Dodaj do ulubionych

Straż zwierząt

28.09.11, 20:16
Serdecznie chciałbym powitać i oficjalnie powiadomić mieszkańców w Zielonce o powstaniu Straży Zwierząt z siedzibą w Markach ale w założeniu chcemy zaglądać i do Was jeżeli będzie taka potrzeba .Dzisiaj rozmawialiśmy z Panią Naczelniki Wydziału Ochrony Środowiska i zostaliśmy bardzo ciepło przyjęci. Jesteśmy stowarzyszeniem założonym przez kilkanaście osób którym los zwierząt nie jest obojętny.Posiadamy pełne prawo do kontroli dobrostanu zwierząt no i oczywiście jakikolwiek przejaw znęcania się nad zwierzętami będziemy traktowali poważnie .Mamy wiele pomysłów jak propagować szanowanie zwierząt i dbanie o nie .Jesteśmy młodą organizacją ale sądząc po ilości zgłoszonych przez mieszkańców przypadków złego obchodzenia się ze zwierzętami i wykonanych przez nas interwencji widzimy że, zapotrzebowanie na naszą działalność jest ogromne. Zapraszamy do współpracy wszystkich którym los zwierząt nie jest obojętny .Jesteśmy stowarzyszeniem charytatywnym niestety, nie stać nas na pokrywanie wszelkich zapotrzebowań Straży Zwierząt SPCA
z własnej kieszeni. W związku z tym zwracamy się z ogromną prośbą do Ludzi dobrej woli - zarówno firm jak i osób prywatnych o pomaganie i wspieranie naszego Stowarzyszenia. Wszelkie dary, sprzętowe jak i żywieniowe są mile widziane. Z góry serdecznie dziękujemy za hojność, pomoc i wielkie serca.Mamy już swój jeden patrol interwencyjny oraz nr telefonu 517 500 812 pod który można dzwonić niestety na razie w godzinach 10-15 od poniedziałku do piątku.
Pozdrawiam SPCA
Interwencje - 517 500 812
E-mail - interwencje.spca@gmail.com
Obserwuj wątek
    • sportif Re: Straż zwierząt 28.09.11, 21:42
      jesteście z tej akcji "zwierzę też człowiek"?
      będziecie mierzyć długość łańcucha?
    • tu-brzoza Re: Straż zwierząt 29.09.11, 00:32
      Świetnie, dość często znajduję koty, czasem widzę jakiegoś bezdomnego psa :-) Wreszcie będzie gdzie zadzwonić!
      Trzymam kciuki!
      • delta998 Re: Straż zwierząt 29.09.11, 15:20
        I bardzo dobrze niech "mierza" długośc łańcuchów. Chcesz miec zwierze to je traktuj odpowiednio. Ciekawe jakby ciebie uwiazac na łańcuchu czy było by fajnie. Wkurzają mnie takie komentarze jak twoje. A co zwierze to nie czuje???
        • sportif Re: Straż zwierząt 29.09.11, 16:47
          to chyba do mnie tak trochę nieudolnie odpisane. Mój pies jest na łańcuchu, ale wieczorem już lata luzem.

"Ciekawe jakby ciebie uwiazac na łańcuchu czy było by fajnie."
          nie wiem czy było by fajnie, ale na pewno byłoby dziwnie
          • zawsze_august Re: Straż zwierząt 29.09.11, 21:47
            jakaś plaga z cudem razem, z tymi "latającymi" psami w Zielonce, małe rasy to się wmieszają w stada ptaków, ale te duże... !!!
        • natta24 Re: Straż zwierząt 29.09.11, 16:49
          Jak ktoś bierze psa, to niech się nim zajmuje, jeżeli chce go trzymać na łańcuchu, jego sprawa, oby pies nie biegał luzem po okolicy.
          Mam nadzieję, że ta straż będzie wyłapywać bezdomne psy i te błąkające się bez celu również.
          • saduceusz Re: Straż zwierząt 29.09.11, 22:05
            wydaje się, że oni to raczej taki Greenpeace. Reagują, jak dzieje się krzywda zwierzakom, a nie jak sobie "latają" samopas.,
            • natta24 Re: Straż zwierząt 30.09.11, 10:10
              No tak dopiero jak psa samochód potrąci. SPOKO. Super myślenie.
    • strazzwierzat Re: Straż zwierząt 01.10.11, 11:34
      Witam wszystkich zainteresowanych
      Na wstępie chciałbym opisac czym sie dokładnie zajmujemy:jakakolwiek forma znęcania sie nad zwierzęciem,głodzenie ,utrzymywanie zwierząt w złych warunkach-dzwonicie Państwo a my przyjeżdzamy ,ostatnio pomogliśmy przy sterylce kotków w Ząbkach a przy okazji sprawdzamy szczepienia które są obowiazkowe.Ostatnie interwencje pokazały że są duże braki w szczepieniach.Nowa ustawa która wejdzie rzeczywiscie wskazuje dokładnie trzy metry łańcucha.
      Saduceusz dobrze napisał reagujemy kiedy zwierzęciu dzieje sie krzywda.Nie odławiamy i nie zbieramy padniętych zwierząt .Jestesmy stowarzyszeniem charytatywnym z dużym zamiłowaniem do dbania o dobro zwierząt i dlatego jaka kolwiek pomoc jest mile widziana
      Pozdrawiam Straz Zwierząt

Interwencje - 517 500 812
      E-mail - interwencje.spca@gmail.com

Zgłoszenia przyjmujemy poniedziałek - piątek w godzinach 10.00 - 15.00

• sportif Re: Straż zwierząt 01.10.11, 12:45
        "Nowa ustawa która wejdzie rzeczywiscie wskazuje dokładnie trzy metry łańcucha."
        ok, dzięki za info
        • malon1916 Re: Straż zwierząt 01.10.11, 13:47
          To może na początek skontrolujecie przybytek p.Zaniewskiej , który znajduje się w baraku w Parku Dębinki w Zielonce??????
          • sportif Re: Straż zwierząt 01.10.11, 17:03
            o przepraszam, mnie do tego nie mieszaj
            • tu-brzoza Re: Straż zwierząt 01.10.11, 22:35
              A co masz do pani Zaniewskiej?
              • malon1916 Re: Straż zwierząt 01.10.11, 22:40
                tu-grab3.... warunki w jakich trzyma psy w Dębinkach są według Mnie nie odpowiednie a ile dostaje dotacji z UM to poczytaj na tym forum i w tym wątku
              • sportif Re: Straż zwierząt 01.10.11, 23:34
                ja nic nie mam do pani Zaniewskiej, ale jak już zostałem wywołany do tablicy, to napiszę co o niej myślę. Otóż uważam, że się "porywa z motyką na słońce" - wszystkim psom nie pomoże a tym co już pomaga - robi tak naprawdę krzywdę trzymając w przepełnionej budzie w dębinkach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka