 lat, mozna by nawet zrobic z tego rok ;
        tak samo mozna by bylo kontynuuwac dzieje Tereski i Okretki, ale tam tych lat
        do "zamrazania" bloby wiecej. Albo napisac odziewczynach cos a la Joanna i
        Alicja, po latach , a o dziecialach jak sa juz na studiach, moze z jakas
        retrospektywa? Moze np o przekretach na wystawach psow?
        pozdrawiam
    • asikx Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 25.05.04, 20:13
      Mnie podobały się z pewnością bardziej niż Trudny Trup, Bułgarski bloczek czy
      Duża polka...
      Może to czar Alicji, a może jej zaczarowany ogród?
      A atelier i jego wspaniały zagracony zamęt?
      A Paweł Zosi, który mimo że starszy to ciągle jakby poszukiwał "zwierzęcia
      doświadczalnego"...
      Może "Kocie worki" nie spowodowały takich radosnych pokwikiwań jak WC, ale
      klimat jednak mają.... a nawiązania są wspaniałe...
      Będę lubić tą książkę.
      Pozdrawiam,
      Aśka
    • lol21ndm Kocie worki? 26.05.04, 21:18
      www.merlin.com.pl/sklep/sklep/strona.towar?oferta=282280&ret=bro206,2542,s1
      wink
    • wedrowycz Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 26.05.04, 21:47
      muszę przyznać, że zapytanie jest bardzo dwuznaczne... książki jeszcze w ręku
      nie miałem a i żadnych innych kocich worków smile no ale jak kto lubi... smile nie
      mogę tylko pojąć jak ktoś może chcieć biednemu kiciusiowi worek wybebeszyć
      hihihihihi smilesmilesmile
      • calluna_1 Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 06.06.04, 18:22
        W wyniku nawału obowiązków zawodowych moja zewłoka w czytaniu książki dużą
        była, jednakoż wczoraj na wykładzie udało mi się ją skończyć... no cóż....
        gdyby wzrok promotora mógł zabijać, już bym się tu nie odzywała, tak
        chichotałam smile
        Świetnie napisane. I ten klimacik...
        Z tą różnicą względem współwypowiadających się, że jako koty lubiłam zawsze, a
        potykać sie nie chciałabym, bom i tak spuchnięta i zasiniała gdzieniegdzie
        jeszcze po ostatnim wypadku, ja marzyłam w trakcie lektury o uporządkowaniu
        tego miłego domku. Skrzywienie zawodowe mi pozostało takie? Lubię w każdym
        razie taką robotę, a dom Alicji widząc oczami wyobraźni, przyjemność miałam ze
        snucia planów tak wielkiej generalki!
        • wiol Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 06.06.04, 22:41
          Witam! Nie bylo mnie tu od grudnia, ale weszlam, zeby sprawdzic, co szanowne
          Towarzystwo mysli o "Kocich workach". Troche jestem zdziwiona, bo spodziewalam
          sie wiekszego entuzjazmu sad
          Ja jestem zachwycona i szczesliwa. Ten sam klimat, co w "Czerwonym...". Kurcze,
          czy autorka nie moglaby wylacznie pisac powiesci, ktorych akcja toczylaby sie w
          domu Alicji?
          Pozdrawiam wiol
          • kaba.a Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 07.06.04, 23:20
            Witajcie. też, dawno mnie tu nie było. I też weszłam tu z powodu worków, bo
            czytając miałam cały czas wrażenie, że to powtórk, że już gdzieś o tym było.
            Ciekawa byłam waszych opinii. Jestem entuzjastką książek Chmielewskiej. Naraże
            się Wam, ale trudno. Wy jesteście zaślepieni. Ostatnie książki Pani Joanny są
            dla mnie mierne, a kocie worki są kwintesencją tej miernoty. Za bardzo
            statyczne, jak dla mnie. Brak akcji, wszystko dzieje się w jednym miejscu i już
            gdzieś to było. Zaczęłam przeglądać inne książki. Niestety, obowiązki nie
            pozwoliły. Cały czas nurtuje mnie to. Może Wy, wiecie, która z poprzednich
            książek została przerobiona na tę chałę?
            No cóż Pani Joanna nam sie starzeje.
            Wybaczcie. Pozdrawiam
            • stara.gropa Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 08.06.04, 07:36
              Chciałaś nas zdenerwować?
              • kaba.a Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 08.06.04, 08:08
                Ależ skad! Tak to po prostu odbieram. I uwierz bardzo boleję nad tym, że moja
                niegdyś najukochańsza autorka schodzi na psy.
                • stara.gropa Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 08.06.04, 08:09
                  My tak nie uważamy. A zresztą psy to moje ulubione zwierzątkawink
                  • kaba.a Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 08.06.04, 11:10
                    Każdy ma prawo do własnej opinii i ja to szanuję. Ale mam chyba prawo do
                    własnego zdania?
                    Powtórzę raz jeszcze: bardzo żałuję, że ta Chmielewska, tojuz nie tamta
                    Chmielewska.
                    Z pozdrowieniami.
                    • kaba.a Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 08.06.04, 11:16
                      Niewykluczone, iz ja znajduje sie w dojrzalszym przedziale wiekowym i stąd te
                      róznice w ocenie.
                      • stara.gropa Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 08.06.04, 11:19
                        kaba.a napisała:

> Niewykluczone, iz ja znajduje sie w dojrzalszym przedziale wiekowym

Oj chyba nie. Spójrz na mój nick.
                        • kaba.a Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 08.06.04, 12:04
                          Z tego co sobie przypomilam, to u Chmielewskiej <stare gropy>nie zawsze były
                          stare.
                          Rozbawiłas mnie. Dzięki. Nie mam dzis najlepszegodnia.
                          Pozdr
                          • stara.gropa Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 08.06.04, 12:08
                            Cieszę się, że sprawiłam Ci chwilkę radości. A co do Kocich worków i innych
                            książek. Ja juz nie potrafię patrzeć na nie krytycznie. Nawet jak mi się nie
                            podobają, to i tak mi sie podobają i czytam je po kilka razy.
                            • kaba.a Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 08.06.04, 12:13
                              Wiem comasz na myśli. Ze mna jest tak samo. najpierw najeczę, napsioczę,
                              namarudzę, a potem i tak przeczytam (a nawet kupie najnowszą) i ciągle siegam
                              do starych. Po wpływem ostatniej przeczytam chyba ponownie WC.
                              • stara.gropa Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 08.06.04, 12:22
                                WC to jest pułap, którego żadna inna książka nie osiągnęła. Arcydzieło może byc
                                tylko jedno.
                                A Alicja jest taka roztargniona jak została opisana. Tak przynajmniej twierdzi
                                Gurua, No bo powiedz sama , czy potrafiłabyś zgubić w domu 5-cio metrowy
                                karnisz? A Alicja zgubiła. To i o workach pewnie nie pamiętała, zresztą Marta
                                Węgiel w swojej książce dokładnie opisała dom Alicji, wszystko się zgadza. Na
                                zdjęciu w tej książce też widać, że nie jest to ascetyczne wnętrze.
                                Cieszę się, że jesteś prawdziwą miłośniczką J.Ch., bo już myślałam, że to
                                kolejna prowokacja i ktoś miał ochotę sie kłócić.smile
                                • kaba.a Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 08.06.04, 14:57
                                  Coś TY! Nie mam nastroju na kłótnie. Tylko chciałabym troche racjonalności i
                                  obiektywizmu, ale to pewnie nie tu. Tu straszliwie słodzicie. Ale byc
                                  miłosnikiem, to wcale nie znaczy kupować z zachwytem wsdzystko w ciemno.Mysle,
                                  że prawdziwy miłosnik potrafi docenić i zganić. I na tym to powinno polegać.
                                  5 metrowego karnisza nie potrafiłabym zgubić, bo w zasadzie jestem poukładana i
                                  dlatego przeraził mnie ten bałagan panujący w domu Alicji. Piszesz o zdjeciu w
                                  tej książce, czyżbym coś przeoczyła, czy masz na mysli okładkę?
                                  • uran4 Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 08.06.04, 17:09
                                    Nie sądzę, aby uprawnione było Twoje stwierdzenie "Tu straszliwie słodzicie".
                                    Uwag krytycznych (szczególnie nt "Bułgarskiego bloczka") jednak trochę się
                                    znajdzie, ale jest to przecież forum MIŁOŚNIKÓW twórczości JCh. Nie dziw się
                                    przeto, że na tym forum głosy krytyczne są w odosobnieniu. A co do wieku,
                                    hmmm... skąd możesz wiedzieć, ile piszący tutaj mają lat? Dla jasności dodam,
                                    że siwych włosów to z pewnością mi nie brakuje.

Pozdrawiam gorąco
                                  • mausi5 Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 08.06.04, 20:17
                                    A ja wlasnie jestem taka bezkrytyczna milosniczka i jestem z tego dumna!
                                    Przyznaje, ze nowsze ksiazki Pani Joanny nie sa juz tak byskotliwe jak WC, Cale
                                    Zdanie, czy Krokodyl. Ale to jest ciagle MOJA CHMIELEWSKA i bede czytala z
                                    zachwytem wszystko, co wyszlo spod jej piora, i to po kilka razy. Houk wink
                                    Jak ktos chce, to moze nazwac to slodzeniem.
                                  • stara.gropa Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 09.06.04, 07:34
                                    Chyba nie do końca to prawda, że straszliwie słodzimy. Naprawdę lubimy książki
                                    J.Ch. i niczego nie udajemy. Po co mielibyśmy udawać? W licznych wątkach była
                                    juz mowa o tym, która książka podoba się najbardziej. I co się okazało? Każdemu
                                    podoba się inna, no może poza WC - ta podoba się wszystkim. Nawet ogólnie
                                    skrytykowany Bułgarski bloczek też miał parę dobrych opinii.
                                    Zdjecie domu Alicji było w książce Marty Węgiel "Jak wytrzymać z Joanną
                                    Chmielewską"
                      • edeka5 Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 08.06.04, 11:45
                        kaba.a napisała:

> Niewykluczone, iz ja znajduje sie w dojrzalszym przedziale wiekowym i stąd te
                        > róznice w ocenie.

Też znajduję się w "przedziale wiekowym", ale mi się podobało. Może dlatego, że
                        darzę dużą sympatią postać Alicji. I tak jak Wiol jestem chętna na dalsze
                        powieści rozgrywające się w domu Alicji. Zaznaczam, że nie jestem bezkrytyczną
                        wielbicielką JCh, gdyż wiele poprzednich (z ostatnich lat) nie podobało mi się.
                        I najbardziej ulubione moje książki JCh to z Alicją i z ukochaną rodzinką.
                        • kaba.a Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 08.06.04, 12:10
                          Fakt.
                          Panujący miłościwie bałagan w domu Alicji mnie przerażał. Czy musiałam widzieć
                          go oczyma wyobraźni? A może źle sobie wyobrażałam? Zastanawiam się, jak oni
                          mogli tam mieszkać.A te pajeczyny pod sufitem przy pólkach z ksiazkami. I
                          dlaczego nie śpieszyło im sie, żeby zobaczyc co jest w workach. Musiałam czekac
                          do nastepnego dnia i ciagle cos przeszkadzało w obejrzeniu zawartosci. A tak
                          wogóle to nie wierze w to, ze jest gdzies na świecie taka Alicja, która
                          wylicytowawszy kota w worku, przez pięć lat nie zajrzy do srodka.
                          Czy ktos z Was zrobiłby tak?
                          Dlatego uważam, ze Joasia przegięła.
                          • edeka5 Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 08.06.04, 20:00
                            JCh na spotkaniu autorskim w listopadzie ub.r. powiedziała, że gdyby napisała
                            samą prawdę o Alicji to i tak nikt by w to nie uwierzył. Może w "Kocich
                            workach" zbliżyła się do pełni prawdy o Alicji. Ja, osobiście, wierzę w taki
                            dom. Wierzę, że można tak zagracić dom, że nie pamięta się co gdzie jest.
                            Może to niezbyt dobry przykład, ale nie raz było mówione (i pokazywane), w
                            telewizji, o mieszkaniach samotnych, starszych ludzi, gdzie sąsiedzi wzywali do
                            nich Sanepid.
                            • anmanika Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 09.06.04, 08:53
                              Osobiscie lubie wszystkie ksiazki, niektore mniej niektore wiecej a to tez jest
                              zalezne od nastroju i pory dniasmile)
                              Zgubienie karnisza nie wywoluje u mnie zdziwienia, kiedys przez pol roku
                              szukalam u siebie w domu spodni - zaznaczam, ze wtedy mieszkalam w kawalerce.

Jak mozna nie lubic kotow????
                              Mam propozycje by takich osobnikow nie przyjmowac do klubu!
                              • stara.gropa Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 09.06.04, 09:03
                                anmanika napisała:

>
                                > Mam propozycje by takich osobnikow nie przyjmowac do klubu!

To zbyt radykalne żądanie. Jesteśmy przecież tolerancyjni, każdy może mieć
                                swoje zdanie na temat twórczości J.Ch., pod warunkiem, że jest zaślepionym
                                miłośnikiem książek Guruy,wink. Zresztą inne osoby tu nie zaglądają.
                                • anmanika Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 09.06.04, 09:13
                                  stara.gropa napisała:

> anmanika napisała:
                                  >
                                  > >
                                  > > Mam propozycje by takich osobnikow nie przyjmowac do klubu!
                                  >
                                  >
                                  > To zbyt radykalne żądanie. Jesteśmy przecież tolerancyjni, każdy może mieć
                                  > swoje zdanie na temat twórczości J.Ch., pod warunkiem, że jest zaślepionym
                                  > miłośnikiem książek Guruy,wink. Zresztą inne osoby tu nie zaglądają.

Zartowalam oczywiscie - ale jak mozna kotow nie lubic?
                                • kaba.a Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 09.06.04, 09:39
                                  Jeśli to było do mnie anmaniko, to przykro mi bardzo. Okazuje się, ze prawda
                                  jest, iz każdy zagorzały zwolennik to rasista. Ale jestes w błędzie: koty- żywe
                                  lubie i to bardzo, a kocie worki- nie muszę, choc je nabyłam, jak pozostałe
                                  ksiażki JCh. A mój gust czytelniczy jest taki,że bułgarski bloczek podobał mi
                                  sie bardziej od worków. A przekleta bariera przy workacj jest dlamnie super!.
                                  Chyba nie zabijecie mnie za to.
                                  Stara gropo, dzieki za wziecie mnie w obronę. Fakt! Nie zajrzy tu nikt, kogo to
                                  nie interesuje.
                                  Wcale nie napraszam sie oprzyjecie do klubu. Jeśli przeszkadzam niektórym, moge
                                  zniknąć.
                                  Okazuje sie, ze nawet w necie nie mozna wyrazić własnych uczuć. To przykre.
                                  Borykam sie z tym na codzień. Musiałam nauczyc siegryżc w język- dlatego
                                  łatwiej mi pisac, niz mówić.Jęzor jest ciągle spuchniety
                                  Pozdrawiam serdecznie
                                  • stara.gropa Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 09.06.04, 09:53
                                    Droga Kaba.a'o! Nie bierz do siebie wszystkiego co tu piszemy. Większośc
                                    wypowiedzi jest pisana z przymrużeniem oka (jak przystało na fanów Guruy). Może
                                    i mamy trochę zjadliwe poczucie humoru, ale to tylko dodaje pikanterii naszym
                                    dyskusjom. Osobiście jestem zagorzałą przeciwniczką gryzienia się w język, czy
                                    w inny organ. Nigdy nie mówię, ani nie robię czegoś wbrew sobie. Co oczywiście
                                    nie jest wygodne i jak się domyślasz przysparza wielu wrogów. Ale trudno, już
                                    się nie zmienię (za stara).
                                    A co do przyjęcia do TWCh, to chciałam Ci to zaproponować, tylko nie wiem skąd
                                    jesteś, bo może mieszkasz daleko od Warszawy i przyjazd na pasowanie jest
                                    niemożliwy. Najbliższa taka ceremonia odbędzie się 11.06 w piątek około 19.00.
                                    TWCh, wbrew pozorom nie jest Towarzystwem Wzajemnej Adoracji i każdy kto zechce
                                    może do niego wstąpić. Jedyny warunek: zgoda na pasowanie. Co Ty na to?
                                    • kaba.a Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 09.06.04, 10:25
                                      stara.gropa napisała:

Osobiście jestem zagorzałą przeciwniczką gryzienia się w język, czy
                                      > w inny organ. Nigdy nie mówię, ani nie robię czegoś wbrew sobie. Co
                                      oczywiście
                                      > nie jest wygodne i jak się domyślasz przysparza wielu wrogów. Ale trudno, już
                                      > się nie zmienię (za stara).
                                      O rany, skąd ja to znam. Nie jestes chyba az tak stara, bo uwierz zycie i czas
                                      skoryguje Twój poglad. Chyba, że ten kraj stanie sie wreszcie normalny- czego
                                      sobie i wszystkim życze z całego serca.
                                      Ogromnie dzieki za propozycję. Mieszkam 80 km od Warszawy w Rawie
                                      Mazowieckiej.Bardzo bym chciała, ale w najblizszym czasie jest to zapewne
                                      nierealne, choc kto wie? W Wawie bywam coraz rzadziej- coraz większe animozje z
                                      pobudek osobistych.Może by tak pasowanie wirtualne?

Musze sprostować przekłamanie: otóz worków nie nabyłam, a dostałam je na dzien
                                      matki od mojego syna. O czy to swiadczy? On wie co co stoi w domu na półkach!
                                      Czy to przekonało, co do moich intencji, niedowiarków?
                                      • stara.gropa Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 09.06.04, 10:31
                                        kaba.a napisała:

> Może by tak pasowanie wirtualne?
                                        >
                                        >
                                        Tego muszę Ci odmówić. Co jak co, ale przyjemności poznęcania się nad nowymi
                                        członkami nie możemy sobie darowaćsmile))))))))))). Nie tracę nadziei, że niedługo
                                        się zobaczymy.
                                        • bumbecki Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 09.06.04, 11:17
                                          szczególnie że Rawa Mazowiecka to rzut, no dwa rzuty beretem od Warszawy smile))
                                          nie zwracaj kaba.a'o uwagi na "dogryzki", my jesteśmy po prostu trochę "mili
                                          inaczej", poza tym znamy się prawie wszyscy (jeżeli nie w realu to z netu) i
                                          złośliwości przyjmujemy jako dowody symatii smile)

ABumbecki (co już przeżyła i Hanię Gucwińską i Halika i Dzikowska... a propos -
                                          pozdrowienia dla CafeSzpulki smile))
                                          • cafeszpulka Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 09.06.04, 11:28
                                            pozdrawiam rowniez -))))
                                            jotka - nie mogłam się oprzec hihihi
                                            dziewczyna na urodziny - moze łatwiej by było pod starym nickiem hehehe
                                            p.s własnie kupiłam sobie koszulke z napisem .... usunęłam ciaże... bajka
                                          • antyhiggs Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 09.06.04, 16:08
                                            bumbecki napisała:

> my jesteśmy po prostu trochę "mili
                                            > inaczej"

trochę??? ha!
                                  • anmanika Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 09.06.04, 11:43
                                    kaba.a napisała:

> Jeśli to było do mnie anmaniko, to przykro mi bardzo. Okazuje się, ze prawda
                                    > jest, iz każdy zagorzały zwolennik to rasista. Ale jestes w błędzie: koty-
                                    żywe
                                    >
                                    > lubie i to bardzo, a kocie worki- nie muszę, choc je nabyłam, jak pozostałe
                                    > ksiażki JCh. A mój gust czytelniczy jest taki,że bułgarski bloczek podobał mi
                                    > sie bardziej od worków. A przekleta bariera przy workacj jest dlamnie super!.
                                    > Chyba nie zabijecie mnie za to.
                                    > Stara gropo, dzieki za wziecie mnie w obronę. Fakt! Nie zajrzy tu nikt, kogo
                                    to
                                    >
                                    > nie interesuje.
                                    > Wcale nie napraszam sie oprzyjecie do klubu. Jeśli przeszkadzam niektórym,
                                    moge
                                    >
                                    > zniknąć.
                                    > Okazuje sie, ze nawet w necie nie mozna wyrazić własnych uczuć. To przykre.
                                    > Borykam sie z tym na codzień. Musiałam nauczyc siegryżc w język- dlatego
                                    > łatwiej mi pisac, niz mówić.Jęzor jest ciągle spuchniety
                                    > Pozdrawiam serdecznie

Pozdrawiam serdeczni i od razu prostuje, ze nie czytalam posty o nielubieniu
                                    kotow a do rasisty mi bardzo daleko, urazonych przepraszam za zamieszanie,
                                    probowalam zazartowac ale sie nie udalo....
    • kasjana Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 24.06.04, 09:56
      Też byłam ciekawa, co na tą książkę powiedzą inni. Jak tylko dowiedziałam się,
      że już jest w sprzedaży, to wydałam ostatnie pieniądze, żeby ją mieć. I
      strasznie się rozczarowałam.

No, może nie strasznie, ale miałam nadzieję, że uśmieję się tak samo jak przy
      WC, jednak wcale nie było dla mnie tam nic do śmiechu i ledwo zmęczyłam ją w
      cztery dni. Muszę sprawdzić teraz samą siebie i sięgnę już dzisiaj po WC. Może
      to ja straciłam poczucie humoru?

Pozdrawiam wszystkich czytelników. Czekam niecierpliwie na kolejną książkę pani
      Chmnielewskiej. Na pewno przeczytam.
    • gatta13 Re: Co sądzicie o "Kocich workach" 24.06.04, 21:45
      Może nie było takich eksplozji śmiechu jak przy starszych ksiązkach, natomiast
      walnięcie w gębę manekina zachwyciło mnie zupełnie. smile))) A idea kocich worków
      też niczego sobie. smile

A koty oczywiście uwielbiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka