melissa79 13.06.06, 22:51 mam dwa pytania: 1) jaki termometr wybrac, elektroniczny czy tradycyjny rtęciowy? 2) mam zawsze bóle owulacyjne. kiedy robic bejbika gdy czuję bóle? gdy czuję że sie zblizają czy jakiś czas po? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika315 Re: dwa pytania 14.06.06, 00:53 > 1) jaki termometr wybrac, elektroniczny czy tradycyjny rtęciowy? Elektroniczny: - bardziej bezpieczny - bardziej dokładny - krócej mierzy > 2) mam zawsze bóle owulacyjne. kiedy robic bejbika gdy czuję bóle? gdy czuję > że sie zblizają czy jakiś czas po? To zależy od tego, czy celujesz na chłopca czy na dziewczynkę ;) Moim skromnym niedouczonym zdaniem lepiej przed albo w trakcie, raczej nie po. Powodzenia! Odpowiedz Link
espree Re: dwa pytania 14.06.06, 09:34 a moim zdaniem lepiej wybrać rtęciowy owulacyjny. bo dokładniejszy dużo Odpowiedz Link
mika315 Re: dwa pytania 14.06.06, 10:10 > a moim zdaniem lepiej wybrać rtęciowy owulacyjny. > bo dokładniejszy dużo Niektóre elektroniczne są bardzo dokładne. I nie ma ryzyka, że się rozbije i się pokaleczysz i zatrujesz sie rtęcią. Odpowiedz Link
fiamma75 Re: dwa pytania 14.06.06, 10:58 Trzeba tylko pamiętać, że nie wszystkie elektroniczne się nadają do celów npr. Odpowiedz Link
nglka Re: dwa pytania 14.06.06, 15:52 ...dlatego, jeśli elektroniczny - to z dwoma miejscami po przecinku i tylko taki, który ma: 1. atest 2. małą granicę błędu (ja polecam Microlife, używam, jest super dokładny) Rtęciowy też może być ale należy pamiętać, że wynik należy zapisać od razu po zmierzeniu. Elektroniczny ma natomiast pamioęć pomiaru (powinien mieć - kwestia DUŻEJ wygody). Bóle owulacyjne natomiast nie zawsze świadczą o owulacji - mogą świadczyć o zbliżającej się owulacji ale też wcale nie musi do niej dojść. Propouję rozpocząć mierzenie wraz z badaniami szyjki i obserwacją śluzu - wtedy będziesz pewna wyniku. O dziecko należy się starać w kilka dni przed owulacją a mówi się, że najpewniej jest się starać dzień przed, w owu i dzień po, wtedy jest największa szansa, gdyż komórka jest zdolna do zapłodnienia tylko przez kilka do kilkunastu godzin. Odpowiedz Link
marilicia Re: dwa pytania 14.06.06, 16:49 normalne elektroniczne maja ogrony blad, najlepsze sa rteciowe. Odpowiedz Link
melissa79 Re: dwa pytania 21.06.06, 22:27 to jeszce raz ja kupiłam termometr elektroniczny, ale niestety nie ten mikrolife, nigdzie nie mogę go dostać i po przeczytaniu ulotki zastanawiam sie gdzie mierzyc temperaturę, jednak wolałabym w ustach, czy to będzie wiarygodne i ma sens? Odpowiedz Link