lylika Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 05.09.06, 09:05 pl.wikipedia.org/wiki/Joanna_Chmielewska Odpowiedz Link
marrtawu Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 05.09.06, 13:26 A to mnie zaskoczyliście. Żyłam w przekonaniu, że jej nazwisko startuje z literki B. W którejś z pierwszych Auto zamieściła list podpisany takimi inicjałami. To jak z tym jest? Odpowiedz Link
marrtawu Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 05.09.06, 13:28 I dlaczego w Wikipedii zamieścili link do nieaktualnego fanklubu, a do nas nie? Odpowiedz Link
groha Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 05.09.06, 13:32 Startowała z literki B., z domu Odpowiedz Link
marrtawu Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 05.09.06, 13:58 I wszystko jasne. Nie pomyślałam, ona nawet chyba gdzieś pisała, że została przy mężowskim... albo sama już sobie wymyślam Odpowiedz Link
36krzysiek Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 05.09.06, 14:07 B z domu? A jakie? próbowałem wyczytać z aytobiografii ale chyba mi nie wyszło Odpowiedz Link
g0p0s Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 05.09.06, 14:10 Irena Becker. Dałem link do naszego forum na forum rosyjskim. Ciekawe, czy coś z tego wyniknie. Forum na stronie oficjalnej podczytują. Może ktoś mający rosyjskie literki i znający język napisze wątek wabiący. Przecież mamy się łączyć Odpowiedz Link
groha Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 05.09.06, 14:33 Oczeń charaszo, tolko ja pa ruskii uże niemnoszko i bukw u mienia niet Odpowiedz Link
g0p0s Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 05.09.06, 14:41 Są tacy, co mają jedno i drugie, może coś napiszą. Ja się wpisałem tam: joanna.fastbb.ru/?1-2-0-00000007-000-0-0-1157458011 Odpowiedz Link
groha Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 05.09.06, 14:48 Nie zarerigistrowam się tam, dopóki nie usłyszę od Starej Gropy, że wróciła cała, zdrowa i z paszportem)) Odpowiedz Link
mzrr21 Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 05.09.06, 14:50 Wróciła, przecież sie odzywała Odpowiedz Link
36krzysiek Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 05.09.06, 14:56 mzrr21 napisała: > Wróciła, przecież sie odzywała Niekoniecznie. Może siedzi na Syberii a posty śle KGB ? Odpowiedz Link
anmanika Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 06.09.06, 13:40 17 września ja dołączę do niej, tylko, ze trochę bliżej bo tylko do Petersburga Odpowiedz Link
36krzysiek Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 06.09.06, 13:45 Ojejciu! Petersburg! Jedno z ładniejszych miast, jakie widziałem w zyciu. Ciekawe jak tam teraz wygląda bo byłem 15 lat temu. Anmanika przywieź zdjęcia do wisiela i sprawozdanie napiszesz ! Odpowiedz Link
anmanika Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 06.09.06, 13:55 Będę cykać tyle, że mnie chyba jako szpiona zamkną Odpowiedz Link
groha Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 06.09.06, 14:05 "(...) Nikt z Panów nie był w Peterburku? Chcecie może plan widzieć? mam plan miasta na biurku" 17 września, mówisz? Pachnie mi odwetem... )) Żartuję oczywiście. Miłej podróży, Anmaniko! Odpowiedz Link
nchyb Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 06.09.06, 17:01 > 17 września, mówisz? Pachnie mi odwetem... )) dokładnie to samo pomyślałam... ta data taka znamienna, he, he... Również miłej podrózy życzę... Odpowiedz Link
the_dzidka Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 23.09.06, 22:38 > 17 września ja dołączę do niej Dobra data ;-> Odpowiedz Link
stara.gropa Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 07.09.06, 10:55 Wróciłam. Cała, zdrowa, z paszportem, a nawet z butelką wódki. Odpowiedz Link
g0p0s Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 07.09.06, 10:56 A właśnie, jak wątroba? No i czy są ikony dla kacyka? Odpowiedz Link
anmanika Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 07.09.06, 11:18 Byłam dzisiaj odstać swoje przed konsulatem, pani papiery przyjęła aczkolwiek czegoś brakowało, 3majcie kciuki. Nad tym odwetem muszę pomyśleć, w końcu straciliśmy parę hektarów pod Wilnem Odpowiedz Link
stara.gropa Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 07.09.06, 11:38 Ikon niet Wątroba gra. Widziałam tam wynalazek nieznany gdzie indziej. W sklepie, na stoisku z alkoholami, wódka jest sprzedawana w plastikowych pojemniczkach, takich jak jogurt, z folią aluminiową na wierzchu. 100ml, do spożycia na miejscu, jak ktoś bardzo spragniony, albo na wynos Odpowiedz Link
36krzysiek Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 07.09.06, 12:16 Cudny pomysł z tymi kartonikami. Kto przy zdrowych zmysłach woli zywe kultury bakterii id wódki ? A ruska ma wyjątkową moc! To się nazywa fantazja słowiańska! Ihhhaaaa!!! ) Odpowiedz Link
g0p0s Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 07.09.06, 13:52 Potrzeba matką wynalazków A czy są dwupaki - z popitką lub zagrychą? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 07.09.06, 13:55 Za krótko byłam, nie zauważyłam. Odpowiedz Link
lylika Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 07.09.06, 13:56 Kiedy byłam na Krymie 1971 roku w każdym sklepie spożywczym stały na ladach saturatory podobne do naszch, tych do wody sodowej i sprzedawano różne wina na szklanki. Największe powodzenie miało wino Kokur - 28 gradusow. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 07.09.06, 14:20 Moje wspomnienia ze Źwiązku Radzieckiego, a szczególnie Rygi i okolic,(1988 r) to najlepsze na świecie lody oraz kwas chlebowy Nie do dostatnia w obecnym kapitaliźmie! No, zabytki też widziałem Odpowiedz Link
maalza Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 07.09.06, 14:23 Kwas chlebowy kojarzy mi się z Holingiem, ktory usiłował poić nim Fleischmana, gdy ten było chory na puchlinę lodowcową. "To co, kwasu..?" ) Odpowiedz Link
lylika Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 07.09.06, 14:24 36krzysiek napisał: > Moje wspomnienia ze Źwiązku Radzieckiego, a szczególnie Rygi i okolic,(1988 r) > to najlepsze na świecie lody oraz kwas chlebowy Nie do dostatnia w obecnym > kapitaliźmie! No, zabytki też widziałem . Przychylam się co do kwasu a i lodów także, chociaż ja lody jadam raz w roku 2 kulki. Najlepsze były lody Nowinka, na patyku, oblane czekoladą. Odpowiedz Link
grenka1 Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 20.09.06, 11:06 A jaka jest przewidziana nagroda za ujawnienie jej nazwiska? Odpowiedz Link
lylika Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 20.09.06, 11:09 grenka1 napisała: > A jaka jest przewidziana nagroda za ujawnienie jej nazwiska? > > 0.001% zniżki w składce członkowskiej. Odpowiedz Link
anmanika Re: grenka1 21.09.06, 09:27 Wróciłam. Półżywa zresztą. Wrażeń mnogo. Szukałam jak najęta kubeczków z wódką (opisywanych przez starą gropę) tych nie znalazłam, za to nabyłam drogą kupna kielszki 100 z wódką, zakręcane zakrętką, widocznie to był wariant lux. Zajmą honorowe miejsce w barku. Jak tylko dojdę do siebie wgram zdjęcia. Odpowiedz Link
g0p0s Re: grenka1 22.09.06, 15:36 Zakręcane kieliszki - może dla mariakow? Lub wszystkich kołyszących się Odpowiedz Link
mister1 Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 23.09.06, 20:22 na imie ma Irena i jest podobnie jak Tuwim czy Slonimski Zydowka Odpowiedz Link
woloduch1 Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 23.09.06, 20:58 Ze co prosze? Czy mozesz podac zrodlo tej (szokujacej) informacji? Woloduch Odpowiedz Link
the_dzidka Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 23.09.06, 22:41 No wiesz, z domu jest Becker... Odpowiedz Link
woloduch1 Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 23.09.06, 23:03 To nie jest Warunek Konieczny i Wystarczajacy... Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
lylika Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 23.09.06, 23:13 Nazwisko to pestka, jest niemieckie. Peruka jest najbardziej podejrzana.)) Odpowiedz Link
woloduch1 Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 23.09.06, 23:25 Wiele rzeczy jest podejrzanych... Ale to nie znaczy, ze musi udowadniac, ze nie jest wielbladem. Ciezar dowodu spoczywa na oskarzycielu. No chyba, ze cofniemy sie do czasow Swietej Inkwizycji. To jak, proba wody? Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
lylika Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 23.09.06, 23:31 woloduch1 napisał: > Wiele rzeczy jest podejrzanych... Ale to nie znaczy, ze musi udowadniac, ze nie > jest wielbladem. Ciezar dowodu spoczywa na oskarzycielu. No chyba, ze cofniemy > sie do czasow Swietej Inkwizycji. To jak, proba wody? > > Pozdrawiam > > Woloduch > Czy my znamy tego mistera inkwizytora? Odpowiedz Link
woloduch1 Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 23.09.06, 23:53 Ten post z rewelacjami wyznaniowymi byl jego trzecim na forum. Uprzednio dwa razy oferowal sprzedaz kilku ksiazek Guruy w Holandii (raz kilka dni temu, a raz w kwietniu). W zwiazku z tym twierdze, ze tylko ociera sie o Wielka Literature. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
bumbecki Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 24.09.06, 13:30 a ja zapytam inaczej : no i co z tego, nawet jeśli jest ???? Odpowiedz Link
woloduch1 Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 24.09.06, 16:22 Nic. Tak samo, jakby nic nie bylo, gdyby byla luteranka, buddystka lub (wstaw dowolne wyznanie). Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
bumbecki Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 24.09.06, 18:19 no właśnie i niech tak pozostanie Odpowiedz Link
the_dzidka Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 25.09.06, 14:20 Wołoduch, a przynależność do narodu starszych braci w wierze jest przestępstwem, skoro mówisz o oskarżeniu i o "dowodach"? Odpowiedz Link
woloduch1 Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 25.09.06, 16:34 Nie do narodu, a do religii. I nie, przestepstwem nie jest. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
edeka5 Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 24.09.06, 00:11 mister1 napisał: > jest podobnie jak Tuwim czy Slonimski Zydowka Zawsze do tej pory myślałam, że Tuwim i Słonimski byli mężczyznami ... Odpowiedz Link
woloduch1 Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 24.09.06, 00:25 No i okazalo sie, ze bylas w bledzie... Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
edeka5 Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 24.09.06, 00:42 Człowiek całe życie się uczy. Odpowiedz Link
groha Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 24.09.06, 01:45 Cholera, będziecie mnie mieć na sumieniu, bo śmiać się nie mogę, a muszę. Zawsze tak mam, gdy coś takiego czytam. Aż mnie skręca. Panie Mister, czy jak panu tam. Mam obcobrzmiące nazwisko i lubię czosnek, proszę mnie dopisać do swojej listy i żegnam. Do_nie_widzenia się z panem. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 24.09.06, 02:35 Nie bedziemy Cie miec na sumieniu! Jezeli juz, to ten holenderski Mister. Co mi przypomina, ze chyba powinnismy mu byc troche wdzieczni i to z kilku powodow. Po pierwsze, jest (chyba) pierwszym (no, moze drugim) trollem na forum i sluzy nam doskonale jako pomoc naukowa do przedmiotu "Obcowanie z trollami". Po drugie, dowiedzielismy sie wreszcie, jakiej plci byli Julian Tuwim i Antoni Slonimski. No coz, wiadomosc ta potwierdza tylko szeroko ugruntowana wiare w przewrotnosc w/w. Tak sie maskowac przez tyle lat! Kloss, Stirlitz i Sorge to przy nich mieta z bubrem i maly pikus! Natomiast so do obcobrzmiacych nazwisk: slyszac jak ktos takie bzdety opowiada, to pusty smiech mnie ogarnia. Najjasniejsza Rzeczpospolita Obojga Narodow przez wieki byla schronieniem roznych przesladowanych mniejszosci i dzisiaj mozna latwo trafic na nazwiska rodem z dowolnej strony atlasu. Co mi przypomina wspaniala scenke opisana przez p o l s k i e g o pisarza i lotnika, Bohdana Arcta. Otoz kapitan Arct (pilot mysliwski z dywizjonu stacjonujacego w Anglii) zostal zestrzelony nad kontynentem i trafil do niewoli. Niemcy uznali, ze jako oficer i lotnik, powinien byc przetrzymywany w oflagu nalezacym do Luftwaffe. Tak wiec odtransportowano go do takiego oflagu i zostal tam przyjety przez Lagerkommandanta w stopniu, bodajze, pulkownika. Na powitanie pulkownik wstal, strzelil kopytami, sklonil glowe i przedstawil sie: - Lagerkommandant Oberst von Lipowski! Na co padla odpowiedz: - Kriegsgefangener Hauptman Arct! Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
the_dzidka Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 25.09.06, 14:22 Tuwim i Słonimski to pewnie byli zakamuflowani geje, stąd ta daleko idąca dowolnośc interpretacji płci Odpowiedz Link
minerwamcg Aj waj, giewałt! 24.09.06, 20:14 Panie Mister, panie Mister, jak pan możesz takie rzeczy wypisywać! Aj, waj, giewałt! Co pan myślisz, że Gurua macę rąbie czosnkiem zagryzając? To się pan mylisz, ona czosnek tak nie lubi, jak pan nie lubisz schabowy! Odpowiedz Link
berek_76 Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 24.09.06, 21:29 Ludzie, kocham Was ))))))))))))))))) ----------------------- Berek, mama Żaby (11.06.2002) i Dasi (19.03.2005) Odpowiedz Link
anmanika Re: jak naprawde nazywa sie Joanna Chmielewska? 25.09.06, 09:13 Ja też))) A troll niech zginie w niebycie, to właściwe miejsce dla trolli. Odpowiedz Link
stara.gropa Jak już gawędzimy o płci, 25.09.06, 14:34 to ja się pytam, czy to prawda, że Kopernik była kobietą? Bo tak mówią na mieście. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Jak już gawędzimy o płci, 25.09.06, 14:40 A może Skłodowska też była kobietą, co? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Jak już gawędzimy o płci, 25.09.06, 14:42 To nieprawda! Ale nazwisko Curie jest bardzo podejrzane. Takie niepolskie Odpowiedz Link
bumbecki Re: Jak już gawędzimy o płci, 25.09.06, 15:06 najbardziej są podejrzani ci o nazwiskach kończących się na -ski i -cki - na pewno się podszywają pod Prawdziwych Polaków Odpowiedz Link
meduza7 Re: Jak już gawędzimy o płci, 25.09.06, 15:30 Niejaki pan Bubel swego czasu obwieścił w swojej gazetce, kto jak się nazywa NAPRAWDĘ. Nie zachowałam tego dzieła niestety i bardzo żałuję. W każdym razie pocieszmy sie: nie ma szansy zostać Znaną Osobą, nie posiadając odpowiedniego (czyt: żydowskiego) pochodzenia. Niezależnie, czy Znana Osoba ma być politykiem, pisarzem, lekarzem... Odpowiedz Link
anmanika Re: Jak już gawędzimy o płci, 26.09.06, 09:15 Tego jeszcze niewiadomo, według badań: www3.nationalgeographic.com/genographic/index.html 50% Polaków ma domieszkę krwi żydów aszkenazyjskich (chyba tych?) Może się Bubel zdziwić)) Odpowiedz Link
lylika Re: Jak już gawędzimy o płci, 26.09.06, 09:36 anmanika napisała > 50% Polaków ma domieszkę krwi żydów aszkenazyjskich (chyba tych?) Może się > Bubel zdziwić)) ... Ja mam na pewno, bo u mojej ciotecznej prababki w Płońsku mieszkał Dawid Ben-Gurion. Kto wie do czego mogło dojść!? Odpowiedz Link
anmanika Re: Jak już gawędzimy o płci, 26.09.06, 10:43 Lylika no normalnie muszę ciebie zapoznać z ambasadorem Izraela)) Odpowiedz Link
meduza7 Re: Jak już gawędzimy o płci, 26.09.06, 22:41 A ja siedziałam obok ambasadora Izraela w teatrze Osterwy na "Sztukmistrzu z Lublina". Czy to mnie czyni podejrzaną? Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Jak już gawędzimy o płci, 27.09.06, 00:03 A ja chodziłam na próby, jak Jarocki robił w Krakowie "Słuchaj, Izraelu"... Już wiem, czemu tak lubię czosnek! Odpowiedz Link
bumbecki Re: Jak już gawędzimy o płci, 27.09.06, 09:32 a ja kilka lat temu na Festiwalu Kultury Żydowskiej na Kazimierzu tańczyłam "żydowskie pogo" czy mnie zalicza to do narodu wybranego ??? Bo ja bym bardzo chciała .... Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Jak już gawędzimy o płci, 27.09.06, 09:36 Aj, waj Bumbecki. Czy Ty się Boga nie boisz?! )))))))))))))))))))))))) P.S. A jak się oprowadzało wycieczkę po cmentarzu żydowskim to już egzorcysta potrzebny? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Jak już gawędzimy o płci, 27.09.06, 10:53 O właśnie, wycieczka. Uczestniczyłem, na co są dowody (w tym fotograficzne). Dobrze, że nigdzie nie kandyduję Odpowiedz Link
groha Re: Jak już gawędzimy o płci, 27.09.06, 10:56 Nu, a w synagodze w Szydłowie, to kto był? Same goje, ha ha ha )))) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Jak już gawędzimy o płci, 27.09.06, 11:00 Nic się przed życzliwymi nie ukryje) Odpowiedz Link
anmanika Re: Jak już gawędzimy o płci, 27.09.06, 10:55 I tak nikt mnie nie przebije. Ostatnio organizowałam pokaz filmów w Synagodze w Kazimierzu, nawet w synagodze nocowałam a powiem więcej mój pobyt sponsorowała Gmina!!! Jak mówiłam mojej mamie:" chyba zostanę Żydówką przez zasiedzenie".)) Odpowiedz Link
meduza7 Re: Jak już gawędzimy o płci, 27.09.06, 21:55 Hi hi hi. Przypomniało mi się. Mój historyk w liceum był wielkim fanem kultury żydowskiej, organizował jakieś wycieczki, spotkania, nawet wymianę uczniów z jakąś szkołą z Izraela. No i kiedyś w jakiejś rozmowie na lekcji powiedział "Ale ja nie jestem Żydem". A moja koleżanka: "Może sprawdzimy?". Odpowiedz Link