Dodaj do ulubionych

Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytajcie

30.06.12, 23:24
jak wyżej
Obserwuj wątek
    • hiperprzestrzen Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 01.07.12, 10:50
      Witam!
      Mam kilka pytań:
      - czy woda butelkowana jest dostępna w pokoju?
      - czy jest sejf i lodówka w pokoju?
      - czy są dostępne ręczniki na basenie?
      - jak głębokie są baseny?
      • justa0781 Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 01.07.12, 20:03
        wody pod dostatkiem. jeśli mało - poproś pana, który opiekuje się Twoim pokojem o więcej. Wielu ludzi, w tym i my nalewaliśmy w butelki soki i wodę ze stołówki i braliśmy ze sobą do pokoju. To samo z ciasteczkami czy kanapkami, bo co do jedzenia zawsze jest jakaś przerwa pomiędzy śniadaniem a przekąskami w barach, które są od 12 - tej. A od 12 - tej to też obiad jest. Dzieciaki głodne... smile

sejf i lodówka w pokoju. Bezpłatnie. minibar z lodówki płatny, ale my chowaliśmy tam też swoje picie czy owoce, zeby mieć chłodne.

na basenach i plaży na karty masz ręcznik.

baseny różne, i brodziki i głębsze, maximum to jak do szyi dla osoby o wzroście 175 cm.

piłam sporo drinów z lodem codziennie, jadłam owoce i warzywa - nic się nei działo, ale warto z domu wziąć leki na wszelki, bo ładnie zdzierają. jak antinal kosztuje 5 LE, to potrafili wziąć 15 dolców bez szans na negocjacje. wiedzieli, że jak dolega to i tak kupisz...

najlepiej wszystko brać z domu i mieć święty spokój smile
    • fidel29 Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 01.07.12, 11:00
      Cześć Justa,
      Jeśli mógłbym prosić o odpowiedz na kilka pytań?smile
      1.z jakiego biura jechałaś i jeśli miałaś wykupiony pokój z widokiem na basen czy taki faktycznie dostałaś?czy z ewentualną zmianą pokoju jest jakiś problem?ile czasu czasu zajeły sprawy kwaterunkowe?
      2.czy w hotelu odbywają się dyskoteki bądź wieczorem grają muzykę na żywo co by lekko potańczyć?smileno i jak tam frekwencja na wyżej wymienionych?smile
      3.leżaki---czy był jakiś problem czy tez od rana trzeba atakować rejon wokół basenu?
      4.jak z robactwem w pokoju i hotelu--czy potrzebne sa jakieś środki na komary czy okadzają codziennie hotel?
      5.czy w hotelu jest polski animator?
      6.czy w hotelu występuje coś na wzór cooking show?
      7.czy można korzystać z wszystkich "przyjemności" hotelu Beach
      no i jak ogólnie twoje wrażenia,czy jesteś zadowolona?smile
      Z góry dzięki za odpowiedz,
      Pozdrawiam
      • justa0781 Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 01.07.12, 22:43
        heja. Jestem na dzialce i mam problem z netem. Już odpisuję. 1- byliśmy z wezyrem. Pokój rodzinny connect z widokiem na basen. Nie prosiliśmy o to. Zakwaterowanie nie trwało długo. Kilka minut. Napiwki daliśmy bagażowemu, codziennie sprzątającemu za ciężką pracę i czasem ręcznikowemu. 2- codziennie mini disco dla dzieci, później muza, ale raczej nie do tańczenia. W beach jest płatna dyskoteka. W gardens są też skecze itp. Bylo euro, więc mecz był. 3- rzucaj rzeczy na leżaki od rana. Ludzie tak robili lub zostawiali na noc. 4- nie potrzeba psikaczy bo nic nie kąsi. Czasem zdarzy się pająk, ćma, ale to normalka. 5- tak jest fajna dziewczyna 6- nie wiem. Chyba nie. Może w beach 7- z beacha możesz korzystać do woli. Baseny, restauracje, bary, disco itd. Tam też jest sporo sklepików. 2 apteki. Jedna na plaży. Bierz swole leki. Zdzierają. Poza tym lepiej mieć święty spokój. Jak w nocy Cię dopadnie to musisz cierpieć do rana. A tak bierzesz i masz z głowy. Mąż w nocy miał bóle plus lekka biegunka. W dzień kilka razy się załatwial, ale nie musial tkwić w pokoju. Do ogarnięcia. Podobnie jak 3 inne osoby. Nie było hardcorowych akcji. Piłam driny z lodem i jadłam wszystko. Nic mnie i dzieciom nie było. Zęby wodą min.płucz. Ich woda to żółty syf i taka śliska.
      • adrasteaa Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 01.07.12, 22:47
        Witam, tez teraz wróciłam z tego hotelu to odpowiem
        1. Byłam z Best reisen mialam zwykly pokój, dostałam pokój z widokiem na jacuzzi w budynku przy recepcji i przy scenie, na której odbywal się show time, wieczorami glośno w pokoju, ale nam to nie przeszkadzało, dziecko i tak zasypiało po szaleństwie całodziennym. Kwaterunek szybko bo tylko my przyjechaliśmy do tego hotelu i to o 4 rano, ale od razu mieliśmy dostawkę przyszykowaną nie musiałam biegać i prosić żeby mi łóżko dostawili wielki plus za to.
        2. Bywa muzyka na żywo, w Beach znacznie więcej ludzi niż w Gardens,
        3. W sprawie leżaków to nie wiem ale jak szliśmy na śniadanie o 7.40 to przy jacuzzi juz sie opalali, a część leżaków była pozajmowana, ale wydaje mi się, że nie ma problemu. Na plaży jak się jest wcześnie też można przebierać w leżakach.
        4. W pokoju nie ma robaków, widziałam jak w beach kadzili, wieczorkiem można się czymś posmarować bo cos tam lata
        5. Jest Dominika ( nie oceniam) dla dzieci jest w Kids Clubie w Beach Pani Jola bardzo miła dziewczyna
        6. Tego nie wiem, chyba raczej nie przynajmniej ja sie z tym nie spotkałam
        7. Można, niektóre są płatne, ale to dla wszystkich. Mini Golf 3 euro za kij ( za osbę)
        Ja jestem bardzo zadowolona, hotel godny polecenia choć napewno znajdą się tacy, którzy będą narzekać.
        Informacja dla Panów proszę zabrać długie spodnie, albo krótkie zakrywające kolana, taki ubiór wymagany jest na kolacji
        • justa0781 Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 01.07.12, 22:54
          masz zapewne na myśli ala carte bo w normalnej bez problemu żadnego
    • fidel29 Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 01.07.12, 17:57
      Justa!
      I jeszcze pytanko:czy w pokoju znajduje się czajnik?
      • jagu-3 Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 01.07.12, 21:44
        Mam pytanie o ogólną atmosferę w Hurghadzie, zwłaszcza o stosunek Egipcjan do turystów, czy czułaś się bezpiecznie? Jakie nacje dominowały w hotelu? Czy dużo jest turystów w Hurghadzie?
        • justa0781 Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 01.07.12, 22:23
          egipcjanie szalenie przyjaźni. Nie byłam na bazarze, a tam podobno napastują. Czułam się bezpiecznie. Ciągle pytają how are you i czy wszystko ok. Hurghada jest sporo dalej. Makadi to same hotele. Sporo ruskich i niemców. Byli także włosi.
          • jagu-3 Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 01.07.12, 22:53
            A jak spisał się Wezyr?
            • justa0781 Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 02.07.12, 08:49
              brak zastrzeżeń. Wszystko w najlepszym porządku
      • justa0781 Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 01.07.12, 22:50
        nie ma. Jest sejf za free i lodówka. Zawartość płatna, ale my swoje tam ładowaliśmy
      • justa0781 Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 02.07.12, 09:10
        nie ma czajnika. Sejf bezpłatny w pokoju. Hotel polecam! Plaża kiepska. Ciągle odpływy i długo ciągnąca się płycizna. Rybki za pomostem cudne.
        • 2peter2 Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 02.07.12, 22:49
          mając kiepskie doświadczenia na Krecie - czy są kolejki w restauracjach?
          • justa0781 Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 03.07.12, 08:51
            nie. Chyba, że np.za krabem kilka osob stalo, albo jak na bieząco cos robili. Ale nie ogromne. Rożnie, ale bez tragedii
        • tomk71 Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 02.07.12, 23:58
          Właściwie to już wszystko wiem. Ale jeszcze tylko takie małe pytanka
          1 butelka wody dziennie to jaka 0.33 0.5 0.7 ?
          2 łazienka coś dają mydło szampon itp.?
          3 a jak z upałami? Wróciłaś na nasze upały jak to można porównać do Egipskich które bardziej uciążliwe? Tu gdzie mieszkam w niedzielę było 35 a nawet u niektórych 36 stopni? Znajomi straszą mnie upałami w Egipcie jeszcze nie byłem.
          4 jest coś wartego zwiedzania w najbliższej okolicy?
          5 A dalej na taki upał byłaś gdzieś?
          Ech już się nie mogę doczekać w piątek wylot wink)
          • justa0781 Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 03.07.12, 08:45
            1- jakieś 0,63. Jak Ci mało to poproś więcej. Nam dawał więcej. Raz zostawił 6 butelek. Zresztą jest dystrybutor z wodą i sokami na stołówcę. Nie miej obaw, aby wlewać. Wiele osob tak robiło. My też. 2- shower gel i szampon, mydełko 3- piekarnik, ale na basenie czy na plaży tego nie czuć aż tak. Wiaterek, półnago, kąpiele. Do Kairu bym się nie wybrała w taką pogodę smile. Inne powietrze. Nie ma zaduchu, bo skrajnie suche powietrze. Inaczej to odczuwasz. 4-nic w makadi do zwiedzania. Poza hotelami pustynia, gruzowiska i widoki jak po wojnie. Bylismy na wodnej wycieczce z hurghady oraz wieczorkiem w senzo mall na zakupach. Wszędzie daleko. Cholernie Ci zazdroszczę! Powietrze 38 st, woda basen 27, morze 28.
            • fidel29 Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 03.07.12, 09:20
              Justa, czy jak byłaś w Senzo na zakupach widzialas tak może sklep vodafoone,etisalat lub mobinil? Chodzi mi o zakup karty prepaidowej.Pzdr,K
              • justa0781 Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 03.07.12, 09:53
                nie pamiętam sad
                • grucha690 Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 03.07.12, 13:26
                  jest może koło hotelu jakiś bazar albo sklepy zeby jakies zakupy zrobic np. apteka? bo w hotelu to pewnie drogo
                  • justa0781 sklepy, sprawy pieniężne 03.07.12, 15:06
                    w hotelu jest kilka sklepów. W beach więcej plus apteka. Na plaży apteka plus ze 4 sklepy. Wszędzie drożej, ale negocjuj. Bierz swoje leki aby tam nie kupowac. Ostro zdzierają! 15 dolcow za listek antinal i listek stepquitin, gdzie 5 LE normalnie antinal kosztuje. 1 dolar to 6 LE czyli funtów egipskich. Nbez opcji negocjacji. Wiadomo,jak dolega to za każdą kwotę kupisz. innego skasował na 23 dolce za to samo. Senzo to najbliższy market - jakieś pół godz.drogi. Porównanie 200gr hibiskusa 1 dolara, przy plaży 100gr 7 dolców chciał. Uwaga: w Senzo platnosc tylko w egipskich. Druga uwaga w beach bankomat wyplaca tylko w egipskich a automat do wymiany wymienia obce na ich.
              • kkmol Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 03.07.12, 21:38
                W senzo jest na 100% vodafoone (tak na wprost kas). Można płacić w nim też dolarami i euro (ale przelicznik jest mniej korzystny więc radzę płacić walutą egipską).
            • tomk71 Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 04.07.12, 00:24
              Dzięki. To jeszcze takich kilka.
              1 Internet jakiś darmowy jest szansa gdzieś namierzyć recepcja, może w Stella Beach?
              2 Jaki przelicznik Dolar a te ichnie?
              3 Czy Euro też przyjmują czy lepiej jednak dolce?
              • justa0781 Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 04.07.12, 09:42
                internet 25 funtów za pół godz.płatne na recepcji. 1 dolar to 6 funtów egipskich. Euro też przyjmują, ale mają niekorzystny przelicznik dla nas. Najlepiej dolce.
          • justa0781 fotki ze Stelli 03.07.12, 17:23
            jeśli ktoś chce obejrzeć fotki, proszę o maila z info: jkorszen@wp.pl
            • grucha690 Re: fotki ze Stelli 04.07.12, 07:51
              dz za info odnośnie sklepów....a czy są jakieś sklepiki przed hotelem względnie w okolicy? ile kosztuje taxi do marketu i czy zamawia sie w hotelu czy lapie przed?
              • justa0781 Re: fotki ze Stelli 04.07.12, 09:35
                o sklepikach w hotelu i w beach oraz na plaży już pisałam. W beach jest stella market. Jest spożywka, pamiątki, pierdółki, apteka. Taxi 27 euro w obie str., busik 7 euro osoba. Tam taxi nie jeżdżą i nie złapiesz, bo to zadupie. Zamawia się w hotelu.
    • aga7501 Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 07.10.12, 21:36
      Proszę o informację na temat plaży. Czy zjeście jest łagodne, czy przy brzegu jest rafa, czy należy mieć buty do wody?
      • tomk71 Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 13.10.12, 23:41
        Zejście jest tak łagodne ze chyba bardziej już być nie może. Podczas odpływu morze cofa sie ze 100 metrów. Rafa jest na końcu pomostu. Lepiej wziąć buty bo dno jest takie lekko oślizłe i do tego można spotkac rozgwiazdy i jeżowce i Bóg wie co jeszcze.
        • bazyli01 Kilka pytań na temat hotelu Stellla Garden 26.11.12, 22:33
          W sezonie 2013 planuje wyjazd do tego hotelu zwiazku z czym mam kilka pytań.
          Baseny -
          Czy baseny są z słodką wodą, jak wygląda w rzeczywistości ich wielkość ?
          Z tego co wiem w Gardenie przy basenach w miejscach gdzie są usytuowane lezaki jest piasku, obawiam się żę w/wpiasek jest notorycznie wnoszony do basenów sad.

Woda butelkowana
          z tego co czytałem personel dostarcza codziennie jedną butelke 0,7 na osobę, czy wode butelkowaną można dostać w barach lub podczas posiłków w restauracji.

Restauracja-
          Podczas kolacji obowiązywały stroje wieczorowe, mężczyzni długie spodnie i koszule ?

Bary przy basenach
          W jakich kubkach są podawane napoje w barach przy basenach

Bary wieczorem
          Jak wygląda sprawa z barami po godz.18, ile jest otwartych w jakich miejscach, w czym są podawane drinki

Pokoje
          Z tego co czytałem budynki są 3 pietrowe i na parterze są wieksze pokoje, czy to prawda i jaki pokój byście proponowali?

Siłownia
          Ze nie mam spania i lubię z rana pomachać ciężarkami mam pytanie co do siłowni
          Czy hotel Garden oraz Beach posiada swoją siłownie,ewentualnie gdzie się miesci i jak jest wyposażona?

restauracje Ala Carte
          W Gardenie w/w restauracje są bezpłatne, jak wyglada w Beach i czy można w Gardenie zarezerwować wizyte w restauracji a la carte na terenie Beach.

Sporty wodne i inne odpłatne atrakcje.
          Jakie ceny obowiązywały podczas waszego pobytu?
          Mini Golf
          Sporty wodne
          Quady
          Jakie inne atrakcje można wykupić podczas pobytu w Stelle?
          • tomk71 Re: Kilka pytań na temat hotelu Stellla Garden 30.11.12, 02:15
            Wody w basenie nie próbowałem ale myślę ze to jest odsalana woda morska. Co do wielkości ciężko to jest opisać ale nie są one za wielkie. Dwa są całkiem spore i dość glebokie żeby pływać. Piasku nawet nie ma tak dużo w basenie może przez to ze woda jest odsysana z basenów także przez dno wiec pewnie piasek tez zasysa. Oczywiście przy wejściach do basenów jest zawsze takie korytko do płukania nóg wiec wszystko zależy od kultury wczasowiczów.
            Wody butelkowanej nie można nigdzie dostać. Choć w barach są butelkowane napoje wiec kto wie może można się dogadać z personelem i dostać cala butelke.
            Spokojnie na jadalnie mozna było wejść w krótkich spodniach i koszulkach byle suchych. Przynajmniej tak bylo w lipcu.
            W barach były kubki jednorazowe i plastikowe wielorazowe dostawało się w zależności od szczęścia a może kultury wink
            Po 18 były otwarte dwa bary jeden kolo sceny z animacjami (ten chyba od 19) a drugi główny w holu czynny cały dzień nawet po 23 ale wtedy już drinki płatne. Kolo sceny kubki znowu różne w tym szkło a w barze głównym szkło.
            W pierwszym po prawej budynku po wejściu na teren ośrodka pokoje były takie same na parterze jak i na pietrach. W innych budynkach nie bylem. Pokoje były już przydzielone po przyjeździe odbierało się tylko klucze bez czekania.
            Siłownia podobno jest ale przez dwa tygodnie nie zdążyłem jej znaleźć wink))
            Restauracje ala carte są darmowe i w Garden i w Beach i można korzystać do woli to znaczy z jednej dziennie ale nawet codziennie przez cały pobyt. Nie wiem czy można rezerewowac te z Beach w Garden.
            Mini Golf jest w Beach płatny ceny nie pamiętam. Plątają się tacy różni po ośrodku i proponują łódź podwodna, Quady, nurkowanie, snurkowanie, masaże, wycieczki Taxi do Hurgady itp. itd. Tu uwaga drinki roznoszone po basenach są płatne.

• grandmet Re: Kilka pytań na temat hotelu Stellla Garden 04.12.12, 10:25
              Siłownia znajduje się w budynku SPA przy samej plaży w Beach.
              • bazyli01 Re: Kilka pytań na temat hotelu Stellla Garden 05.12.12, 09:52
                grandmet napisał:

> Siłownia znajduje się w budynku SPA przy samej plaży w Beach.

Dzięki za odpowiedz.
                Jęsli siłownia miesci sie w budynku SPA na terenie Beach, to będzie do niej spory kawałek.
                Tam i spowrotem to będzie z 30min sad, dodatkowo obawiam się o wyposażenie tej siłowni.
                W sumie w ifertach mogli by napisać, że jest dostępna siłownia w budynku Beach.
                • optio11 Re: Kilka pytań na temat hotelu Stellla Garden 23.12.12, 15:53
                  Silownia jest wyposazona niezle z ladnym widokiem na plaze i morze, i do bicza jezdzi shuttle bus.
    • xgrzesx Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 24.05.15, 18:15
      Który z tych hoteli lepiej wybrać ? Beach czy Garden ? Beach trochę droższy ale czy lepszy ?
      Ma ktoś link do mapy tego hotelu ?
      • bazyli01 Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 24.05.15, 18:58
        Ja w Gardenie bylem w 2013
        W Gardenie na plus pokoje , basen
        w Beach plusem restauracja, lobby bar, animacje.
        Pytanie gdzie masz zamiar spędzać czas, jezeli 50/50 to z pewnością bym wybrał Gardena.
        Najlepszym wyjsciem jest pokój na końcu Gardena, nie wiem czy wybierasz sie z dziecmi i w jakim wieku. Wybierajac Gardena nie pakuj sie w pokój z widokiem na basen, ponieważ 90% maja widok na basen, więc i takna taki trafisz. Napewno polecam restauracje w Beach , lepszy klimat i bez kolejki. Ogolnie polecam ten kompleks!!!
        • xgrzesx Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 24.05.15, 20:21
          a czy w ramach all jest kawa espresso i cappucino ?
          • bazyli01 Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 24.05.15, 21:26
            xgrzesx napisał:

> a czy w ramach all jest kawa espresso i cappucino ?
            o ile się nie mylę przy basenie z automatu była bez problemu
      • bazyli01 Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 24.05.15, 21:48
        xgrzesx napisał:

> Który z tych hoteli lepiej wybrać ? Beach czy Garden ? Beach trochę droższy ale
        > czy lepszy ?
        > Ma ktoś link do mapy tego hotelu ?
        Beach
        media.holidaycheck.com/data/urlaubsbilder/images/1/1164286697.jpg
        www.holidaycheck.pl/map?action=gmhoteldetaillightbox&hotelId=413249
        • xgrzesx Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 24.05.15, 21:55
          chodziło mi o hotelową mapkę z zaznaczonymi wszystkimi atrakcjami.
          • bazyli01 Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 26.05.15, 18:21
            Proszę link do planu Stella Makadi Gardens
            www.tury.ru/photo/id/1488923
            smiało nie jest to wirus
      • comes2012 Re: Stella Makadi Gardens/ Beach wróciłam - pytaj 08.08.15, 22:56
        Stella Makadi Garden=Gastronomiczno-kulinarny DRAMAT!!! Kilka szczegółów może pozwoli Państwu podjąć jedyną słuszną decyzję i omijać ten hotel oraz biuro Wezyr z daleka. Śniadanie nie jest dla śpiochów, o 10.05 nieczynne są wszystkie (3! sic!) automaty do kawy i brak kucharzy przy stanowiskach jajecznych. Ale i tak jest to jedyny posiłek podczas dnia, kiedy można zjeść ciepłe i świeżo przygotowane jedzenie. A teraz ogólnie: permanentny brak szklanek, filiżanek i talerzy na każdym posiłku a jeżeli już się pojawią to są brudne, klejące się, niedomyte talerze; brudne poszczerbione szklanki; ; brudne, poplamione krzesła (tapicerowane); dania w zdecydowanej większości zimne, nawet te podawane z pseudo - grilla; czerstwe pieczywo wymieszane ze świeżym; 'bardzo' urozmaicone owoce - jabłka, pomarańcze i czasami melon; menu dla dzieci to już totalna katastrofa- codziennie, na każdym posiłku były 3 "potrawy" - ziemniaki, makaron, pseudo-mięso i wodnista zupa. KATASTROFA!!! Jeżeli ktoś będzie Państwu wmawiał (a robił to będzie każdy ? pracownicy, menagerowie obu hoteli, rezydent, każdy z biura Wezyr), że w hotelu Beach jest takie samo jedzenie to wierutnie kłamie! Byłem, jadłem i mogę porównać: Garden 2* (słaba jadłodajnia, stołówka zakładowa), Beach 4.5* (porządna restauracja). Plaża to kolejny blef. Tzn plaża jest, ale morze cofa się codziennie koło południa odsłaniając kamienie i błotko o zapachu 3 tygodniowego szamba. Można cudnie pobrodzić w szlamie i syfie czerwonomorskim - może to jakiś rodzaj SPA???
        Ale żeby nie było tylko czarno: świetne, duże pokoje i łazienki: genialna infrastruktura basenowa i cudna zielona, miękka trawa.
        Ale przyznacie Państwo, że nie po to wydaje się kasę na All Inclusive w 4-5* hotelu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka