Dodaj do ulubionych

Naama Bay Hotel

24.01.05, 11:49
Proszę o wszelkie informacje dotyczące hotelu Naama Bay, co do warunków w
hotelu, wyżywienia, basenów, lokalizacji w mieście i od plaży.
Z góry dziekuję za te informacje!!
Może znajdą się osoby które będą tam przebywać od połowy do końca lipca.
Pozdrawiam
Andrzej.
Obserwuj wątek
    • andkawon Re: Naama Bay Hotel 25.01.05, 08:54
      Chodzi o Hotel Naama Bay w dzielnicy Sharmu - Naama Bay.
    • miriam_73 Re: Naama Bay Hotel 25.01.05, 09:11
      Już sobie kojarzę, który to hotel - on jest oparty o klif, na wprost deptaka
      schodzącego w dół Naamy. To na ścianie tego hotelu jest taka ładna fontanna, w
      pobliżu której wieczorem czekaja taksówki. Na 100% hotel korzysta z kawałka
      plaży w samej zatoce, chyba przy New Tiran. Od tej strony zatoki w zasadzie nie
      ma żadnych, nawet szczatkowych raf.
      www.sharm-el-sheikh.com/Hotels/Hotels.htm?HotelDetails/NamaBay/PageForNamaBayInfo.htm~bottom
      • egipt-hotele Re: Naama Bay Hotel 16.10.05, 11:16
        miriam_73 napisała:

> Już sobie kojarzę, który to hotel - on jest oparty o klif, na wprost deptaka
        > schodzącego w dół Naamy. To na ścianie tego hotelu jest taka ładna fontanna, w
        > pobliżu której wieczorem czekaja taksówki. Na 100% hotel korzysta z kawałka
        > plaży w samej zatoce, chyba przy New Tiran. Od tej strony zatoki w zasadzie nie
        >
        > ma żadnych, nawet szczatkowych raf.
        > <a
        href="www.sharm-el-sheikh.com/Hotels/Hotels.htm?HotelDetails/NamaBay/PageForNamaBayInfo.htm~bottom"
        target="_blank">www.sharm-el-sheikh.com/Hotels/Hotels.htm?HotelDetails/NamaBay/PageForNamaBayInfo.htm~bottom</a>
        Jesteś super masz wiedzę!!!Ciekawe czy byłaś czy z opowiadania znasz Nama??mimo
        tego doceniam
    • pc_maniac Re: Naama Bay Hotel 15.05.05, 15:51
      (cyt.: ~ania 09-05-2005 15:34)

"W czwartek wróciłam z tego hotelu. Hotel jest super - czysty, bardzo duże
      pokoje, świetna obsługa, dobre jedzenie, na tyłach hotelu w Naama Bay Resort
      parę fajnych basenów, nie tylko ten jeden głóny. jesli jedziesz się zabawić to
      do wszystkich knajp i dyskotek jest blisko. Jesli jednak jedziesz z rodziną i
      chcesz miec spokój to nie polecam, jest trochę głośno wieczoramismile))) Jesli
      będziesz miał jeszcze jakieś pytania to piszsmile)) Ja tam wracam we wrześniusmile))
      Pozdrawiam"
      • pc_maniac mail do wypowiedzi poprzedniczki 15.05.05, 15:52
        mail do wypowiedzi poprzedniczki:
        aniaczy@op.pl
    • maniekxp Re: Naama Bay Hotel 14.10.05, 20:42
      Hotel naprawdę ładny. W ścisłym centrum Sharmu, u zbiegu dwóch głównych
      deptaków. Hotel składa się z budynku głównego i bungalowów. Te wille znajdują
      się na poziomie dachu budynku głównego , za nim. Jest tam kilka fajnych
      basenów, no i widok-panorama na całą zatokę (naprawdę super). Ja miałem pokój
      od strony ulicy w budynku głównym i przy zamkniętym oknie żaden zgiełk czy
      hałas do mnie nie docierał, mimo całonocnej zabawy na ulicy. Hotel polecam,
      chociaż gdybym jeszcze raz jechał to wybrałbym za tą samą kasę hotel dalej od
      centrum (gdzie za psie pieniądze mnie dowiozą busiki) z taką samą ilością
      gwiazdek ale z formułą All inclusive. Jak coś to służę informacjami.
      • egipt-hotele Re: Naama Bay Hotel 16.10.05, 11:08
        Busy nie wożą za psie pieniądze do centrum Nama Bey z pobliskich i nawet
        oddalonych hoteli lecz poprostu ZA DARMO ALBO ZA FRIKO jak kto woli.Nawet z
        Nabeq tj około25 km jedzie sie 25minut bez problemu.Araby za kierownica sa
        niczym Ayrton Senna,spoko nic sie nie obawiaj,nie watro wydawać kasy na hotel o
        nazwie Nama Bey bo jest super ale nie masz spokoju,ale masz woń
        sziszy,latających samolotów,jednym słowem kawałek dalej jest lepiej,a pnadto
        przyjeżdżasz by popływać zobaczyć rafę blisko brzegu-tego wogóle nie masz w
        hotelu Nama bo plaża malutka ciasna,rafy nie ma,a kawałek dalej jesteś Panisko
        masz rafę cudowną i plażę wieeeeeeeeeelką,pełny luz.
        • maniekxp Re: Naama Bay Hotel 23.10.05, 21:34
          Ustosunkuję się do Twojej wypowiedzi:
          1. (> Busy nie wożą za psie pieniądze do centrum Nama Bey z pobliskich i nawet
          > oddalonych hoteli lecz poprostu ZA DARMO ALBO ZA FRIKO jak kto woli.)
          - więc wiem napewno że z niektórych hoteli na pierwsze dwa kursy do Naama
          (pierwszy był o 21:00) goście napewno musieli płacić ( np: Gardenia) a za
          następne bakszysz, wiem że to bardzo mało ale (gwoli ścisłości)jednak
          -Ja na wakacjach nie spoglądam co chwilę na zegarek i czekanie na hotelowy
          busik troszeczkę by mnie irytowało, zwłaszcza gdy człowiek jest w trakcie
          zakupów (czytaj: targowania)
          2.(>nie masz spokoju,ale masz woń sziszy,latających samolotów)
          - z tą wonią sziszy nie przesadzaj, aż tak jej nieczuć (a wogóle to jedna z
          przyjemniejszych atrakcji)
          Ja miałem pokój zaraz przy ulicy (przy samym wodospadzie wink ) i jak już
          pisałem przy zamkniętym oknie żaden nawet najmniejszy hałas do mnie nie docierał
          Dla mojej żony minusem był brak polskich kanałów w TV ( było tylko polski kanał
          muzyczny)
          A jeżeli chodzi o samoloty to w całym Sharmie je słychać

Z plażą masz zupełną rację: malutka i rafy zero (ale w zatoce Naama żaden
          hotel jej niema wink )
    • egipt-hotele Re: Naama Bay Hotel 16.10.05, 11:13
      pc_maniac napisał:

> Podaj nazwę miejscowości, gdzie hotel się znajduje.
      > Bo sądzę iż pomyliłeś się Naama Bay to kurort, gdzie znajduje się wiele hoteli,
      >
      > nie zś hotel. Jednak może tym razem się mylę?!
      Jednak tym razem się pomyliłeś a już myślałem,że Ty wszystko wiesz.Dopóki tam
      nie byłem myślałem podobnie,ale radzę jak nie wiesz- zapytaj Miriam Ona
      naprawdę ma wiedzę.
    • jolla11 Re: Naama Bay Hotel 10.01.06, 14:42
      Hotel w samym centrum Naama. Pięknie położony (widoki z tarasu bungalowu na
      zatokę, czy terenu hotelu na promenadę w Naama to marzenie). Nie jest głośno
      jak twierdził ktoś wcześniej. Polecam pokoje w bungalowach- bardzo ładne i
      kameralne (na początku lipca mieliśmy prawie prywatny basen przy domku- oprócz
      nas bywało na nim z 6-8 osób, a obsługa baru i ręczników nigdzie się nie
      zawieruszała). Zresztą w tym hotelu obsługa generalnie robiła to co powinna:
      sprzątanie było punktualne i dokładne, pan od podwożenia "samochodzikiem" na
      plażę (parę kroków)i do bungalowu czekał na chętnych. Jedzenie bardzo dobre i
      urozmaicone (na śniadanie ciągle nie docierałam do nieśmiertelnych w Egipcie
      omletów-tyle potraw było do spróbowania). Pyszne desery. Gdy mijała godzina
      serwowana posiłków kelner podchodził i grzecznie informował, że już kończą i
      proszą by do bufetu podejść jeszcze tylko jeden raz. Jedzenie donoszą do
      ostatnich minut posiłku.
      A wieczory w centrum Naama, chyba wszystkim bywalcom Egiptu znany jest ich
      urok, to nie Hurghada...... Nawet nie mogę się wypowiedzieć jak wyglądała
      animacja, skorzystałam tylko parę razy.

To zalety.
      Teraz wady. Pierwsza i największa i jedyna(sprawia że tam nie wrócę): brak raf
      i marna plaża. Bylo coś co szumnie mieszkańcy hotelu nazywali rafą (kawałek
      obumarłej i druga malutka) do której trzeba przyznać przypływało sporo rybek
      (oswojone, turyści dokarmiają je regularnie. Gdy raz wybrałam się nad "rafę" z
      samego rana plynęły na moje powitanie licząc, że dostaną pierwsze śniadanie)
      Miejsce więc jest atrakcyjne tylko dla osób które wcale nie pływaja (boją się
      głębokości)- stojąc po pas w wodzie można było dotykać okazów (tzn. same ryby
      to robiły) wielkości 40-50 cm (nie przesadzam, mam zdjecia). Dno wszedzie
      piaszczyste (poza tymi dwoma kawałkami rafy), idealne dla dzieci.

Poza tym hotelowa plaża jest malutka i leżaki stoją bardzo gęsto (ale byłam tam
      w lipcu, może po wakacjach jest inaczej). Brak atmosfery (z prawa i lewa
      dobiegają głośne dzięki zabaw ogranizowanych przez animatorów tego i sąsiednich
      hoteli).

Dalej idąc po plaży są rafy, ale nie imponujace , niewarte trudu dojścia i
      narażania się na krzywe spojrzenia plażowiczów z innych hoteli, a zajęcie
      leżaka przy plaży innego hotelu w ogóle nie jest możliwe- obsługa zaraz
      informuje, że to teren prywatny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka