kocio_pierzaczek 17.09.12, 11:24 18.00, najbliższy piątek, DDW. Kto przyjdzie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papuga_ara Re: Spotkanie wrześniowe 17.09.12, 11:55 Ja przyjdę oczywiście, bom stęskniona już bardzo. Mam nadzieję, że Towarzystwo pamięta, że ja w piątki do 20.00 w robocie i na spotkania przybywam bliżej 21.00. Może by tak godzinę inicjującą z 18.00 na 19.00 przełożyć? Skoro pojawiały się głosy narzekające na to, że o 18.00 mało ludzi przychodzi? Mnie to i tak nic nie da, ale w sumie da, bo jak ktoś na 19.00 przyjdzie, to większa szansa jest, że do 21.00 jeszcze będzie mu się chciało siedzieć, niż od 18.00. Albo się mylę Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Spotkanie wrześniowe 17.09.12, 11:56 Cholercia, koło 21 to ja będę uciekać. Ale jeśli wam pasuje, 19 w takim razie. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Spotkanie wrześniowe 17.09.12, 14:58 Będę, i też wolę 19-tą. Ale i uciekać będę pewnie tuż po 21szej. Embepe się zapowiadała, prawda? Odpowiedz Link
embepe Re: Spotkanie wrześniowe 20.09.12, 22:04 Bry wieczór, bry wieczór! Bardzo przepraszam za nieodzywanie się wcześniej, ale dopiero dziś po południu przyleciałam z wakacyjnego beznecia Mnie pasuje każda z podanych opcji, może być 19.00. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Spotkanie wrześniowe 21.09.12, 14:55 Nie wiem czy ostatecznie dotrę. Będę się starać z całej mocy swojej Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Spotkanie wrześniowe 17.09.12, 22:00 Niech żyją rekonstrukcje! Okazało się, że ta część imprezy w Łomiankach, na którą wybiera się Arthur jest jednak w sobotę, nie w piątek. Zatem daś. Będę. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Spotkanie wrześniowe 18.09.12, 09:42 Oooo, to blisko mnie będą rekonstruować. A co to będzie? Może bym dziecię zabrała? Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Spotkanie wrześniowe 18.09.12, 11:16 Jeżeli obronę Głogowa, to zabierania dziecięcia bym nie ryzykowała Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Spotkanie wrześniowe 18.09.12, 13:38 Nie, nie, to Wojsko Polskie wrześniowe kontra Wehrmacht, żadnych rymcerzy, chociaż koni owszem, zapowiada się sporo Dziecię jeśli lubi konie i nie boi się strzelania zabrać można, ja swoje chyba zabiorę. Co będą detalicznie odtwarzać na razie nie wiem, zresztą się dowiem - pewnie jak zwykle Niemcy gonią naszych, potem nasi Niemców, potem znowu na odwyrtkę, a potem powszechne ciała zmartwychwstanie, rekonstruktorzy się kłaniają, zdają broń i idą na grochówkę do baru Przy okazji pewnie będzie można obejrzeć sprzęt, jakieś czołgi, działa, jeepy, motocykle. Wypytam Arthura, to powiem co konkretnie. Odpowiedz Link
a_weasley Re: Spotkanie wrześniowe 18.09.12, 17:56 Minerwamcg napisała: > pewnie jak zwykle Niemcy gonią naszych, potem nasi Niemców, > potem znowu na odwyrtkę, Pieszo to wiele tych ułanów nie naganiamy, moglibyśmy czołgami (jeden już czeka w Łomiankach przed klubem "Wilczeniec", i jeden polski, i armata tzw. prawosławna na dodatek), ale za bardzo by się to kojarzyło z mitycznymi szarżami na czołgi (parę szarż, owszem, było, ale żadnej na czołgi czy inny podobny sprzęt). W rekonstrkcjach wrześniowych zazwyczaj jak nie ma ułanów, to się pokazuje zwycięstwo Niemców, a jak są ułani, to Polaków. Bogiem a prawdą w szyku konnym to się wiele ułani w 1939 r. nie nawojowali, ale tak się utarło. > i idą na grochówkę do baru Bar, i owszem, jest na miejscu, bardzo porządny. Rozkład jazdy: bitwa.lomianki.pl/ Odpowiedz Link
toanita Minerwo :) 18.09.12, 20:25 Ale świat jest mały. Współorganizatorem w/w inscenizacji jest mój cioteczny brat Paweł R. z DO BRONI. A mąż fanatyk, czy dorywczo? Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Minerwo :) 19.09.12, 14:17 Świat naprawdę jest mały. DoBroni oczywiście znamy, zresztą trudno ich nie znać Arthur oczywiście jest fanatykiem, czasem aż zanadto, bo zdarza mu się występować nie tylko ze swoją grupą, ale i z kilkoma zaprzyjaźnionymi, stąd dziwny układ różnych moich dasiów-niedasiów. Odpowiedz Link
a_weasley Re: Minerwo :) 19.09.12, 18:50 Minerwamcg napisała: > DoBroni oczywiście znamy, zresztą trudno ich nie znać A wzmiankowanego Pawła R. zwłaszcza. > Arthur oczywiście jest fanatykiem, P.R. konkretnie uważa mnie za fanatycznego nazistę. Wolno mu. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Spotkanie wrześniowe 18.09.12, 21:50 Z rekonstrukcji komercyjnej zapamiętany przeze mnie obrazek. Nie pamiętam, czy był to foto- czy reportaż filmowy z planu 'Pianisty'. Ulica warszawskiego getta, ujęcie ulicy jako tła głównego planu - w łachmanach trupy, umierający, jacyś przeszukujący śmieci. Po końcu ujęcia jednocześnie wszystkie postacie (w tym oczywiście nieżyjące) wyciągają telefony komórkowe i przez nie gadają. Prawie na pewno pierwsze słowa brzmiały 'Pewnie nie uwierzysz...', lub 'Właśnie zagrałem...'. Odpowiedz Link
felis2 Re: Spotkanie wrześniowe 19.09.12, 09:32 A mnie się najbardziej podobają reakcje dzieci w wieku wczesnoprzedszkolnym Oglądaliśmy rekonstrukcję waśni rodowej sprzed paru tysięcy lat. Woje się tłuką, pada pierwszy trup, z boku dobiega mnie uspokajający damski głos: "Nie, to nie jest naprawdę, on tylko tak udaje". Walka trwa, padają kolejne trupy. Z drugiego boku dobiega mnie oburzony dziecięcy głosik: "Oni udają! Ruszają się!" Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Spotkanie wrześniowe 19.09.12, 10:13 Inscenizacja naparzanki przed saloonem w tzw. Western City. Naprzeciw siebie dzielny szeryf i ostatni zbrodzień, szef gangu. Zbrodzień bez broni już, na kolanach, błaga o litość, szeryf mierzy do niego. Naokoło z 7 grup wczesnoszkolnych i przedszkolnych. I ryk jak na stadionie podczas meczu Legia-Cracovia. Tłum skanduje: "Zabij go! Zabij go!" szeryf pyta, czy na pewno, tłum powtarza to samo jeszcze głośniej. Gdy szeryf darowuje życie zbrodzieniowi i pakuje go do ciupy, słychać: "Buuuuu!" Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Spotkanie wrześniowe 20.09.12, 12:21 O? A kto to? Witamy, witamy. Ktoś ty? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Spotkanie wrześniowe 18.09.12, 13:26 Czy wybiera się ktoś chcący mieć słuchowisko ze 'Złotej muchy'? Sprzedam gratis nówkę. Odpowiedz Link