Dodaj do ulubionych

paskudne cykle

16.09.05, 14:39
-są krótkie -przeważnie 27 dniowe
-miesiączka trwa 6-7 dni
-już 8 dc pojawia się śluz płodny i występuje do 16 dc w takich ilościach,że
dwa razy w ciągu dnia muszę zmieniać wkładki higieniczne
-na dodatek skok temperatury następuje 2 dni po szczycie śluzu;co dodatkowo
skraca fazę niepłodności.
i niech ktoś mi powie,że kobieta jest płodna przez kilkanaście godzin w cyklu.
Czasami mam ochotę brać pigułki antykoncepcyjne po to ,żeby skrócić
miesiączkę,pozbyć się tego cholernego śluzu oraz bólu owulacyjnego.
czy są jakieś sposoby na to,żeby cykle były mniej płodne?
Obserwuj wątek
    • malpolid Re: paskudne cykle 16.09.05, 15:50
      Viollu, ja mam podobnie. Udało mi się wydłużyć fazę lutealną dzięki
      suplementacji Magne B6 (magnez + witamina B6). Mam nadzieję, że uda mi się także
      skrócić miesiączkę. Mam zamiar także skorzystać z Castagnusa, ale wiem, że takie
      cykle są spowodowane głównie niedoborem magnezu (stress, kawa itp.)Spróbuj moze
      i Tobie pomoże : -)
      • fiamma75 Re: paskudne cykle 16.09.05, 16:38
        Wit.B6 zmniejsza obfitość okresu, a u niektórych kobiet skraca czas trwania.
        • channel8 Re: paskudne cykle 16.09.05, 17:53
          Nie jesteś jedyna! To tak na pocieszenie. Mój poprzedni cykltrwał 27 dni, niby
          przyzwoicie, ale... III faza tylko....9 dni, do tego nie mam notatek z 12
          miesięcy bo jestem popigółkowa (10 miesięcy) więc okres płodności liczę
          najkrótszy cykl minus 20 dni, wobec tego już od 6 dnia cyklu liczę II fazę, a
          kres mam 4 dni i 5-ego plamienie, więc co mi zostało........ Ale już kupiłam
          magne B6, liczę na wydłóżenie III fazy, i czekam jeszcze 2,3 miesiące i będę
          stosowała regułę Doerniga, od nawcześniejszego skoku tempki, odejmę 8 dni, tak
          więc wydłuży mi się czas w I fazie ( no ale jest to niepłodność względna....)
      • vandewesp Re: paskudne cykle 17.09.05, 10:31
        po jakim czasie brania magne b6 zaczelas dostrzegac poprawe?czyli wydluzenie
        fazy lutealnej? trwa to lata czy tylko miesiace :o) spieszy mi sie ..
      • violla7 Re: paskudne cykle 19.09.05, 09:53
        biorę regularnie ten preparat od przeszło roku i nic...żadnych zmian-jak było
        tak jest nadal.Mnie najbardziej zależy na zmniejszeniu ilości śluzu płodnego i
        skróceniu jego występowania.Ale to chyba niemożliwe.
        Tak przy okazji -w sobotę skończyła się miesiączka a wczoraj już pojawił się
        piękny śluz płodny.
        • dziecko_piatku Re: paskudne cykle 27.09.05, 00:54
          He, he - a u mnie Castagnus rozregulował mi cykle dokumentnie. Miałam b. wyraźny skok 1-2 dni po szczycie śluzu, a teraz skok ledwo widoczny po 2-3 dniach od szczytu śluzu, a potem po kolejnych 3-4 dniach dopiero wyraźny. Miał tak ktoś? I co z tym fantem zrobić?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka