kulcior77 10.05.12, 09:10 Nowo otwarty hotel przy Stella Makadi Beach... Wybieram się z dzieckiem we wrześniu. Bardzo proszę o opinie o hotelu jeśli ktoś już był..... Z góry dziękuję... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saderan0 Re: Stella Makadi Garden 10.05.12, 09:18 ja też myślałem o tych 2 hotelach ale pani z wakacji.pl odradzała hotele w regionie Makadi Bay bo daleko od wszystkiego - jesli dobrze pamietam to ok 35km do Hurghady Odpowiedz Link Zgłoś
white_millana1 Re: Stella Makadi Garden 10.05.12, 10:49 Dla jednego to wada, a dla drugiego bezcenna zaleta. Nigdy w życiu nie chciałabym mieszkać w hotelu połozonym w Hurghadzie, a do tego jeszcze okno z widokiem na ulicę - bajka, droga na plażę z przejściem przez ulicę - marzenie albo dojazd busem. Po dwóch/trzech godzinach spędzonych w tym mieście moja głowa chce eksplodować. Makadi jest dla mnie idealnym miejscem na wypoczynek. Osoby ceniące nocną rozrywkę, miejskie dyskoteki i bary powinny to miejsce omijać, bo będą rozczarowane. Gusta i guściki Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kulcior77 Re: Stella Makadi Garden 10.05.12, 11:46 Odnośnie wpisu saderan0 : - oczywiście zależy kto czego wymaga od wyjazdu do Egiptu. Mnie nie interesuje centrum Hurghady, nie chcę zgiełku, huku, nocnego życia w centrum. Wybieram się z dzieckiem. Tak więc zależy mi na ładnej plaży, dobrym hotelu (ten ma 5 gwiazdek), urozmaiconym dobrym jedzeniu, atrakcjach dla dzieci (animacje itp.), fajnych basenach..... Atrakcje takie wystarczą dla nas w hotelu, nie ma potrzeby sie pchać w centrum Hurghady.. A z czego Pan (i)e korzystać w centrum Hurghady? Odpowiedz Link Zgłoś
ragami Re: Stella Makadi Garden 10.05.12, 12:47 Witam, oczywiscie, ze to rzecz gustu. A o gustach sie nie dyskutuje. Bylam w zeszlym roku w Makadi i w tym roku znowu tam bede wypoczywac. Jest to idealne miejsce dla osob szukajacych spokoju. Mnie bardzo odpowiada. W lipcu bede w Stella makadi garden i mam zamiar z rodzinka dobrze sie bawic i wypoczac. Odpowiedz Link Zgłoś
kulcior77 Re: Stella Makadi Garden 10.05.12, 14:09 Proszę się odezwać na forum po powrocie jak było.... Słyszałem o tym hotelu same dobre rzeczy jak na razie... Odpowiedz Link Zgłoś
mamucha27 Re: Stella Makadi Garden 10.05.12, 14:18 Ja za ok. 2 tyg. lecę do Stella Beach z 2 dzieci więc po powrocie będę mogła co nie co powiedzieć. A co do Makadi to dla mnie jest rewelacyjne. To bedzie nasz drugi pobyt w tym miejscu. Mieszkałam także kiedyś w centrum Hurghady ale wtedy nie posiadałam dzieci więc i kryteria miałam inne. Teraz szukamy spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
mamucha27 kulcior 10.05.12, 14:22 Nie wiem czy tu czytałaś(eś) forum.gazeta.pl/forum/w,14938,134975386,134975386,Hotel_Stella_Makadi_Gardens.html Odpowiedz Link Zgłoś
ragami Re: Stella Makadi Garden 10.05.12, 17:34 Napisze po powrocie na holidaycheck. Odpowiedz Link Zgłoś
ragami Re: Stella Makadi Garden 10.05.12, 17:36 Bede tam 2 tygodnie, napisze po powrocie na holidaycheck. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.2604 Re: Stella Makadi Garden 15.05.12, 15:51 A czy ktoś wybiera się do Makadi Garden od 22 czerwca ? Odpowiedz Link Zgłoś
justa0781 Re: Stella Makadi Garden 22 czerwca 2012 18.06.12, 08:59 tak ja z mężem i dzieciakami na tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
saderan0 Re: Stella Makadi Garden 10.05.12, 22:58 Zgadzam sie - tez nie chcialbym mieszkac bardzo blisko centrum, wybraliśmy na wyjazd Iberotel Aquamarine - podobno (z opini) rewelacyjny hotel, 15 basenów,świetne ALL IN - ok 15 km od Hurghady wiec fajnie polożony, z płytką plażą, a co do makadi bay - to chodzilo mi,ze daleko na wycieczki fakultatywne, rejsy itp ale jesli wyjazd jest czysto wypoczynkowy to jak najbardziej trafione miejsce i podobno fajne hotele Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
optio11 Re: Stella Makadi Garden 10.05.12, 16:56 Ja tez sie zdecydowalem przedwczoraj na Beach-a, same dobre opinie, zadnych krytycznych. Jak bedzie, okaze sie na miejscu i z tego co sie orientuje, przy hotelu jedna z ladniejszych raf w tamtych stronach. Odpowiedz Link Zgłoś
white_millana1 Re: Stella Makadi Garden 11.05.12, 07:49 Saderan0 - z zatoki Makadi codziennie, wielokrotnie wypływaja statki w morze na rejsy turystyczne, nurkowanie, snurkowanie, wędkowanie, itp. Pomijając wycieczki organizowane przez rezydentów, bo oni są oczywiście w każdym hotelu, to miejscowe biura podróży również organizują z Makadi wyjazdy do Luksoru, Kairu itp. Makadi w niczym nie ogranicza mozliwości zwiedzania morza i lądu. Pozdrawiam ) Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Stella Makadi Garden 11.05.12, 08:13 Drodzy forumowicze, a orientujecie się, czy można ze Stella Makadi dostać się łodzią do Hurghady i czy finansowo jest to bardziej opłacalne niż taxi. Najbardziej zależy mi na połączeniu do centrum, a później taxi do marketu Senzo żeby rodzince przywieź chałwę, daktyle, a sobie jakieś tam przyprawy itp . Ewntualnie jaki byłby koszt taxi z Makadi do Senzo bo to jednak kawał drogi jest Odpowiedz Link Zgłoś
white_millana1 Re: Stella Makadi Garden 11.05.12, 08:50 W zeszłym roku z Tia Makadi taxi kosztowała 30 $ dla 5 osób, z trzy godzinnym pobytem na miejscu w Hurghadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamucha27 Re: Stella Makadi Garden 11.05.12, 13:47 taxi to senzo pewnie kosztuje mniej niż do Hurghady bo jest bliżej. Ew. w centrum hurghady też jest sporo sklepów ogólnospożywczych gdzie można się zaopatrzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
tomas.z345 Re: Stella Makadi Garden 18.06.12, 11:57 czy ktoś może leci do hotelu stela makadi garden 27 lipca z Krakowa oraz czy ktoś się orientuje o ceny AQUA PARKU w Makadi ten nowy oddalony od naszego hotelu około 1.5km Odpowiedz Link Zgłoś
ewi_pl Re: Stella Makadi Garden 14.08.12, 23:10 Pani z wakacji.pl miala w 100% racje Odpowiedz Link Zgłoś
primaxpl Re: Stella Makadi Garden 11.06.12, 12:40 Witam Właśnie wróciłem z tego hotelu więc jak ktoś ma jakies pytania proszę pisać, chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Stella Makadi Garden 11.06.12, 12:59 Z jakim biurem była Pani?? Jest Pani zadowolona z pobytu, czy były meduzy i czy ogólnie hotel wart jest swojej ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
primaxpl Re: Stella Makadi Garden 11.06.12, 13:08 Jechałem z Wezyra wylot z Gdańska. Wyloty sie pozmieniały i tylko 6 dni na miejscu. Hotel a raczej hotele (stella beach) warte każdej wydanej złotówki Meduz było od cholery. Odpowiedz Link Zgłoś
kulcior77 Re: Stella Makadi Garden 11.06.12, 13:01 Lecę początkiem września. Gorąco proszę o kontakt: piotrussss@wp.pl Na chwilę obecną proszę o ogólny opis jak było, a później jeśli mogę zapytam o co nie co Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Stella Makadi Garden 11.06.12, 13:34 Mam jeszcze pytanie odnośnie ubioru na kolacje, czy Panowie faktycznie muszą być w długich spodniach. Czy jest taki trend w tym hotelu, że wypada być bezwzględnie w długich spodniach i w pełnych butach. Oglądałam zdjęcia zamieszczone na facebooku przez ten hotel i jeden pan miał pełen rynsztunek długie portki i koszula z długim rękawem, a Panie dość nieźle odpicowane Odpowiedz Link Zgłoś
primaxpl Re: Stella Makadi Garden 11.06.12, 13:44 Genralnie wypada byc ubranym w długie spodnie i koszule, jakoś pełnych butów sobie nie wyobrażam i sandały są ok. Aczkolwiek wiele osób chodziło równiez w krótkich spodenkach i klapkach, czasem prosto z basenu i nikt problemów nie robił. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.2604 Re: Stella Makadi Garden 11.06.12, 14:46 Proszę napisać coś na temat wyżywienia. Mam All ale i tak obawiam się jazdy z niejadkami. Słyszałam, że nie ma np. wędlin. Czy zemsta omija raczej ten hotel ? Odpowiedz Link Zgłoś
primaxpl Re: Stella Makadi Garden 11.06.12, 15:18 Jedzenie co tu dużo mówić jest super. Ogólnie to można jeść non stop od 7 rano do 21:30 z naprawde krótkimi przerwami Każdy niejadek znajdzie cos dla siebie nie wiem czy mowisz o wybrednych dorosłych czy o dzieciach. Genralnie w hotelach są kąciki z dodatkowym jedzeniem dla dzieci. Np w barze na plaży drobne przekąski to: hamburgery, hotdogi, pizza, frytki, kebab, owoce, budyń czekoladowy, ciasta, sałatki i dodatkowo płatne ryby i owoce morza Odnosnie wędlin jak to w Egipcie świnki nie uświadczysz więc ich wędliny raczej średnie, ja akurat nie jadam . Sniadania można powiedzieć ze codziennie to samo tyle że jak jedziesz na tydzień to codziennie mozesz jeść coś innego. Kolacje w obu hotelach sa tematyczne, jak by kuchnie świata, wiec jak widzisz ze wjednym danego dnia jest kuchnia meksykańska a w drugim francuska to wybierasz co lubisz i tam idziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Stella Makadi Garden 11.06.12, 15:23 Czy idąc do restauracji włoskiej czy libańskiej trzeba wcześniej zarezerwować miejsce?? Można tam bywać codziennie czy jest jakiś limit. Tak na Pani oko jakie było obłożenie procentowe hoteli? Odpowiedz Link Zgłoś
primaxpl Re: Stella Makadi Garden 11.06.12, 15:31 Trzeba rezerwować dzień wczesniej. Czy można chodzić wiele razy to 100% pewności nie mam ale chyba nie ma jakiś ograniczeń. PS. Ja jestem Pan nie Pani Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawska77 Re: Stella Makadi Garden 11.06.12, 16:10 Czy będąc w Garden mozna korzystać z restauracji w Beach? I jaka jest rafa, mozna coś zobaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
primaxpl Re: Stella Makadi Garden 12.06.12, 10:28 tak można korzystać dosłownie ze wszytkiego i tylko na spanie chodzić do gardena. Rafa hmmm w porównaniu do sharm mocno uboga ale cos tam można poogladac Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa do primaxpl 11.06.12, 20:58 Bardzo Pana przepraszam, że zmieniłam Panu płeć. Jakoś w pracy czytałam chyba bez zrozumienia Odpowiedz Link Zgłoś
martini773 Re: Stella Makadi Garden 20.06.12, 12:36 Witam! Do PRIMAXPL oraz innych którzy byli w hotelu: proszę napisać czy faktycznie do plaży jest daleko? ile zajmuje dojście? i czy mam rozumieć,ze hotel znajduje sie w drugiej lini brzegowej, trzeba przejśc przez ulicę? Można korzystać z restauracji i basenów Stella Beach? Odpowiedz Link Zgłoś
zawalski1972 Re: Stella Makadi Garden 14.07.12, 13:02 Cześć Wybieramy się w 4 dorosłe osoby i 2 dzieci w wielu 8 lat, od 26 lipca 2012, na 2 tygodnie. Będę wdzięczny za wszelkie informacje i ewentualne fotki. Lecimy z Wezyrem. Pozdrawiam zawalski.tomasz@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lcolis80 Re: Stella Makadi Garden 16.07.12, 20:05 Witam Wybieramy się do Stella Makadi Garden 31sierpnia ( do 07wrzesień ) Z dwójką dzieci : Córcia 12lat , Syn 9 Wylot z Poznania . Czy może leci ktoś w tym samym terminie ?? cały czas nie potrafiłam zdecydować się na wylot do tego właśnie hotelu.. troszkę pokusiła nas oferta cenowa.. no i 5* . Odzywajcie się - będzie raźniej , już tym bardziej , gdy slyszę opinie,że 90% wczasowiczów to Rosjanie , którzy zachowują się jakby nigdy nie widzieli jedzenia i alkoholu Wcześniej byliśmy zdecydowani na SUNNY DAYS EL PALACIO 4* .. ehhh... podoba mi się bardzo , ale cóż - klamka zapadła i '' witaj wkrótce Stella Makadi Garden ! '' Odpowiedz Link Zgłoś
lisu7304 Re: Stella Makadi Garden 25.07.12, 14:13 Witam ja planuje wyjazd do tego hotelu 23.08- 7.09 ale jeszcze sie zastawiam może cos rownie atrakcyjnego się pojawi .Myśle że tak atrakcyjnej oferty moze juz nie być.Powstrzymuje mnie jedynie to ze w zeszłym roku tez byłem w Egipcie.Troche poczytałem na forach i widze ze dla dzieci jest to bardzo dobry hotel . tez pochodze z wlkp ale wylot zalezy od wolnych miejsc. moze sie spotkamy tez mam 2 -kę dzieci 12i 5 lat Odpowiedz Link Zgłoś
lcolis80 Re: Stella Makadi Garden 25.07.12, 18:54 My już wczasy wykupiliśmy , bo przez ostatnie 3 tygodnie ciągle szukałam okazji i wymyślałam różne - przeróżne hotele itp. Cena myślę , że super jak za naszą czwóreczkę Czyli jeżeli wybierzecie się , to prawdopodobnie gdzieś się namierzymy Odpowiedz Link Zgłoś
ewi_pl Re: Stella Makadi Garden 14.08.12, 23:25 lcolis80 napisał(a): > Witam > Wybieramy się do Stella Makadi Garden 31sierpnia ( do 07wrzesień ) > Z dwójką dzieci : Córcia 12lat , Syn 9 > Wylot z Poznania . Czy może leci ktoś w tym samym terminie ?? > cały czas nie potrafiłam zdecydować się na wylot do tego właśnie hotelu.. trosz > kę pokusiła nas oferta cenowa.. no i 5* . > Odzywajcie się - będzie raźniej , już tym bardziej , gdy slyszę opinie,że 90% w > czasowiczów to Rosjanie , którzy zachowują się jakby nigdy nie widzieli jedzeni > a i alkoholu > Wcześniej byliśmy zdecydowani na SUNNY DAYS EL PALACIO 4* .. ehhh... podoba mi > się bardzo , ale cóż - klamka zapadła i '' witaj wkrótce Stella Makadi Garden ! > '' Sunny Days el Palacio znajduje sie niedaleko ruchliwej ulicy, jedzenie kiepskie (moja corca zamieniala sie opaskami z kuzynem ktory byl obok w hotelu w Palma de Mirett i w nim jadla), ale drinki silniejsze w Sunny, dyskoteki, animacje fajnr. W Makadi daleko od centrum i cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Stella Makadi Garden 12.06.12, 11:05 Mam jeszcze pytanie o plac zabaw dla dzieci, na jakimś zdjęciu w sieci widziałam ( ale to chyba był teren Beach) na placu zabaw trampolinkę do skakania dla dzieci, czy widział pan może coś takiego Odpowiedz Link Zgłoś
primaxpl Re: Stella Makadi Garden 12.06.12, 11:08 Kurcze nie mam dzieci i jakos nie zwróciłem na to uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Stella Makadi Garden 12.06.12, 11:18 Korzystał Pan z jakiś wycieczek czy był to pobyt stacjonarny?? Jeśli był Pan w Senzo to proszę napisać jaki był koszt dojazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
primaxpl Re: Stella Makadi Garden 12.06.12, 12:24 Wyjechałem tylko do Luxoru z lokalnego biura podróży za 60$ od osoby, pozatym nie ruszałem sie z hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.2604 Re: Stella Makadi Garden 12.06.12, 14:30 Z lokalnego biura do Luksoru czyli gdzie trzeba się udać? Jak długo jedzie autobus do Luksoru? Czy dojazd i zwiedzanie jest bardzo męczące? Dziękuję za odpowiedź w sprawie jedzonka - a niejadek ma 5 lat i chce tylko ziemniory i kotleta Z tego co wypatrzyłam na you tube w pokoju jest mała lodóweczka? Wyjazd 22 czerwca nie mogę się doczekać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Stella Makadi Garden 12.06.12, 15:00 Dużo jest lokalnych przewoźników : www.hurghada.enterpol.pl/index.php byłam z nimi na giftunie wszystko ok www.lmegypt.com/pl/about.php nie Luksor ale ciekawie www.aishatours.pl/ Nie do końca byłabym przekonana, żeby z 5 latkiem wybierać się do Luksoru straszna patelnia o tej porze roku Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.2604 Re: Stella Makadi Garden 12.06.12, 15:23 Oczywiście 5 latek zostaje z mamą plażować a nastolatek z tatą na wycieczkę Starszemu synowi marzą się piramidy jednak Kair odpuszczam, może kiedyś w mniej upalnym okresie. Boję się jednak że nawet dla nastolatka Luksor może okazać się zbyt męczący. Może zaliczymy Rajską Wyspę czy coś w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamucha27 Re: Stella Makadi Garden 12.06.12, 21:48 Zaraz przy plaży, przy Kids Clubie jest plac zabaw z trampoliną, zjeżdzalnią i huśtawką. Mieszkaliśmy akurat na przeciwko placu zabaw Co do restauracji to w Beach jest włoska i indyjska i z nich mozna korzystać raz na pobyt. Zapisy są w restauracji jakoś tak do południa. Jeżeli mamy ochotę przyjść jeszcze tego samego wieczoru to korzystamy z bufetu a jeżeli zapiszemy się na dzień następny to wtedy korzystamy z restauracji a'la carte. Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Stella Makadi Garden 12.06.12, 22:46 Nie ma możliwości bycia codziennie we włoskiej na pizzy - dziecko jest wielkim wielbicielem pizzy i korzystania wówczas tylko z bufetu. Oni jakoś odnotowują numer pokoju i później mogą obciążyć kosztami wizyty w takiej restauracji?? Dziekuję za informacje o trampolince Odpowiedz Link Zgłoś
mamucha27 Re: Stella Makadi Garden 13.06.12, 09:54 Pizza jest codziennie na lunch w barku na plaży od godz.12 a później na kolacji. Mój starszy jadł codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Stella Makadi Garden 13.06.12, 10:22 Uff to dobrze, bo moje dziecko mogłoby bez pizzy nie przeżyć Mam jeszcze pytanie dotyczące restauracji a'la carte, nie miałam nigdy przyjemności korzystać w hotelu z takiego dobrobytu, czy to jest tak jak sama nazwa wskazuje dostaję menu i coś tam sobie z tego wybieram i czy we włoskiej są faktycznie dania włoskie czy takie włosko-egipsko-europejsko nie wiadomo jakie. Będąc w Alf leila tez niby była włoska restauracyjka ale bliżej jej było do europejskiej z nutką włoszczyzny choć nie powiem jedzenie było bardzo smaczne Odpowiedz Link Zgłoś
mamucha27 Re: Stella Makadi Garden 13.06.12, 10:36 Byliśmy tylko we włoskiej. Dania hmmm są różne. Kilka rodzajów pizz do wyboru, ja akurat jadłam sałatkę cezara (pychota), inni pomidory z serkiem capresi a na drugie część zamówiła (nie pamiętam nazwy) ale na makaronie spagettii w sosie pomidorowym były ułożone 3 wielkie kotlety z piersi kurczaka (panierka mega tłusta) a brat jadł steka z ziemniakami pieczonymi. Nie wiem czy są to typowe dania włoskie Na początku proponują wina egipskie lub afrykańskie (płatne). Jedzenie w restauracji głównej jest tak pyszne,że do innej restauracji można iść tylko z czystej ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
grandmet Re: Stella Makadi Garden 13.06.12, 12:38 A czy przekąski między posiłkami serwowane są tylko w barze przy plaży ? Odpowiedz Link Zgłoś
mamucha27 Re: Stella Makadi Garden 13.06.12, 13:14 W Beach przekąski są na plaży, obiad w restauracji głównej, w Gardenie przekąski w barze przy basenie ze zjeżdzalniami + restauracja. Odpowiedz Link Zgłoś
tomas.z345 Re: Stella Makadi Garden 15.06.12, 11:02 czy ktoś może był w pokoju z dwoma dostawkami lub w wersji 3+1 interesuje mnie wielkość pokoi i czy na dostawce są standardowe łóżka czy jakieś polowe Odpowiedz Link Zgłoś
wiolik1976 Re: Stella Makadi Garden 18.06.12, 15:48 Trzy dni temu wróciłam z Makadi, hotel naprawdę dobry. Miałam pokój z dwoma dostawkami... pokój ok, z dużym tarasem jednak jeżeli chodzi o dostawki to nie ma rewelacji... raczej polówka z mało wygodnym materacem. Odpowiedz Link Zgłoś
tomas.z345 Re: Stella Makadi Garden 19.06.12, 11:02 dzięki wiolik1976 za info zdecydowaliśmy się jechać z rodziną do tego hotelu w końcówce lipca dlatego mam jeszcze parę pytań interesuje nas wycieczka do pobliskich aqua parków interesuje nas cena oraz co ta cena zawiera czy są napoje leżaki w cenie oraz ogólne wrażenie Odpowiedz Link Zgłoś
justa0781 właśnie wróciliśmy :) 30.06.12, 23:22 wczoraj wróciliśmy... było cudnie... za krótko... czysto, drinki i soki - mega pyszne, dużo róznych basenów, przy beach stella market - nie trzeba jezdzić do Hurghady. Fakt, że drożej, sporo... ale jak miałoby się dać 27 euro za taxi... jedzenie - wyśmienite obsługa - super! Minus? brak cienia - większego drzewka jak np. w stella beach... drugi minus taki, że nie ma ciągłosci w możliwości jedzenia. w przypadku małych dzieci to ważne. np. przekąski barowe przy plaży i basenach od 12, gdy od 12 jest już obiad. powinny być dostępne po zakończeniu śniadania. Lody od 15 przez 2 godziny... powinny być przez cały dzień... zemsta nas nie dopadła pomimo jedzenia wszystkiego i picia codziennie po kilka drinów z lodem. Mąż miał przez jeden dzień bóle brzucha i lekką biegunkę do wytrzymania i opanowania i to wszystko. dzieci bez problemów. napiwki dawaliśmy codziennie panu sprzątającemu za jego ciężką pracę - 4 dolce za 2 dorosłych i 2 dzieci. ciedziennie cuda z ręczników nie było potrzeby dawać za drinka itp. dawliśmy czasem też panu ręcznikowemu, bo stoi biedaczyna na tym upale tyle godzin... plaza kiepska - żwirowata i przy odpływach wszystkie brudy zostają. bardzo daleko ciągnie się pas wody bardzo płytkiej - do kostek, max do kolan. To nie wina hotelu oczywiście Rafy na końcu molo - przecudne - o wiele piękniejsze niż po wypłynięciu na morze statkiem. Generalnie POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
martini773 Do justa0781 02.07.12, 12:13 Znalazłam Cię Z tymi przekąskami i lodami, to faktycznie nie bardzo się popisali A możesz podać, gdzie dokładnie znajduje się bar z lodami? Jak wyglądają dyskoteki, czy w Stella Garden odbywają się takowe, czy trzeba iść do Stella Beach? Wieczorkiem można siedzieć sobie na drinku w barach w Beach? Jak z zakwaterowaniem, pokoje były z widokiem na baseny, czy była koniecznośc zmiany? a jak jest z tą odległością do morza? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
justa0781 Re: Do justa0781 02.07.12, 13:21 lody przy plaży i przy basenie z falami. Dyskoteka w beach. W gardens taka rozrywka do posłuchania czy pooglądania. Pokój dostalismy z widokiem na basen na parterze. Bez próśb czy dolarów w paszporcie. z beach można korzystać do woli. Do plaży z 500 metrów na oko. Co 10min. Jeździ busik. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.2604 Re: Do justa0781 02.07.12, 15:03 Hejo ja też wróciłam z Gardena jesteśmy zadowoleni szczęśliwi i wypoczęci! Polecam hotel, przemiła obsługa, polecam restaurację libańską, pyszny gril z przystawkami, trunkami, deserem. Jeśli ktoś oczekuje odpoczynku bez hucznych dyskotek, z dala od centrum będzie zadowolony. Pozdrawiam Cię Justyna !!!! Fajowo było Odpowiedz Link Zgłoś
martini773 Do joanna.2604 04.07.12, 12:58 Witaj Joanna! Mam pytanie odnośnie bransoletek, czy przy wykwaterowaniu zostają odebrane? Mamy wylot w nocy, więc nie chciałabym zostać bez świadczeń. A co do dyskotek, to nie organizują ich w hotelu? Ktoś pisał, że są w Stella Beach odpłatne, a w Gardenie są organizowane? jak z przydzieleniem pokoju, nie było problemu, jaki pokój mieliście? Jeszcze plaża, jak byliście było dużo wody przy brzegu, czy raczej trzeba iść pomostem, aby popływać? Odpowiedz Link Zgłoś
martini773 Kto się wybiera w najbiższym czasie? 05.07.12, 17:06 Piszcie wszyscy, którzy będziecie spędzać wakacje w STELLI GARDEN, w lipcu między 13 a 27. Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
ragami Re: Kto się wybiera w najbiższym czasie? 05.07.12, 18:19 Ja bede od 13. do 27.07. Odpowiedz Link Zgłoś
maja1504 Re: Kto się wybiera w najbiższym czasie? 05.07.12, 20:17 Ja też będę od 13.07. do 27.07 z dwójką dzieci 4 i 11 lat wylot z warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
mika403 Re: Kto się wybiera w najbiższym czasie? 05.07.12, 20:43 hejjj ))) my lecimy 20 lipca do 3 sierpnia z Poznania o 16 ;10 wylocik ) piszcie kto leci z POZNANIA 20 LIPCA )) do stella gardenn ) Odpowiedz Link Zgłoś
beakinka70 Re: Kto się wybiera w najbiższym czasie? 05.07.12, 21:13 Dobry wieczór Z mężem i 17letnią córką lecimy 20tego lipca na 2 tygodnie. Może ktoś leci z "dzieckiem" w podobnym wieku? Planujecie jakieś wycieczki? Odpowiedz Link Zgłoś
mika403 Re: Kto się wybiera w najbiższym czasie? 05.07.12, 21:35 hejoo my lecimy 20 lipca do 3 sierpnia na 2 tygodnie z poznania ) ja mam 18 lat moj chlopak 20 i moja mamę bierzemy ze soba )) chcemy plynac na wyspte giftun paradies i napewno na hurghady jechac na jakies zakupy no i dalej nie wiem P a wy )? Odpowiedz Link Zgłoś
beakinka70 Re: Kto się wybiera w najbiższym czasie? 06.07.12, 19:04 To każdy znajdzie sobie jakieś towarzystwo Zakupy jak najbardziej Dodatkowo safari, chciałabym Kair i El Gouna. Może jeszcze jakiś aquapark lub delfinarium. Musimy się jakoś odszukać na miejscu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martini773 Do beakinka70 06.07.12, 11:35 Cześć, witaj My będziemy na miejscu 15 lipca, lecę z mężem i 15-letnią córką, może dziewczyny przypadną sobie do gustu Szkoda tylko, że będziecie później, ale dobre i te kilka dni, bo my wylatujemy 26 lipca wieczoremCo do wycieczek, to już trochę zwiedziliśmy przy okazji wcześniejszych urlopów (to nasz 4 raz), ale planujemy napewno do Luxoru, mąż z córką na quady i nurkowanie. Ja chciałabym się wybrać na wycieczkę po Hurghadzie, ale z p. Dorotą z www.aishatours.pl/, trochę inaczej Takie są plany, ale wszystko okaże się na miejscuPozdrawiam i proszę o kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
martini773 Kto się wybiera w najbliższym czasie? 06.07.12, 11:51 Cieszę się,że odzew w narodzie jest Fajnie, że będzie nas kilka, kilkanaście osób Może będzie okazja poznać się, zorganizować na miejscu polski wieczorek zapoznawczy Przynajmniej tych kilka osób, które przybędą do Stelli w pierszych terminach(13-15 lipiec), później dołączy reszta, ta z 20 lipca Macie jakiś pomysł na spotkanie, umówienie się? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ragami Re: Kto się wybiera w najbliższym czasie? 06.07.12, 13:30 Martini- a z jakim biurem chcecie sie wybrac do Luxoru? My tez juz na paru wycieczkach byliśmy, tylko został nam Luxor, może razem wybierzemy sie? Odpowiedz Link Zgłoś
martini773 Re: Kto się wybiera w najbliższym czasie? 06.07.12, 14:02 Ragami, jestem za, byłoby miło Chcielibyśmy z jakiegoś lokalnego biura, czytałam trochę na forum o różnych biurach i zastanawiam się nad www.lmegypt.com/pl/excursion.php?id=27, ale czekam na odpowiedź od nich co do legitymacji studenckich, bo mają zniżki Brałam jeszcze pod uwagę biura egipttours.pl/ i www.hurghada.enterpol.pl/wycieczki.php?dzial=hrg , wycieczki mają po 60$. Zerknij sobie na te biura. Myślę, że u rezydentów jest znacznie drożej A Wy jak planujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
ragami Re: Kto się wybiera w najbliższym czasie? 06.07.12, 14:13 Podaj mi swojego maila. Odpowiedz Link Zgłoś
martini773 Re: Do ragami 06.07.12, 17:27 Napisz jeszcze raz, bo coś jest nie tak Ktoś do mnie też pisał wcześniej i też nic nie było w mailu. Odpowiedz Link Zgłoś
ragami Re: do martini 06.07.12, 17:31 Coś musisz miec z kontem nie tak, próbowałam wysłać z dwoch komputerów i z dwóch rożnych kont i nic. Spróbuj napisać do mnie - ragami@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
martini773 Re: Do ragami 06.07.12, 17:39 Spróbuję z innego konta, bo dalej nic, zero!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beakinka70 Re: Do beakinka70 06.07.12, 19:01 martini773 napisał(a): > Cześć, witaj My będziemy na miejscu 15 lipca, lecę z mężem i 15-letnią córką, może dziewczyny przypadną sobie do gustu Szkoda tylko, że będziecie później, ale dobre i te kilka dni, bo my wylatujemy 26 lipca wieczoremCo do wycieczek, to już trochę zwiedziliśmy przy okazji wcześniejszych urlopów (to nasz 4 raz), ale planujemy napewno do Luxoru, mąż z córką na quady i nurkowanie. Ja chciałabym się wybrać na wycieczkę po Hurghadzie, ale z p. Dorotą z www.aishatours.pl/, trochę inaczej Takie są plany, ale wszystko okaże się na miejscuPozdrawiam i proszę o kontakt Cześć, ja też mam nadzieję, że dziewczyny się dogadają i spędzą razem miło czas. Przecież tak z rodzicami to nudno jest Nie wiem czy będę się wybierała do Luxoru ponieważ już byłam. Może jak córka będzie bardzo chciała ale raczej nastawiamy się Kair o ile będzie nadal spokojnie. Z Aishą myślałam o El Gouna - wydaje mi się ciekawsza. Na pewno super safari. Nie mogę wysłać do Ciebie prywatnej wiadomości ponieważ nie masz aktywowanego profilu, spróbuj wyslać do mnie lub podaj jakiś email. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gnfh Re: Kto się wybiera w najbiższym czasie? 06.07.12, 15:19 "beakinka70 napisała: > Dobry wieczór > Z mężem i 17letnią córką lecimy 20tego lipca na 2 tygodnie. > Może ktoś leci z "dzieckiem" w podobnym wieku? > Planujecie jakieś wycieczki?" wybieram się 29.07 na 2 tygodnie. Jestem Marcel i mam 18 lat Odpowiedz Link Zgłoś
beakinka70 Re: Kto się wybiera w najbiższym czasie? 06.07.12, 19:10 Marcelu, sam się wybierasz czy z rodzicami? Odpowiedz Link Zgłoś
docent_sg Re: Kto się wybiera w najbiższym czasie? 06.07.12, 14:23 Jedziemy z Gdańska 13.07 do 27.07 z dwójką dzieci 18 i 9 lat. Do zobaczenia na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
beakinka70 Re: Kto się wybiera w najbiższym czasie? 06.07.12, 19:11 My też z Gdańska Mieliśmy lecieć 13tego ale tak jakoś... 13ty... piątek... 18letnia córka czy syn? Odpowiedz Link Zgłoś
docent_sg Re: Kto się wybiera w najbiższym czasie? 06.07.12, 19:40 18 letnia córka Odpowiedz Link Zgłoś
beakinka70 Re: Kto się wybiera w najbiższym czasie? 06.07.12, 19:45 Moja ma 17cie może założymy jakiś club dla starszych dzieci bo tu na forum jest kilka osób w tym wieku ? Może by się jakoś wcześniej zapoznały? Odpowiedz Link Zgłoś
docent_sg Re: Kto się wybiera w najbiższym czasie? 06.07.12, 19:54 No można o tym pomyśleć , chociaż lecimy tydzień wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
docent_sg Re: Kto się wybiera w najbiższym czasie? 06.07.12, 19:56 Może Pani podać maila do córki to mogą się skontaktować. Mail mojej córki: agad13@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
beakinka70 Re: Kto się wybiera w najbiższym czasie? 06.07.12, 21:41 Docencie Mam na imię Beata Zaraz podam córce email niech się same dogadują Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martini773 Do docent_sg 07.07.12, 11:44 My również będziemy w hotelu w zbliżonym czasie 15-26 lipiec, córka ma 15 lat, ale może zechce zapozanć się ze starszą koleżanką Wraz z "rogami" z forum, chcemy się spotkać 15 lipca, wieczorem koło recepcji, może do nas dołączycie? Odpowiedz Link Zgłoś
docent_sg Re: Do docent_sg 07.07.12, 14:27 No problem - pewnie i tak prędzej czy później się spotkamy na miejscu- proponuję po kolacji, a przed animacjami tak około 20.00 -20.30. Wcześniej podałem maila córki - więc niech się dziewczyny dogaduję na mailu. A czy Wy jesteście z Gdańska? Odpowiedz Link Zgłoś
martini773 Re: Do docent_sg 08.07.12, 20:05 docent_sg napisał(a): > No problem - pewnie i tak prędzej czy później się spotkamy na miejscu- proponuj > ę po kolacji, a przed animacjami tak około 20.00 -20.30. Wcześniej podałem mail > a córki - więc niech się dziewczyny dogaduję na mailu. A czy Wy jesteście z Gda > ńska? Docencie, niestety nie jesteśmy z Gdańska. Lecimy z Katowic, a mieszkamy w zupełnie innym miejscu. Co do godz. to nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
25agniesia Re: Kto się wybiera w najbiższym czasie? 10.07.12, 11:51 My lecimy do stelli 12.07 z lodzi Odpowiedz Link Zgłoś
najmar Re: Kto się wybiera w najbiższym czasie? 10.07.12, 12:54 Kochanie to lecimy z Wami Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.2604 Re: Do joanna.2604 10.07.12, 14:31 Awaria kompa dlatego dopiero odpisuję - bransoletki zabierasz do domu lub jak żartowała Pani rezydent Wezyra zachowujesz na za rok ... Dyskotek w garden nie ma nie licząc Pana który wieczorami śpiewa na małej scenie, ale raczej zainteresowanie małe tańcami, za to maluchy szaleją na mini disco. W Stella Beach nie bywaliśmy na disco to nie powiem. Odnośnie przydziału pokoju mieliśmy rodzinny podwójny z dwoma łazienkami - bez dopłat w paszporcie. Pan po otwarciu drzwi jednak zapytał czy pokój odpowiada. Nie ma się do czego doczepić bo hotel prawie nowy, my mieliśmy parter i było ok bo nie biegaliśmy z dzieckiem po schodach. Plaża długo długo płytko z rafą ble, polecam spacer po pomoście jakieś 300 kroków i zejście drabinką na czystą głębszą wodę lub jeszcze kawałek dalej aby snurkować. Odpowiedz Link Zgłoś
martini773 Re: Do joanna.2604 10.07.12, 14:37 Ok, dziękuję! a pani rezydentka z Wezyra w porządku? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz-a77 Re: Do justa0781 10.07.12, 12:02 Witam !wiesz może czy połączenia między pokojami są płatne?z góry dziękuję za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
justa0781 Re: Do justa0781 10.07.12, 12:04 nie, bo to tak, jakby wewnętrzne były płatne, np. na recepcję... Odpowiedz Link Zgłoś
mysz-a77 Re: Do justa0781 10.07.12, 12:47 To fajnie,dobrze wiedzieć,żeby się nie zdziwić przy wyjezdzie jak wręczą rachunek,lepiej się upewnić. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz-a77 Re: Do justa0781 10.07.12, 12:49 A jeszcze jedno,czy to prawda że dzieci nie mają opasek na all? Odpowiedz Link Zgłoś
justa0781 Re: Do justa0781 10.07.12, 13:20 oczywiście miało być - tak to prawda - moje nie miały Odpowiedz Link Zgłoś
mysz-a77 Re: Do justa0781 10.07.12, 13:32 Zadałam na forum już wcześniej pytanie odnośnie polskiej animacji,ale nie uzyskałam odp,jeżdziliśmy wcześniej do hotelu caribbean w soma i tam np.na mini disco brakowało polskich animatorów,chociaż polaków w egipcie jak wiadomo nie brakuje,wiem że wezyr miał wprowadzić od połowy czerwca do września, w stella garden,ale nie wiem co z tego wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
justa0781 Re: Do justa0781 10.07.12, 13:56 jest animatorka polka, ale dla dzieci prowadzone są i tak zabawy i mini disco przez ich chłopaczka. To samo z animacjami dla dorosłych. Może dlatego, że w sumie mało Polaków było... Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka-1232 Re: Do justa0781 19.07.12, 07:33 w hotelu jest polska animatorka więc nie ma problemu Odpowiedz Link Zgłoś
martini773 Re: Do justa0781 10.07.12, 13:29 Witaj!możesz napisać gdzie znajduje się apteka i w jakiej cenie jest Antinal? czy w aptece można się targować? Odpowiedz Link Zgłoś
justa0781 Re: Do justa0781 10.07.12, 13:54 apteka jest w makadi beach oraz przy plaży. normalnie antinal kosztuje 5LE, czyli nie cały 1 dolar, ale zdzierają ostro. a jak się przyznasz, ze coś dolega to już w ogóle. Zrobiliśmy ten błąd i nie wzięliśmy polskich leków. efekt taki, że zapłaciliśmy za 1 listek antinal i jeden stepquitin czy jakoś tak 15 dolców.nie było mowy o targowaniu. wiedział, że męża boli i wiedział, ze i tak kupimy. Inny facet za to samo zapłacił 22 dolary. Polecam brać z polski lub ewentualnie kupić tam, ale nie przyznawać się, że coś dolega. udawać, że na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
martini773 Re: Do justa0781 10.07.12, 13:59 Dzięki za info. A ten stepquitin to na co się stosuje? Wiesz może jaki lek, z ich apteki, jest dobry na chorobę morską, kiedyś kupiłam, ale wyleciało z głowy Odpowiedz Link Zgłoś
justa0781 Re: Do justa0781 10.07.12, 15:56 obydwa są na zemstę. jeden na górę a drugi na dół o ile się nie mylę a na chorobę morską nie znam nic Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.2604 Re: Do justa0781 10.07.12, 15:30 kup sobie Endiex w tabletkach (powyżej 12 roku życia) ma 200 mg nifuroksasydu dodatkowo kupiłam na miejscu w aptece koło Stella Beach Antinal w syropie za 5 dolarów ma on 220 mg nifuroksazydu. Tak na wszelki wypadek dla malucha całe szczęście nie musiał brać ale za to mąż zastosował i po jednej nocy było po sprawie. Oczywiście pierwsze pytanie w aptece czy profilaktyka Odpowiedz Link Zgłoś
enicka Kto sie wybiera od 6.09.12 do Stella Makadi Beach 24.07.12, 13:53 hej czy ktos jedzie we wrzesniu do Makadi beach lub garden?? Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia284 Re: Kto sie wybiera od 6.09.12 do Stella Makadi B 29.07.12, 09:54 witam ja sie wybieram do stelli beach od 14 wrzesnia na 15 dni do keidy bedziesz ? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
veroni123 17.08.2012 Stella Makadi Garden 06.08.12, 08:27 Cześć wybiera się ktos w tym lub podobnym terminie? My lecimy z Katowic... Odpowiedz Link Zgłoś
ruella Re: właśnie wróciliśmy :) 06.07.12, 14:47 to może ta zemsta Was ominęła właśnie ze względu na driny Odpowiedz Link Zgłoś
kartonik30 sierpień w Stelli 06.07.12, 15:11 a czy ktoś się wybiera w sierpniu do Stelli?? Odpowiedz Link Zgłoś
gnfh Re: sierpień w Stelli 06.07.12, 15:23 ja bede od 29.07 wiec praktycznie na jedno wychodzi zostaję do 12.08 powie ktoś dokładnie jak jest z dyskotekami ? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz-a77 Re: właśnie wróciliśmy :) 06.07.12, 17:35 Mam pytanko,bo od 16 czerwca mieli w garden wprowadzić polską animacje dla dzieci,oraz dorosłych,czy faktycznie są animacje w języku polskim?wprowadził ją wezyr,swoja maskotka itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mika403 Re: właśnie wróciliśmy :) 07.07.12, 18:06 witam czy ktos leci 20 lipca z Poznania ? wylot 16;10 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
harra29 Re: właśnie wróciliśmy :) 08.07.12, 23:07 wylatujemy 13 na dwa tygodnie, jak wygląda dostęp do internetu i jego koszt Odpowiedz Link Zgłoś
justa0781 Re: właśnie wróciliśmy :) 09.07.12, 06:31 25 LE za pół godz.płatne na recepcji Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawska77 Re: właśnie wróciliśmy :) 09.07.12, 10:01 Do justy0781- czy w hotelu jest kantor bądź bankomat? Odpowiedz Link Zgłoś
justa0781 Re: właśnie wróciliśmy :) 09.07.12, 10:52 w beach jest bankomat i maszyna do wymiany waluty. UWAGA, obie maszyny wydają TYLKO funty egipskie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grandmet do justa0781 10.07.12, 12:49 A jak wygląda sprawa naganiaczy oferujących różne oferty. Czy jest ich tak dużo i są tak namolni jak niektórzy piszą ? Odpowiedz Link Zgłoś
justa0781 Re: do justa0781 10.07.12, 13:20 bez przesady. są mili i z tego zyją. trzeba to zrozumieć. Zagadują, ale nie naciągają aż tak bardzo. Ja zawsze mówiłam, że mamy już wykupioną, albo, że już byliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
miuza1982 Re: do justa0781 15.08.12, 17:27 mam kilka pytań . Wylatujemy w dwójkę + Nasz mały dwuletni brzdąc 31.08. - 14.09 Czy są jakieś sklepiki na terenie hotelu z tzw. gadżetami do wody (koła ratunkowe itp ) ? . Czy jest jakiś market z podstawowym artykułami typu butelkowana woda Czy jest internet bezprzewodowy w pokojach ( oczywiście za opłatą ) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.2604 Re: właśnie wróciliśmy :) 10.07.12, 15:20 jest polska animatorka Dominika, ale piosenki dla dzieci tylko w obcych językach. Mój 5 latek bawił się świetnie i wcale mu to nie przeszkadzało. Dzieci uwielbiają ciemnoskórego animatora Dino ze sterczącą fryzurą Odpowiedz Link Zgłoś
justa0781 Re: właśnie wróciliśmy :) 10.07.12, 15:54 o tak Asia ma rację, dzieci bawią się świetnie bez barier językowych. A ich animator z afro jest niesamowity. Mój młodszy synek za nim szalał Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawska77 Re: właśnie wróciliśmy :) 10.07.12, 17:31 Justa07819- ile teraz płaca za one dolar, tzn. ile dostanę ich funcikow? Odpowiedz Link Zgłoś
justa0781 Re: właśnie wróciliśmy :) 10.07.12, 18:19 łan dalar to siks egipsian paunds Odpowiedz Link Zgłoś
mika403 Re: właśnie wróciliśmy :) 10.07.12, 20:45 i mowicie dziewczyny ze tam jest maszyna ? tak ktora wymienia dolary na ich funciki my lecimy 20 lipca na 2 tygodnie z poznania ) 16;10 ktos jeszcze tak leci Odpowiedz Link Zgłoś
mika403 Re: właśnie wróciliśmy :) 10.07.12, 20:46 justynko a wyslesz mi jakies zdjecia hotelu restaurACJI _ ? czy jak to tam wyglada mika1994@onet.eu i jeszcze jedno ten busik do hurghady to 7 euro ale w jedna strone jak to wyglada jak sie chce jechac do hurghady na zakupy Odpowiedz Link Zgłoś
justa0781 Re: właśnie wróciliśmy :) 10.07.12, 21:03 busiki mają swoją trasę i to cena w obie str.za osobę. Jeśli zechcesz jechać na zakupy do senzo to taxi. Wyślę jutro fotki Odpowiedz Link Zgłoś
mika403 Re: właśnie wróciliśmy :) 10.07.12, 21:11 okej to super ) a jak ceny e hurghadzie drogo czy jak ?? jakies ciuszki czy pierdołki to jak to cenowo wyglada czy zegraki czy torebki .. i mam pytanko czy lepiej wymienc na te funty egipiskie ? czy lepiej miec dolary ja na 2 tygodnie biore 200 dolarow chyba starczy co nie justynko ? Odpowiedz Link Zgłoś
justa0781 Re: właśnie wróciliśmy :) 11.07.12, 06:35 powinno Ci wystarczyć, jeśli nie weźmiesz wycieczki. Nie wiem jak z torebkami, zegarkami czy ciuchami. Ceny są takie, że za ile wynegocjujesz za tyle kupisz. Lepiej mieć dolce, bo jak Ci zostaną ich funty to nic z nimi nie zrobisz tzn.nie wymienisz. Jedyne za co płacilam w ich to internet. Odpowiedz Link Zgłoś
martini773 Do Justyny 11.07.12, 11:23 Justyna, a czy na wyposażeniu pokoju jest może żelazko? Odpowiedz Link Zgłoś
justa0781 Re: Do Justyny 11.07.12, 14:00 nie. my poprosilismy o zelazko i deskę i bez problemu pozyczyli Odpowiedz Link Zgłoś
martini773 Re: właśnie wróciliśmy :) 11.07.12, 11:28 Mika403, wcześniej ktoś na forum juz pisał, że taksówka sprzed hotelu (ok. 10 $) do Hurghady lub busem (7$) - jeździ 2 x dziennie. 7$ A NIE 7 EURO! Odpowiedz Link Zgłoś
martini773 Re: właśnie wróciliśmy :) 11.07.12, 11:32 martini773 napisał(a): > Mika403, wcześniej ktoś na forum juz pisał, że taksówka sprzed hotelu (ok. 10 $ > ) do Hurghady lub busem (7$) - jeździ 2 x dziennie. 7$ A NIE 7 EURO! Bus 2 razy dziennie (po 14.00 i o 20.00) - INFORMACJA Z OPINII HOLIDAYCHECK! Odpowiedz Link Zgłoś
tomas.z345 Re: właśnie wróciliśmy :) 11.07.12, 11:43 a czy ktoś orientuje się jaki strój obowiązuje do kolacji mam nadzieję ze nie są wymagane długie spodnie Odpowiedz Link Zgłoś
martini773 Re: właśnie wróciliśmy :) 11.07.12, 11:48 Wcześniej też ktoś o to pytał "Mam jeszcze pytanie odnośnie ubioru na kolacje, czy Panowie faktycznie muszą być w długich spodniach. Czy jest taki trend w tym hotelu, że wypada być bezwzględnie w długich spodniach i w pełnych butach. Oglądałam zdjęcia zamieszczone na facebooku przez ten hotel i jeden pan miał pełen rynsztunek długie portki i koszula z długim rękawem, a Panie dość nieźle odpicowane" Re: Stella Makadi Garden primaxpl 11.06.12, 13:44Odpowiedz "Genralnie wypada byc ubranym w długie spodnie i koszule, jakoś pełnych butów sobie nie wyobrażam i sandały są ok. Aczkolwiek wiele osób chodziło równiez w krótkich spodenkach i klapkach, czasem prosto z basenu i nikt problemów nie robił." Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: właśnie wróciliśmy :) 11.07.12, 13:15 Większość Panów przychodziła na kolacje w długich spodniach, dopuszczane są krótkie ale zakrywające kolana, obuwie bez znaczenia mogą być sandały. Męża w pierwszy dzień upomniał pewien Pan ( taki mały wszędzie go było pełno jakiś menager czy diabli wiedzą kto to), że ma za krótkie spodnie, musiał chodzić w długich. Odpowiedz Link Zgłoś
martini773 Re: właśnie wróciliśmy :) 11.07.12, 13:21 A jak z "kreacjami" dla pań? Pełna dowolność, czy niekoniecznie? Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: właśnie wróciliśmy :) 11.07.12, 13:45 Wydaje mi się, że dowolność, kreacji w stylu sylwestrowym nie zauważyłam. Część typowo na sportowo, a część można to nazwać bardziej elegancko ale bez szaleństw Odpowiedz Link Zgłoś
justa0781 Re: właśnie wróciliśmy :) 11.07.12, 13:57 pełny lans... niektóre ruskie wyglądały jakby na wesele przyszły... Odpowiedz Link Zgłoś
ewi_pl Re: właśnie wróciliśmy :) 14.08.12, 23:30 Hihi ruskie wszedzie tak wygladaja, szkoda, ze w tych szpilkach po plazy nie biegaja. A kg w bagazu zabiera chyba zloto ktorym sa obwieszeni )) Odpowiedz Link Zgłoś
justa0781 Re: właśnie wróciliśmy :) 11.07.12, 13:58 chyba masz na myśli restauracje ala carte, bo w zwykłej to pełna dowolność Odpowiedz Link Zgłoś
tomk71 Re: właśnie wróciliśmy :) 21.07.12, 00:49 Moze doprecyzujmy. Tabliczka pokazuje ze wlasciwie to w krotkich spodniach nie mozna ale raczej codzi o sytuacje ze wchodzimy mokrzy do jadalni. Jezeli suche to pelna dowolnosc klapeczki, spodenki, tiszert bez wzgledu na plec i wiek. Ludzie tam bu sie chyba rozplynal eurepoejczyk w dlugich spodniach o tej porze roku . A co do Rosjanek to ..... och blugo by opowiadac ). Odpowiedz Link Zgłoś
justa0781 Re: właśnie wróciliśmy :) 11.07.12, 13:59 w ala carte pewnie bardziej wyjściowo, ale w zwykłej to pełna dowolność, nawet krótkie spodenki i koszulka na ramiączka + japonki - i faceci i kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
beakinka70 Re: właśnie wróciliśmy :) 12.07.12, 18:41 Gdzieś czytałam, że taksówki są droższe. Może to cena w jedną stronę - trochę za tanio mi się wydaje. Tu ceny taksówek hotelowych z Makadi Beach taxi zwróćcie uwagę, że ceny podane w euro - nie sądzę, żeby przed hotelem były tak dużo tańsze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justa0781 Re: właśnie wróciliśmy :) 12.07.12, 20:09 tam się taxi nie złapie bo to zadupie. Trzeba zamówić. 27 euro w obie strony. Pewnie dlatego tak drogo, bo musi tam z hurghady dojechać a później wrócić. I to pewnie wliczone. Odpowiedz Link Zgłoś
beakinka70 Re: właśnie wróciliśmy :) 12.07.12, 20:36 Tak myślałam, byłam w Makadi dwa lata temu. Więc skąd tu na forum powtarzana cena 10 usd? Odpowiedz Link Zgłoś
justa0781 Re: właśnie wróciliśmy :) 11.07.12, 14:01 euro - busik i taxi zamawiane w hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
grandmet Re: właśnie wróciliśmy :) 12.07.12, 11:17 czy kwota za taxi lub busa jest taka sama dla dorosłych i dzieci np. 2 osoby dorosłe + 2 dzieci ? Odpowiedz Link Zgłoś
optio11 Re: właśnie wróciliśmy :) 14.07.12, 10:18 grandmet napisał: > czy kwota za taxi lub busa jest taka sama dla dorosłych i dzieci np. 2 osoby do > rosłe + 2 dzieci ? Cena busa to 7 euro w obie strony za osobe. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha768 Re: Stella Makadi Garden 12.07.12, 19:16 A kto wybiera się lub będzie w terminie 7.09 - 14.09 ? Lecę z rodzicami, mam 17 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
fidel29 Re: Stella Makadi Garden 17.07.12, 17:05 I jeszcze pytanko: czy w hotelu jest siłownia?dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
lcolis80 Wylot 31.08 , kto się wybiera? 18.07.12, 11:20 Oczywiście do Stelli My mamy wylot z Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
enicka Re: Wylot 31.08 , kto się wybiera? 24.07.12, 13:54 My ja z mezem i kolezanka chcemy jechac w tym terminie do Stelli ale czekamy moze troche cea spadnie a ile płacicliscie za wycieczke i z jakiego biura podrozy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
lcolis80 Re: Wylot 31.08 , kto się wybiera? 24.07.12, 14:06 My płaciliśmy 6300zł za całą czwórkę . Z tym,że za osobę dorosłą liczyli około 2000 zł ( chyba 2.100 ) lecimy z Wezyrem. w miarę możliwości zerkam codziennie na oferty Wezyra i tego hotelu- cena nie spada.. a nawet tyci wzrosła. Może uda Wam się załapać na jakieś ''last minute'' , my nie ryzykowaliśmy z dzieciakami, bo ciężko dostać pokój rodzinny w ''lastach'' P.S . Jak na 5* to cena super - w biurze tez polecają,hotelik prawdopodobnie mega czysty itp.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
enicka Re: Wylot 31.08 , kto się wybiera? 24.07.12, 15:03 no własnie jak pytalismy jakies dwa tyg temu o ten hotel na 31.08 to dali nam cene za trzy osoby dorosłe 2060 a w tej chwili jest 2112 za osobe , pewnie w tym roku Lastów nie bedzie ze wzgledu na te upadłosci biur, bo te lepsze trzymaja cene, szkoda bo chetnie bysmy sie wybrali do tego hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
kulcior77 Re: Wylot 31.08 , kto się wybiera? 25.07.12, 07:44 Ta cena to za tydzień??? Odpowiedz Link Zgłoś
lcolis80 Re: Wylot 31.08 , kto się wybiera? 25.07.12, 08:13 Tak, tak . Jest to cena za tydzień . Wylot 31.08 , powrót 07.09 . Jeszcze jest ta oferta w Wezyrze Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kulcior77 Re: Wylot 31.08 , kto się wybiera? 25.07.12, 09:36 Ja wylatuję z Rzeszowa z żoną i dzieckiem. Wylot 30-08-2012 na 2 tygodnie do Garden z Wezyra. Odpowiedz Link Zgłoś
lcolis80 Re: Wylot 31.08 , kto się wybiera? 25.07.12, 09:46 Czyli zapewne gdzieś na siebie trafimy Mówią,że polaków tam mało.. Sprawdziłam cenę - zdecydowanie bardziej opłacało by się wylecieć na 2 tygodnie , różnica to jakieś 1500-1800zł przy naszej czwórce Ale cóż .. dzieciaki muszą w końcu szkołę zacząć Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka-1232 Re: Stella Makadi Garden 19.07.12, 07:31 Właśnie wróciłam z wakacji w tym hotelu. Było super pokoje ładne przestrzenne obsługa bardzo miła, animacje rewelacyjne. Barmani przygotowują rewelacyjne drinki i to w każdym barze. Jedyny mankament to w drugim tygodniu kiedy było już dużo turystów kłopot z leżakami na basenie głównym oraz z ilością naczyń w restauracji. Polecam chińską restaurację, jedzenie dobre ale można również korzystać z drugiego hotelu przy plaży. W Egipcie byłam 3 raz i to był chyba najlepszy hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
jagu-3 Re: Stella Makadi Garden 19.07.12, 16:37 Witaj. Mam pytania- jakie nacje dominują teraz w hotelu? Dużo rodaków? Czy byłaś z Wezyrem? Jeśli tak- to jak się spisał? Odpowiedz Link Zgłoś
tomk71 Re: Stella Makadi Garden 21.07.12, 00:45 Slychac bylo Polaków, rosjan, Niemców, troche Wlochów jakies skandynawskie lub niederladzkie nie rozpoznalem i nawet Bialoruski a przynajmniej tak twierdzili animatorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
layla_92 Re: Stella Makadi Garden 25.07.12, 13:20 Wybiera się ktoś może 12 sierpnia z Katowic? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
veroni123 Re: STELLA 24.08. 08.08.12, 08:44 tydzień się nakłada opinie sa dobre więc będzie świetna zabawa Odpowiedz Link Zgłoś
grandmet Re: STELLA 24.08. 08.08.12, 09:28 Kochani, w hotelu jest tylu rodaków, że z nawiązaniem znajomości nie będzie problemu. Jedna uwaga - ja przed wylotem naczytałem się na forum, że najtaniej zakupy zrobić można przy powrocie na lotnisku w Hurghadzie. Nie jest to prawdą. O ile w Gardenie w tych bodajże 8 sklepikach ceny są dość wysokie, to już w pasażu przy Beach zrobicie naprawdę zakupy w dobrych cenach np. koszulki t-shirt 3 - 5 $, polo 10 - 15 $, conversy ok. 10 $, oleiki zapachowe 50ml - ok 17 $ . Jakość tych rzeczy nie jest rewelacyjna, ale na pamiątki ..... Zazdroszczę tym co dopiero lecą. Odpowiedz Link Zgłoś
alex686 Re: STELLA 24.08. 08.08.12, 13:03 zawsze lepiej i raźniej jest w większym gronie pozdrawiam ps: w jakim składzie lecicie? Odpowiedz Link Zgłoś
veroni123 Re: STELLA 24.08. 09.08.12, 09:17 Jeśli chodzi o nas to lecimy we dwójke-młode małżeństwo do zobaczenia tym którzy też tam będą Odpowiedz Link Zgłoś
ewi_pl Re: STELLA 24.08. 15.08.12, 02:49 W ktorym hotelu jest kantor wymiany walut? W opisie tego hotelu pisze, ze jest, ale na forum opisujecie, ze nie ma. Prosze o info bo lece tam 19.08 Odpowiedz Link Zgłoś
t-mac2 Re: STELLA 24.08. 09.08.12, 11:06 alex686 - my też lecimy 24.08. na 2 tygodnie. Gdzie startujecie? My lecimy w składzie 2+1 maluch. Nie boicie się o aktualną sytuację w Egipcie? Wiem, że dużo z tych wiadomości jest przekoloryzowana, ale zawsze niepokój jest... Odpowiedz Link Zgłoś
lcolis80 Re: STELLA 24.08. 09.08.12, 16:33 Widzę,że będzie nas trochę w tym terminie końca sierpnia-początku września Fajnie Też jestem zaniepokojona sytuacją i ogólnie upadkiem biur Mam nadzieję,że nas wszystkich to nie dotyczy My lecimy z dwójką dzieci : 12 i 9 lat , tak więc do zobaczenia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
alex686 Re: STELLA 24.08. 09.08.12, 21:19 t-mac2, my startujemy w Krakowie w skadzie 2+1, z tym, ze corka ma 15 lat. Hmm Egipt to Egipt, kazdy wie jak jest, ale mam nadzieje, ze w Stelli bedzie bezpiecznie Musimy sie jakos tam odnalezc i bedzie super zabawa! W grupce razniej! A co do naszego biura, to mozna powiedziec, ze jestem spokojna, ma ono certyfikat wydawany co miesiac, o jego rzetelnosci i tym, ze nie ma go w KRS Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
t-mac2 Re: STELLA 24.08. 10.08.12, 09:17 My lecimy z Wrocka z biura Wezyr. A wy z jakiego lecicie? Może z tego samo i trochę się uspokoję o tę sytuację z biurami. Ew napisz prosze gdzie można sprawdzić biura podróży. Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
alex686 Re: STELLA 24.08. 10.08.12, 09:49 my rowniez Wezyr! tu macie certyfikat: www.wezyrholidays.pl/docs/cert_rzetelna_firma.pdf Pozdrawiam i mam nadzieje, ze jakos sie tam odnajdziemy! Odpowiedz Link Zgłoś
aga282828 Re: STELLA 24.08. 12.08.12, 00:36 My lecimy w terminie 19.08- 02.09 z Katowic 2+2 (syn 15 lat córka 7).jak cos to proszę pisać na meila akon28@wp.pl pozdrawiam i do zobaczenia w Egipcie Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia284 stella we wrzesniu:) 14.08.12, 20:18 leci ktos we wrzesniu? my lecimy od 14.09 z katowic pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia284 Re: stella we wrzesniu:) 16.08.12, 19:29 mam nadzieje ze uda nam sie spotkac na miejscu milo ppoznac innych rodakow ppozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hawwa1984 Re: stella we wrzesniu:) 08.09.12, 20:54 hej, ja z koleżanka lecimy 13.09.2012r. z Poznania na tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: stella we wrzesniu:) 09.09.12, 15:55 ja od 15wrzesnia Z mężem jupiiiiii Odpowiedz Link Zgłoś
ewi_pl Re: STELLA 24.08. 14.08.12, 23:12 Lece w tym samym terminie tez z K-c. Sama z 16 letnia corka Odpowiedz Link Zgłoś
mateo_1977 Re: STELLA 24.08. 15.08.12, 09:03 14.09 lecimy we czwórkę(dwie pary) z poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
tutsi1 Re: STELLA 24.08. 17.08.12, 09:11 My też lecimy 24.08 tyle że z warszawy 2 plus pięciolatek Odpowiedz Link Zgłoś
alex686 Re: STELLA 24.08. 17.08.12, 11:03 no to będzie nas troche na przelomie sierpnia i września, pozdrawiam. ------- 24.08.-7.09. ) Odpowiedz Link Zgłoś
lcolis80 WEZYR skrócony pobyt ?! 23.08.12, 11:14 Witam Czy wszystkim Wam skrócono pobyt o dobę ??? zamiast powrotu ( wylotu ) w piątek , mamy powrót już w czwartek Rekompensata raptem 170zł !!! od 4-ech osób... Masakra Odpowiedz Link Zgłoś
kulcior77 WEZYR zaczyna lekceważyć swoich klientów !!! 23.08.12, 11:33 Nie wiem jak u Was. W Rzeszowie odwołali odloty i przyloty do Hurghady. Miałem wylot 30-08-2012 z Rzeszowa i to mi gwarantują, powrót 13-09-2012 odwołali do Rzeszowa i proponują Gdańsk. To jakaś paranoja. Wrócę do Gdańska nie wiadomo o jakiej porze z dzieckiem i co dalej mam zrobić? Wziąć taryfę do Rzeszowa? Dodam że zrobili to tydzień przed zaplanowanym urlopem. Myślałem że to poważne biuro..! Zmieniłem na wylot tydzien później z Krakowa. Ale więcej z nimi nie polecę.! Ale nie zamierzam im tego odpuścić.... Olewają klienta w 100 %. Żadnej reakcji, przeprosin-NIC!!! Kupa nie biuro... Kto ma ten sam problem? Możę trzeba to poważnie nagłośnić? Media i prasa??? Cyrk przecież czekamy na taki wyjazd cały rok i płacimy za to dużą kasę! Odpowiedz Link Zgłoś
lcolis80 Re: WEZYR zaczyna lekceważyć swoich klientów !!! 23.08.12, 11:38 U nas zmienili tylko powrót - skrócili o dobę ! masakra jakaś,człowiek planuje wczasy , cieszy się , a tu klapa.. Akurat w naszym przypadku lecimy tylko na tydzień , więc juz w ogóle tyle co rozpakujemy się , to trzeba będzie się pakowac Odpowiedz Link Zgłoś
julia_tub Re: WEZYR zaczyna lekceważyć swoich klientów !!! 24.08.12, 14:24 Lecimy 02.09-14.09 z Katowic. Dobrze, że będzie nas więcej Odpowiedz Link Zgłoś
aaola lokalne biura 31.08.12, 17:55 proszę o namiary na lokalne biura (wycieczka do Luksoru, safari i jakies nurkowanie/rej statkiem) jutro idziemy bukować na 14wrzesnia))))))) (tyle że my z Holandii) Odpowiedz Link Zgłoś
beakinka70 Re: lokalne biura 02.09.12, 12:01 Poza Luksorem polecam biuro Aisha Tours Tu strona AISHA A tu wątek na forum wakacje FORUM Osobiście jestem zachwycona wycieczkami z tym biurem i ich podejściem do klienta. Gorąco polecam wycieczki morskie, safari i unikalne zwiedzanie Hurghady Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
beakinka70 Re: lokalne biura 02.09.12, 18:56 Ponieważ jak na razie, nie organizują dalszych wycieczek. Mam nadzieję, że kiedy będę w Hurghadzie w przyszłym roku będę mogła z nimi wybrać się do Kairu i Aleksandrii Bardzo chcę jechać na " Delfin house i El Gouna" bo w tym roku już czasu zabrakło... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mycha768 Re: Pobyt 22.12.12, 11:11 Poszukuje pewnej osoby która wypoczywała we wrześniu Może ktoś był ? Odpowiedz Link Zgłoś