luki2007 05.01.07, 17:08 Czy ktoś coś wie na temat tego hotelu. Interesuje mnei wszystko, a zwłaszcza wygląd plaży i czy są przy niej jakieś rafy. Z góry dziękuje za ewentualne odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baba53 Re: Shams Safaga 4* 27.11.07, 16:25 Byłam tam 4 lata temu i plaża jest piaskowa duż,wejście do wody łagodne zaś przy koncu akwenu do pływania sa małe imitacje rafek z wieloma kolorowymi rybkami. Jestem zadowolona z pobytu i chetnie pojade tam jeszcze ! Odpowiedz Link Zgłoś
tu_nia Re: Shams Safaga 4* 29.01.08, 21:18 jak to jest mozliwe ze hotel ktory ma wg. egipcjan 3 gwiazdki alfa star sprzedaje jako 4? czyzbysmy w polsce mieli nizsze standardy od egipskich??!!! Odpowiedz Link Zgłoś
syla1987 Re: Shams Safaga 4* 23.07.08, 14:08 witam!!!widzę, że ten wątek jakoś przygasłczemu nikt nic tu nie piszeaz tak strasznie jest w tym hotelu, że nikt nie chce opowiadać o swoich przezytych wrażeniach??? proszę o jakiś kontakt jakieś informacje od osób, które byly już w tym hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
libusze Re: Shams Safaga 4* 21.08.08, 11:53 Witam, spędziłam w tym hotelu 2 tygodnie w ubiegłym roku i bardzo miło je wspominam : ) Sam hotel składa się z głównego budynku i bungalowów w ogrodzie, jest położony tuż przy piaszczystej plaży, na terenie kąpieliska jest kilka małych rafek, przy których można posnorkować. Hotel nie jest wybitnie ekskluzywny, ale obsługa bardzo się stara, a w zeszłym roku był też świetny i bardzo zaangażowany zespół animatorów. Ogólnie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
blurppp Re: Shams Safaga 4* 21.08.08, 13:11 Wruciłem niecały tydzień temu, byliśmy w 6 osób dwie rodziny z dziećmi 11 i 12 lat. jesteśmy więcej niż zadowoleni. Piękny opgród, fajna plaża, nie ma tłumów, leżaki nad basenam i nad morzem wolne o każdej poże dnia i nocy . Na plaży Rafki już od 130 więc niepływający też mogą coś zobaczyć, jak ktoś jest zaprawiony to dalej jest więcej i głebiej. Jest też kompleh Hause reef wejście z plaży ale obiekty zaczynają się od 8 do 25 metrów pod lustrem wody więc tylko dla nurkujących. Fajne centrum przy samym hotelu prowadzone przez Holendrów. My byliśmy w bungalowach więc warunki były extra. Od ludzi w budynku głównym słyszałem ze 4 i 5 piętro są przed remontem i że są problemy z ciśnieniem wody. Tak że proś o niskie zakwaterowanie. Obsługa jak by mogła to by nieba uchyliła, to co robią chłopcy pokojowi żeby na napiwek zapracowac to ...np. Figórki z ręczników albo posypywanie prześcieradeł płatkami kwiatków Do tego ponieważ to 4* a nie pięc nie ma niemieckich i skandynawskich emerytów ieć jest głośno muzyka, są nauki bell dance animacje w basenie i na plazy, piłka plażowa i co macie ochotę, goraco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
syla1987 Re: Shams Safaga 4* 21.08.08, 18:29 dziekuje bardzo za odp. jesli bys mial jeszcze chwilke aby mi odp na kolejnego posta bylo by naprawde swietnieinteresuje mnie rowniez to czy nalezy cos ze soba wziac czego nie gwarantuje hotel???np recznikow czy cos w tym stylu. co moglbys mi powiedziec jesli chodzi o wycieczki???lepiej kozystac od rezydenta czy moze szukac czegos na miescie lub kozystac od tych ludzi co chodza po hotelach bardzo czesto i proponuja wycieczki???jakie wycieczki polecasz???a no i wlasnie czy jest w poblizu jakies miasteczko gdzie mozna by sobie pojsc???jak z podroza z lotnistka??daleko??jesli chodzi o animacje i glosno grajaca muzyke to jak dla mnie super poniewaz jestesmy mlodzi i jedziemy tam zarowno odpoczac jak i rozwniez sie posmiac i pobawic dzieki za jakiekolwiek informacje!!jesli uwazasz ze jeszcze cos powinnam wiedziec to pisz bede bardzo wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka_oli Re: Shams Safaga 4* 23.01.09, 21:56 Witaj, dziwie sie dlaczego koledzy nie piszę aby brać pokoje na parterze lub 1 pietrze. Można gdzie indziej wpaść w niezłe łajno! My po wymianie mieszkalismy w bungaloł nad samą plażą. Piekny ogród, bardzo urozmaicone jedzonko, basen mały ale ma coś w sobie .. Alkohol w szklankach, obsługa przemiła... jak wszyscy tam uwielbiaja dzieci (mamy 4 latka)Plaża łagodna, mało rafy ale można co nie co zobaczyc. Polecam rejsy statkami i oczywiście bajeczny KAIR 8h autokarem ale jechać w ciemno !! ) Hotelik dla średnio wymagających.... Odpowiedz Link Zgłoś
syla1987 Re: Shams Safaga 4* 21.08.08, 18:35 a i jeszcze jedno jak jest z pieniedzmi???jaka walute najlepiej miec ze soba??dolary???po przeczytaniu twojej wiadomosci wnioskuje ze warto wziac duzo drobnych bo sie przydaja jak chce sie dac tzw bakszyszwiem ze tam to jest bardzo popularne Odpowiedz Link Zgłoś
blurppp Re: Shams Safaga 4* 21.08.08, 19:56 jak coś potrzebujesz wiedzieć więcej to pisz na priv blurppp@interia.pl albo gg 2562171. Z pieniedzy brać $ i to w 1 dolarówkach, wycieczki kupować poza hotelem , ja kupowałem u Nemo i Haniego, biuro podróży ( ale dumna nazwa) po prawej w minicentrum handlowym zaraz za apteką. Z wyposażenia brak jedynie suszarki do włosów, ja nie urzywam, żona narzekała. Animacje wieczorne i shisha corner są naprawde zabawne Odpowiedz Link Zgłoś
presio5 Re: Shams Safaga 4* 24.08.08, 11:34 ten hotel spokojnie zasługuje na miano 4*, jest czysty, bardzo dobre jedzenie i bardzo dobra obsługa. polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
syla1987 Re: Shams Safaga 4* 26.08.08, 19:59 powiem szczerze ze milo mi sie czyta tak pozytywne ocenytroche sie balam jechac do tego hotelu bo za ta cene co ja wykupilam wakacje we wrzesniu na 2 tyg za all mozna by sie wszystkiego spodziewac pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
free-limonka Re: Shams Safaga 4* 06.01.09, 23:38 Hotel w porządku!Byłam w lipcu!Jedzenie bardzo dobre-każdy znajdzie coś dla siebie!Plaża duża,piaszczysta z łagodnym zejściem do morza!..Centrum nurkowe na plaży!Hotel czysty,zadbany...obsługa sympatyczna i bardzo się stara,aby wszystko było ok!Z hotelu na plażę się idzie przez duży,ładny ogród...poza hotelem za bardzo nie ma co robić,ale w hotelu grupa animatorów stara się urozmaicać czas,więc nie jest nudno!Polecam ten hotel! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.shu Re: Shams Safaga 4* 23.01.09, 14:43 lece 9.07 z katowic, licze że spotkam jakiegos rodaka Odpowiedz Link Zgłoś
marcinhajdasz Re: Shams Safaga 4* nurkowanie Dive-Top 05.07.09, 16:42 Witam, zapraszam wszystkich z okolic Hurghady i Safagi na nurkowanie do Dive-Top: mozna zrobic intro, posnurkowac, zrobic kurs i ponurkowac. W wakacje znizki, szczegoly na maila: info@dive-top.com. ZAPRASZAM!!! www.dive-top.com Odpowiedz Link Zgłoś
piastka Re: Shams Safaga 4* nurkowanie Dive-Top 03.12.09, 11:40 Byłam w Shams Safaga z ekipą windsurferów w II połowie listopada i potwierdzam, że hotel nie najgorszy. Właściwie za tę cenę, którą zapłaciliśmy, to nawet świetny! Wzięliśmy z mężem bungalow blisko plaży (przyda się USD 10 w czasie check-in) - do wspaniałej plaży mieliśmy tylko parę kroków. Morze przy brzegu wyjątkowo fajne dla dzieci (czyściutkie i dość płytkie dno jeszcze długo od brzegu) i dla początkujących windsurferów. Jedzenie bez zarzutu (dla tej klasy hotelu), animacji wieczornych nie widziałam, bo nie chciało mi się chodzić do dość brzydkiego Disco-baru, gdzie się odbywały. Za dnia sporo było zajęć typu siatkówka, aqua-aerobic itp. Zdradzę Wam, że mają w tym hotelu doskonałe SPA. Bazuję na opinii znajomych, którzy z niego korzystali i mają porównanie z polskimi SPA (chodzi jednak o treść, a nie o całą otoczkę). Masaż sportowy (świetny po całodniowych zmaganiach z wiatrem na wodzie), relaksacyjny, peelingi całego ciała, kąpiele błotne itp. Można skorzystać z masażu próbnego, jeśli się spodoba, to warto się potargować. W czasie naszego pobytu byliśmy w Safadze - zrobiła na nas duże wrażenie jej główna ulica ze sklepami, kefejkami dla swoich, gdzie turystów rzadko widać. Po prostu inny świat.. Odpowiedz Link Zgłoś
alexred Re: Shams Safaga 4* nurkowanie Dive-Top 08.01.10, 22:38 Bardzo fajny hotel, zważywszy na cenę. Ja akurat mieszkałem w sąsiednim siostrzanym hotelu Imperial Shams, ale sporo czasu spędzaliśmy w Shams Safaga, gdyż klienci tych hoteli mogą korzystać z atrakcji tych dwóch hoteli. Pzy hotelu można spotkać kilka fragmentów rafy koralowej, jednak przepiękną rafę w Soma Bay można zobaczyć wynajmując za niewielkie pieniądze łódź motorową. Polecam Safagę bo ma swój klimat i nie jest zatłoczona Odpowiedz Link Zgłoś
aguska2010 Re: Shams Safaga 4* nurkowanie Dive-Top 21.04.10, 12:03 (osobiście byłam w Schampsie już 2 razy) Najlepsze miejsce dla Kite serferów przyjeżdżają tam nawet z Hurgady. Polecam też Quad Safari!!!! rewelacja odwiedza sie prawdziwych beduinów a nie etatowych dojeżdżających do osady na czas wizyty turystów ))) jak w Hurgadzie. Tylko nie kupujcie u rezydentów - naliczają dużą prowizję po kilkanaścioe dol na łebak. Lepiej kupić w biurze zewnętrznym u miejscowych POLECAM Biuro Podróży Jeddah Safari - idźcie do NEMO (taki łysy koło 30 z rzęsami jak do reklamy maskary) oferuje wszystkiego rodzaju wycieczki fakultatywne. Biuro jest pewne i dba o klientów - Jest jescze pewniej bo NEMO ma Polską żone - sympatyczna babka. UDANYCH WAKACJI wszystkim na jakąś relacje Odpowiedz Link Zgłoś
aguska2010 Re: Shams Safaga 4* okolica i możliwości wycieczek 21.04.10, 11:57 Całkowicie sie zgadzam z oceną hotelu i okolicy. Polecam również Quad Safari - można wykupić bezpośrednio na plaży od miejscowych w Schamps Safaga NIE KUPUJCIE U REZYDENTÓW - oferują to samo lub gorsze lokalizacje za wyższą cenę )(średni po kilkanaście do kilkadziesiąt dol extra w zależności od wycieczki) Ja osobiści bylam tam już 3 razy i zawsze wykupuje wycieczki w biurze przy ulicy straganów JEDDAH Safari. Prowadzi je przemiły gość NEMO (notabene ma Polską żonę) Biuro jest pewne ubezpieczone i oferuję extra serwis (Nie dajcie się zwieść rezydentom któży w obawie o utratę prowizji straszą że to niebezpieczne, niepewne i brak im ubezpieczenia - kompletna Bzdura !!. Udanych Wakacji i jedźcie na Quad Safari i Snurkowanie Tobia Island (tanie i naprawde piękne miejsce i multum kolorowych rybek) Odpowiedz Link Zgłoś
staru-szka1 nie polecam 14.06.10, 14:39 a ja nie polecam, bylam na przelomie maj/czerwiec i za te pieniadze mozna trafic w miejsce bardziej zadbane, odnowione, z nowsza infrastruktura. Hotel dobry jako baza wypadowa dla nurkow. Ewentulanie dla kitesurferow. Odpowiedz Link Zgłoś
szpilka73 Re: Shams Safaga 4* 27.08.10, 11:48 Byłam w tym hotelu od 10,08 i niestety nie polecam . Była to moja 3-cia wizyta w tym kraju więc mam porównanie z innymi hotelami. hotel zaniedbany ,obsługa słabo mówi po ang. dlatego zazwyczaj coś tam buczeli pod nosem ,trafiłam w ramadan i może dlatego tacy niemili... Najgorsze były niedoprane ręczniki lub ich całkowity brak (nie ma mowy o dostaniu popołudniu świezego przy basenie)basen mały i sam chlor dodam tylko że przy basenie może z 10 leżaków więc jak nie załatwisz u leżakowego to gnieciesz się na niewygodnych krzesłach jedzenie tak jak w każdym hotelu więc rzecz gustu ,co do restauracji głównej to porażka bo tylko jeden punkt gdzie wydają picie w małych literatkach więc swoje w kolejce musisz odstać Ale chyba największy minus za plastikowe kupki wielokrotnego użytku,brudne,zniszczone ..i fuj... Kurde...szukam plusów tego hotelu i przyznam że ciężko... Ok..mam.. ) PLAŻA!!!!!!!długa i piaszczysta !!!! Dlatego safaga jako rejon -polecam natomiast tego hotelu radzę unikać i pisze to z przykrością bo nie należe do osób wymagających i kapryszących Odpowiedz Link Zgłoś