Dodaj do ulubionych

Fox - Neckermann

08.03.05, 22:18
Eh to cetrum handlowe Hayduka to wielka lipa, ten cudowny ogromny salon
meblowy to jakby z innej planety wziety. Co z tego, ze ladnie skoro ludzi tam
deficyt. Fajny jest sklep motocyklowy ale kto oprocz garstki fanow motocykli,
wie, ze jest taki sklep? Wiedenska, ladna i stylowa ale mozna sie agorafobii
nabawic. Wlasciciel buynku powinien pomyslec o przyciagnieciu porzadnych
sklepow sieciowych, wydajacych kupe kasy na promocje niz wiazac sie z
przedsiebiorca z Forstu...
Obserwuj wątek
    • greta06 Re: Fox - Neckermann 08.03.05, 23:47
      Nie rozumiem czego chcesz od Kawiarni Wiedeńskiej-wreszcie jedno normalne i spokojne miejsce w Żarach gdzie można w spokoju, ciszy wypić kawę i porozmawiać. Co do reszty nie będe sie wypowiadać-nie mój zasięg, ale kawiarnia jest OK.
      pozdrawiam.
      • croolick Re: Fox - Neckermann 09.03.05, 00:12
        greta06 napisała:

> Nie rozumiem czego chcesz od Kawiarni Wiedeńskiej

oj, Greta, musisz zyc w bardzo stresujacym otoczeniu, skoro tak wiele moich
        wypowiedzi odczytujesz, jako naladowane negatywnymi emocjami. Mi tez sie w
        Wiedenskiej podoba, ale wydaje mi sie, ze tam ciagle jest pusto (stad agorafobia)

> -wreszcie jedno normalne i spo kojne miejsce w Żarach gdzie można w spokoju,
        > ciszy wypić kawę i porozmawiać.

No ok, ale obrot wskazuje na baaardzo powolny zwrot zainwestowanych srodkow ;-)
        (a moze wlascicielowi wcale na tym nie zalezy? Money Laundry?)

> Co do reszty nie będe sie wypowiadać-nie mój zasięg,

No wlasnie, dla kogo w takim razie adersowane jest to centrum handlowe?

Pozdrav

p.s.

Ceny w sklepie motocyklowym sa na naprawde akceptowalnym poziomie, ale kto tam
        bedzie przychodzil, skoro takie pustki? I to mnie martwi...
        • greta06 Re: Fox - Neckermann 09.03.05, 00:33
          croolick napisał:
          > No ok, ale obrot wskazuje na baaardzo powolny zwrot zainwestowanych srodkow ;-)
          >(a moze wlascicielowi wcale na tym nie zalezy?<

No właśnie, może właścicielowi wystarcza taki ruch jak jest? Dlaczego Ciebie to martwi?
          I jeszcze:
          >tak wiele moich wypowiedzi odczytujesz, jako naladowane negatywnymi emocjami<

nie chodzi mi o Twoje negatywne emocje, masz do nich prawo (jak kazdy pewnie). Uwazam tylko że czasem szukasz dziury w całym zupełnie bez powodu.Czytając niektóre wątki odnoszę wrażenie że chodzi tylko o sztuczne podtrzymanie ruchu na forum.Naprawde nie ma ważnych dla mieszkańców miasta spraw o których mógłbyś pisać?
          Ktoś ma sklep, ktoś kawiarnie itd-dlaczego mam się zastanawiać że jak piszesz
          > obrot wskazuje na baaardzo powolny zwrot zainwestowanych srodkow<
          to są jego (tego właściciela ) sprawy i problemy. Jeśli wciąż ta kawiarnia jest czynna to się po prostu cieszę że mam dokąd pójść na kawe.Zainwestowanymi środkami i ich ew. zwrotem musi interesować/martwić się właściciel. Ja jestem tylko klientką. I tyle.
          • pawel.zary Re: media, forum i croolick 09.03.05, 12:35
            greta06 napisała:

Czytając niek
            > tóre wątki odnoszę wrażenie że chodzi tylko o sztuczne podtrzymanie ruchu na
            fo
            > rum.Naprawde nie ma ważnych dla mieszkańców miasta spraw o których mógłbyś
            pisa
            > ć?

Greto06 nie krytykuj croolicka ... bo On na taką krytykę nie zasługuje - w moim
            przekonaniu jest umiejetnym moderatorem. Jeżeli chodzi o "sztuczne podtrzymanie
            ruchu", to zwróć uwagę, że jest to powszechna SPECYFIKA MEDIÓW ... kiedyś
            dziennik wieczorny zaczynał sie zawsze od informacji, "co w dzisiejszym dniu
            zrobił I-wszy sekretarz PZPR-u E.Gierek", dzisiaj (od dwóch tygodni)mamy
            informację "o przystępowaniu Marka Belki do partii"(której jeszcze nia ma) :-)

Róznica pomiędzy mediami, a forum jest taka, że na forum każdy może 24 godz.
            pisać i wyrażać swoje opinie - jeżeli tylko chce ... Pytanie powinno być raczej
            nastepujące: dlaczego tak MAŁO mieszkańców CZYNNIE angażuje sie na forum? Wolą
            tylko czytać? To nie jest przecież "winą" croolicka ;-)

Jeżeli są "ważne dla mieszkańców sprawy", o których Wiesz, to napisz proszę lub
            tylko rozpocznij wątek.
            pzdr :-)

• greta06 Re: media, forum i croolick 09.03.05, 16:47
              Ok, moze trochę przegięłam, bardzo Cię croolick,przepraszam. Ale w dalszym ciągu nie rozumiem dlaczego sprawa zbyt małych obrotów w jakimś sklepie ma nas martwić? To jest sprawa właściciela sklepu. Jeśli dla niego te obroty są wystarczające to OK, jeśli tak nie jest to pewnie "zwinie" interes;dla mnie jako klienta jest wszystko jedno. Nie będzie ten sklep, będzie inny. Ot i tyle.
              • croolick Re: media, forum i croolick 09.03.05, 17:19
                e tam, ja sie nie obrazam co najwyzej odgryze sie cieta (mam nadzieje) riposta ;-)

A co do sprawy obrotow - brak sklepu przyciagajacego duzej liczby klientow
                sprawia, ze takze inne sklepiki i punkty uslugowe w takim centrum cienko przeda.
                Co moze doprowadzic do zamkniecia calego obiektu na cztery spusty - mamy w
                miescie wiele obiektow, ktore zostaly kiedys opuszczone, bo biznes nie wypalil -
                ja nie lubie takich widokow, ot tyle.
          • croolick Re: Fox - Neckermann 09.03.05, 16:49
            greta06 napisała:

> No właśnie, może właścicielowi wystarcza taki ruch jak jest? Dlaczego Ciebie
            > to martwi?

No coz, lubie jak w moim miescie interesy sie rozwijaja a nie zwijaja ;-)

> Uwazam tylko że czasem szukasz dziury w całym zupełnie bez powodu.Czytając
            > niektóre wątki odnoszę wrażenie że chodzi tylko o sztuczne podtrzymanie ruchu
            > na forum.

Lepiej pozno, niz wcale: na tym polega wolnosc - chcesz - czytasz, nie chcesz -
            nie czytasz. Gdyby Popper pozyl troszke dluzej to uznalby internet za
            najwiekszego sojusznika sopleczenstwa otwartego...

> Naprawde nie ma ważnych dla mieszkańców miasta spraw o których mógłbyś pisać?

Nie jestem przedstawicielem wladzy, mi nie chodzi o problemy mieszkancow tylko o
            moje problemy, ktore podziela wieksza lub mniejsza grupa mieszkancow. Ponadto
            nie jestem dziennikarzem a ze nie jestem koniem to nie musze juz chyba tlumaczyc ;-)

Pozdrawiam
    • zaranin Re: Fox - Neckermann 09.03.05, 07:30
      Heh dokładnie... a lokal naprawdę nadający się na nieduże centrum handlowe...
      jak widać nie wyszło a pomieszczenia się bardzo marnują na jakichś dziwnych
      sklepach i punkatach usługowych... a szkoda...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka