Dodaj do ulubionych

Nowa potrawa: Al. Warszawska w śmietanie

07.07.09, 19:44
Albo Aleja Warszawska na mleku. Zależy, co kto woli
https://olsztyn.wm.pl/gals/dirbased/6945/NQ8W8761.JPG_m(400x400)

olsztyn.wm.pl/Wywrocila-sie-cysterna-z-mlekiem,74496
Sprzątali jeszcze dziś.
Dzidka: trzeba było wpuścić tam koty
Moja siostra, nie wiedząc o komentarzu dzidki: koty z okolicy miałyby używanie
Ktoś w komentarzach: dlaczego tak długo zamknięta była ulica - bo czekali, aż koty z pobliskich dzielnic wyliża wszystko
Obserwuj wątek
    • asia.sthm Re: Nowa potrawa: Al. Warszawska w śmietanie 07.07.09, 22:20
      mleko kotom szkodzi, podobno za przeproszeniem. Dzis mleko jest zabronione dla
      kotow.

nie wiem jak te koty z mojego dziecinstwa zyly, ale zyly nawet wylizujac
      smietane z czego sie dalo.
      • cytrynka6543 Re: Nowa potrawa: Al. Warszawska w śmietanie 07.07.09, 22:28
        Naprawdę szkodzi kotom???
        Ja wiem,że szkodzi psom i ludziom,ale żeby kotom? No świat się
        kończy,panie dzieju!
        • the_dzidka Re: Nowa potrawa: Al. Warszawska w śmietanie 07.07.09, 22:29
          Bez przesady.
          To znaczy owszem, okazuje się, że kotki mleczko niezbyt przyswajają,
          ale nie ma tragedii, jeśli da im się je (da je się im? im się je da?
          je się im da?) od czasu do czasu.
          • asia.sthm Re: Nowa potrawa: Al. Warszawska w śmietanie 07.07.09, 22:32
            jesli im im je je da da sie sie to u nas weterynarz wyjmuje spluwe i przystawia
            nie powiem w co co
          • cytrynka6543 Re: Nowa potrawa: Al. Warszawska w śmietanie 07.07.09, 22:33
            Dzidka,sprecyzuj zamówienie,juz Cię wzywałam do tego stosownym
            wątku. Jakie one,te placki,mają być? Full wypas czy inna wersja?
            • asia.sthm Re: Nowa potrawa: Al. Warszawska w śmietanie 07.07.09, 22:40
              Cytrynko, ty tu z plackami nie lataj po kocich watkach bo im tez moze szkodza,
              ja nie wiem. Tam gdzie bywam i sa koty, to tylko miska z woda stoi, kocie
              sucharki i na deser swieza rybka albo krewetka.
              Ja sie tym kotom dziwie ze zyja dluuugo, 15 lat albo wiecej, a modzieniaszki
              nadal cyrk za darmo w domu robia.
              • felis2 Re: Nowa potrawa: Al. Warszawska w śmietanie 08.07.09, 08:51
                Małe ssaki jedzą mleko. Jak dorastają i przestają, to zanika im jakiś tam enzym
                trawiący laktozę. Wtedy spożycie mleka kończy się biegunką. Ale jeśli mleko pite
                jest cały czas, to enzym nie zanika i mleko nie szkodzi. Oczywiście wyjątki bywają.
                Zgodnie z nowoczesnymi zaleceniami usiłowałam moje koty (po wyrośnięciu z
                kocięctwa) odstawić od mleka. Piły wodę i było ok. Potem pojechały na wieś i
                dorwały się do prawdziwego mleka od krowy. Nie zaszkodziło im jakoś, za to
                wpadły w nałóg i po powrocie do miasta mleko i tak musiało być. Wolą
                pasteryzowane od UHT. Teraz z trzech kotów jedna jest mlecznym nałogowcem, jedna
                amatorem, a jedna może bez mleka, ale za to nie raczy zjeść nic poza surowym
                mięskiem.
                • gabrielle Re: Nowa potrawa: Al. Warszawska w śmietanie 08.07.09, 10:57
                  Hmm, wizytujący nas kot sąsiadów uwielbia śmietanę po truskawkach. Jeśli ktoś
                  jadł truskawki ze śmietaną, jeszcze je obficie cukrem posypał, to kot z chęcią
                  wyliże talerz. Nie wiem, co z ewentualną biegunką, bo druga strona kota
                  realizuje się w kuwecie u sąsiadów.
                  • ewa9717 Re: Nowa potrawa: Al. Warszawska w śmietanie 08.07.09, 11:28
                    Koty mądre ludzie i wiedzą, że wszystkie zakazane potrawy są
                    smaczne. To akurat mam współne z kotami wink
                    • gabrielle Re: Nowa potrawa: Al. Warszawska w śmietanie 08.07.09, 19:52
                      Przybij piątkę.
                      Zjadłam dziś na raz tabliczkę czekolady, a mi nie wolno. Teraz boli mnie
                      żołądek, ale dobra była czekolada.

A strażacy mają kolejny problem: w pompach ubiło im się masło.

Mamunia mówiła, że strażak z wieloletnim doświadczeniem w przeróżnych akcjach
                      mówił, że różne rzeczy widział, ale czegoś takiego jeszcze nie.
                      • konopika Re: Nowa potrawa: Al. Warszawska w śmietanie 08.07.09, 21:17
                        znaczy co? masła nie widział???? to ja takiego człowieka nie widziałam.
                        • lylika Re: Nowa potrawa: Al. Warszawska w śmietanie 08.07.09, 21:25
                          Może samą margaryną go żywi małżonka. smile
                          • the_dzidka Re: Nowa potrawa: Al. Warszawska w śmietanie 09.07.09, 08:22
                            A widziałyscie kiedyś masło w pompie strażackiej? smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka