stara.gropa 18.04.06, 09:52 Jaja się skończyły, dosłownie i w przenośni. Czas zabrać się do pracy Zebranie wypada 12 maja. Gdzie je zrobimy? Może w plenerze (mam na myśli knajpę z ogródkiem)? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bumbecki Re: Zebranie majowe 18.04.06, 10:45 jeżeli będzie ciepło to ja jestem ZA! ogródkiem ) a to moje propozycje miejsc: - ogródek w forcie który zwiedzaliśmy (chyba nazywa się Forteca) - ogródek na Kępie Potockiej (skrzyżowanie Podleśnej i Gwiaździstej, należy przejść przez mostek który jest przedłużeniem Podleśnej, jest również wjazd z Wisłostrady) Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie majowe 18.04.06, 10:56 Forteca będzie czynna od czerwca. Może jakieś inne propozycje? Byłam raz w ogródku na Kępie. Nie wiem, czy miałam pecha, czy jest tam tak zawsze, ale policja miała wtedy pełne ręce roboty. Do spokojnych to miejsce nie należało. Odpowiedz Link
bumbecki Re: Zebranie majowe 18.04.06, 11:02 jesteś pewna, że w tym ogródku byłaś ??? bo on całkiem niedawno otwarty i spokojnie w nim było... no to może na Ratuszowej na przeciwko ZOO Green Pub ? Barki na Wiśle też fajne są Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie majowe 18.04.06, 11:06 Nie wiem, czy to był ten ogródek, byłam tam rok temu i to nie ja rozrabiałam Coś więcej o barkach poproszę. Czy są przyczepione do brzegu, czy pływają po Wiśle? Odpowiedz Link
bumbecki Re: Zebranie majowe 18.04.06, 11:27 przyczepione do brzegu stoją, pomiędzy mostem Śląsko-Dąbrowskim a Gdańskim. Samochodem można zjechać na bulwar, ewentualnie zostawić go na parkingu po drugiej stronie Wisłostrady. Odpowiedz Link
edyta95 Re: Zebranie majowe 18.04.06, 11:33 ogródek na Kepie to nie Stary Młyn przypadkiem? (w typie "Lolka") cudne miejsce, jak zimno to kocyki dają, ale niestety do 10 godziny only tylko otwarte, mieszkańcom przeszkadza. I jak tam jest z dojazdem komunikacją miejską nie mam pojęcia Odpowiedz Link
bumbecki Re: Zebranie majowe 18.04.06, 11:45 Stary Młyn jest przy Wisłostradzie, ale nie na Kępie Potockiej... Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie majowe 18.04.06, 11:47 Właśnie, komunikacyjnie niech będzie miejsce łatwo dostępne. Autobusy i tramwaje dosuć wcześnie jeżdżą spać. Odpowiedz Link
bumbecki Re: Zebranie majowe 18.04.06, 11:53 W Arkadii jest piwiarnia, zaraz po prawej stronie od głównego wejścia, łatwy dojazd i tramwajem i autobusem Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Skrucha. 18.04.06, 13:19 Bumbecki sie nie obraza, ale jak sie odwinie..jak chlasnie....albo jedna reka z autobusu wyrzuci Ciii, juz uciekam Odpowiedz Link
edyta95 Re: Skrucha. 18.04.06, 13:21 nie mogę się nadziwić, że zmilczałam to wszystko, ale dłużej już nie mogę pozdrowionka )))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
bumbecki Re: Skrucha. 18.04.06, 13:33 Asia całą prawdę o mnie napisała )) nic dodać nic ująć ) Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Skrucha. 18.04.06, 13:36 No to koniec. Nie będę mogła przyjść na zebranie Odpowiedz Link
bumbecki Re: Skrucha. 18.04.06, 14:24 przyjść możesz, co więcej nawet dojechać możesz ... najwyżej wrócisz karetką ... )) Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Skrucha. 18.04.06, 14:45 Wolałabym wozem strażackim, bo karetką już jechałam. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Zebranie majowe 18.04.06, 19:29 Jak dojechać do Starego Młyna: www.starymlyn.waw.pl/kaj_trafic.html Odpowiedz Link
bumbecki Re: Zebranie majowe 18.04.06, 20:36 mam nowy pomysł, będzie tam i ogródek i miejsce w 'murach' to Szpulka vel Podobno ))) Jak będzie ciepło to w ogródku posiedzimy, a jak chłodno będzie to zajmiemy nasze stałe miejsce. Co wy na to ??? Odpowiedz Link
bumbecki Re: Zebranie majowe 18.04.06, 20:38 ale tu też trudno dojechać tramwajem lub autobusem ... ( Odpowiedz Link
g0p0s Zebranie majowe - kij 18.04.06, 21:48 A musimy się w maju spotykać na zebraniu w Warszawie? Po co? Będzie wycieczka do Ujazdu przecież. Na ewentualnym piątkowym spotkaniu nie zapadną żadne decyzje, nie urodzą się żadne pomysły, nie pojawi się nikt nowy (bo i skąd? ktoś zaprasza?). Było, minęło. Spędźmy sobie piątkowy wieczór osobno i nie napiszmy na forum co robiliśmy. Tak będzie najlepiej. Każdy zwizytuje sobie własne krze i zmierzy się z własnymi, lokalnymi dresikowcami. Jedyny temat, który wywołuje więcej postów, to kolejne comiesięczne spotkanie. Skończmy z tym sztucznym stymulowaniem aktywności. O! Kto za? Kto przeciw? Kto się wstrzymał? Odpowiedz Link
edeka5 Re: Zebranie majowe - kij 19.04.06, 07:50 Ja - przeciw. Obojętnie gdzie, przyjdę na spotkanie z przyjemnością. I w Ujeździe, i w Warszawie Odpowiedz Link
bumbecki Re: Zebranie majowe - kij 19.04.06, 09:02 ja też przyjdę, nawet jak spotkania nie będzie ))) Odpowiedz Link
edyta95 Re: Zebranie majowe - kij 19.04.06, 09:33 no jeśli spotkania ma nie być, to ja też przyjdę Odpowiedz Link
mariurzka Re: Zebranie majowe - kij 19.04.06, 09:35 No, no! Kolega chce uniemożliwić "pozawarszawskim" integrację z władzami związkowymi? A fe, nieładnie! Choć w moim przypadku skorzystać z tej możliwości nie dam rady - majowe spotkanie odpada, zaczynam sprawdzać od wtedy matury, niestety Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Zebranie majowe - kij 20.04.06, 00:10 G0p0sie! Ty chyba przy tym poscie podspiewywales sobie pod nosem: "Ja jestem pro, ja jestem pro ja jestem pro, ja jestem pro, Ja jestem prowokator!" Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie majowe - kij 20.04.06, 10:00 Nie śpiewam. Co najwyżej gram na nerwach, ale też fałszuję. Odpowiedz Link
kasiakaz1 Re: Zebranie majowe - kij 23.04.06, 13:46 Zdecydujcie się kochani. Powiedzcie czy, gdzie, jak i o której. Jak ustalicie konkrety to pomyślę czy warto Was poznać osobiście Odpowiedz Link
bumbecki Re: Zebranie majowe - kij 24.04.06, 09:26 nad tym czy poznać nas osobiście nie warto się zastanawiać, odpowiedź jest jedna: WARTO!! )) Odpowiedz Link
mariurzka Re: Zebranie majowe - kij 24.04.06, 10:13 Podpisuję się obiema rękami pod powyższym stwierdzeniem Mnie już znasz, o ew. wrażenia możesz jeszcze zapytać Meduzę, jedno spotkanie przeżyła, to chyba tak źle nie jest Mimo iż sama zapewne nie dotrę na majowe to zachęcam!!! Odpowiedz Link
mariurzka Re: Zebranie majowe - kij 24.04.06, 10:16 Oczywiście to powyższe jest do Kasikaz, bo Bumbeckich to chyba zachęcać nie trzeba Tak sobie myślę... A może spotkanie majowe na Roztoczu, a konkretnie w Biłgoraju? Wylezę z tego sprawdzania matur przez okno i pójdziemy gdzieś w plener! Co? Ładnie proszę! ) Odpowiedz Link
kasiakaz1 Re: Zebranie majowe - kij 26.04.06, 19:35 Mariurzka! Ja teraz w Poznaniu siedzę! To na Roztocze choć mi się do niego tęskni nie dojadę Więc ja jednak obstawiam Stolicę (mimo że jej nie lubię). Odpowiedz Link
mariurzka Re: Zebranie majowe - kij 27.04.06, 10:58 Kasiu, dobrze wiem gdzie teraz siedzisz, ale pomarzyć przecież można, nie? ) Choć nici z marzeń - maj mam gorszy niżsię spodziewałam, więc o żadnym wyłażeniu przez okno nie ma już mowy. Jak dam radę wyjść każdego dnia sprawdzania przed 23, to będzie i tak sukces Przyjedźcie mnie podtrzymać na duchu, pliiiz! Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie majowe - kij 27.04.06, 12:11 Jeżeli przyjechalibysmy, to pewnie wyciągnelibyśmy Ciebie jednak przez to okno (a na którym piętrze ono?). Nie daj się Mariurzko! Odpowiedz Link
mariurzka Re: Zebranie majowe - kij 27.04.06, 13:47 A cholera wie, na którym. Zgodziłam się na pełnienie takiej funkcji, o której nie mogę tu słowa powiedzieć (takie maturalne skrzyżowanie FBI, CIA i CBŚ), więc kicha na całej linii. I jako wasza dyżurna pesymistka obawiam się że jak ja się nie dam to i tak oni dadzą sobie ze mną radę( Ewentualne info nt miejsca pobytu przekażę na priv gdyż to też jest tajne przez poufne Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie majowe - kij 27.04.06, 14:21 O ja cie... Może weź ze sobą szydełko, gdyby to było w piwnicach Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie majowe 09.05.06, 14:02 Odbędzie się 12 maja, o godzinie 19.00, w Szpulce. Porządek zebrania: -Omówienie wyjazdu do Ujazdu - Edeka i G0p0s -Sprawa Orderu Uśmiechu dla Guruy - dyskutują wszyscy obecni -Festiwal bobożerców - jak wyżej -Dykusja na temat VI tomu Autobiografii - dyskusję prowadzi Bumbecki -Wolne wnioski Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie majowe 09.05.06, 14:13 To ja zgłoszę wolny wniosek już dziś, może doleci. - Co zrobić, aby forum i TWCh się nie rozłaziło Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie majowe 09.05.06, 14:21 A masz takie wrażenie? TWCh istnieje, działa, ma się dobrze, nic nie zagraża jego egzystencji, ale chyba niemożliwe jest działanie przez 24 godziny na dobę bez przerwy. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie majowe 09.05.06, 14:30 A czy ja napisałem teraz, że coś komuś grozi??? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie majowe 09.05.06, 14:34 Aha. Za bardzo streściłem dwa posty wyżej. Miałem na myśli rozchodzenie się jednego od drugiego, a nie rozpad. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie majowe 09.05.06, 14:39 Może dlatego, że pełnią trochę inne funkcje. TWCh, jako oficjalne stowarzyszenie jest bardziej na serio (powiedzmy). A tu wszyscy dają upust swojej energii, poczucia humoru, pomysłów i co tam komu przyjdzie do głowy. Odpowiedz Link
groha Re: Zebranie majowe 09.05.06, 22:28 Przepraszam drogą Panią Prezes, ale w takiej sytacji, to ja chyba poproszę o dokładne wyjaśnienie, co z tym upustem na forum - źle to, czy dobrze dla TWCh? Czy gadając o wszystkim, co nam do głowy przyjdzie, działamy na korzyść rzeczonego, czy, nie daj Boże, łamiemy jego regulamin? Bo ja bardzo pragnę promować program TWCh, ale pogadać towarzysko też lubię, jak nie przymierzając, nasz wzrór niedościgniony w poruszaniu wszelkich tematów - Gurua. No i nie wiem, czy dając ten upust, rozsławiam TWCh, czy mu podpadam? Może zbyt mało oficjalna, ale zawsze oddana Groha Odpowiedz Link
anmanika Re: Zebranie majowe 11.05.06, 10:46 Mnie niestety nie będzie mam festiwal do wtorku. Bawcie się dobrze (jakby ta zachęta do czegoś była potrzebna). Odpowiedz Link
bumbecki Re: Zebranie majowe 12.05.06, 09:02 dziś, dziś ) a siadamy w ogródku czy w środku ?? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie majowe 12.05.06, 09:25 Proponuję ogródek. Hałas uliczny jest mniej uciążliwy niż mjuzik w środku. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie majowe 12.05.06, 10:05 Cafeszpulka obiecała zarezerwować dla nas stolik i w środku, i w ogródku. Do wyboru, do koloru. Odpowiedz Link
groha Re: Zebranie majowe 12.05.06, 10:28 Pozdrawiam wszystkich zbierających się Szkoda, że nie zdążyliśmy ze zdjęciami ze świętokrzyskiego sabatu, za co bardzo przepraszam. Moglibyście dokonać podsumowania z pełnym udokumentowaniem, czyli napaść oczy różnymi widoczkami i nie tylko. Nami też Niestety, nie miałam czasu się tym zająć, naprawdę. Może przez weekend uda mi się je porozsyłać, bo trochę tego jest. A nasza kochana moderatorka Bumbecka, ślicznie je tutaj powiesi (bo umie), żeby każdy mógł zobaczyć, co stracił, nie przybywszy na ten sabat Ja mam dzisiaj odczucie, że tracę kolejną okazję do przemiłych pogaduch z Wami, ale pocieszam się, że co się odwlecze, to będzie jeszcze fajniejsze. Sławkowi i G0p0sowi delikatnie przypominam o obietnicy lobobowania na rzecz wiadomego miejsca A Wam wszystkim życzę miłego wieczoru! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie majowe 12.05.06, 10:35 Dziękujemy groho za życzenia. A czy to miejsce na festiwal, to na A (zapomniałam nazwy) obfituje w zwierzątka, które można głaskać i bawić się z nimi? Odpowiedz Link
edeka5 Re: Zebranie majowe 12.05.06, 11:10 Bronię pani Prezes. Wątek źwierzątek został potraktowany ogólnikowo. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie majowe 12.05.06, 11:23 No, ale są tam te świnki i inna żywina? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie majowe 12.05.06, 11:37 Źwierzątka miała Groha przelać w net wnet. Pewnie jeszcze to uczyni. Gości wita pies (chwilowo jeden, drugi był na wczasach prokreacyjnych i kot, które pchają się pierwsze. W swoich mieszkaniach przebywają świnki wietnamskie i drobie różne. W stajni są dwa konie pod siodło, kuce, osły, koza, lamy. Wszystko się pcha do głaskania i rewiduje kieszenie. No nie, przesadziłem, świnki i drób się nie pchają. Odpowiedz Link
groha Re: Zebranie majowe 12.05.06, 11:37 stara.gropa napisała: > A czy to miejsce na festiwal, to na A (zapomniałam nazwy) obfituje w > zwierzątka, które można głaskać i bawić się z nimi? Anatolka. Obfituje i to jak! Pozwolę sobie wymienić z pamięci, jak leci: pies Cygan (rasa: łajza świętokrzyska, uratowany z drogi. Drugi bardziej rasowy, suczka pokojowa, ale nie wiem jaki, bo akurat była gdzieś tam, u nie mniej rasowego kochasia, co nawiasem mówiąc, fatalnie odbiło się na samopoczuciu Cygana - tęsknił za nią okrutnie. Ale kto wie, czy wkrótce nie będzie małych szczeniątek do kompletu), koty (znajdy i podrzutki, w tym jeden - kolanowiec nadzwyczajny), świnki wietnamskie (jedna Zuzia, szczególnie towarzyska i gadatliwa), lamy sztuk 2 (tak dobrze wychowane, że plują tylko na siebie, konie - przepiękna para, 4 kuce szetlandzkie: mama z tatą, jeden roczny synek i drugi 2-tygodniowy, dwa osiołki - Luis-cyrkowiec (rozbierał clowna, trzeba uważać na ciuchy wraz z ciężarną żoną, która lada dzień powije malutkiego kłapoucha, króliki oraz drób bardziej i mniej ozdobny: gigantyczny kogut z haremem malutkich kurek oraz kolorowy kaczor ze swą niepozorną kaczuchą (ekhem...) Ach, no i kozy! Witają już od bramy, podstawiając błyszczące rogi do głaskania. Zresztą, wszystko tam podstawia się do miziania, głaskania, przytulania i smerania za uszkiem oraz tak upomina się o pieszczoty, że nie sposób przejść. No, może oprócz drobiu... W dzień całe to towarzystwo przebywa w zagródkach na powietrzu, więc przywykło do życzliwych, lubiących źwierzątka ludzi, bo inni, to tam w ogóle nie przyjeżdżają, nie mają po co. A wieczorem siedzi w stajence, gdzie pachnie sianem i nie wiem, jak inni, ale ja zawsze mam ochotę położyć się na tym świeżym sianku, przytulić do kucysia i już tam sobie zostać Szczęśliwe te zwierzaki, co widać na pierwszy rzut oka. Bo i ludzie, prowadzący to gospodarstwo są dobrzy i niezwykle życzliwi całemu światu. To się udziela. Z kolei - tam, gdzie są szczęśliwe zwierzęta, człowiek też dobrze się czuje. Wystarczy, że popatrzy w te łaszące się pyszczki i ufne oczyska, a wszystkie ludzkie problemy wydają się znikać, hen, za lasem... W którym, nawiasem mówiąc, jest obfitość runa wszelakiego i nie ma zbyt wielu zbieraczy, choć to tylko 10 km od Kielc. Nie mam zamiaru nachalnie reklamować Anatolki, bo pewnie takich miejsc, jak to, znalazłoby się więcej. Całe szczęście, że powstają. Po prostu - to moja, najbliżej położona, namiastka raju Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie majowe 12.05.06, 11:44 Po takim opisie, to nie mamy wyjścia. Tylko tam! Omówimy szeczegóły dzisiaj na zebraniu. A ile osób może tam przyjechać za jednym zamachem? Ile jest miejsc do spania? Odpowiedz Link
groha Re: Zebranie majowe 12.05.06, 12:01 Na temat spania, niech wypowiedzą się Ci, co im osioł zrobił pobudkę) G0p0s mówił, że Hilton to nie jest) Podobno miejsc jest 7, w porywach do 9. Większa ilość gości jest przyjmowana w okolicznych, zaprzyjaźnionych gospodarstwach. Zresztą, to nie taka całkiem głusz - na pragnących wyższego standradu, zawsze czeka kilkanaście hoteli w Kielcach, czyli tuż za lasem. No więc...?? ) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie majowe 12.05.06, 12:08 > G0p0s mówił, że Hilton to nie jest) Nie jest, ale chyba w takim miejscu nie musi Po tym jak gwizdnąłem popielniczkę z bawialni (później odniosłem), to dało się przeżyć. Jak impreza byłaby turystyczno-alkoholowa, to mógłby być problem - do łazienki schodziło się po stromych schodach. W sumie jedną noc można przeżyć spokojnie. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Zebranie majowe 12.05.06, 12:17 W naszym pokoju były 3 sprzęty do spania, z możliwością spania 5 osób. Łazienka oddzielna, zaraz obok. Budzik ośli. Nie narzekaliśmy. Odpowiedz Link
bumbecki Re: Zebranie majowe 12.05.06, 11:59 Groho, a może zrobisz piękny albumik i zamieścisz link w przyszpilonym wątku ? Odpowiedz Link
groha Re: Zebranie majowe 12.05.06, 12:03 Bumbecko, a czy ja to umiem zrobić? Bo myślę, że watpię... Najwyżej poproszę Cię o pomoc, gdy zdjęcia będą gotowe, dobrze? Odpowiedz Link
bumbecki Re: Zebranie majowe 12.05.06, 13:23 umiesz, umiesz to jest baaardzo proste ale jak będzie ci potrzebna pomoc to chętnie jej udzielę Odpowiedz Link
goonia Re: Zebranie majowe 12.05.06, 16:54 Przestancie wreszcie o tych zwierzakach, bo mi sie zupelnie w glowie pokreci i sobie sprezentuje jakiegos, ku wielkiej uciesze potomstwa, a wlasnej zgubie! Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Zebranie majowe 12.05.06, 16:52 Będziemy oboje z Weasleyem I chyba nie muszę pytać, po czym Was poznamy... W razie czego to ja jestem podobna do Balbiny z "Pafnucego" a Weasley gdyby był blondynem, przypominałby pana Muldgaarda, ale niestety nie jest... Odpowiedz Link
g0p0s Zebranie majowe - relacja 13.05.06, 01:07 Spotkanie odbyło się na chodniku, prawie pod Szpulką. Uczestniczyli: Stara.gropa, Edeka5 + Sławek, A. Bumbecki, w połowie M. Bumbecki (w połowie czasowej, a nie ilościowej), Jotka13 + Krzysiek w samym finiszu, Minerwamcg i Weasley po raz pierwszy oraz ja. Ślepota nas dopadła, większość przybywających mijała obojętnie stolik i szła szukać towarzystwa dalej. Jakoś się pozbieraliśmy. Rozpoczął deszcz, któremu nie wiemy o co właściwie chodziło. Chyba o to, żeby orła wywinął Sławek udający się do samochodu po uzupełniające parasolki. Większość spotkaniowiczów mieściła się pod dużym parasolem ogródkowym. Wkrótce opad dał nam spokój. Było ciepło i bezwietrznie. Przy okazji pełnia Księżyca lub jej okolice. Zadebiutowali Minerwamcg i Weasley, którzy byli chmielewszczykami najpierw indywidualnie, a teraz są wespół. Zgodnie z programem pojawił się temat odbytej wycieczki w kieleckie. Edeka5 przyniosła zdjęcia, Jotka13 notebooka i mogliśmy oglądać obrazki. Nie było ich bardzo dużo, ponieważ aparat był zapchany zdjęciami z Bieszczad. Zmieściło się tyle, ile weszło. Doopowiedzieliśmy jak prezentuje się Anatolka. Chyba korzystnie dla niej, co ma dalsze konsekwencje. Potem zajęliśmy się totkiem. Pierwszy zestaw liczb mieliśmy z forum. Przez lenistwo nie zorganizowaliśmy kredy, plucia, rogu obfitości i karteczek. Każdy strzelał liczby; jakie przychodziły mu do głowy, a Stara.gropa skrzętnie notowała po sześć, bacząc, aby się nie powtarzały w jednym zakładzie i nie były większe od 49. Kartka z typami została przekazana Jotce13, która wcieli się w Lesia. Mamy nadzieję, że jednak nie do końca i kupon puści. Nie ma innego wyjścia, bo nie maluje obrazów. Na hazard zrobiliśmy zrzutkę, bo Jotka13 sprzeciwiła się trwonieniu środków organizacyjnych. Argumenty o korzystnej inwestycji nie przekonały jej. Przedyskutowaliśmy problem, jak dowiemy się o wygranej, jeżeli nikt inny nie zna ustalonych liczb. Padały supozycje, że Jotka13 będzie nam przysyłać widokówki z całego świata Bobożerstwo. Spotkanie będzie organizowane, to nie podlegało dyskusji. Gdzie? Wstępnie padło na Anatolkę lub okolice. Warunki na 2 dniowy pobyt są tam, że ho ho. Termin - w bobowym sezonie, który kiedy będzie w tym roku trudno zgadnąć. Jeżeli ktoś czytający ma na ten temat wiedzę, to bardzo prosimy o informacje. Ponieważ nie uda nam się ugościć przybyszów z zagranicy w jednym terminie i nie wiemy czy będą oni mogli wyrwać się na dwa dni w Polskę, postanowiliśmy ustalać termin niezależnie. Jeżeli się wstrzelą i przybędą, to będziemy bardzo, bardzo radzi. Każdego przybywającego forumowicza uhorendujemy niezależnie od terminu wizytacji krze. Rozpatrywaliśmy kwestie techniczne przygotowania worka bobu do spożycia. W czym ugotować, jak upiec, jak grillować? Stanęło na razie na tym, że trzeba zarezerwować Anatolkę nie wiadomo kiedy, nie wiadomo na ile osób, ale za to z dużą ilością bobu. Jedyna pociecha, że poprzednie akcje TWCh do ostatniej chwili wyglądały na piękną katastrofę, a jednak się udawało. Przy okazji został zaakceptowany (przez nas) pomysł odbycia spotkania z Guruą w lecie. Czekamy na działania Pani Prezes. Może się uda? Fajnie by było! Wciąż czekamy na Wszystko Czerwone w wersji rosyjskiej. Niebawem będzie rok. Za Autobiografię VI się zabraliśmy. Moderowała Bumbecki. Podoba nam się na 6. Treść jak najbardziej świetna. Papier w końcu może nie tak ekskluzywny jak w Krętce, ale zdaniem niefachowców po prostu lepszy i przyjemniejszy. Zdjęcia ciekawe, szkoda że takie jakieś rozmazane w większości. Okładka ze skrzydełkami praktyczna. W sumie naprawdę okazywaliśmy zadowolenie. Bumbecki rozgłaszała pewną teorię spiskową na temat ostatnich książek w zderzeniu z Autobiografią. Ponieważ jej nie podzielam, to i nie prezentuję. Brak opisu drugiego numeru telefonu na liście został dostrzeżony. W opisach spotkań z TWCh są nieścisłości. Być może wydamy sprostowanie Było też wiele tematów o których zapomniałem lub nie słyszałem. To co opisałem, też wymaga pewnie sprostowań uzupełnień, do których zachęcam. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Zebranie majowe - relacja 13.05.06, 09:16 Tematy poruszane w podgrupach na jednym z końców stołu (niestety słyszalność całostołowa w centrum miasta jest prawie nieosiągalna): - spływ kajakowy Pisą - zapracowanie członków TWCh - identyczność Grohy żywej z pisaną (Groszka nie miałaś wieczorem czkawki?) - konieczność pójścia do fryzjera - wymiana pionów kanalizacyjnych - szukanie domów dla kotków - opieka nad w/w - niedoskonałość i drożyzna amerykańskiej opieki zdrowotnej - wycieczki po warszawskiej Pradze (dokładniejsze informacje w osobnym wątku) - wędrówka po Beskidach bez schodzenia w dół - konieczność pójścia w sobotę niektórych członków TWCh do pracy lub szkoły, co spowodowało zakończenie spotkania. Odpowiedz Link
groha Re: Zebranie majowe - relacja 13.05.06, 10:22 O matko, jakże bliskie mi tematy były poruszane! No, może oprócz tych pionów kanalizacyjnych, odpukać. Ale reszta - trafiona w punkt. Nawet ten o fryzjerze. Rozumiem, że o niedoskonałościach naszej służby zdrowia nie rozmawialiście, bo już nawet nie ma o czym gadać? Zgadza się. Nie ma. Jestem teraz na bieżąco w tych sprawach, więc wiem. Szkoda słów z ust naszych korali. Natomiast wprost przeciwnie, jeśli chodzi o koty (właśnie przyplątał mi się kolejny do odchuchania. Śliczny. Chyba zostanie u mamy, jako 6 rezydent. Dochodzących nie liczę A co do schodzenia z Beskidów, to uważam, że jednak o wiele trudniejsze jest wchodzenie pod górę, bowiem łatwiej o zadyszkę Analiza porównawcza Grohy żywej z pisaną nie wywołała u w/w żadnych skutków ubocznych, nawet niewinnego pieczenia uszu, co pozwala mi mniemać, iż przebiegła sprawnie, z dużą wyrozumiałością dla obiektu i, mam nieśmiałą nadzieję, z taką samą dozą sympatii, jak vice versa. Moja doza jest ogromna P.S. Dzisiaj zaczynamy wysyłkę sabatowych zdjęć. Proszę jednak o odrobinę cierpliwości, albowiem jest ich mrowie, więc może to trochę potrwać. Jeśli ktoś wie, jakiej wielkości mają być te zdjęcia do albumu, to będę wdzięczna za podpowiedź. Bo wiedziałam, ale zapomniałam... Edeko, a możemy liczyć na parę z tego Waszego zatkanego Bieszczadami aparaciku? Ślicznie prosimy Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie majowe - relacja 13.05.06, 10:18 Oczywiście był omawiany problem jak załatwić Gurui Order Uśmiechu. Może dlatego to mi umknęło, że tradycyjnie nic nie ustalono. Poszukujemy dzieci, które mogą wystąpić z wnioskiem. Jeżeli ktoś takowe posiada, niech się zgłosi. Obawiamy się, że zanim się do operacji przygotujemy, to nam Ida całkiem dorośnie. Odpowiedz Link
goonia Re: Zebranie majowe - relacja 16.05.06, 19:04 Zglaszam jedna sztuke. Umiejetnosci czytania nikt, mam nadzieje, nie bedzie sprawdzal, miejsce zamieszkania mozna podrobic. Dajcie znac co i kiedy i jak. Odpowiedz Link
edyta95 Re: Zebranie majowe - relacja 17.05.06, 08:35 dopiero teraz do mnie dotarlo, że przecie ja mam dziecko, użyczę chętnie nawet bez opłat Odpowiedz Link