groha 26.07.05, 13:34 Anna, to imię, jak gwiazdka z nieba, jak ciepły deszczyk, smukła dziewanna... Anna... cóż dodać? Nic nie potrzeba. To piękne imię. Jak każda Anna) Wszystkim Annom, Aniom, Anulkom, Ankom - sto lat w szczęściu i zdrowiu! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia.sthm Re: Dla Anny:) 26.07.05, 14:42 Wszystkim Annom dzis sie klaniam i wierszyk z ubieglej epoki zamiast laurki wyszukalam: POLSKI KRYMINAŁ (Próba syntezy polskiej szkoły filmu kryminalnego) To był typowo polski kryminał Pan sierżant Miziak jechał po szosie Gdy nagle takie hasło otrzymał: - "Wierzba do Dziupli, rejon W8." Przyjeżdża, patrzy, sejf spruty "rakiem" Śladu po żadnym nie ma bandycie A obok stoją Ciaptak z Dreptakiem Tacy niewinni jak małe kicie. W kasie zaś braknie: planu rozwoju, Podpunktów zbiórek na dom sieroty, Średnich wyliczen, dziennych udojów, Listy ubojów i 200 złotych! Dopieroż Miziak dał wszystkim lekcję Jak przeprowadza się takie akcje: Zarządził sekcję i introspekcję, Dokumentację i ekshumację. Aż coś huknęło w sąsiedniej gminie I biedny sierżant został bez butów, Bo ktoś podłożył mu wielką świnię Wprawdzie krajową, ale z odrzutów. Tu nastąpiły szepty i spiski Zwłoki w omłotach i zwłoki w stawie. Osiem bimbrowni przeszło na whisky A ksiądz Chudzielak - na prawosławie! Wszystkim dokładnie się pomyliło, Kto był pozytyw a kto negatyw. Autora chłopi przerżneli piłą, A kamerzyście wkręcili statyw! Premiera filmu też się udała: Scenograf dostał tytuł magistra, Widownia wyła, obsługa łkała, Minister rugał wiceministra. Lokal doszczętnie zdemolowano, Bileter dostał po łbie gitarą. Po wyjściu z kina się zakładano, Kto był mordercą a kto ofiarą? Reżyser zyskał wiejąc z tej hecy Czas na sto metrów - 6 koma zero (nieoficjalnie, bo wiatr miał w plecy a za plecami widza z siekierą!) Pan prokurator wpadłszy na salę Szefa produkcji złapał na finał I prędko zamknął go w kryminale I TO BYŁ TAKŻE POLSKI KRYMINAŁ! Andrzej Waligórski Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Dla Anny:) 27.07.05, 09:30 To i ode mnie przyjmijcie Anie najszczersze zyczenia wszystkiego NAJ Odpowiedz Link
ida14 Re: Dla Anny:) 27.07.05, 23:57 asia.sthm napisała: Bileter dostał po łbie gitarą. no słuchajcie ja też dostałam gitarą. trafilo w okulary i pekla śróbka no i w rezultacie związałam je nitką al Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dla Anny:) 28.07.05, 00:30 Ida, czy to jakas cenna gitara, o okularach nie wspomne ... Moje dziecko oberwalo gitara najlepszego gitarzysty swiata (podobno) - Ingve Malmsten na koncercie. Gitara w strzepach , dziecko podrapane, ale nie dalo sobie jej odebrac - ochroniarze mu pomogli. Te strzepy gitary sa bardzo cenne (podobno) , wiec dlatego pytam - czyja gitara Tobie sie oberwalo. Odpowiedz Link
ida14 Re: Dla Anny:) 27.07.05, 23:57 ja tez jestem anna i dziekuje za zyczenia wiersz piekny!!!!! Odpowiedz Link
groha Re: Dla Anny:) 26.07.06, 01:10 Anna (hebr. hannah - łaska, wdzięk) - imię żeńskie pochodzenia hebrajskiego. Jest to najpopularniejsze imię w Polsce - nosi je ponad 1,1 miliona osób (Wikipedia). Więc i u nas są na pewno. Wszelkiej pomyślności Wam życzę, drogie Anny P.S. Dla zmęczonych upałami: od jutra powinny już być chłodniejsze wieczory i ranki Odpowiedz Link
lylika Re: Dla Anny:) 26.07.06, 07:52 Dla Anek, Hanek, Ańdź i Hańdź, w miejsce życzeń wierszyka fragmencik: ...Annom na ogół nie dzieje się nic złego, Chyba, że która Ma pecha akurat I trafi na Henryka VIII-go. Liczyć trzeba dokładnie, Oto jedyna rada. Co ósmy Henryk Odpada!... Ludwik Jerzy Kern i ja. Odpowiedz Link
april02 Re: Dla Anny:) 26.07.06, 07:54 Się przyłączam, wszystkim Aniom, Ankom, Anuszkom, Anneczkom spełnienia marzeń życzę Odpowiedz Link
ida14 Re: Dla Anny:) 30.07.06, 22:23 to ja dziekuje w imieniu swoim i wszystkich Ann (jak to odmienic??) co prawda po fakcie, ale byłam bez komputera Odpowiedz Link
never_enough Re: Dla Anny:) 08.08.06, 21:19 Witam serdecznie, i tak na "dzień dobry" pozwolę sobie podziękować za życzenia, bo jeszcze imieninowe przyjmuję. Forum czytam dość regularnie i ostatnio systematycznie odświeżam w pamięci książki piękne i z całej siły Chmielewskie. A robię to (czytam zachłannie) zamiast kupować kafle i doglądać prac remontowych nowego gniazdka. A propos upałów, bo przewijały się w tym wątku: kupowałam dziś nieszczęsne 3 metry kafli z kawałkiem. Pani wypisująca fakturę pomyliła się dwukrotnie (na fakturze dwie pozycje). Pan magazynier wydający kafle mając ze mną wielki kołowrót podsumował panią fakturzystkę: "Upał minął, a udar pozostał" Pozdrawiam Wszystkich Chmielewskich Odpowiedz Link
lylika Re: Dla Anny:) 08.08.06, 21:24 Witamy serdecznie. Miło, że nas odwiedziłaś. Czy masz zamiar pozostać z nami dłużej? Bardzo bedziemy radzi. Napisz cos o sobie i wdepnij do wątku "skąd jesteśmy?". )) Odpowiedz Link
groha Re: Dla Anny:) 08.08.06, 22:34 Z okazji imienin życzę wszystkiego chmielewskiego, zachęcająco macham i zapraszam do pozostania na forum oraz ciepło odpozdrawiam Odpowiedz Link
never_enough Re: Dla Anny:) 09.08.06, 08:28 Dziękuję za ciepłe powitanie. Czuję się zachęcona machaniem i będę z przyjemnością tu zaglądać i pisać. Napiszę też o sobie w wyżej wymienionym wątku, zeby wiadomo było kto zacz. Teraz już siedzę w pracy i muszę korespondencję odwiesić na później. Miłego dnia wszystkim Odpowiedz Link