15.05.06, 15:12
Jak owe rolki kreślarskie, umożliwiające rysowanie bez trzeciej ręki,
wyglądały? Może ktoś napisze jak to wygląda i jak się używa?
Obserwuj wątek
    • edeka5 Re: Rolki 15.05.06, 18:12
      Nie jestem fachowcem w tej dziedzinie, ale liznęłam trochę rysunku technicznego.Jest to przykładnica przymocowana na stałe do deski kreślarskiej i przesuwająca się równolegle dzięki zamocowaniu na bocznych linkach:
      www.alejahandlowa.pl/index.php?t=p,875068
      Nie wiem, czy obecnie wogóle kreśli się inaczej niż w komputerze? Ale jak sprzedają taki sprzęt ...
      • g0p0s Re: Rolki 15.05.06, 18:45
        Jakoś bardziej wystrzałowo je sobie wyobrażałem - a tu linijka na kółkach?
    • groha Re: Rolki 16.05.06, 12:36
      Przeczytałam tytuł wątku i pierwsze, co podsunęła mi wyobraźnia, to Ty, z
      rozwianym włosem, pędzący po chodniku na rolkach... Nie kreślarskich.
      Pomyślałam, że to jakiś Twój nowy pomysł na aktywizację towarzystwa i się lekko
      przestraszyłam. Bo ja nigdy w życiu nie miałam żadnych rolek (papieru w rolkach
      nie liczę), a na nogach szczególnie. Ufff... cholerna wyobraźnia. smile)
      • g0p0s Re: Rolki 16.05.06, 12:51
        Piękna wizja, ale odmawiam uczestnictwa w niejsmile
        Moja jazda (chłe, chłe, jazda) na łyżwach polegała na ciągłej walce o całość
        szkieletu i innych elementów orgnizmu. Tak więc poproszę o kaskadera do Twojego
        projektu.
        • groha Re: Rolki 16.05.06, 13:43
          Taż to nie był projekt, tylko chwilowy wybryk wyobraźni. I całe szczęście, bo z
          różnymi ustrojstwami przyczepianymi do stóp, typu łyżwy, wrotki, czy inne takie
          małe, śliskie i wywrotne (oprócz nart, są większe), mam takie same wspomnienia,
          jak Tysmile
          • stara.gropa Re: Rolki 16.05.06, 13:47
            Jaki piękny wybryk wyobraźni. G0p0s na rolkach, a Asia przebrana za kocicę
            ściągana z samolotu za nogę. Bajka.
            • g0p0s Re: Rolki 17.05.06, 15:56
              Uzupełniamy scenariusz powitania Asi?
              • asia.sthm Re: Rolki 17.05.06, 16:05
                Moge skakac w rolkach !
                Po pierwsze pieknie jezdze na rolkach, wszystkie rolki dziedziczylam po moich
                synach juz z kompletnie zdartymi hamulcami albo z urwanymi , wiec jezdze
                metoda: jak pod gorke to samo stanie.
                Ladowac bede przepisowo tym telemarkiem, aby tylko pod gorke gdzies bylo ...bo
                nie placu mi moze zabraknac.
                • g0p0s Re: Rolki 17.05.06, 16:08
                  Jak zaczniesz lądowanie na Książęcej, to będzie w sam raz pod górkę do placu i
                  od razu pod Szpulkę podjedziesz bez kołowaniasmile
                  • asia.sthm Re: Rolki 17.05.06, 16:41
                    Tylko niech mi tam zadne stoliki pod parasolami nie stoja i nie zawadzaja..albo
                    jakie sadzonki w donicach. Ludzie to sie przynajmiej potrafia rozstapic ...
                    • g0p0s Re: Rolki 17.05.06, 18:34
                      smile))
                      Wyobraziłem sobie te zmykające same z siebie donicesmile
                      Nie będziesz lądowała na trotuarze, tylko na jezdni. Zatrzymamy ruch.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka