mzrr21 07.07.06, 13:54 W dzisiej GW jest artykuł - nie bedzie wyścigów na Służewcu. Co zrobi Gurua ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorka_31 Re: Wyścigi 07.07.06, 13:56 A będą gdzieś indziej, czy nie będzie wcale? Bo to zasadnicza różnica... Odpowiedz Link
g0p0s Re: Wyścigi 07.07.06, 14:01 Tory są jeszcze we Wrocławiu i Sopocie, ale czy są tam gonitwy, to nie wiem. Ani ze mnie koniarz ani hazardzista. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Wyścigi 07.07.06, 13:57 Od kilku lat nie uczęszczała. Widziała co się dzieje i do czego to prowadzi. To ewenement, że na hazardzie na Służewcu nie można zarabiać. Odpowiedz Link
maalza Re: Wyścigi 07.07.06, 15:13 Nie powinno być w ogóle żadnych konnych wyscigów. Nigdzie. Albo niech ludzie nauczą się traktowac i trenowac konie po ludzku, ale to chyba nigdy nie nastapi ;-( Odpowiedz Link
g0p0s Re: Wyścigi 07.07.06, 15:35 Nie wiem, jakie warunki mają konie wyścigowe, ale konie rekreacyjne mają się dobrze. Tam gdzie jeździłem były traktowane normalnie, żadna krzywda im się nie działa. Lubiły ludzi i lubiły sobie pobiegać pod siodłem. Jak wierzchowiec był niezadowolony, to zrzucał delikwenta i cześć. Mają 'narzędzia' do okazywania niezadowolenia. Myślę, że Tobie nałożyło się traktowanie koni rzeźnych. Ono mi się w głowie nie mieści, tak samo jak to że można koninę jeść. Traktowanie koni pociągowych też pozostawia wiele do życzenia. Kiedyś jak słuchałem opisu metod na zmuszenie konia do ciągnięcia, to horror. Jak by mi się delikwent trafił, to bym na nim te metody wypróbował. Wracając do wyścigów, to chyba krzywda się tam zwierzętom nie dzieje? Odpowiedz Link
maalza Re: Wyścigi 10.07.06, 10:09 Nie, nie pomyliło mi się z końcmi transportowanymi do rzeźni, to inna sprawa. Albo kon wyścigowy trafi na dobrego trenera, albo mu sie tak nie poszczęści, duzo o tym czytałam. To okropne, że taki koń cieszy i zarabia na siebie kiedy jest w formie, a gdy zdarzy mu sie wypadek i np. skręci noge już idzie w odstawke. Kilka razy czytałam, że koń, który był wcześniej championem i wygrywał, poszedł na rzeź bo...przestał wygrywać ;-( Odpowiedz Link
viking2 Re: Wyścigi 11.07.06, 03:46 maalza napisała: > Nie, nie pomyliło mi się z końcmi transportowanymi do rzeźni, to inna sprawa. > Albo kon wyścigowy trafi na dobrego trenera, albo mu sie tak nie poszczęści, > duzo o tym czytałam. To okropne, że taki koń cieszy i zarabia na siebie kiedy > jest w formie, a gdy zdarzy mu sie wypadek i np. skręci noge już idzie w > odstawke. Kilka razy czytałam, że koń, który był wcześniej champ Ale i czesto-gesto taki "duzo wygrany" idzie na reproduktora, czyli tatusia przyszlych rekordzistow - i bywa, ze za grube miliony... Odpowiedz Link
barti84 Re: Wyścigi 07.07.06, 15:17 o tym już kiedyś pisał chyba "newsweek". jak ktoś lubi wyścigi to na niemieckiej stacji DSF są prowadzone transmisje z gonitw Odpowiedz Link
lylika Wyścigi ruszyły. 19.08.06, 16:32 ... Dziś i jutro gonitwy na Służewcu. Bez zakładów i bez publiczności!!! Kretyństwo i zgrywa. Cisną mi się na usta różne wyrazy ale na forum nie wypada. !@#$%^&*()_+ To były te wyrazy. Uff, trochę mi ulżyło. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wyścigi ruszyły. 19.08.06, 17:45 to znaczy tak lataja sobie a muzom )))) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Wyścigi ruszyły. 21.08.06, 10:21 Od długiego czasu chodzi o to, aby teren opchnąć developerom za ciężką kasę i zarobić Odpowiedz Link
jotka13 Re: Wyścigi ruszyły. 21.08.06, 20:33 W dzisiejszej Stołecznej jest artykuł na ten temat miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3561550.html smutno ;-(( Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wyścigi ruszyły. 21.08.06, 20:45 - Bomba idzie w górę, proszę państwa - emocjonuje się spiker, a stojący opodal zażywny starszy pan w lnianym garniturze macha ręką: - E tam! Wyścigi bez zakładów to jak seks bez orgazmu! Odpowiedz Link