12.05.07, 16:30
miałem dzisiaj szczęście uczestniczyć w przeglądzie "Pro Arte"w sali
Luny,oprócz wrażeń artystycznych na wysokim poziomie(mówie to z cała
odpowiedzialnośćią wg.mnie poziom był dość wysoki)zauważyłem pewną rzecz która
mnie mocno zaniepokoiła a nawet bardzo oburzyła,podczas występu młodzieży z Domu
Kultury w Lubsku można było usłyszeć głośne chamskie komentarze żarskiej
młodzieży,tej która przed chwilą sama zeszła ze sceny,zdenerwowało mnie
równiez że niektóre panie mocno krytykowały lubską młodzież jeszcze zanim ona
zdążyła cokolwiek pokazać,a szczytem było zakończenie ich występów ,kiedy to
pani prowadząca zapytała publiczność "podobało się?" ,słychać było buczenie i
okrzyk "nie",no cóż to chyba jest poniżej krytyki,zwłaszcza że w lubskim
zespole było dwóch chłopców których żarscy "macho"siedzący na widowni głośno
obgadywali,tylko czemu żaden spośród tej hołoty, sam nie ma odwagi by w takim
zespole zatańczyć,było mi głupio i wstyd że na takiej pięknej pod względem
artystycznym imprezie zabrakło gimnazjalistom odrobiny kultury...mam nadzieję
ze swoją córkę występującą podczas przeglądu zdołam nauczyć innego zachowania
Obserwuj wątek
    • konsultant16 Re: żenada 12.05.07, 16:43
      Nic to debest ,w Lubsku są najpiekniejsze dziewczyny w naszym powiecie, może
      buczące towarzystwo zjada zazdrość.
      • debest3 Re: żenada 12.05.07, 16:47
        konsultant16 napisała:

> Nic to debest ,w Lubsku są najpiekniejsze dziewczyny w naszym powiecie, może
        > buczące towarzystwo zjada zazdrość.

według mnie to było wypaczone i chore pojęcie rywalizacji,nie wiem moze ja z
        dinozaurami powinienem stac w muzeum ale jakoś nie mogę sobie zebym ja
        kiedykolwiek sie tak zachowywał....
    • some_zary Re: żenada 12.05.07, 17:39
      Ot, żarski zaścianek uważa się za guru artystycznego mentorstwa!
      Zna być może Ktoś opiekuna tej lubskiej grupy artystycznej, którą spotkała ta
      przykra sytuacja...?
    • croolick Re: żenada 12.05.07, 22:38
      Niestety sam tego doswiadczylem. Niestety w konkursach w rywalizacji mlodziez czesto zbytnio sie zapedza (zreszta nie dziwi, ze wiekszosc kiboli to mlodzi ludzie) a do tego niektorzy opiekunowie nie potrafia albo nie chca pietnowac agresji wobec konkurentow. Zdarza sie, ze sam opiekun potrafi podgrzewac atmosfere. Pare lat temu moi uczniowie brali udzial w konkursie "Zostan Negocjatorem!" - wygrali eliminacje okregowe w Zielonej Gorze a wtedy w GW ukazal sie artykul w ktorym gorzowski opiekun twierdzil, ze wygralismy, poniewaz bylismy z "poludnia". Wystosowalem replike, ktorej GW nie opublikowala, ale i tak udowodnilismy, ze bylismy najlepsi, bo wygralismy we Warszawie :-)
      • debest3 Re: żenada 12.05.07, 23:15
        croolick napisał:

> Niestety sam tego doswiadczylem. Niestety w konkursach w rywalizacji mlodziez c
        > zesto zbytnio sie zapedza (zreszta nie dziwi, ze wiekszosc kiboli to mlodzi lud
        > zie) a do tego niektorzy opiekunowie nie potrafia albo nie chca pietnowac agres
        > ji wobec konkurentow. Zdarza sie, ze sam opiekun potrafi podgrzewac atmosfere.
        > Pare lat temu moi uczniowie brali udzial w konkursie "Zostan Negocjatorem!" - w
        > ygrali eliminacje okregowe w Zielonej Gorze a wtedy w GW ukazal sie artykul w k
        > torym gorzowski opiekun twierdzil, ze wygralismy, poniewaz bylismy z "poludnia"
        > . Wystosowalem replike, ktorej GW nie opublikowala, ale i tak udowodnilismy, ze
        > bylismy najlepsi, bo wygralismy we Warszawie :-)

no tak ale trochę inaczej to wygląda jak ma sie takie kwiatki w trakcie swojego
        występu.........i niestety dowiedziałem się że nie tylko ja byłem taki
        oburzony,czyli to nie było jednak moje subiektywne odczucie dlatego że pochodzę
        z Lubska
        • croolick Re: żenada 13.05.07, 00:09
          debest3 napisał:

> no tak ale trochę inaczej to wygląda jak ma sie takie kwiatki w trakcie swojeg
          > o występu.........

a myslisz jak zachowywali sie gorzowscy uczniowie podczas eliminacji? Zlekcewazylismy to, ale ten artykul w GW przelal we mnie czare goryczy.

> i niestety dowiedziałem się że nie tylko ja byłem taki
          > oburzony,czyli to nie było jednak moje subiektywne odczucie dlatego że
          > pochodzę z Lubska

Ja tez bylbym oburzony (choc z Lubska nie pochodze), nie mozecie w pare osob napisac protestu do zwierzchnika opiekuna tych zarskich matolkow, jakies pisemko do szkoly?
    • nika139 Re: żenada 12.05.07, 23:55
      To jest właśnie takie głupie udowadnianie, że jesteśmy lepsi, bo mieszkamy np.
      w Żarach, a nie w Lubsku, czy w Pcimiu Dolnym ; w Gorzowie, a nie w Zielonej
      Górze, czy Żarach ; w mieście, a nie na wsi itd., itp.
      To prostsze niż to, że jesteśmy w czymś po prostu lepsi, bo robimy to lepiej,
      lub więcej wiemy. To wymaga od nas włożenia sporego wysiłku fizycznego czy
      intelektualnego.
      A buczenie, czy chamskie odzywki przychodzą przecież tak łatwo...
    • debest3 Re: żenada 18.05.07, 12:09
      no i nie pomyliłem się ,gazetka regionalna o wyzej wspomnianym incydencie ani
      słowa,tylko sucha cukierkowata wzmianka kto wygrał,ile dostał i gdzie będzie
      reprezentował,coś mi sie tylko o uszy obiło że bardzo ,bardzo podobny układ
      taneczny jak zwyciezca widziano na przegladzie w Swiebodzinie tylko ze w
      wykonaniu innego zespołu.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka