Dodaj do ulubionych

Co do śluzu!

27.12.06, 19:02
Obserwuj wątek
    • magnolia001 Re: Co do śluzu! 27.12.06, 19:11
      W pierwszym watku nic nie napisalam bo przez przypadek wcisnelam enter;). Od
      1,5 miesiaca zaczelam stosowac metode objawowa. Dostalam okres 6 listopada i
      wszystko przebiegalo ksiazkowo. Najpierw mialam sluz malo rozicagliwy,bialy po
      kilku dniach czulam ze jajeczkuje (bol po prawej stronie w podbrzuszu) i bardzo
      rozciagliwy przejrzysty sluz. Potem mialam coraz mniej sluzu az w koncu zanikl.
      Nastepnie dostalam okres 6 grudnia,ale wlasnie nie wiem czy to byl okres...
      Przez dwa dni nie mialam krwawienia ale plamienie i bardzo malo. Po 2 dniach
      juz nie mialam i zaczal sie u mnie pojawiac sluz malo rozciagliwy, po
      kilkunastu dniach pojawil sie sluz bardzo rozciagiwy,trwal do 3dni a nastepnie
      znowu mniejszy, bialy (trwalo to ze 3dni) i znowu rozciagliwy,ale tym razem
      bialy. Trwal takze ze dwa dni. Nastepnie byl coraz mniejszy i mniejszy i teraz
      mam uczucie suchosci. Ostatni raz wsplozylam jakos 10 grudnia-w dniu
      przedostatniego malego plamienia, w okresie względnej niepłodności i w okresie
      calkowitej suchosci. Nurtuje mnie pytanie czy moglam zajsc w ciaze? Jaki wtedy
      mozna zaobserwowac sluz? Dodam ze mam juz jedno kilku miesieczne dziecko i
      przed pierwsza ciaza mialam bardzo nieregularny okres. Aha!I mam mala nadżerkę.
      Bardzo prosze o odpowiedz. pozdrawiam.
      • mamazo Re: Co do śluzu! 28.12.06, 15:24
        Dlaczego zdecydowałaś się tylko na metodę objawową? Przy pomiarach temperatury
        można stwierdzić z całą pewnością czy było jajeczkowanie i wiadomo na czym się stoi!
        • nglka Re: Co do śluzu! 04.01.07, 02:10
          mamazo napisała:

> Dlaczego zdecydowałaś się tylko na metodę objawową? Przy pomiarach temperatury
          > można stwierdzić z całą pewnością czy było jajeczkowanie i wiadomo na czym się
          > stoi!

Z całą pewnością to można dowiedzieć się tylko dzięki monitoringowi - a i to
          czasami zawodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka