p.e.k.o 25.01.12, 21:22 Pojawił się trzeci numer Łużyckiego Magazynu Gospodarczego. Do pobrania w PDF Osobiście polecam poradnik rowerowy na str. 28-29 :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziadekzsld Re: Magazyn nr 3 26.01.12, 12:19 Bardzo dobre czasopismo, artykuły ciekawe,zdjęcia super.Tylko pogratulować wydawcom,oczekujemy na więcej takich pozycji na lokalnym rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
apage.satanas Re: Magazyn nr 3 26.01.12, 15:27 dziadekzsld napisał: > Bardzo dobre czasopismo, artykuły ciekawe,zdjęcia super.Tylko pogratulować wyda > wcom,oczekujemy na więcej takich pozycji na lokalnym rynku. Ja bym jeszcze pochwalił taki fajny folder wydany za pieniądze Urzędu Miasta i częściowo także funduszy unijnych gdzie to pan burmistrz reklamuje swoje prywatne tereny. Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Magazyn nr 3 28.01.12, 01:23 apage.satanas napisał: > Ja bym jeszcze pochwalił taki fajny folder wydany za pieniądze Urzędu Miasta i > częściowo także funduszy unijnych To pochwal. > gdzie to pan burmistrz reklamuje swoje prywatne tereny. Wystarczy trochę śledzić miejskie wydawnictwa, żeby dostrzec, iż tereny te widnieją na mapach miejskich od lat - jeszcze zanim obecny burmistrz przespał się z pomysłem bycia burmistrzem:) Szczypta błyskotliwości wystarczy, aby dojść do wniosku, że burmistrz własnoręcznie nie maluje folderów. Ale aferka spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
apage.satanas Re: Magazyn nr 3 28.01.12, 11:06 p.e.k.o napisał: > apage.satanas napisał: > > > Ja bym jeszcze pochwalił taki fajny folder wydany za pieniądze Urzędu Mia > sta i > > częściowo także funduszy unijnych > > To pochwal. Wybacz ale ja naprawdę nie potrzebuję na to pozwolenia. Przynajmniej jeszcze nie potrzebuję ale PO robi wszystko żeby to zmienić. Na pewno nie potrzebuję tego pozwolenia od osoby ,która jest klakierem partii spiskującej za plecami swoich obywateli w sprawie haniebnej umowy międzynarodowej ACTA. Jesteś poplecznikiem partii której premier i ministrowie nie mają już legitymacji do sprawowania swoich urzędów bo jawnie i w żenujący sposób okłamywali i w dalszym ciągu okłamują swoich obywateli udając że przez kilka lat nie wiedzieli nad czym tak potajemnie paktują. Teraz będą sprawdzali każdą literkę bo przez trzy lata nie byli w stanie. Widać dopiero teraz nauczyli się czytać. > > > > gdzie to pan burmistrz reklamuje swoje prywatne tereny. > > Wystarczy trochę śledzić miejskie wydawnictwa, żeby dostrzec, iż tereny te widn > ieją na mapach miejskich od lat - jeszcze zanim obecny burmistrz przespał się z > pomysłem bycia burmistrzem:) Szczypta błyskotliwości wystarczy, aby dojść do w > niosku, że burmistrz własnoręcznie nie maluje folderów. Ale aferka spoko. > > Wystarczy trochę błyskotliwości żeby dostrzec , że skoro zmieniła się sytuacja to należałoby z tego folderu co nieco usunąć aby pozostać w zgodzie z etyką. Niestety, nie mogę spodziewać się czegoś innego po osobie która w Urzędzie Miasta działa jak na własnym folwarku zwalniając i przyjmując pracowników " po uważaniu" zupełnie nie licząc się z kosztami przegranych spraw sądowych. Honor nakazywałby żeby pan burmistrz, który w bezprawny sposób zwolnił urzędników i od samego początku było wiadomo że nie ma szans na wygranie spraw w sądzie poniósł z własnej kieszeni koszty owych fanaberii . Niestety , widząc jak zachowują się pan premier i jego ministrowie kłamiąc bez mrugnięcia okiem w tak ważnych sprawach , jakim są umowy międzynarodowe żywotnie dotykające swoimi skutkami obywateli, nie spodziewam się raczej aby w tej partii poczucie odpowiedzialności , godność i honor miały jakiekolwiek poważanie. Koszty przegranych procesów poniesie zapewne budżet miasta a więc wszyscy obywatele płacący na rzecz miasta podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadekzsld Re: Magazyn nr 3 28.01.12, 11:28 Kradzieży prywatnej własności - NIE !!! Ile budżet miasta zaoszczędził na zwolnieniu tych urzędników nie piszesz nic,a to jest kilkakrotnie więcej niż opiewa wyrok sadowy.Poza tym nie wiem czy jest prawomocny,a po zwolnieniu ta pani domagała się i tak odprawy,którą zasadził sąd.Nie wiem gdzie tu widzisz niegospodarność? Materiały do druku folderu przekazano jeszcze przed wyborami,więc nie wiem gdzie tu wina obecnego burmistrza. Ciekawe czy honorem uniesie się Pogorzelec i zapłaci za dzierżawę parkingu przez 19 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Magazyn nr 3 28.01.12, 11:44 dziadekzsld napisał: > Ile budżet miasta zaoszczędził na zwolnieniu tych urzędników No właśnie ile? Pytam, bo ostatnio Bortnikowa wyliczała w lubuskiej długopisy i rolki papieru, ale jakoś nie doszła do tego ile wynosi ogólny koszt funkcjonowania urzędu i jak to się ma do lat poprzednich. Nie zdementowała też info Regionalnej z początku miesiąca ( a może z końca poprzedniego) że te wydatki z roku na rok rosną ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dziadekzsld Re: Magazyn nr 3 28.01.12, 12:00 Koszty utrzymania są w trendzie wzrostowym od lat,a na to ma wpływ cena energii,koszty zakupu materiałów,no i wynagrodzenie pracowników,które jest co rocznie waloryzowane.To chyba jest jasne.Natomiast zwolnieni urzędnicy mieli pensje o kilka tysięcy miesięcznie większe od swoich następców, o tym też pisali w prasie,może przeoczyłeś. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
apage.satanas Re: Magazyn nr 3 28.01.12, 12:07 dziadekzsld napisał: Natomiast zwolnieni urzędnicy mieli pensje o k > ilka tysięcy miesięcznie większe od swoich następców, o tym też pisali w prasie > ,może przeoczyłeś. ;) super,doświadczenie , wiedza i sprawność to są oczywiście tylko szczegóły? Po co mi urzędnik który pobiera " tylko" 2000 zł pensji skoro koszty jego " pracy" mogą przynieść szkody w o wiele większym wymiarze niż te zaoszczędzone na jego pensji? Odpowiedz Link Zgłoś
dziadekzsld Re: Magazyn nr 3 28.01.12, 12:25 A po co mu urzędnik,który jest droższy o kilka tysięcy i jeszcze robi bokami. Jak przychodzi nowy trener to dobiera sobie zawodników,którzy będą mu odpowiadali.Nie patrzy na to, że ten czy tamten w kadrze gra już 27 lat. Liczy się drużyna i cel który chce osiągnąć i za to go będą rozliczać. Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Magazyn nr 3 28.01.12, 12:28 No to jak z tymi oszczędnościami, da się je wyrazić konkretną sumą w groszach i złotówkach czy nie da, bo odejmowanie z jednej strony owocuje dodawaniem z drugiej? Wczoraj ktoś na forum GL podnosił kwestie mnogości wiceburmistrzów, istnienie rzecznika prasowego, co jest o tyle zabawne, że kiedyś wystarczali naczelnicy wydzialów do gadania z mediami. Ja ze swej strony mogę zapytać co z tomiszczami materiałów na sesje, które są drukowane na potęgę na miejskim sprzęcie. Dalej tak się robi? Dalej architektem miejskim jest facet po budownictwie, a konserwatorem miejskim gość, który ma w du..pie zabytki? Odpowiedz Link Zgłoś
apage.satanas Re: Magazyn nr 3 28.01.12, 12:03 dziadekzsld napisał: > Kradzieży prywatnej własności - NIE !!! Mogłem się tego spodziewać że odezwie się następny klakier Platformy .Dziadku, widać jak Twój kolega z Platformy TW Boni próbujesz kłamać i sprowadzać ACTA do umowy dotyczącej ochrony własności intelektualnej. Nie prywatnej,widać nie doczytałeś tak jak Tusk z ministrami. ACTA jest obrzydliwą próbą cenzurowania internetu i założenia kagańca internautom i przeciwnikom polityków pozostających na usługach korporacji. Widać to po wydarzeniach ostatnich dni. Wypowiedź szwedzkiego europosła na temat kłamstw byłego współpracownika SB Boniego . Rezygnacja posła sprawozdawcy PE zajmującego się ACTA. Wypowiedzi przedstawicieli organizacji broniących praw i wolności.Skandaliczna próba ingerencji ambasady amerykańskiej w pracę polskiego parlamentu ( nie pierwsza z resztą,od czasu pana Reya,byłego ambasadora który ciągle pouczał i strofował kolejne polskie rządy oraz nadzorował sprawę off-setu kupy amerykańskiego złomu ) Protesty na ulicach to jak powiesz ,to zmanipulowana młodzież . Taką zmanipulowaną młodzieżą są oczywiście organizacje pracodawców które też protestują? Dziadku daruj sobie te wywody i kłamstwa w stylu swoich partyjnych kolegów, one naprawdę działają na takich jak Ty. Dla mnie jesteś po prostu śmieszny i żałosny w swej gorliwości w wysługiwaniu się swoim panom. Pozdrawiam bez odzewu...chociaż jak to mówiliście u siebie przed 1989 rokiem ? "Ploretariusze wszystkich krajów łączcie się " ? > > Ile budżet miasta zaoszczędził na zwolnieniu tych urzędników nie piszesz nic,a > to jest kilkakrotnie więcej niż opiewa wyrok sadowy.Poza tym nie wiem czy jest > prawomocny,a po zwolnieniu ta pani domagała się i tak odprawy,którą zasadził są > d.Nie wiem gdzie tu widzisz niegospodarność? > > Materiały do druku folderu przekazano jeszcze przed wyborami,więc nie wiem gdzi > e tu wina obecnego burmistrza. może w tym że zostały rozpowszechnione? > Ciekawe czy honorem uniesie się Pogorzelec i zapłaci za dzierżawę parkingu prze > z 19 lat. nie znam sprawy ,ale jeżeli wykorzystywał stanowisko w podobny sposób jak pan burmistrz to powinien zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadekzsld Re: Magazyn nr 3 28.01.12, 12:16 Napisz który konkretnie artykuł ACTA zakłada kaganiec internautom i przeciwnikom politycznym ? Widziałeś ten folder ? Wątpię ! Kto to rozpowszechnia takie wiadomości,że na jednej ze stron jest kontur mapy,która zahacza w 5 % o grunty burmistrza,które są ziemią rolną i jak deklaruje właściciel nie na sprzedaż i bez jego wiedzy zostały tam umieszczone kilka lat wcześniej. Uważasz,że lepiej byłoby wyrzucić ten folder do kosza i wydrukować drugi ? Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Magazyn nr 3 28.01.12, 12:30 dziadekzsld napisał: > Uważasz,że lepiej byłoby wyrzucić ten folder do kosza i wydrukować drugi ? Tak bo foldery są drukowane w celach informacyjnych - gdy informacja jest do niczego to należy się jej pozbyć i zastąpić prawdziwą. Odpowiedz Link Zgłoś
apage.satanas Re: Magazyn nr 3 29.01.12, 20:48 dziadekzsld napisał: > Napisz który konkretnie artykuł ACTA zakłada kaganiec internautom i przeciwniko > m politycznym ? Zgodnie z art. 12 porozumienia, sąd powinien mieć prawo zastosowania, bez wysłuchania drugiej strony, "szybkich i skutecznych środków tymczasowych" w celu uniemożliwienia naruszeń, jeśli istnieje ryzyko powstania szkody nie do naprawienia. Można więc sobie wyobrazić sytuację, w której blog, na którym dochodzi do naruszenia praw autorskich, jest zamykany przed poinformowaniem o tym jego właściciela. Rozwiązania te podobne są do znanej prawu cywilnemu procedury zabezpieczenia powództwa. ACTA zawiera jednak gwarancje, by instrument ten nie był nadużywany. Przede wszystkim jego bezpodstawne zastosowanie przez dostawcę internetu może stanowić podstawę do ubiegania się o rekompensatę. Niestety w polskich realiach zastosowanie środka tymczasowego może oznaczać długotrwałe "aresztowanie bloga". Ustalenie przez sąd, czy doszło do naruszenia prawa może zająć wiele lat. Poza tym istnieje ryzyko wywołania tzw. efektu mrożącego - osoba obawiająca się zamknięcia swojej strony, może nie zamieścić na niej materiału, który tylko potencjalnie może naruszać prawa autorskie. Czy ACTA łamie zasadę domniemania niewinności? Artykuł 11 nakazuje podejrzanemu dostarczyć wszelkie informacje na temat domniemanego naruszenia, a przecież to na oskarżycielu ciąży ciężar udowodnienia winy. Pojęcie domniemania niewinności dotyczy oskarżonego w postępowaniu karnym. Artykuł 11 dotyczy natomiast postępowań w sprawach cywilnych, w których obowiązuje zasada, że ciężar dowodu spoczywa na tym, kto wysuwa jakieś twierdzenie. Wspomniany artykuł ACTA mówi o tym, że sąd może zobowiązać domniemanego sprawcę naruszenia (pozwanego) do ujawnienia informacji np. o osobach zaangażowanych w produkcję towarów naruszających prawo własności intelektualnej. Przepis ten może prowadzić do przerzucenia ciężaru dowodu na osobę, której zarzucono naruszenie. Wystarczy, by posiadacz praw złożył "uzasadniony wniosek", a pozwany będzie musiał ujawnić wszystko, co wie w sprawie. Należy jednak pamiętać, że zgodnie z obecnie obowiązującymi przepisami kodeksu postępowania cywilnego sąd może zobowiązać stronę do przedstawienia dowodów, które znajdują się w jej posiadaniu. Ogólny charakter przepisu ACTA powoduje, że ciężko przewidzieć, w jaki sposób sądy będą go interpretować. Starczy ? A może uważasz że Trybunał Sprawiedliwości który stwierdził że Zmowa..eee..Umowa ACTA narusza wiele praw i wolności nie ma racji? Ależ oczywiście że tak powiesz, przecież Platforma i jej członkowie wszystko wiedzą najlepiej co im tam taki Trybunał będzie za uszami... Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Magazyn nr 3 29.01.12, 23:53 apage.satanas napisał: > A może uważasz że Trybunał Sprawiedliwości który stwierdził że Zmowa..eee..Umowa > ACTA narusza wiele praw i wolności nie ma racji? Gdzieś mi to musiało chyba umknąć... nie słyszałem, żeby TS zajął jakieś stanowisko w sprawie ACTA. Podasz źródło? Odpowiedz Link Zgłoś
apage.satanas Re: Magazyn nr 3 30.01.12, 08:51 p.e.k.o napisał: > Gdzieś mi to musiało chyba umknąć... nie słyszałem, żeby TS zajął jakieś stanow > isko w sprawie ACTA. Podasz źródło? ależ proszę bardzo ,widać wiele Ci umyka www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=trybuna%C5%82%20sprawiedliwo%C5%9Bci%20a%20acta&source=web&cd=4&ved=0CD8QFjAD&url=http%3A%2F%2Ftech.wp.pl%2Fkat%2C1009785%2Ctitle%2CEuropejski-Trybunal-Sprawiedliwosci-ACTA-nielegalne%2Cwid%2C14201642%2Cwiadomosc.html&ei=2EomT7OzCIi0-QaFvbzkCA&usg=AFQjCNFbQAFNOXUdowIcFiDov2eWk5njAg&cad=rja Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Magazyn nr 3 30.01.12, 09:28 apage.satanas napisał: > ależ proszę bardzo ,widać wiele Ci umyka > www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=trybuna%C5%82%20sprawiedliwo%C5%9Bci%20a%20acta&source=web&cd=4&ved=0CD8QFjAD&url=http%3A%2F%2Ftech.wp.pl%2Fkat%2C1009785%2Ctitle%2CEuropejski-Trybunal-Sprawiedliwosci-ACTA-nielegalne%2Cwid%2C14201642%2Cwiadomosc.html&ei=2EomT7OzCIi0-QaFvbzkCA&usg=AFQjCNFbQAFNOXUdowIcFiDov2eWk5njAg&cad=rja > Przeczytałeś to w ogóle? Strawa nie dotyczyła ACTA, tylko SABAM. Wydaje mi się nawet, że orzeczenie TS było wydane w ubiegłym, a nie w tym roku (jak napisano pod podanym przez Ciebie linkiem). Co mi jeszcze umknęło? :) Odpowiedz Link Zgłoś
apage.satanas Re: Magazyn nr 3 30.01.12, 11:20 p.e.k.o napisał: > apage.satanas napisał: > > > ależ proszę bardzo ,widać wiele Ci umyka > > www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=trybuna%C5%82%20sprawiedliwo%C5%9Bci%20a%20acta&source=web&cd=4&ved=0CD8QFjAD&url=http%3A%2F%2Ftech.wp.pl%2Fkat%2C1009785%2Ctitle%2CEuropejski-Trybunal-Sprawiedliwosci-ACTA-nielegalne%2Cwid%2C14201642%2Cwiadomosc.html&ei=2EomT7OzCIi0-QaFvbzkCA&usg=AFQjCNFbQAFNOXUdowIcFiDov2eWk5njAg&cad=rja > > > > Przeczytałeś to w ogóle? Strawa nie dotyczyła ACTA, tylko SABAM. Tak,przeczytałem ,zrozumiałem i wyciągnąłem wnioski. SABAM jest organizacją nie zmową...znaczy umową jak ACTA. Sprawa dotyczyła nie SABAM czyli takiego czegoś jak np.nasz ZAIKS, tylko próby narzucenia przez tę organizację belgijskim dostawcom internetu konieczności filtrowania treści (czyt.cenzury) . Zapędziłeś się zbyt daleko w swojej demagogii i pomylił Ci się przedmiot sprawy z osobą prawną wnoszącą go przed Trybunał. Pamiętaj Peko..kamień węgielny to nie to samo co węgiel kamienny. > Wydaje mi się nawet, że orzeczenie TS było wydane w ubiegłym, a nie w tym roku > (jak napisano pod podanym przez Ciebie linkiem). cóż z tego czy wydany w tym czy tamtym roku? Przecież TS wypowiedział się na temat wprowadzania zapisów i metod które są również zawarte w ACTA .Może dla Ciebie to nie to samo, ale każdy niepropagandzista PO i jej klakier wie że chodzi tu o identyczne zapisy. > > Co mi jeszcze umknęło? :) Muszę jeszcze wyjaśniać ? napisałem powyżej Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Magazyn nr 3 30.01.12, 15:56 apage.satanas napisał: > cóż z tego czy wydany w tym czy tamtym roku? Tóż z tego, że opierasz się na podlinkowanym tu tekście, który może być niezgodny z prawdą. Poza tym, kto rok temu zajmował się ACTA? Ty twierdzisz, że TS... > Przecież TS wypowiedział się na temat wprowadzania zapisów i metod które są również > zawarte w ACTA _są również zawarte_ Jeśli TS wypowiada się na temat czegoś, co można przykleić również do ACTA, nie oznacza wcale, że TS wypowiedział się na temat ACTA - choć próbujesz nam to wmówić. TS nigdy nie zajmował się ACTA, prawda? Jakbyś nie zaklinał rzeczywistości, nic tego faktu nie zmieni. > Muszę jeszcze wyjaśniać ? napisałem powyżej Nie musisz:) Odpowiedz Link Zgłoś
dziadekzsld Re: Magazyn nr 3 29.01.12, 23:54 apage.satanas napisał: > Starczy ? Ctrl+C i Ctrl+V to jednak za mało a może tak coś od siebie,bo do ekspertów z Panoptykonu jakoś nie mam zaufania. A może uważasz że Trybunał Sprawiedliwości który stwierdził że Zmowa. > .eee..Umowa ACTA narusza wiele praw i wolności nie ma racji? Podaj odnośnik do tego "stwierdzenia":) Trybunału Sprawiedliwości - to ci przyznam racje. Ależ oczywiście że > tak powiesz, przecież Platforma i jej członkowie wszystko wiedzą najlepiej co > im tam taki Trybunał będzie za uszami... Ty wiesz najlepiej nawet nie znając tematu ? Odpowiedz Link Zgłoś
apage.satanas Re: Magazyn nr 3 30.01.12, 08:57 dziadekzsld napisał: > Ctrl+C i Ctrl+V to jednak za mało a może tak coś od siebie,bo do ekspertów z Pa > noptykonu jakoś nie mam zaufania. Tak , Ty masz zaufanie do ludzi którzy zajmując rządowe stanowiska kłamali bezczelnie i dalej kłamią co zostało udowodnione. Ufam bardziej organizacjom pozarządowym (czyt.pozaukładowym) niż ministrowi SB Boniemu > > A może uważasz że Trybunał Sprawiedliwości który stwierdził że Zmowa. > > .eee..Umowa ACTA narusza wiele praw i wolności nie ma racji? > > Podaj odnośnik do tego "stwierdzenia":) Trybunału Sprawiedliwości - to ci przy > znam racje. Tak jak Twój przyjaciel Peko nie potrafiłeś biedaku znaleźć ? Proszę..to jedno ze źródeł www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=trybuna%C5%82%20sprawiedliwo%C5%9Bci%20a%20acta&source=web&cd=4&ved=0CD8QFjAD&url=http%3A%2F%2Ftech.wp.pl%2Fkat%2C1009785%2Ctitle%2CEuropejski-Trybunal-Sprawiedliwosci-ACTA-nielegalne%2Cwid%2C14201642%2Cwiadomosc.html&ei=2EomT7OzCIi0-QaFvbzkCA&usg=AFQjCNFbQAFNOXUdowIcFiDov2eWk5njAg&cad=rja > Ależ oczywiście że > > tak powiesz, przecież Platforma i jej członkowie wszystko wiedzą najlepi > ej co > > im tam taki Trybunał będzie za uszami... > Ty wiesz najlepiej nawet nie znając tematu ? Skompromitowałeś się w dyskusji odnośnie ACTA choćby nie znając wyroku TS a mnie zarzucasz nieznajomość tematu ? No proszę.... Odpowiedz Link Zgłoś
dziadekzsld Re: Magazyn nr 3 30.01.12, 11:13 apage.satanas napisał: > Skompromitowałeś się w dyskusji odnośnie ACTA choćby nie znając wyroku TS a mni > e zarzucasz nieznajomość tematu ? No proszę.... > No tak jak myślałem,że skompromitujesz się do końca. Nawet tytułu nie umiesz zinterpretować ! Dla ciebie znak zapytania i termin wniesienia pozwu nic nie znaczy.Taka wersję przyjąłeś i będziesz się jej trzymał,a konkretnie w temacie zero wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
apage.satanas Re: Magazyn nr 3 30.01.12, 11:31 dziadekzsld napisał: > apage.satanas napisał: > > No tak jak myślałem,że skompromitujesz się do końca. > Nawet tytułu nie umiesz zinterpretować ! > Dla ciebie znak zapytania i termin wniesienia pozwu nic nie znaczy.Taka wersję > przyjąłeś i będziesz się jej trzymał,a konkretnie w temacie zero wiedzy. Nie widzę potrzeby interpretacji bo wszystko jest zrozumiałe dla zwykłego człowieka. Oczywiście masz rację, tak jak i setki tysięcy protestujących mam w tym temacie zero wiedzy. Zero wiedzy na temat prac " opracowywania " i " negocjacji" w sprawie ACTA a jest to skutkiem tajemnicy w jakiej wszystkie te działania były utrzymywane, zwłaszcza przed własnymi obywatelami. Sam fakt takiego sposobu " negocjowania " umowy świadczy o tym że jest to nieczysta sprawa skoro trzeba ją ukrywać przed obywatelami. Termin wniesienia pozwu nie ma tu nic do rzeczy bo jak wyjaśniłem już Twojemu drogiemu przyjacielowi Peko orzeczenie dotyczy w bezpośredni sposób ACTA , jeżeli tego nie rozumiesz, trudno . Dziwne tylko że obaj omijacie te wszystkie sztuczki i milczycie jak zaklęci na temat skali protestu , skandalicznych działań rządu i jego jawnych kłamstw w sprawie ACTA . Nie odnieśliście się do tego ani razu.Natomiast czepiacie się jak typowi propagandziści drobnych szczegółów aby tylko rozmyć sedno sprawy. Uzgadniaj z Peko swoje wypowiedzi bo naprawdę odpowiadanie na te same pytania dla Was obu dwa razy jest męczące. Nie wiem, dostaliście z góry jakieś nowe instrukcje ? Odpowiedz Link Zgłoś
dziadekzsld Re: Magazyn nr 3 30.01.12, 11:52 Kto nie skacze ten za ACTA !!! :) PS Tematem wątku jest bardzo ładne wydanie trzeciego numeru Magazynu,a nie AKTA Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Magazyn nr 3 28.01.12, 13:59 apage.satanas napisał: > Wybacz ale ja naprawdę nie potrzebuję na to pozwolenia. Wybaczam. Nie będę Ci na nic pozwalał, ani tym bardziej zakazywał. Prosiłem jedynie o rozwinięcie tego co napisałeś. Powiedziałeś A to powiedz też B. > Jesteś poplecznikiem partii której premier i ministrowie nie mają już legitymacji do > sprawowania swoich urzędów bo jawnie i w żenujący sposób okłamywali i w dalszym ciągu > okłamują swoich obywateli Urzekła mnie Twoja historia. > Wystarczy trochę błyskotliwości żeby dostrzec , że skoro zmieniła się sytuacja > to należałoby z tego folderu co nieco usunąć aby pozostać w zgodzie z etyką. Jeszcze raz, aż dotrze - burmistrz nie maluje folderów. Odpowiedz Link Zgłoś
apage.satanas Re: Magazyn nr 3 29.01.12, 20:59 p.e.k.o napisał: > apage.satanas napisał: > > > Wybacz ale ja naprawdę nie potrzebuję na to pozwolenia. > > Wybaczam. Nie będę Ci na nic pozwalał, ani tym bardziej zakazywał. Prosiłem jed > ynie o rozwinięcie tego co napisałeś. Powiedziałeś A to powiedz też B. A w którym miejscu prosiłeś ? Bo ja nigdzie nie mogę znaleźć ani słowa Twojej prośby na temat jakiegokolwiek rozwinięcia tematu. > > > > Jesteś poplecznikiem partii której premier i ministrowie nie mają już leg > itymacji do > > sprawowania swoich urzędów bo jawnie i w żenujący sposób okłamywali i w d > alszym ciągu > > okłamują swoich obywateli > > Urzekła mnie Twoja historia. Wow treści i argumenty zawarte w tej wypowiedzi po prostu powalają.Niestety drogi Peko na mnie nie działają takie prostackie próby ośmieszenia moich wypowiedzi, musisz się nieco wysilić i dodać trochę treści merytorycznych....o ile Ciebie na to stać. > > > > Wystarczy trochę błyskotliwości żeby dostrzec , że skoro zmieniła się syt > uacja > > to należałoby z tego folderu co nieco usunąć aby pozostać w zgodzie z ety > ką. > > Jeszcze raz, aż dotrze - burmistrz nie maluje folderów Tak burmistrz nie maluje folderów, premier nie odpowiada z negocjację umów międzynarodowych , pani Kopacz nie odpowiada za skutki bubla zwanego ustawą refundacyjną....żyć nie umierać Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Magazyn nr 3 29.01.12, 23:41 apage.satanas napisał: > A w którym miejscu prosiłeś ? Bo ja nigdzie nie mogę znaleźć ani słowa Twojej prośby na temat jakiegokolwiek rozwinięcia tematu. "To pochwal" sugeruje chyba wyraźnie potrzebę rozwinięcia tematu. Nie potrafisz odczytać prostego przekazu, za to dopatrujesz się zakazów, czy pozwoleń. A zatem słucham uważnie. > Wow treści i argumenty zawarte w tej wypowiedzi po prostu powalają. Chętnie wiec posłucham "treści i argumentów" dotyczących Twojej tezy. Dajesz konkrety, cytaty... > Tak burmistrz nie maluje folderów Właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
apage.satanas Re: Magazyn nr 3 30.01.12, 09:02 p.e.k.o napisał: > apage.satanas napisał: > > > A w którym miejscu prosiłeś ? Bo ja nigdzie nie mogę znaleźć ani słowa Tw > ojej prośby na temat jakiegokolwiek rozwinięcia tematu. > > "To pochwal" sugeruje chyba wyraźnie potrzebę rozwinięcia tematu. Nie potrafisz > odczytać prostego przekazu, za to dopatrujesz się zakazów, czy pozwoleń. A zat > em słucham uważnie. Ten przekaz jest taki prostack..znaczy prosty jak Ty i chyba wyłącznie dla Ciebie > > > Wow treści i argumenty zawarte w tej wypowiedzi po prostu powalają. > > Chętnie wiec posłucham "treści i argumentów" dotyczących Twojej tezy. Dajesz ko > nkrety, cytaty... Nie mogę argumentować bo nie ma przedmiotu dyskusji. Uważasz że Twoja prostacka próba ośmieszenia mojej wypowiedzi " urzekła mnie Twoja historia" jest jej zaczynkiem ? > > > Tak burmistrz nie maluje folderów > > Właśnie. Cytuj moje wypowiedzi w całości proszę ,a nie manipuluj nimi przy pomocy nożyczek Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Magazyn nr 3 30.01.12, 09:44 apage.satanas napisał: > Ten przekaz jest taki prostack..znaczy prosty jak Ty i chyba wyłącznie dla Ciebie > Nie mogę argumentować bo nie ma przedmiotu dyskusji. Uważasz że Twoja prostacka > próba ośmieszenia mojej wypowiedzi " urzekła mnie Twoja historia" jest jej zaczynkiem ? Wydaje Ci się, że doskonale operujesz słowem, a wyszedł Ci z tego zwyczajny post nie na temat, ocierający się o netykietę. Szkoda czasu na Twoje posty, które niczego nowego nie wnoszą, oprócz bezmyślnego powielania niby-sensacyjek i nieudolnych prób ośmieszenia innych. Odpowiedz Link Zgłoś
apage.satanas Re: Magazyn nr 3 30.01.12, 11:10 p.e.k.o napisał: > Wydaje Ci się, że doskonale operujesz słowem, a wyszedł Ci z tego zwyczajny pos > t nie na temat, ocierający się o netykietę. Mnie się nic nie wydaje. Nigdzie tego nie powiedziałem. Fajnie że na temat netykiety wypowiada się osoba która na tym forum ją najczęściej narusza. Post był jak najbardziej zwyczajny i prosty w przekazie, widać zbyt trudny żeby ubrać ją w Twoją demagogię > Szkoda czasu na Twoje posty, które niczego nowego nie wnoszą, oprócz bezmyślneg > o powielania niby-sensacyjek i nieudolnych prób ośmieszenia innych. Pisząc to oczywiście patrzyłeś w lustro ? Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Magazyn nr 3 30.01.12, 15:59 apage.satanas napisał: > Fajnie że na temat netykiety wypowiada się osoba która na tym forum ją najczęściej > narusza. Rzuć kamień :) > Post był jak najbardziej zwyczajny i prosty w przekazie, widać zbyt trudny żeby ubrać ją > w Twoją demagogię Proste w przekazie nie oznacza, że automatycznie zgodne z prawdą. > Pisząc to oczywiście patrzyłeś w lustro ? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Magazyn nr 3 30.01.12, 18:54 p.e.k.o napisał: > Pojawił się trzeci numer Łużyckiego Magazynu Gospodarczego. > > Do pobrania w PDF Najładniejsze są te fotki partyjnych PO-rominentów. > Osobiście polecam poradnik rowerowy na str. 28-29 :) Bez urazy, ale dlaczego to polecasz? Ludzie mają internet i sami mogą znaleźć takie informacje. Jakbyś napisał obiektywny tekst o tym jak być rowerzystą w Żarach, jakie są problemy, albo jak zorganizować fajną wycieczkę po powiecie z wymianą własnych doświadczeń z takich wypraw to miałoby to sens. Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Magazyn nr 3 30.01.12, 20:09 croolick napisał: > Bez urazy, ale dlaczego to polecasz? Nie żywię urazy. Polecam, ponieważ uważam, że ludzie nie znają lub też nie nadążają ze zmianami przepisów ruchu drogowego - szczególnie w odniesieniu do rowerów. Tekst jest o przepisach, więc warto zapoznać się, albo odświeżyć swoją wiedzę. > Ludzie mają internet i sami mogą znaleźć takie informacje. Dlaczego więc ludzie nie znają przepisów, skoro mają internet? > Jakbyś napisał obiektywny tekst o tym jak być rowerzystą w Żarach, jakie są problemy, > albo jak zorganizować fajną wycieczkę po powiecie z wymianą własnych doświadczeń z > takich wypraw to miałoby to sens. A to już zupełnie inny temat. Poza tym styczeń nie jest dobrym miesiącem na rowerowe wycieczki dla przyjemności, więc zachęcanie do takowych teraz nie miałoby sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Magazyn nr 3 30.01.12, 20:56 p.e.k.o napisał: > Tekst jest o przepisach, więc warto zapoznać się, albo odświeżyć swoją wiedzę. Nic ciekawego w nim nie znalazłem i nie ma w tym ani krzty złośliwości. > Dlaczego więc ludzie nie znają przepisów, skoro mają internet? I co myślisz, że twój dydaktyczny tekst coś zmieni? > > Jakbyś napisał obiektywny tekst o tym jak być rowerzystą w Żarach, jakie > Poza tym styczeń nie jest dobrym miesiącem na rowerowe wycieczki dla przyjemnoś > ci, więc zachęcanie do takowych teraz nie miałoby sensu. Dlaczego? Ludzie jeżdżą na rowerze przez cały rok a ponadto miło zaplanować sobie wiosenne wycieczki. Poza tym rowerowe nonsensy w Żarach nie zniknęły nagle na zimę. Chętnie poczytam jak się mają przepisy PoRD do budowanych w Żarach dróg rowerowych... Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Magazyn nr 3 30.01.12, 21:28 croolick napisał: > Nic ciekawego w nim nie znalazłem i nie ma w tym ani krzty złośliwości. To dobrze, że znasz przepisy. Szkoda tylko, że nie wszyscy tak odpowiedzialnie traktują poruszanie się po drogach publicznych. > I co myślisz, że twój dydaktyczny tekst coś zmieni? Mam nadzieję, że cokolwiek. Wielokrotnie spotykałem się dziwnymi zachowaniami na drodze. > Ludzie jeżdżą na rowerze przez cały rok a ponadto miło zaplanować sobie wiosenne > wycieczki. Zimą ludzie jeżdżą bo muszą. Nie wiem jak Ty, ale ja swoje wiosenne wycieczki będę planował wiosną. > Chętnie poczytam jak się mają przepisy PoRD do budowanych w Żarach dróg rowerowych... Może ktoś o tym napisze... albo napisz Ty i sobie poczytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Magazyn nr 3 31.01.12, 11:11 p.e.k.o napisał: > Zimą ludzie jeżdżą bo muszą. Niekoniecznie, zresztą odwiedź Decathlon, to zobaczysz specjalistyczną odzież rowerową na sezon jesienno - zimowy. > Nie wiem jak Ty, ale ja swoje wiosenne wycieczki będę planował wiosną.\ A ja wręcz przeciwnie. Brak liści i mróz sprawił, że można dostrzec miejsca i dojechac teraz rowerem w miejsca, które w innych porach roku mozna przeoczyc, jak również nie można dojechac rowerem ze względu na grząski grunt. > Może ktoś o tym napisze... albo napisz Ty i sobie poczytaj. Jak na razie to ty bawisz się w "dziennikarstwo", liczę zatem na twoją inwencję i kreatywnośc. Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Magazyn nr 3 31.01.12, 20:59 croolick napisał: > Niekoniecznie, zresztą odwiedź Decathlon, to zobaczysz specjalistyczną odzież rowerową > na sezon jesienno - zimowy. Tak się rozglądam, patrzę na rowerzystów i widzę, że zamiast specjalistycznej odzieży na sezon zimowy dominują raczej zwykłe kufajki :) > A ja wręcz przeciwnie. Brak liści i mróz sprawił, że można dostrzec miejsca i d > ojechac teraz rowerem w miejsca, które w innych porach roku mozna przeoczyc, ja > k również nie można dojechac rowerem ze względu na grząski grunt. Szerokiej drogi. Ja wolę jednak dodatnie temperatury, rowerek poczeka na wiosnę. > Jak na razie to ty bawisz się w "dziennikarstwo", liczę zatem na twoją inwencję > i kreatywnośc. Jeśli będę miał ochotę na zabawę, to na pewno coś się wymyśli. Odpowiedz Link Zgłoś