stara.gropa 17.12.03, 07:33 Tak siedzę i myślę bo mam czas. Jak nie mam czasu to tylko siedzę) I wymyśliłam, że musimy miec statut, wiecie cele Towarzystwa, regulamin itd. Co na początek? Cel? Wielbienie, propagowanie, czy pretekst do zabawy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lol21ndm Re: Statut Towarzystwa. 17.12.03, 08:55 stara.gropa napisała: > Tak siedzę i myślę bo mam czas. Jak nie mam czasu to tylko siedzę) > I wymyśliłam, że musimy miec statut, wiecie cele Towarzystwa, regulamin itd. > Co na początek? Cel? Wielbienie, propagowanie, czy pretekst do zabawy? Jestem za propagowaniem i pretekstem do zabawy... Rowniez, za rozwijaniem zdolnosci pisarskich czlonkow, a takze wyjazdami w plener... (Hej, a co z tym wyjazdem do UK? bylo cos o tym przez telefon, a teraz cisza...). Co do wielbienia, to sie nie pisze.... Ja wielbie tylko Jednego. Odpowiedz Link
bumbecki Re: Statut Towarzystwa. 17.12.03, 08:56 hmm może wszystko razem ? i to w kolejności wymienionej przez Ciebie ? chociaż - jeżeli zabawę wpiszemy w statut to czy będziemy zajmować się jeszcze czymś innym ? ))) 1/2 bumbecki Agnieszka Odpowiedz Link
xkropka Re: Statut Towarzystwa. 17.12.03, 09:02 Mam tylko serdeczną nadzieję, że nikomu nie przyjdzie do głowy rejestrowanie tego w sądzie )) Niech się radca prawny wypowie... xkropka (skromna, szara eminencja) Odpowiedz Link
lol21ndm Re: Statut Towarzystwa. 17.12.03, 09:05 xkropka napisała: > Mam tylko serdeczną nadzieję, że nikomu nie przyjdzie do głowy rejestrowanie > tego w sądzie )) Hmm... Czemu by nie? Ja tam (poza zwiazkami studenckimi i zawodowymi) nigdzie nie naleze, wiec az mnie dziwi, ze zrobilam sie taka social and active... Odpowiedz Link
biuralistka Re: Statut Towarzystwa. 17.12.03, 17:04 Dobra, za coś mi przecież płacą to funkcyjne, nie? Zakładając, że wszyscy mamy pełnię praw publicznych (bo chyba nikomu z nas nie zabrali?) i że jesteśmy pełnoletni (ale niekoniecznie) to możemy się zebrać w 15 osób (akurat tyle mamy, a nawet więcej), zrobić zebranie załozycielskie w celu uchwalenia statutu, zarząd już mamy, organ kontrolny wybierzemy, z tego nam Sekretarz ładny protokół sporządzi, a potem do KRS i niech nas spróbują nie zarejestrować! Ewentualnie w wersji uproszczonej, a tak nam zupełnie wystarczy w celach propagowania literatury, wystarczą wtedy 3 osoby. Szczegóły konieczne dla powołania Stowarzyszenia mogę opracować na najbliższe zebranie, czemu nie? ))) Biuralistka. Wasz radca prawny Odpowiedz Link
apolka Re: Statut Towarzystwa. 17.12.03, 10:08 Tak, zarejestrować w sądzie a potem ... do sejmu! Odpowiedz Link
klarisa Re: Statut Towarzystwa. 17.12.03, 10:22 No właśnie była kiedyś w sejmie"Partia przyjaciół piwa" Dlaczego nie może być partia"Przyjaciół Chmilelewskiej" Pobilibyśmy Lepera. Stata Gropa-marszałek sejmu A kto do komisji śledczej? Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Statut Towarzystwa. 17.12.03, 10:24 o rany, vhyba sie jeszcze nie obudzilam... Odpowiedz Link
klarisa Re: Statut Towarzystwa. 17.12.03, 10:26 Wstawaj, wstawaj piękny dzinek nastał. W W-wie pokazało się słoneczko. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Statut Towarzystwa. 17.12.03, 10:47 wstac, to ja wstalam juz daaaawno, nawet w pracy jestem... co nie zmienia faktu, ze jak widze godziny o ktorych juz stukalyscie, to nie wiem - jakies omamy mam? Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Statut Towarzystwa. 17.12.03, 10:49 zadnego slpneczka, tylko ciapa na chodnikach i szaruga... Odpowiedz Link
bumbecki Re: Statut Towarzystwa. 17.12.03, 11:12 patrz do góry - tam Słoneczko ) 1/2 bumbecki Agnieszka Odpowiedz Link
white.falcon Statut Towarzystwa i zagadka przy okazji.:) 17.12.03, 16:16 A co tam - jaki kraj - takie partie. Póki co można zarejestrować Stowarzyszenie, a potem doczłapiemy i do Partii. Statut napisać rzecz pożyteczna. Chmielewska też należała gdzie niegdzie, zresztą, pisała o legitymacjach w jednej z książek. I tu zagadka dla Was: W jakiej i z czym było to związane? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Statut Towarzystwa. 22.12.03, 12:22 Póki nie mamy statutu, napisałam tymczasowy. Proszę o wybaczenie rymów częstochowskich. Było raz sobie w Warszawie Towarzystwo, co chętnie oddawało się zabawie. Zadań i celów mieli wiele: - Pisać powieści i nowele, - Zwiedzać Wybrzeże i Góry, - Piec w glinie gęsi i kury, - Być UFem w Garwolinie, - Fortunę zdobyć w kasynie, - Co miesiąc w Szpulce grasować, - Nowe osoby na członków pasować, - Na koniec znależć trupa, To była wyjątkowa grupa! Odpowiedz Link
klarisa Re: Statut Towarzystwa. 22.12.03, 12:29 Sprostowanie: Jest to wyjątkowa grupa!!!!! Odpowiedz Link