prawdziwy_agusiak 07.03.11, 08:51 Proszę o opinie na temat ww.przychodni Których lekarzy internistów , pediatrów oraz innych specjalistów polecacie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cotelle24 Re: Multi-Medica 07.03.11, 09:52 z pediatrów polecam dr Czech i dr Hoffmana. Podobno pani pulmonolog jest też dobra Internistów za wielu nie znam. Byłam u dr. Gadomskiej i wyszłam zadowolona. W Multimedice korzystaliśmy też ze stomtologa na NFZ - dr Mazur do dzieci super. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz.102 Re: Multi-Medica 07.03.11, 11:21 Z pediatrów polecam dr. Obudzińską oraz dr. Hoffmana (lub na odwrót ;-) Internistów jest kilku i wszyscy po podobnym poziomie... Odpowiedz Link Zgłoś
magora_4 Re: Multi-Medica 07.03.11, 13:11 Ja również polecam dr Obudzińską i dr Hoffmana. Dr Czech stanowczo odradzam: nie dość że niekompetentna, to jeszcze niesympatyczna (delikatnie mówiąc). Odpowiedz Link Zgłoś
cotelle24 Re: Multi-Medica 08.03.11, 18:33 a ja mam zupełnie inne zdanie nt dr Czech. Mój synek ma astmę oskrzelową i prawidłowo ostatnio wyprowadziła go z astmatycznego zapalenia oskrzeli!!! Nie każdy pediatra jest w stanie prawidłowo zlecić leczenie o czym się przekonałam będąc pacjentką przychodni w Warszawie ( na 5 lekarzy którzy leczyli synka tylko 1 umia prawidlowo go leczyć!!!) i potem przychodni w Kobyłce z której uciekłam po roku bo nie było tam odpowiedniego lekarza. Dr. Czech poleciła mi koleżanka która dwukrotnie zawiodła sie na diagnozie dr Hoffmana i odkąd chodzi z dziećmi do dr. Czech chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz.102 Re: Multi-Medica 09.03.11, 07:42 odnośnie Pani dr. Czech to moim zdaniem, poza tym, że jest bardzo mało uprzejma, wręcz opryskliwa, to moim zdaniem to dobry lekarz. Stawiała dobre diagnozy. Odpowiedz Link Zgłoś
magora_4 Re: Multi-Medica 09.03.11, 09:19 A ja podtrzymuję swoje zdanie na temat dr Czech. Sposób w jaki leczyła moje dziecko po wyjściu ze szpitala (trafiło się nam mycoplazmatyczne zapalenie płuc), spowodował, że o mało nie trafiłyśmy tam z powrotem. Zmieniła antybiotyk na za słaby, i z innej grupy nie działającej na te bakterie. Całe szczęście, że postanowiłam skonsultować się z dwoma pediatrami, do których mam zaufanie. Złapali się za głowę jak usłyszeli, co ta kobieta zrobiła. Nie jestem do niej przekonana rówenież z tego powodu, że pediatra powinien umieć nawiązać kontakt z dziećmi, a ona tego nie potrafi albo nie chce robić (może przyjmując prywatnie zachowuje się inaczej? tego nie wiem). Dodatkowo jest naprawdę nieuprzejma i opryskliwa dla rodziców - to trafne określenie. Ale każdy ma swoje własne doświadczenia. Być może w Twoim przypadku udało jej się wyleczyć dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
katya22 Re: Multi-Medica 04.02.15, 16:37 Ja polecam dr Czech. Może i nie zawsze mega sympatyczna, ale za to skuteczna - zwłaszcza przy bardziej skomplikowanych sprawach. Dr Hofman to dobry jest na przeziębienia i katarki. Moja córka (4 lata) chodziła i do jednego i do drugiego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
waran3 Re: Multi-Medica 07.03.11, 19:26 > Internistów jest kilku i wszyscy po podobnym poziomie... Ciekawi mnie jak to mozna ocenic :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sultanbrunei Re: Multi-Medica 09.03.11, 12:20 Dr. Czech trafne diagnozy , za to przepisuje niepotrzebnie mocne leki (i drogie) ,Hoffman bardzo dobry na lekkie przeziębienia i kaszelki. Z internistów polecam dr Marszała, stary wyga, leniwy i mrukliwy, ale nie skapi na skierowaniach na badania i generalnie dobrze prowadzi w przypadku problematycznym. A najlepiej nie chorować :) Odpowiedz Link Zgłoś
smoczunek Re: Multi-Medica 09.03.11, 15:10 Z internistów polecam dr Kościelniak. Jest dokładna (bada a nie ogląda „przez biurko” jak inna pani doktor w tej placówce), nie przepisuje drogich leków jeśli są tańsze zamienniki, i przede wszystkim nie przepisuje od razu antybiotyków. Co do pediatrów byłam i u dr Czech i u dr Hoffmana. Pani dr Czech kazała odstawić wit. D bo dziecku podobno za szybko zarastało ciemiączko, a ciemiączko nie zarastało za szybko tylko od urodzenia było bardzo małe i utrzymywało się cały czas na tym samym poziomie. Mimo, że byliśmy u pani dr Czech kilka razy nie zauważyła tego (bo nigdy nie raczyła spojrzeć ani zrobić wpisu do książeczki zdrowia dziecka!) a malutkie dziecko przez kilka miesięcy na przełomie jesieni i zimy nie dostawało wit. D (jeśli ktoś nie wie, to grozi to krzywicą!!!). Pani dr przepisała również mojemu dziecku, kiedy miało pół roku lek homeopatyczny - duże tabletki pod język do stosowania od 3 roku życia! Nie podałam! Poza tym pani dr. Czech zawsze bardzo się spieszy na wizytach, co dla mnie jest wadą bo jak dziecko płacze po badaniu i przy ubieraniu to skupiam się na nim a nie na tym do pani dr mówi, potem pytanie czy coś jeszcze i do widzenia. U dr. Hoffmana jest inaczej: najpierw badamy, potem siadamy i spokojnie rozmawiamy. Polecam również ortopedę dr Bojanowskiego. Chodziliśmy do niego z dzieckiem. Miało problemy z bioderkami. Teraz już biega i wszystko jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Multi-Medica 16.03.11, 20:25 Z pediatrów polecam dr Obudzińską. Wnikliwa, kompetentna, jednocześnie otwarta na sugestie i co się rzadko zdarza, potrafi "uczyć się" także od pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonaamol Re: Multi-Medica 08.03.15, 21:07 Dr Czech to pomyłka nie pediatra pod względem podejścia do dzieci. Bylam u niej na bilansie dwulatka, zaczela od badania warg sromowych dziecka, dziecko się przestraszylo,rozplakalo, a potem po tym badaniu byka zdziwiona ze dziecko placze i nie nawiązuje z nią kontaktu, a najlepsze jest to ze według tej Pani Male dziecko w wieku 2 lat powinno z nią dorosla kobiet nawiązać kontakt, bo pani dr nawet nie sprobowala zainteresować dziecka czym kolwiek. Rozumiem ze badanie warg sromowych jest ważne ale tak nieprzyjemne badanie zostawia sie na koniec, na poczatku nawiazujemy kontakt z dzieckiem a potem robimy nieprzyjemne badanie po którym możemy zrazić do siebie dzieciaczka. Tak jak pisałam pani dr byka zdziwiona ze dziecko z nią kontaktu nie nawiazalo i zasugerowala ze z dzieckiem jest cos nie tak, nie zapytala jak dziecko zachowuje się na co dzień, nie sprobowala tego kontaktu nawiązać tylko gdy juz wychodziłam z gabinetu zasugerowala u zdrowego,normalnego dziecka autyzm bo dziecko po badaniu intymnym nie nawiązywalo samo z siebie kontaktu z panią dr. Radze zastanaowic sie dwa razy zanim pójdziecie do tej pani bo może wiedze ma, może zna się na chorobach ale nie ma żadnego podejścia do dziecka, a pediatra powinien nie tylko leczyć a także miec podejscie do dziecka,troche ciepla i empatii pani doktor. Polecam pod tym względem panią Obudzinska, ciepla,mila,konkretna i można z nią porozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniec_witusia Re: Multi-Medica 09.03.15, 13:27 Sugeruję napisać skargę popartymi konkretami i zanieść do biura na czwartym piętrze bądź wysłać listownie, nie ma co hodować oszołomów pseudo lekarzy-znachorów zwłaszcza że to dobra przychodnia i będzie zależało im na dobrej reputacji. Co do doktor Obudzińskiej to jest 100 % super rewelacja ale sugerowałbym jej troche więcej wigoru i życia bo z tym czasem ma problem i ciężko się niekiedy porozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
marek769 Re: Multi-Medica 05.11.18, 08:34 Szanowni Państwo Od ponad 15 lat należę do tej przychodni. O ile do pediatrów jakoś się dostawaliśmy tak teraz Październik/listopad 2018 r. do zwykłego internisty zapisać się przez telefon od 7,30 nie jest możliwe. Okres kiedy jest ciepło i przeziębień jest stosunkowo niewiele. nie ma epidemii grypy. Trzeba brać dzień wolny i stać przed przychodnią jak dawniej za papierem toaletowym. Telefony są odbierane od ok. 8,00 choć wiem z doświadczenia, że ludzi przed przychodnią jest na góra na 10 minut, zapisywałam się więc wiem. Dlaczego więc 3 panie zapisują nie wiem kogo przez 20 minut, i nie mogą odebrać telefonu to jest zagadką. Nie jest to tylko moja opinia potwierdzają to też pacjenci z którymi rozmawiałam pod gabinetem. Można się zapisać planowo tylko trzeba przewidzieć że za dwa tygodnie będzie się potrzebowało wizyty u internisty. Zapisy przez internet są tylko do specjalistów a do internisty nie. Więc jak kto chce. Odpowiedz Link Zgłoś