Dodaj do ulubionych

Santa Maria

03.07.04, 19:59
Właśnie wróciłam z tego hotelu. Hotel ma 3* Jest to hotel wyremontowany z
częściowo dobudowanym skrzydłem. W srodku znajduje się basen.
W hotelu jest schludnie i czysto. Łazienki są odnowione i nie ma problemu z
ciepłą wodą (wystarczy znaleźć włącznik). w hotelu działa klimatyzacja.
Wszelkie usterki były sprawnie usuwane. Obsługa miła, dokładnie sprzątała i
nie kradła, choć trochę opieszała i słabo mowiąca po angielsku. Jedzienie
skromne, choć nie monotonne, napewno nie chodziliśmy głodni. Mieli b. dobre
ciasta. W hotelu przebywają aktualnie wycieczki z triady
Obserwuj wątek
    • bgoralska Re: Santa Maria 24.07.04, 22:43
      www.flashbuilder.net/users/saint_maria_resort/
      • artur.haratyk Re: Santa Maria 10.06.05, 16:54
        wróciłem z Santa Marii 02-06-2005. Byłem na wakacjach z Tradą 7 rejs + 7 pobyt.
        Traf *** z Triadą to hotel Santa Maria przynajmniej tak było w przypadku tych
        wycieczek które przybywały jako trafy z rejsów albo objazdówek. Rejs był super
        natomiast część pobytowa to tragedia, tak odoba wypowiadająca się wcześniej
        potwierdzam to co zostało napisane czyli, brud, jedzenie niedobre (najgorsze
        jakie kiedykolwiek jadłem w hotelu, a w egipcie byłem 2 raz) a na plaży
        hotelowej SM byłem tylko raz bo nie dało się tam wypoczywać z racji ciężarówek
        i otaczającej plażę budowy. Osobiście odradzam Triadę *** traf Egipt bo można
        wpaść w niezły syf. Do rejsu nie mam najmniejszych zastrzeżeń ale pobyt to
        porażka, dobrze że egipskie biuro podróży jest blisko to chociaż można sobie
        pojeździć na tanie wycieczki i wyrwać się z tego dziwnego hotelu SM. A tak
        wogóle to SM chyba ciągle remontuję bo słychać ciągle było wiertarki, stukanie
        a do okoła pełno kurzu.
        pozdrawiam
        ah
        • delikatna1 Re: Santa Maria 26.06.05, 19:45
          hm..bylismy w tym hotelu rok temu(wrzesien-pazdziernik) i bylo, jak na
          3*oki.czysto-moze z wyjatkiem stołowki, smacznie, cicho...
    • mirandadl Re: Santa Maria 17.08.04, 12:51
      Wlasnie wrocilam z Saint Maria i tez bylam zakwaterowana od 31.7. Nie wiem skad
      znajomi maja takie informacje ale jest to wierutna bzdura.
      Po pierwsze hotel nie jest do konca zagospodarowany fakt - gdyz jest w zasadzie
      niedawno oddany po rozbudowie. Nie ma tam robotnikow budowlanych!! Hotel przed
      3 tygodniami zakupil plaze po drugiej stronie ulicy - jest ona w miare
      zagospodarowana - parasole, lezaki, jest na plazy tez policja. Nie ma na razie
      toalety i nie jest ona piaszczysta. Poza tym jest bezplatny dowoz do plazy przy
      starym Sheratonie z ktore goscie korzystaja rowniez gratis. Co do basenu jest
      caly czas czynny 24/24 - wiem bo b. czesto kapalam sie w nim w srodku nocy i
      zawsze znalazl sie ktos kto wlaczyl mi oswietleni i ustawil lezaki i materace.
      Co do jedzenia- jak na hotel 3* - calkiem normalne - 3-4 rodzaje miesa, marony,
      ryz, ziemniaki, warzywa zapiekane i surowki, kilka deserow to norma. Sniadania
      tez ok platki , mleko, dzemy, pieczywo kilka rodzajo nawet co niespotykane
      wrecz - ciemne pieczywo. Jajka, bialy i zolty ser i omlety to tez norma.
      Pokoje sa czyste, za 1 funta bakszyszu wrecz wylizane. Codziennie swieze
      reczniki i posciel. Sprawna klimatyzacja i lodowka. Woda tez bez problemow. Co
      wiecej oczekiwac w hotelu 3*??? Fakt nie ma obslugi, ktora by gosci ciagle
      wachlowalawink
      arius5 napisał:

> nie bylem osobiscie, ale z naszej wycieczki zakwaterowano tam kilka rodzin.
      > Ogolnie ich wrazenia na dzien 31.07.2004 sa takie:
      > Hotel jest ciagle w budowie, nie ma plazy ani dzialajacego basenu
      > w pokojach brud, same pokoje nieciekawe i "niechetnie" sprzatane
      > jedzienie tragiczne
      > stolowka obsluguje w pierwswzej kolejnosci robotnikow budowlanych, turysci
      > musza czekac a i tak niewiele jest tam do zjedzenia
      >
    • bgoralska Re: Santa Maria 18.08.04, 20:57

ja byłam w santa Marii od 19.06.2004 do 27.06.2004. Jak widać na załączonym
      zdjęciu basen hotelowy był czynny i w dodatku z cztstą wodą.
      Jak się było kulturalnym wobec pracowników tego hotelu to pokój sie miało
      wypachniony i wypucowany, łącznie z barierką.
      Ale w to trzeba włożyć minimum wysiłku.
      community.webshots.com/photo/161284841/161878857SrWFGi
    • mgoralsk Re: Santa Maria 18.08.04, 21:13
      Oczywiscie, ze Ariusie Piaty piszesz bzdury, powtarzajac za kims jego klamstwa.
      Bylismy z zona w tym hotelu w czerwcu (pod koniec) i nic z tych rzeczy, ktore
      wymieniasz nie mialo miejsca. I co nagle w ciagu miesiaca wszystko sie
      przewrocilo (brudno a robotnicy karmieni sa z/przed turystami itp itd). I po
      31.07 nagle wrocilo do normy? Moze zaprezentujesz zdjecia swoich znajomych na
      potwierdzenie tego co mowili. Moze skan reklamacji, skargi do BP (takiej
      oficjalnej... wiesz z podpisem i przyjeciem do wiadomosci przez rezydenta).
      Oj czlowieku czlowieku ...
    • sara281 Re: Santa Maria 19.08.04, 10:49
      Popieram Cie w 100 %.
      Biorąc hotel 3* nie oczekiwalismy wiele, ale ten hotel jest chyba najgorszy z
      najgorszych.
      Hotel brudny, nawet jak wymieniano nam ręczniki, to na nieświeże.
      Ciemnie, szare pokoje. Klima psuła sie nam 2 razy. Plaża w remoncie. Ale
      najgorsze to było jedzenie. Koszmar !!!
      Brudna stołówka, jakby nigdy tam nikt nie sprzątał,brudne talerze, serwety,
      zimne, monotonne jedzenie, tak ubogo, że jak przyszliśmy pół godz. po
      rozpoczęciu kolacji, to na stole były pustki.
      Nikomu bym nie poleciła tego hotelu !
      • pilarka Re: Santa Maria 20.08.04, 16:59
        co za bzdura! Wrocilam z Saint Marii wczoraj, jestem bardzo zadowolona, hotel
        jest ladny, pokoje jasne, i nowe, wszystko(klimatyzacja, woda, tv, lodowka)
        dziala bez zarzutu. Obsluga przemila i pomocna, a jedzenie dobre i najesc mozna
        sie do woli, chyba ze ktos ma siedem zoladkow...
        Z tego co wiem, to jeden z najlepszych trzygwiazdkowych hoteli w Hurghadzie - i
        choc z dostepem do morza kiepsko(choc to sie zmienia), to basen maja wiekszy
        niz niejedn hotel czterogwiazdkowy. Rowniez polska rezydentka, z ktora
        rozmawialam w polowie pobytu, opowiadala mrozace krew w zylach historie o
        innych hotelach (np.waves, ktorego plaza jest portem).

Dodam jeszcze, ze pierwszej nocy, zaraz po przylocie, wyladowalam w hotelu
        Horus - brudno, smierdzi, brak wody(nie moglismy sie umyc po podrozy), basen w
        remoncie, klimatyzajca nie dzialala, a lodowka pracowala tak glosno, ze nie
        dalo sie spac. Do tego brak dostpeu do morza. Brrr....
      • egipt-hotele Re: Santa Maria 22.08.04, 21:32
        Rzeczywiście - Polacy to dziwni ludzie - nic im się nie pododa. Szczególnie nic
        nie podoba się w Santa Maria. Hotel ***, cały biały, rozległy, nieco za
        lotniskiem, ale Hurghada ciągnie się na prawie 50 km wzdłuż brzegu.
        Przyjechałem w nocy 24/25 lipca, odjechałem w południe 31 lipca (czytaj arius5
        i wstydź się!). Hotel czyściutki, panie w recepcji kompetentne, boy nosi
        bagaże, pierwsza kąpiel w basenie o 2-giej w nocy, potem także co noc.
        Sprzątanie codziennie dokładne, po bakczyszu 1 LE obsługa z czyściutkich
        ręczników konstruuje różności (ale uwaga - jeśli chcesz mieć wymienione
        ręczniki i pościel, to zostaw to na podłodze!). W pokoju lodówka (zabrać własne
        woreczki do lodu), telewizor, telefon, klimatyzacja. Rezydent Triady pan Jarek
        niezwykle kompetentny i punktualny. Recepcja na telefon załatwia prawie
        wszystko, rozmowa oczywiście w języku angielskim. Za hotelem nieźle utrzymany
        niewielki ogród. Na plażę wożą za darmo ok. 15 min. busikiem, Arab który na
        plaży mieszka załatwia wszystko (w języku angielskim) - także whisky z lodem. W
        jadalni oczywiście tylko goście hotelowi, w tym oczywiście goście-arabowie,
        czasami piloci. Jedzenie (czytaj sara281 i wstydź się!) niezłe i do woli, choć
        nieco monotonne, ale zawsze do wyboru 8-10 potraw + własne pieczywo + własne
        doskonałe ciasta. Znakomite warzywa. Piwo na miejscu, mocniejszych alkoholi
        brak. Rozrywkowe towarzystwa uciszane przez recepcję. Jedynym mankamentem jest
        ogromna ilość służby źle dozorowanej, ruszają się "jak muchy w smole", ale tak
        jest w całym kraju.
        Ogólnie, to Santa Maria jest niezłym hotelem, można w spokoju wypocząć, a w ***
        wymagane bakczysze są skromniejsze ...
        BA

• mirandadl Re: Santa Maria 22.08.04, 23:41
          zgadzam sie w calej rozciaglosci z toba jak rowniez z pilarkasmile) ja mam
          dokladnie taka sama opinie . Hotel jak na 3* jest calkiem fajny i na pewno
          spokojny. A nocne kapiele w basenie to naprawde standard i nikt sie nie dziwi
          ani nie przeszkadzasmile)) Cisze sie ze jest tylu normalnych ludzi!
        • maugozia Re: Santa Maria 30.08.04, 19:38
          >Piwo na miejscu, mocniejszych alkoholi
          > brak.

Wrocilam z dwutygodniowego pobytu z tym hotelu 28.08 i powiem szczerze, ze z
          innymi i mocniejszymi alkoholami nie bylo problemu - wina, whisky, koniak - bez
          problemu... wiem, gdyz serwowano je nam w basenowym barze.. jedyny problem
          dotyczyl wodki smile oni tego tam nie maja... Pozdrawiam i takze sluze obiektywna
          opinia na temat hotelu Santa Maria pod mailem maugozia@gazeta.pl Pozdrawiam!!!
          • kwah Re: Santa Maria 21.06.05, 22:50
            Bylem z zona w maju zeszlego roku (2004) w tym hotelu i zastanawiam sie czy ci
            ludzie ktorzy zle sie na jego temat wypowiadaja byli w tym samym miejscu .
            obsluga przemila (jesli ktos tam pojedzie niech pozdrowi kelnera o imieniu
            Rami) ,czysto ,schludnie itd. zarelko super i duzo . jednym slowem POLECAMY a
            sami kiedys tam wrocimy smile
    • pilarka Re: Santa Maria 22.08.04, 22:10
      Saint Maria lezy, o ile sie nie myle, ok.10-15 km od nowego centrum Hurghady -
      Sakkali. Ale do innych hoteli i ulicy pelnej sklepow (ja bym to miejsce nazwala
      kolejnym tworzacym sie centrum - bo Hurghada rozwija sie i staje coraz bardziej
      rozlegla)15-20 minut specerkiem i pare minut busikiem. Za to wokol hotelu
      cisza, spokoj i podczas spaceru nikt nie zaprasza do sklepow... big_grin Dojazd do
      Sakkali to ok.15 minut busem, w zaleznosci na jak szalonego kierowcesie trafi wink
      Jazda z Egipcjanami to niezla zabawa, ale to juz inna historia smile
      Pozdrawiam
    • pilarka Re: Santa Maria 22.08.04, 22:22
      Wszystko zalezy od tego, czego oczekujesz, jak sie nastawiasz. Jesli jadac do
      Egiptu liczysz na dodatkowe rozrywki w hotelu, bo nie masz ochoty jezdzic po
      miescie w upale, chcesz miec wszystko na miejscu, najlepiej podane na sposob
      znany i sprawdzony - europejski, to nie polecam Saint Marii. Hotelowa plaza nie
      jest polozona w tym samym miejscu, nie prejdziesz tam owiniety tylko
      recznikiem. Nie ma restauracji ani kawiarni (jeszcze, bo maja byc), silownia to
      pare starych sprzetow w holu, a ogrod jest jeszcze w fazie przygotowawczej.
      Mozna spedzac czas przy basenie, gdzie jest czynny bar, zdaje sie, ze rowniez
      da sie tam zjesc cos z grilla.
      Moim zdaniem to swietny hotel, jesli chcesz z przyjemnoscia wracac do niego
      odpoczac w klimatyzowanym pokoju po calym dniu upalu na plazy, wycieczkach itp.
      Swietnie mi sie spalo, lozka sa b.wygodne.
      Pokoj jest ladny i nowy, wiec esteci beda dobrze sie w nim czuli smile Obsluga
      mila, jedzenie dobre i duzo, ale nie jest to all inclusive, trzeba pamietac, ze
      oszczedzajac na cenie nie mozna oczekiwac nie wiadomo jakich luksusow.
      Polecam ten hotel i sluze informacjami.
      Pozdrawiam
    • kolorys Re: Santa Maria 07.09.04, 12:14
      No to widze ze w tym samym czasie bylismy w tym samym hotelu z tymże ja tylko
      od 19 do 26 czerwca no i wg mnie odnosnie stołówki to jeden obciach a w
      szczególności pokazowa kolacja dnia ostatniego tz 25 czerwca bo pojawiła się
      nowa rezydentka dla grup rosyjskich.
      Ja myślałem ze odnosnie jedzenia nie jestem wybredny ale tej stołowki nie
      mogłem przetrawić, brudne obrusy i ubrania podających żekomo kelnerów.
      Przy mnie jeden gosciu z naszej grupy (grupa po rejsie na nilu) zjadał ciasto z
      ziemniakami bo nic innego nie trawil.
      Ja natomiast wolałem stołować sie na miescie ale to zecz gustu.
      Pozdrawiam
      • mgoralsk Re: Santa Maria 07.09.04, 14:10
        Witam,
        Stolowka tak naprawde ani lepsza ani gorsza - przede wszystkim samoobslugowa -
        kelnerzy mieli za zadanie podawac tylko napoje i sprzatac. Nie zauwazylem, zeby
        bylo brudno. Gorsze widzialem w Holandii czy Portugali. Jezeli ktos przychodzil
        zbyt pozno to nie dziwie sie, ze nie wiele zostawalo. Ale tak jest w wiekszosci
        ***, wiem to z wlasnego doswiadczenia.
        I teraz najwazniejsze - TO NIE BYLA REZYDENTKA ROSYJSKA - ta pani jest
        odpowiedzialna za przygotowanie akcji reklamowej (katalogi) dla Rosjan. A skad
        wiem - jeszcze dlugo po kolacji negocjowalismy z ta pania i wszystko nam
        dokladnie wyjasnila.
        Zastanawia mnie czemu NIKT oprocz mnie i zony nie zareagowal - o przepraszam
        jeszcze tylko rezydent polski oponowal robieniu zdjec.
        Teraz Panstwa podobizny beda krazyc po swiecie zachecajac do odwiedzenia tego
        hotelu - a Panstwo nic z tego nie macie. I to jest najlepsze - Polacy umieja
        tylko narzekac, ale jak przyjdzie zadbac o wlasny interes to wszyscy szczerza
        zabki bo Arab robi zdjecia. Prosze pomyslec o tym.
        Pozdrawiam,
        Michal
    • iwona_wit Re: Santa Maria 23.05.05, 13:02
      Byliśmy od 05-12.05.2005r z Triady w połączeniu z rejsem który na szczęście był
      super czego nie można powiedzieć o pobycie w tym hotelu:
      - nieprawdopodobny brud nie tylko w łazienkach i pokojach ale i w pomieszczeniu
      zwanym kuchnią jak również na stołówce bardzo brudne ściany wokół których
      ustawiono stoły z niby posiłkami gdzie dominowała głównie surowa krojona
      marchewka i kapusta trzeba było polować na ŚWIERZĄ BUŁECZKĘ ale i na sztućce i
      filiżanki czaem w charaktrze deseru pojawiała się rozpływająca się galaretka
      - rekompensatą za fatalne żarcie była plaża do której można było dostać się
      przez wielki plac budowy pomiędzy ciężarówkami walcami i spychaczami-koszmar.
      Plaża mała ale wystarczająca warkot i spaliny z ciężarówek urozmaicały pobyt.
      Siusianie tylko do moża inne rzeczy nie wchodziły w grę bo na plaży
      • mgoralsk Re: Santa Maria 07.06.05, 06:13
        Dzień dobry,
        Mam wrażenie, że byliśmy w różnych hotelach. Czy masz może jakieś zdjecia z tego
        hotelu? Czy złożyliście skargę do biura? W którym dokładnie miejscu, w stosunku
        do hotelu znajduje się ta plaża. A jak wyglądał, w jakim stanie był basen.
        Pozdawiam.
        • pariss1 Re: Santa Maria 02.08.05, 09:37
          Zgadzam sie z tym co napisała poprzedniczka byłam tam właściwie po niej bo od
          13-19.05.05. Hotel niestety nie jest rewelacyjny. Pokoje da sie przezyc, ale
          stołówka to jeden wielki syf. Byłyśmy tylko na 2 śniadaniach i 2 kolacjach. Tam
          po prostu nie było co jeść. Wyglądało to wszystko jak jedna wielka papka i aż
          wszystko mi podchodziło do góry jak to widziałam. Poza tym przychodząc na
          śnadanie o 9.00 nie było juz nic do wyboru oprócz jajek, brudnych filiżanek
          (wypłukanych dosłownie zimna kranówą)i pomidorów posypanych bułką tartą!!!
          Koszmar. Dobrze że w Egipcie jest tanio to stołowałyśmy się na mieście, ale
          gdybym dostała taki hotel np. w Grecji czy Hiszpanii to bym sie załamała.
          Prawdopodobnie hotel ma kategorię 2 gwiazdek i stara sie o 3*, tak powiedział
          manager hotelu chłopakowi, który stara się od odszkodowanie.
          Dojście do plaży w remoncie ponieważ cos tam buduja, Nie ma pryszniców do
          opłukania a woda przecież jest pełna soli. Do hotelu do toalety daleko.
          Jak my byłyśmy to jedengo dnia kazali sie wszystkim wynieśc z plaży bo będą
          kładli asfalt na drodze do plaży!!! Za nieiwielki napiwek zmieniłyśmy pokój w
          hotelu (od razu po przyjeździe, bo dali nam od strony ulicy), w pokoju jak
          zostawiałyśmy drobne to chłopak sprzątał super. W pokoju są lodówki.
          Doktor hotelowy ździera jak może, a do tego chłopaki z recepcji później chcą
          skubać jeszcze raz. Ogólnie hotel jak na sam wypoczynek na 2 tygodnie to jeden
          wielki koszmar. Nie polecam. Dla wymagających wogóle.
          Jak czytam poprzednie wypowiedzi to jakbym nie była w SM.
          Pozdrawiam i unikajcie tego hotelu jak ognia.
          • kwah Re: Santa Maria 01.09.05, 17:50
            jakie dojscie do plazy ? przeciez do plazy bylo dowozenie busikiem. plaza nie
            byla kolo hotelu . brud ,syf ? gdzie ?!?
            w tym roku bylem w turcji w hotelu kloepatra dreams beach plaza byla jakies 20m
            od hotelu tylko trzeba bylo przejsc przez ulice i oczywiscie to bardzo sie nie
            podobalo turystom, jedzenie tez oczywiscie fe bo czesc potraw byla regionalna
            jesli sie niewie gdzie i po co sie jedzie zawsze bedzie zle.
            pzdr
            • pariss1 Re: Santa Maria 26.10.05, 08:04
              Widać mądralo dojeżdżałeś na inna plażę. My chodziliśy na plaże pieszo (ten
              kawałek byłby śmiesznie krótki jak na busik). Na przeciwko hotelu lekko w lewo
              była duża brama przez którą wchodziło się na teren innego (budowanego) hotelu.
              stamtąd prosto na plażę. Wiem, że rok temu ludzie tez z tego hotelu jeździli
              gdzieś busami na plaże. I nie mądrzyj się tutaj bo ja na pewno nie kłamię.
              Piszę jak było. I wcale nie jestem wymagająca, ale jak widzę Ruska palącego
              fajki na stołówce prosto w mój talerz to szlag mnie trafiał.
              Hotel jak dla mnie i tak przegięcie. Katastrofalna szczególnie stołówka. Pokoje
              mogą być : czysto i schludnie. Klima działa.
              A na obiadku nie odchaczali Cię z listy?
              • pariss1 Re: Santa Maria 26.10.05, 08:09
                I jeszcze jedno, moje informacje są bardziej aktualne niż Twoje bo byłam tam w
                maju a Ty rok przede mną. Więc proszę nie wypowiadaj się lub też podkreśl z
                góry, że Twoje informacje są z przed roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka