Dodaj do ulubionych

Jestem za likwidacją Promienia

23.11.04, 18:14
Po co to wszystko? Nigdy mnie nie interesował ten Promień. Trzecia liga,
czasami nawet czwarta. A na trybunach tlumy ludzi. Co wy widzicie w tym
żałosnym promieniu? Aż śmiac mi się chce jak widzę że idą małe dzieci i
wykrzykują "Pro-mień Ża-ry". Promień to dno! Po co wogóle miasto traci
pieniądze na ten beznadziejny zespół? Jak mam się interesować piłką nożną, to
tylko Ekstraklasa, Wisła Kraków, Legia Warszawa i inne dobre zespoły, a nie
jakiś wieśniacki Promień. Po co to wszystko?
Obserwuj wątek
    • pawel.zary Re: Jestem za likwidacją Promienia 23.11.04, 21:52
      neostrador napisał:

> Po co to wszystko? Nigdy mnie nie interesował ten Promień. Trzecia liga,
      > czasami nawet czwarta.
      Jak mam się interesować piłką nożną, to
      > tylko Ekstraklasa, Wisła Kraków, Legia Warszawa i inne dobre zespoły, a nie
      > jakiś wieśniacki Promień. Po co to wszystko?

Promień to nie tylko "pierwszy zespół" trzecioligowy, ale także np. TRAMPKARZE
      i cała tzw. "młodzież piłkarska" - juniorzy. Trzeba patrzeć na to tak, że ci
      kilkunastolatkowie trenują i grają w piłkę. Zamiast tego mogą "pić piwo pod
      budką" :-)
      Piłka nozna to nie tylko "gra", ale także "wychowanie przez sport", nauka
      porządku, dyscypliny, koleżeństwa, pracy w zespole, fair play, itd.
      • neostrador Re: Jestem za likwidacją Promienia 23.11.04, 21:59
        No właśnie, dzięki temu zmniejsza się przestępczość, bo dzieciaki mają zajęcie.
        Zamiast pić piwo pod budkami, to kopią piłkę i niech się z tego cieszą ;)
        • pawel.zary Re: Jestem za likwidacją Promienia 23.11.04, 22:09
          neostrador napisał:

> No właśnie, dzięki temu zmniejsza się przestępczość, bo dzieciaki mają
          zajęcie.
          >
          > Zamiast pić piwo pod budkami, to kopią piłkę i niech się z tego cieszą ;)

TAK! to własnie "aspekt społeczny" piłki noznej i sportu jako takiego. Jest tez
          oczywiscie "aspekt czysto sportowy", że o "aspekcie finasowym" i "marketingowo-
          biznesowym" nie wspomnę :-)
          • waldi123 Re: Jestem za likwidacją Promienia 24.11.04, 09:01
            Chociaz nie palam miloscia do finansowania I druzyny Promienia przez miasto ( a
            niestety nie wierze, ze jest inaczej) to jestem daleki od likwidowania
            Promienia. Zgadzam sie tutaj w zupelnosci z Pawlem, klub jest potrzebny tym
            mlodym ludziom przede wszystkim, ktorzy moga pozytywnie wyladowac energie oraz
            milo spedzic czas zamiast zasilic szeregi zarskich lumpow, ktorych i tak ci u
            nas jest dostatek. I to juz jest wystarczajacy, az nadto powod aby klub istnial.
            Tylko na Boga niech Ci , ktorzy go finansuja wymysla w koncu efektywny sposob na
            kontrole czy pieniadze z kasy miejskiej ida TYLKO i WYLACZNIE na mlodziezowa
            pilke nozna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka