anmanika 05.01.09, 11:32 Zwracam się do was, bywalców stołecznych teatrów. Chciałam Tajfuna zabrać na coś ciekawego, macie jakieś propozycje? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
36krzysiek Re: Na co do teatru? 05.01.09, 11:49 W sobotę wybieram się na Przyjazne dusze, zrelacjonuję, czy to się nadaje dla dzieci Odpowiedz Link
anmanika Re: Na co do teatru? 05.01.09, 11:59 Oki dzięki, bo kryteria wiekowe np. w filmach wydają mi się lekko niejasne. Wczoraj byliśmy z młodą na "Ile waży koń trojański" który wedle gazety jest od 15 lat i dalibóg nie wiem dlaczego. Odpowiedz Link
edyta95 Re: Na co do teatru? 05.01.09, 17:30 hm, czy się nadaje, a ile Młoda z tego zrozumie to inna sprawa. Jak upiór się podobał to git, a Metro widziała? Mój młody bardzo sobie chwalił Sen noc letniej, chyba w Polskim grają, a młody niewiele chwali Odpowiedz Link
konopika Re: Na co do teatru? 05.01.09, 22:59 Kochana, może coś na temat gustu, zainteresowań, będzię łatwiej doradzić. Ja postanowiłam dziecko zabrać na mayday, albo prywatną klinikę, może szalone nożyczki, jestem pewna, że w W-awie takie coś grają, na pierwszy raz dla osoby z poczuciem humoru super. Odpowiedz Link
anmanika Re: Na co do teatru? 27.02.09, 09:00 Edyta skorzystałam z twojej rady i zabrałam młodą na "Sen", baaardzo się jej podobało Teraz chodzi i mówi "szekspirem". A jak kupowałam w eventime bilety tym razem do "Syreny", to się dowiedziałam, że do teatru Komedii można tylko powyżej lat 16-stu. A dlaczego? Bo jakiś rodzic się poskarżył na wątek gejowski w jednej ze sztuk w związku z tym hurtem zakazano wszystkich komediowych sztuk dla dzieci poniżej 16go roku życia. Rodzice czasami bywają nienormalni. Odpowiedz Link
edyta95 Re: Na co do teatru? 27.02.09, 10:13 5 marca idę na www.narodowy.pl/spektakl_szczegoly/?s=3925 siostrzennica tam gra (a co Zdam relację czy się nada dla młodej Odpowiedz Link
lylika Na co do teatru? 16.03.09, 20:20 Za chwilę "Piękny widok" Mrożka. Janda, Gajos, Wakuliński. Bardzo chętnie obejrzę ponownie. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Na co do teatru? 16.03.09, 22:37 Ja oglądałam, ale bez rozdziawionej paszczy. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Na co do teatru? 17.03.09, 08:43 Jednym okiem, drugim Rysia. No nie powaliło, a wręcz przeciwnie. W pierwszym Gajos jak zwykle the best, Janda miała chyba gorszy dzień, o drugim się nie wypowiem, nie będe się wyrażać. Odpowiedz Link
zolzatoja Re: Na co do teatru? 27.02.09, 12:42 W przyszłym tygodniu ukulturalniamy się hurtowo www.teatr.cieszyn.pl/94,dni-teatru--boska.html A może jakaś Krystyna wybiera się do Cieszyna? www.cieszyn.pl/?p=eventsShow&iEvent=12221 Odpowiedz Link
g0p0s Re: Na co do teatru? 27.02.09, 12:51 Na zjazd powinna Lylika z tablicą się udać. Wprawdzie Jadwigi w kalendarzu odległe, ale co tam. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Na co do teatru? 17.03.09, 08:44 No właśnie, dawno nie byłem w teatrze, trzeba reperuar sprawdzić. Odpowiedz Link
anmanika Re: Na co do teatru? 17.03.09, 10:53 Myśmy byłyśmy na 'Pajęczej sieci" w Syrenie. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Na co do teatru? 17.03.09, 11:05 Na Namiętności bym się wybrał do Ateneum, ale grają tylko w tygodniu. Nie łapię takiej polityki, zwłaszcza, że to premiera. W tygodniu to ja zarobiony jestem Odpowiedz Link
lylika Re: Na co do teatru? 27.03.09, 21:44 A ja bym poszła na Ożenek, gdyby grali w starej obsadzie. Dykiel. Michnikowski, Kwiatkowska, Pokora... Albo na Kochanego Kłamcę z Justyną Kreczmarową i Władysławem Hańczą. Albo na.... już wiem... na My Fair Lady z Fettingiem w roli profesora Higginsa (wyżebrałam od niego podpis na programie po przedstawieniu). Takie tam marzenia teatralne. Odpowiedz Link
ilika Re: Na co do teatru? 09.12.09, 14:07 Na "Wertera" Michała Borczucha. jest teraz wystawiany w Krakowie w ramach festiwalu Boska Komedia, na scenie kameralnej teatru starego. Polecam, młody reżyser, nowe spojrzenie. Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Na co do teatru? 09.12.09, 17:57 Byłam chyba ze 2 tyg temu, żeczywiście nowe spojrzenie, ale nie powalił mnie tedn spektakl, Werter mi się nie do końca podobał, reszta aktorów ok, fajny był fortepian na żywo, ciekawa kreacja Lotty. Ogólnie dobre, ale nie więcej. A w ramach Boskiej, na A(pollonie) biletu nie dostałam, zaczeli sprzedaz przed oficjalnym terminem. Poza tym jeśli ktoś będzie miał okazje to warto iść na Persone K. Lupy Odpowiedz Link
orale Re: Na co do teatru? 09.12.09, 18:19 a ja sobie czekam na Balladynę w Narodowym. Już za chwileczkę, już za momencik Odpowiedz Link
heniulaa Re: Na co do teatru? 09.12.09, 19:23 Ja nie pójdę na Balladynę bo się zdenerwuję niepotrzebnie Odpowiedz Link
orale Re: Na co do teatru? 09.12.09, 19:29 a czemuż to? ja się nastawiam rozrywkowo, wersja ma być nowoczesna, na rolkach będą się przemieszczać Póki co czekanie dłuższe, aktor niedysponowany Odpowiedz Link
heniulaa Re: Na co do teatru? 09.12.09, 19:32 Aaaaaaaaaaa bo tak całkiem prywatnie to mam na imię jak ta druga siostra... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Na co do teatru? 09.12.09, 19:40 orale napisała: > a czemuż to? ja się nastawiam rozrywkowo, wersja ma być nowoczesna, > na rolkach będą się przemieszczać Póki co czekanie dłuższe, aktor > niedysponowany Co to za nowoczesność: rolki kilkadziesiąt lat po hondzie Odpowiedz Link
ewa_zza_gor Re: Na co do teatru? 09.12.09, 19:43 Moze i rolki bardziej nowoczesne od motocykli... www.e-teatr.pl/pl/realizacje/4121,szczegoly.html Dzieckiem w kolebce (no, plus minus) bylam, wiec spektaklu nie widzialam, ale do tej pory pamietam pelne ognia dyskusje - czy to nowatorstwo, czy profanacja i, ogolnie biorac, chala. Odpowiedz Link
imbirimbi Re: Na co do teatru? 09.12.09, 23:00 No właśnie też zamierzam się wybrać, bo zawsze jestem ciekawy, jak z takiego starcia z klasyką wychodzi młody reżyser Mam nadzieję, że w przypadku Borczucha - z tarczą Odpowiedz Link
gastonlemiel Re: Na co do teatru? 10.12.09, 16:02 doslownie od miesiecy planujemy pojsc na sztuke w teatrze Kwadrat Berek czyli upior w mocherze, i oczywiscie ciagle sie to nei udaje bo bilety wyprzedane na co najmniej miesiac wstecz. A wydaje mi sie ze to fajne przedstawienie Chociaz nie dla wszystkich, zwazywszy na tematyke Odpowiedz Link
orale Re: Na co do teatru? 10.12.09, 18:34 i tu się możesz zdziwić Gastonie. Jak byłam na Berku, widownię wypełniło różnorakie towarzystwo. Było dziewczę z różańcem na palcu, siedziało na podłodze i o dziwo nie rzucalo pomidorami, choć byłam przekonana, że coś szykuje. Był też cały autobus beretów, nie wiem skąd przyjechali. Wszyscy dobrze się bawili, nikt niczym nie rzucał. Może coś dotarlo nawet do niektórych. ps. Ewa Kasprzyk doskonała, nikt poza nią w tej sztuce nie istnieje Odpowiedz Link
lylika Re: Na co do teatru? 10.12.09, 19:00 Nie wkleiło się. Jeszcze raz: www.teatrkwadrat.pl/index.php?action=spektakle&action_id=31 Odpowiedz Link
p.aulinka Re: Na co do teatru? 11.12.09, 12:25 A czy mzoe cos wiecie o Golo i wesolo? (teatr Bajka) Pytam bo chcialam prezent zrobic mamie i kupic 2 bilety Ogolnie fabule znam , slyszalam opinie ze megasmieszne to jest ale zastanawiam sie czy czasem tematyka - a raczej widoki rozbierajacych sie facetów nie zniesmaczy rodzicielki A moze macie jakies propozycje ? Interesuje mnie coś zabawnego lekkiego i NIEGŁUPKOWATEGO Odpowiedz Link
jotka13 Re: Na co do teatru? 11.12.09, 12:29 > Interesuje mnie coś zabawnego lekkiego i NIEGŁUPKOWATEGO Przepraszam ale ciśnie mi się "takie rzeczy to tylko w erze" Odpowiedz Link
orale Re: Na co do teatru? 12.12.09, 23:52 paulinko czemu jojczysz? bo nie kumam już nic Odpowiedz Link
p.aulinka Re: Na co do teatru? 15.12.09, 21:40 Jojcze bo jotka mi mowi ze nie znajde nic zabawnego lekkiego i niegłupiego w warszawskich teatrach Ze "niedasię" Bardzo mi zalezy ! No nic w razie czego zaryzykuje to "Goło i wesolo" Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Na co do teatru? 11.12.09, 12:38 Fredro dla dorosłych mężów i żon. Teatr Komedia. Tekst Fredy wygłaszany przez współczesnych bohaterów, wydawałoby się, że niemożliwe. A okazuje się,że dobry tekst obroni się sam Odwieczny problem, ona zdradza jego, a on ją. Do tego wspaniała gra aktorów. Nie lubiłam, nie znałam Fraszyńskiej, tu pokazała, że jest naprawdę dobrą aktorką. Nie każda potrafi zagrać rolę komediową, a ona tak. Oprócz niej gra Żebrowski, Pawlicki i młoda aktorka, której nazwiska nie pamiętam. Jak chcesz spędzić 2 godziny śmiejąc się prawie tak jak na naszych zebraniach, to polecam. Odpowiedz Link
orale Re: Na co do teatru? 12.12.09, 23:19 z czystym sumieniem mogę polecić Boską w Polonii, ale obawiam się, że bilety niezdobywalne są Odpowiedz Link