Dodaj do ulubionych

Poszerzą Żołnierską?

31.08.11, 13:40
Natknąłem się ostatnio na taki artykulik:

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,10162781,Koszmar_wakacyjnych_powrotow_Co_sie_dzieje_z_drogami_.html
Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów to czytał? Oczywiście interesuje mnie fragment dotyczący Zielonki. Wynika z niego jakoby niedługo miał zostać rozpisany przetarg na poszerzenie Żołnierskiej (przynajmniej ja to tak zrozumiałem). Czy ktoś to może potwierdzić, coś wiadomo bliżej na ten temat? A może to jest zwykła dziennikarska pomyłka i chodzi tu o poszerzenie drogi 634 w obrebie granic naszego miasta?
Co o tym myslicie?
Pozdrawiam Bławatek
Obserwuj wątek
    • sportif Re: Poszerzą Żołnierską? 31.08.11, 13:49
      też to czytałem. Czego to ludziom przed wyborami nie naobiecują.
    • piotrwyszynski2010 Re: Poszerzą Żołnierską? 31.08.11, 13:54
      W planach inwestycyjnych Sejmiku Województwa Mazowieckiego właściciela drogi nr 631 ( Żołnierska) jest realizacja odcinka od Rembertowa do ronda Zielonka-Ząbki drogi dwupasmowej. Są zabezpieczone środki finansowe. Także najpawdopodobniej realizacja tej inwestycji rozpocznie się od wiosny 2012. Co do odcinka dalszego w Zielonce (od ronda do Cmentarza) to podobno ma być tylko poszerzony, ale kiedy to nie wiadomo. Wiadomo także, że droga nr 634 w kierunku Wołomina termin realizacji około 2015 roku.
    • anj74 Re: Poszerzą Żołnierską? 31.08.11, 14:55
      Modernizacja 631 miała ruszyć już dawno tylko jest ciągle przesuwana. Oprócz poszerzenia Żołnierskiej miała powstać nad skrzyżowaniem z Marsa estakada dla naszego kierunku, ale nie wiem czy się z tego nie wycofali.

siskom.waw.pl/zolnierska.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka