Dodaj do ulubionych

Co z Topazem

21.05.15, 23:41
Czyzby tak szybko upadł? czy to tylko zmiana z Topaza na macro a własciciel ten sam?
Obserwuj wątek
    • kama2201 Re: Co z Topazem 22.05.15, 07:26
      Tam nie było (i nie będzie)klientów.Sklep jest w nieporęcznym miejscu jak na codzienne zakupy.Sam byłem tam dwa razy ale tylko dlatego że w ciągu dnia wracałem z Wołomina.PozdKM.
      • dabrowa51 Re: Co z Topazem 22.05.15, 09:21
        To fakt, niekorzystne usytuowanie, a do tego wielka konkurencja sieci zagranicznych gigantów. Topaz to niewielka polska firma. Przegrywa z nieuczciwa zachodnią konkurencją. Duże sieci wymuszają na dostawcach towarów duże obniżki cen. Topaz nie ma takiej możliwości, bo jest zbyt małym graczem. Obawiam się tylko, co będzie jak zostaną nam tylko Biedronki,Lidle i Kauflandy .... jakie wtedy podyktują nam ceny. Oby nie było tak, ze dostawcom bardzo niskie, a konsumentom wysokie !
        • marek_k84 Re: Co z Topazem 22.05.15, 10:13
          i znów kłamstwa z partyjnej książeczki...

A to po prostu, kiepski sklep, z małym asortymentem w sufitowych cenach , w idiotycznej lokalizacji. I tyle... Cała reszta to fantasmagorie frustrata
          • dabrowa51 Re: Co z Topazem 22.05.15, 11:58
            I tu mnie "Cybo" znalazłeś? :) ) ) Wszędzie szukasz wrogów III RP ?.Opętała cię mania prześladowcy? Chyba szczaw i mirabelki żresz, że takie efekty ... . Rozumiem, ze płaca ci tylko za wpisy POlityczne ....:) ) )
          • hotwings0 Re: Co z Topazem 09.06.15, 18:37
            Akurat z brakiem wyróżniających się produktów się nie zgodzę, było tam dużo rzeczy których nigdzie indziej nie można znaleźć. Np. chemia
        • michal_prickstein Re: Co z Topazem 22.05.15, 13:18
          Co się stało z użytkownikiem dabrowa51? Facet albo pisze coraz większe lewicowe brednie albo ktoś przejął jego konto,
          • dabrowa51 Re: Co z Topazem 22.05.15, 14:40
            Jaki z ciebie ONR-owiec jak uważasz, ze zagraniczne sieci handlowe rugujące nasze rodzime sklepy to korzystne zjawisko? Czy ciebie nie oburza fakt, ze co 3 polski pracownik jest zatrudniony na śmieciówce ? ? ? Jeżeli dołożymy do tego problem emigracji /2-3mln?/, oczywiście w wieku produkcyjnym, to zapaść ZUS jest logiczną konsekwencją. Ja nie jestem lewicowcem, ale też nie jestem LIBERAŁEM. W okresie "przemian" wspierano nie polskie, a zagraniczne podmioty gospodarcze. To co rodzime niszczone było na różne sposoby, od popiwku poczynając. Teraz na rynku jest DYKTAT sieciówek zarówno wobec dostawców jak i konsumentów. takie są FAKTY. Przyszywanie rozmówcom "łatek" stanu faktycznego nie zmieni ... .
            • anj74 Re: Co z Topazem 22.05.15, 16:02
              "Czy ciebie nie oburza fakt, ze co 3 polski pracownik jest zatrudniony na śmieciówce"

Jeśli cię to oburza ro jesteś lewicowcem. Nie trzeba się tego wstydzić, wręcz przeciwnie.
            • michal_prickstein Re: Co z Topazem 22.05.15, 16:23
              Zaiste śmieci Pan na forum, gdzie tylko pasuje robiąc wpisy w 5% o temacie a w 95% nie na temat. Poza tym psuje się panu klawiatura (Caps Lock nie styka) i losowe słowa zapisywane są z wielkiej litery w całości.

No ale z pasją Pan uprawia lewicowy nacjonalizm okraszony populizmem.
      • kama2201 Re: Co z Topazem 22.05.15, 12:43
        W tym miejscu trzeba by wybudować nieduże miasteczko żeby byli klienci,albo otworzyć specjalistyczny sklep typu IKEA czy coś podobnego.PozdKM.
      • anj74 Re: Co z Topazem 22.05.15, 16:14
        "Sklep jest w nieporęcznym miejscu jak na codzienne zakupy"

Kilometr dalej jest Biedronka również na odludziu i jakoś sobie radzi. W piątki pełen parking. Dla mnie ten Topaz był w idealnym miejscu, bo tamtędy wracam z pracy, ale po kilku wizytach zrezygnowałem. Ceny mnie nie odstraszają, ale kompletny brak wyróżniających się towarów dla których warto tam jeździć. Nawet żadnego chleba porządnego tam nigdy nie spotkałem. Do tego odstraszająca muzyka (w żadnym innym sklepie tak nie miałem, żeby muzyka skłaniała mnie do szybszego wyjścia).
        • karo-777 Re: Co z Topazem 23.05.15, 15:09
          Żeby wyrównać szanse w konkurencji naszych rodzimych właścicieli sklepów z sklepami zachodnich sieci należy:
          1) wprowadzić zakaz handlu dla sklepów wielkopowierzchniowych (Auchan i inne )oraz Biedronki Lidle itp. w niedziele a w sobotę ograniczyć handel w/w sklepach do godziny 14-stej...takie rozwiązanie funkcjonuje na terenie Niemiec i przez to wspomaga mniejsze sklepy
          2) opodatkować sieci zachodnich sklepów podatkiem obrotowym który można skutecznie egzekwować
          • prorok25 Re: Co z Topazem 23.05.15, 15:41
            3) przygotować sklep tak by się chciało w nim zostać, znaleźć pomysł na grupy klientów by mieli po co przyjść (nie tylko tanio jest kryterium tłumów), wyróżnić sklep z okolicznych a tłumy same się znajdą
          • anj74 Re: Co z Topazem 23.05.15, 18:25
            Biedronki i Lidle to nie są sklepy wielkopowierzchniowe. Akurat ten Topaz miał powierzchnię większą od wszystkich okolicznych Biedronek i Lidlów. Co do podatków to ogólnie wszystkie międzynarodowe korporacje (nie tylko sieci handlowe) powinny płacić wyższe podatki niż małe firmy.
            • pinezka200 Re: Co z Topazem 16.06.15, 20:43
              a po 4) zacząć sprzedawać nie tylko dużo ale też dobrze, czyli świeże, rodzime produkty, dobre pieczywo, jaja, sery, przetwory, fajne mąki- wszystko to, co teraz znaleźć można tylko w sprzedaży bezpośredniej. podatek od obrotu dla zachodniaków - fantastyczny pomysł!
    • ikytna Re: Co z Topazem 23.12.15, 18:16
      Otóż nie upadł,bo otworzył duży sklep w W-wie na Grójeckiej.Byłam w tym sklepie i podobało mi się.Sądzę ,że wybrał dobrą lokalizację,bo będzie konkurencją dla hali Banacha.Jeżeli zadba o dobry asortyment to będą klienci,bo dużo osób zrezygnuje z przeprawy przez targowisko i pójdzie własnie tam.Ja będę tam kupować bo mam bardzo blisko.
      • kama2201 Re: Co z Topazem 23.12.15, 18:47
        I bardzo dobrze że wybrali miejsce na sklep gdzie klienci mają dobry dostęp.Bo do sklepu w Zielonce trudno było się dostać i pieszo i samochodem.PozdKM.
    • hotwings0 Re: Co z Topazem 28.12.15, 16:12
      A obecnie kręcą się tam bardzo nieciekawi ludzie, lepiej nie podjeżdżać bo można zostać "kulturalnie" wyproszonym z terenu parkingu.
    • karo-777 Re: Co z Topazem 28.12.15, 19:32
      Ciekawe kto jest właścicielem tego kompleksu? Po krótkiej przygodzie Topaza z tym miejscem , stoi puste.
      Nasuwa sie proste pytanie :Jak biznesowo opłaca się to właścicielowi???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka