g0p0s 15.05.06, 15:12 Jak owe rolki kreślarskie, umożliwiające rysowanie bez trzeciej ręki, wyglądały? Może ktoś napisze jak to wygląda i jak się używa? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edeka5 Re: Rolki 15.05.06, 18:12 Nie jestem fachowcem w tej dziedzinie, ale liznęłam trochę rysunku technicznego.Jest to przykładnica przymocowana na stałe do deski kreślarskiej i przesuwająca się równolegle dzięki zamocowaniu na bocznych linkach: www.alejahandlowa.pl/index.php?t=p,875068 Nie wiem, czy obecnie wogóle kreśli się inaczej niż w komputerze? Ale jak sprzedają taki sprzęt ... Odpowiedz Link
g0p0s Re: Rolki 15.05.06, 18:45 Jakoś bardziej wystrzałowo je sobie wyobrażałem - a tu linijka na kółkach? Odpowiedz Link
groha Re: Rolki 16.05.06, 12:36 Przeczytałam tytuł wątku i pierwsze, co podsunęła mi wyobraźnia, to Ty, z rozwianym włosem, pędzący po chodniku na rolkach... Nie kreślarskich. Pomyślałam, że to jakiś Twój nowy pomysł na aktywizację towarzystwa i się lekko przestraszyłam. Bo ja nigdy w życiu nie miałam żadnych rolek (papieru w rolkach nie liczę), a na nogach szczególnie. Ufff... cholerna wyobraźnia. ) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Rolki 16.05.06, 12:51 Piękna wizja, ale odmawiam uczestnictwa w niej Moja jazda (chłe, chłe, jazda) na łyżwach polegała na ciągłej walce o całość szkieletu i innych elementów orgnizmu. Tak więc poproszę o kaskadera do Twojego projektu. Odpowiedz Link
groha Re: Rolki 16.05.06, 13:43 Taż to nie był projekt, tylko chwilowy wybryk wyobraźni. I całe szczęście, bo z różnymi ustrojstwami przyczepianymi do stóp, typu łyżwy, wrotki, czy inne takie małe, śliskie i wywrotne (oprócz nart, są większe), mam takie same wspomnienia, jak Ty Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Rolki 16.05.06, 13:47 Jaki piękny wybryk wyobraźni. G0p0s na rolkach, a Asia przebrana za kocicę ściągana z samolotu za nogę. Bajka. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Rolki 17.05.06, 16:05 Moge skakac w rolkach ! Po pierwsze pieknie jezdze na rolkach, wszystkie rolki dziedziczylam po moich synach juz z kompletnie zdartymi hamulcami albo z urwanymi , wiec jezdze metoda: jak pod gorke to samo stanie. Ladowac bede przepisowo tym telemarkiem, aby tylko pod gorke gdzies bylo ...bo nie placu mi moze zabraknac. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Rolki 17.05.06, 16:08 Jak zaczniesz lądowanie na Książęcej, to będzie w sam raz pod górkę do placu i od razu pod Szpulkę podjedziesz bez kołowania Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Rolki 17.05.06, 16:41 Tylko niech mi tam zadne stoliki pod parasolami nie stoja i nie zawadzaja..albo jakie sadzonki w donicach. Ludzie to sie przynajmiej potrafia rozstapic ... Odpowiedz Link
g0p0s Re: Rolki 17.05.06, 18:34 )) Wyobraziłem sobie te zmykające same z siebie donice Nie będziesz lądowała na trotuarze, tylko na jezdni. Zatrzymamy ruch. Odpowiedz Link