Dodaj do ulubionych

Royal Pallace - Hurgada (****)

17.09.03, 21:23
Niestety nie mieszkałem w tym hotelu, więc moje informacje będą na razie
niepełne (liczę na pomoc z Waszej strony)

Plusy:
- piękna i duża plaża piaskowa;
- bardzo zielone i zadbane otoczenie hotelu oraz bungalowów;
- szkółka nurkowania i windsurfingu;
- opieka na plaży nad dziećmi;
- miła (również żeńska) obsługa w recepcji;
- kantor wymiany walut;
- kafejka internetowa (tania choć internet kiepski);
- drink bar.
Obserwuj wątek
    • agios Re: Royal Pallace - Hurgada (****) 30.09.03, 11:01
      A ja byłem w czerwcu 2003. Wszystko się zgadza. Dodałbym:
      1.sklep monopolowy z piwkiem 100 m od hotelu i ze dwa albo trzy inne spożywcze
      2.bezproblemowe zamiany pokoików jesli się nie spodoba. same pokoje są duże,
      łazienki duże, klima działa bez zarzutu chociaż nie bezszelestnie, oczywiście
      telewizory i lodówki. Telewizory różne w różnych pokojach. Generalnie wystrój
      lata osiemdziesiate więc nic nie lśni nowością, ale czysto. Część pokoi jest
      stopniowo remontowana (bezszelestenie), ale one chyba są droższe.
      3.Brak karaluchów i robactwa, regularnie pryskane pokoje i OGRÓD więc w
      bungalowach nie wystepują nawet muchy, które pojawiają sie na plaży.
      4.Jedzenia duzo i urozmaicone, mi szczerze mówiąc nie do końca smakowało, ale
      to kwestia gustu. W każdym razie w Egipcie jadałem lepiej.
      5.Olbrzymi basen o wymiarach prawie olimpijskich, chyba 20m na 40m dla
      miłosników pływania wymarzony, mniejsze baseny przy budynku głównym, ale nikt z
      nich nie korzystał
      6.Ogólne wrażenie pozytywne, nie ma się czego czepiać. Taki solidny, przeciętny
      hotel bez wad, ale i bez wielkich zalet. Chyba plusem jest cena, jedna z
      tańszych "czwórek" w Hurghadzie, moim zdaniem za tą cenę warto.
      UWAGA! Obok stoi wybudowany wielki budynek, chyba skończony, ale nie
      uruchomiony i wygląda na to że będzie należał do kompleksu Royal Palace. Jeśli
      zostanie otwarty to na plaży i w basenie może zrobić się dramatycznie ciasno

• justac Re: Royal Pallace - Hurgada (****) 29.08.04, 11:30
        hotel polozony 2 km od lotniska, pomimo ze tak blisko nie bylo slychac
        samolotów. pokoje sa ladniejsze w budynku głównym (nr. pokoi 3 cyfrowe,
        bungalowe 4 cyfrowe) chociaz widzialam tez pokoj w bungalowych który byl nawet
        ladny. na terenie hotelu sa 4 baseny, jeden z nich bardzo duży , śliczny
        ogród , żywopłoty dokladnie i równo poprzycinane, duzy teren hotelu (
        wg.mnie).bardzo ladna plaża, lezaki, reczniki bezpłatnie. jezeli chodzi o
        jedzenie , napewno jest inne niz nasze , ale mysle za kazdy mogł zawsze cos
        znalezc dla siebie , dosyc duzy wybór, na sniadanie i kolacje.
    • potoka Re: Royal Pallace - Hurgada (****) 03.10.03, 17:09
      pc_maniac napisał:

> - piękna i duża plaża piaskowa
      NIE MOGĘ SIĘ ZGODZIĆ - PLAŻA JEST TAKA SOBIE - A PIĘKNA PIASZCZYSTA I DUŻA JEST
      OK. 300M W LEWO PRZY HOTELU GRAND BEACH

> - bardzo zielone i zadbane otoczenie hotelu oraz bungalowów;
      TAK TO FAKT NIEZAPRZECZALNY

> - szkółka nurkowania i windsurfingu;
      SĄ - SZCZEGÓLNIE POLECAM SZKOŁĘ NURKOWANIA

> - opieka na plaży nad dziećmi;
      Ooo! A TO NOWOŚĆ - W LIPCU NICZEGO TAKIEGO NIE BYŁO

> - miła (również żeńska) obsługa w recepcji;
      ŻEŃSKA BYŁA

> - kantor wymiany walut;
      TAK

> - kafejka internetowa (tania choć internet kiepski);
      NIE ZAUWAŻYŁEM PROBLEMÓW - MNIE DZIAŁAŁ DOBRZE

> - drink bar.
      TO CHYBA ŻADEN ATUT - TO NORMA
      • pc_maniac Re: Royal Pallace - Hurgada (****) 09.10.03, 19:16
        (cyt.: Tomo... Sob Mar 08, 2003 4:14 pm

"Bylem w Hotelu Royal Palace i szczerze odradzam. My sie przenieslismy do
        innego hotelu - Makadi Club i tam bylismy bardzo bardzo zadowoleni
        (podziekowania dla Scan Holiday)
        Hotel Royal Palace jest juz bardzo stary: w lazienkach czesto jest grzyb
        itp. Bylem tam w listopadzie, ale obok budowal sie juz nowy budynek, wiec
        jezeli to wlasnie w nim bedziesz to mysle ze mozesz zaryzykowac.

pozdrawiam,
        Tomo"
        • pc_maniac Re: Royal Pallace - Hurgada (****) 17.11.03, 07:49
          (cyt.: Justyna 16-11-2003 17:46)

"Właśnie wczoraj wróciłam z wycieczki do Egiptu. Byłam z alfa star w hotelu
          royal palace.
          Jesli chodzi o sam hotel i obikekty znajdujace się na jego terenie to jest
          super. Czyściutko (czego nie moznha powiedzieć o samym egipcie), trawka
          pieknie wystrzyzona. na terenie hotelu znajdują się 4 baseny z czego dwa takie
          niewielkie. W prawdzie mało kto z nich korzysta, bo hotel jest przy plaży.
          Plaża również zadbana. Poprostu nie ma się czego doczepić. Obsługa
          przesympatyczna i jedzenie bardzo dobre i bardzo dużo (niewielkie są tylko
          pakiety śniadaniowe zabierane na wycieczki fakultatywne).
          Jeśli natomiast chodzi o samych rezydentów to nie jestem zadowolona. My
          mielisy rezydentkę Basie (flaki w oleju, nie potrafiła nic załotwic i nam
          przekazać pozytecznego i sami musieliśmy się dowiadywać od ludzi, którzy byli
          w egpicie poraz kolejny).
          Na wycieczkę do Luksoru i na naurkowanie wybraliśmy się z egpiskim biurem
          podróży Africa Tours (polecam) natomiasy do kairu z Alfa star. Wycieczki z
          biur miejscowych są dużo tańsze i oferują ten sam program więc nie warto
          przepłacać. Jesli ktoś chce się dowiedzieć czegoś więcej to prosze o pytania.
          Pozdrawiam wszystkich

Justyna"
          • pc_maniac Re: Royal Pallace - Hurgada (****) 17.11.03, 07:51
            (cyt.: marcin 17-11-2003 01:13)

"hotel ładny to fakt, ale plaża brzydka, żadny raf przy plaży tylko jakas
            przystać stateczków

plaża to największy minus

to moja opinia"
            • pc_maniac Re: Royal Pallace - Hurgada (****) 17.11.03, 07:54
              pc_maniac napisał:

> (cyt.: marcin 17-11-2003 01:13)
              >
              > "hotel ładny to fakt, ale plaża brzydka, żadny raf przy plaży tylko jakas
              > przystać stateczków
              >
              > plaża to największy minus
              >
              > to moja opinia"

Powiem szczerze, że jestem zaskoczony tą wypowiedzią.
              Moim zdaniem jest to jeden z lepszych elementów tego hotelu. Kolega chyba
              spodziewał się sztucznej fali, i rafy z piaskiem. Ale wystarczy porównać plażę
              hotelu Waves lub któregokolwiek w centrum Hurghady żeby doceni ć plażę Royala.
    • marchefka27 Re: Royal Pallace - Hurgada (****) 11.01.04, 16:46
      O reszcie nie mogę się wypowiadać, bo nie mieszkałam w tym hotelu, ale
      korzystałam z plaży ( z Ambasadora) i muszę się zgodzić z opinią,że plaża nie
      naujciekawsza. My byliśmy dwa razy, a resztę pobytu spędzaliśmy u znajomych w
      Megawish. I tam była naprawdę ładna plaża i rafa. Tutaj plaża to raczej
      klepisko, a w niewielkiej odległości od brzegu cumują stateczki... mało fajnie
      to wygląda.
      • pc_maniac Re: Royal Pallace - Hurgada (****) 09.08.04, 18:06
        (cyt.: Doktor 07-08-2004 16:42)

"Byłem z selectours w Royal Palace 1-15.07.2004.
        Oczywiście na początku chcieli nam wcisnąć bungalow /4 cyfrowy numer pokoju/
        pokój na parterze, który był nie do przyjęcia. Najpierw mała awantura z
        recepcją potem 30 LE bakszyszu i pokój w głownym budynku całkiem przyzwoity.
        Podobno niektóre bungalowy, ale tylko pokoje na piętrze były dobre.
        Pobyt wspominamy dobrze. Klimatyzacja działała doskonale, jedzenie dobre, plaza
        i morze w porządku, oprócz tego ogromny basen. Ceny napojów do kolacji z dużym
        narzutem. Piwo w kawiarni w mieście 7,5 LE, w hotelu 17LE. Woda nie wiem,
        kupowałem w sklepie naprzeciwko hotelu po 1,5 LE i przynosiłem w torbie do
        pokojowej lodówki. Do Sakkali /centrum / trzy minuty busem za 1 LE od osoby. "
        • pc_maniac Re: Royal Pallace - Hurgada (****) 09.08.04, 18:07
          (cyt.: beata 09-08-2004 16:13)

"ja mieszkałam w tzw "bungalowie" na pietrze i było bardzo fajnie, duzy pokój
          dzinny z sofą ławą, lodówką, zlewem i TV, łazienka i sypailnia z łóżkami i
          szafą, do tego spory balkon, a ci na parterze mieli taras. tez fajnie.
          Oczywiście można trafić na pokoje przed remontem, ale bez przesady, też są do
          zniesienia. Najważniejszy jest dobry nastrój i nie zaczynać urlopu
          od "awantury" w recepcji. piękna plaża, wspaniały basen i niezłe jedzenie
          wynagrodzi ci jeśli pokój nie będzie taki jak w "królewski" hotelu. "
          • pc_maniac Re: Royal Pallace - Hurgada (****) 09.08.04, 18:08
            (cyt.: Ted 09-08-2004 17:41)

"Byłem w lipcu w Royal Palace,mieszkałem w bungalowie i było super.Nie słuchaj
            takich palantów jak Doktor,którzy nie oglądając bungalowów,już w recepcji nie
            chcą słyszeć o zakwaterowaniu w nich,twierdząc,żejest tam syf.A skąd oni to
            wiedzą?Od jakiegoś debila,który na forum stwierdził,że w bungalowach jest syf
            nie zapominając dodać,że jak wrócił do Polski to luksus poczuł dopiero
            wsiadając do swego nowego BMW na lotnisku w Warszawie.Polecam bungalowy w Royal
            Palace,a Doktor niech się uda do kolegi psychiatry."
    • kaja25 Re: Royal Pallace - Hurgada (****) 13.09.04, 14:47
      owszem plaża bardzo ładna, piaszczysta w większości zastawiona leżakami i
      parasolami, bardzo łagodne zejście do morza. Zero raf.
      otoczenie hotelu zadbane i bardzo zielone. bungalowy położone jakby w ogrodzie.
      2 baseny jeden bardzo duży, drugi mały w którym na ogół nikt nie pływał,
      natomiast od września przy basenie tym odbywały się obiadokolacje.
      Opieka na plaży nad dziećmi??? jedynie co widziałam to jak arabska rodzina
      zajmowała się polskim dzieckiem bo po prostu bardzo im sie spodobało!
      Obsługa w recepcji prawie wyłącznie męska i wcale nie taka miła. Widziałam 2
      razy jedną kobietę - Rosjankę, ale mało rozgarnięta.
      Kafejka bardzo tania, ok.2,5zł za 30min.
      Irish pub. W sumie bardzo ładnie, szczególnie wieczorem gdy były podświetlone
      baseny.
      Bungalowy nie wszystkie są dobre. Wiele naszych znajomych dostało pokoje w
      bungalowach (my również), które były stare i nie wyremontowane, bez tarasu pod
      schodami, tragizm. oczywiście bez problemu wymi9enili nam wszystkim pokoje na
      bardzo ładne nowe w głównym hotelu z tarasem, po otrzymaniu od nas łapówki!!!
      Celowo dają najgorsze pokoje aby potem je wymieniać i na tym zarobić!
      Napoje można wnosić ale nie polecam w reklamówkach, bo gdy zobaczą zatrzymują.
      My wnosiliśmy w plecakach. Woda w sklepach bardzo tania, 1,5l ok 80gr.(1,5LE)
      papierosy Marlboro ok 2,5zł a Kleopatry po 1zł! Napoje t.j. Fanta egzotyczna w
      puszce po 1zł. Polecam Egipt, ale nie dajcie sie wciągnąć już pierwszego dnia
      do sklepu przez Araba bo nie wyjdziecie z pustymi rękoma, a potem okaże się że
      mogliście gdzie indziej kupić to taniej, np. wcale nie na głównej ulicy w
      Sakali ale na uliczce z boku gdzie można kupić to samo połowę taniej.
    • aska_275 Re: Royal Pallace - Hurgada (****) 14.04.05, 14:55
      A ja byłam i swietnie sie bawiłam. Hotel fajowy, duzo przepieknej zieleni.
      obsługa super, animacje swietne, animatorzy Ahmed-Cziko-Andriej bardzo fajna
      ekipa, radze sie z nimi zaprzyjaznic, duzo rosjan, pokoju ok duże, plaża fajna-
      spora, nie brakuje lezaków. Pozdrawiam, dobry hotel dla rodzin z dziecmi, plac
      zabaw. pani do opieki, animacje i dyskoteka dla dzieciaków, jedzonko równiez i
      co najwazniejsze np w lutymwink 2 baseny podgrzewane.pa
    • petromin Re: Royal Pallace - Hurgada (****) 28.04.05, 12:36
      Byliśmy tylko tydzień i oceniam go bez większych zastrzeżeń.
      I może kilka zdjęć z tego hotelu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=22697199&a=23293916
      Ciągle chyba jeszcze nie oddali do użytku nowej części hotelowej.
      • petromin Re: Royal Pallace - Hurgada (****) 02.09.05, 11:17
        A gdyby ktoś chciał zobaczyć inne zdjęcia z wyjazdu do Egiptu to zapraszam:

sus.univ.szczecin.pl/~petromin/Egipt.htm
    • czestochowa40 Re: Royal Pallace - Hurgada (****) 15.05.05, 17:20
      Co do hotelu t zgadzam sie z wiekszoscia przedmowcow w budynku glownym ladnie
      i milo. Co do plazy niestety stateczi wycieczkowe czasami bardzo brudza wode
      widzac bylo w tym roku plkamy ropy na wodzie. Jesli cjodzi o tzw pomoc
      rezydentow z ALFA STAR to radze na nich nie liczyc sa obecni tylko wtedy gdy
      zachwalaja wycieczki przez Alfa Star organizowane,radze wszystkim by przed
      zapisaniem sie na taka pochodzili po agencjach ktorych jest sporo .Ta ceny za
      podobne wycieczkim sa tansze czasani o *0 % przyklad wycieczka zkupiona u
      rezydenta do Luksoru 60 dol a agencji 30 na rafy nurkowanie u rezydenta 35 w
      agencji 25 statek na wyspe i rafy u rezydenta 20 w agencji 10. Wszystko bylo by
      dobrze gdyby nie chec wyciagniecia jak najwiekszej kwoty od trurystow. Co do
      cen wyjazdu z Alfa Star do Egiptu to sa jedne z najtanszych lecz tam niestety
      chca sobie chyba "odbic" straty.
      Pozdrowienia Grzegorz. PS bylem w tym roku w kwietniu
    • egipt-hotele Re: Royal Pallace - Hurgada (****) 31.07.05, 11:07
      Wróciłem z Hurghady 2 dni temu. Mieszkałem w Royal Palace. Polecam! Wszystko
      było ok. Szczerze mówiąc to nie ma się nawet czego przyczepićsmile. O samym
      hotelu napisano tutaj już sporo, wiec nie będę powtarzał. Chciałbym jednak
      napisać kilka słów o rafach. Wiele osób jedzie nad Morze Czerwone po wodę i
      rafy. Mimo, że plaża w Royal Palace jest ładna ( i czysta jak żadna z wczesniej
      przeze mnie odwiedzanych w ogóle )to niestety...rafy w okolicy nie ma. Woda w
      miarę czysta ( jak na sporą ilości kąpiacych się ludzi). Jeśli chodzi o rafy
      hotelowe to poznałem tylko jeden hotel w Hurghadzie właśnie z rafą..MAGAWISH.
      Poza rafą jest tam szwedzka baza nurków COLONA z polską obsługą ( niesamowici
      ludziesmile. Organizują nurkowania dla osób z certyfikatami i bez nich.
      Odwiedziłem z nimi 8 różnych raf i zapamiętam to do końca życia. Pozyczyli mi
      sprzęt ( małem tylko swoje ABC ). Polacy plącą miej niż innismileDzienny wypad na
      rafy ( 2 nurkowania )kosztuje ok 50 euro ( razem z wypożyczeniem sprzętu ), ale
      im więcej dni się z nimi spędzi tym relatywnie mniej sie płaci za kazdy
      dzień.UWAGA WAŻNE!!!!!..nie daj sie namówić na rejs na rafę łodzią podwodną
      wypływajacą z hotelu Sindbad.W hotelu spotkasz sympatycznego chłopaka
      sprzedającego bilety. Koszmar!!! i to jaki drogi!! 50$ od osoby za możliwość
      oglądnięcia czegoś cdo przypomina "rafę". Sztucznie coś zaimprowizowali na
      dnie, jakiś wrak, skrzynie, krótko mówiąc: podwodne "disco polo" Za te
      pieniądze można zobaczyć rafę na własne oczy, a nie przez okienkosmile W razie
      jakichkolwiek pytań można sie ze mną kontaktować...chętnie podzielę się
      wrażeniamismile s.jak@interia.pl gg3017310
      • stanis1 Re: Royal Pallace - Hurgada (****) 03.08.05, 18:45
        Wróciliśmy z Hurgady 29 lipca. Royal Palace prezentuje przyzwoity standard.
        Mieszkaliśmy w budynku głównym, w ładnym pokoiku z widokiem na morze. Owszem
        słyszeliśmy negatywne opinie o bungalowach od innych gości, którzy sie
        przenieśli do budynku głównego. Jak tam było naprawdę nie wiem. Obsługa OK,
        choć nasz sprzątacz raczej sie obijał chociaż dostawał bakszysze (może za
        mało).Otoczenie hotelu ładne, dwa baseny i dwa brodziki, plaża według mnie
        ładna, zejscie do morza łagodne. Jedzenie średnie, potraw europejskich mało
        (wołowina i kurczak z grilla, głównie jakieś wyglądające podejrzanie. Nie
        zgadzam sie z opinią, że program animacyjny jest świetny, jest fatalny, ani
        razu nie było pokazu tańców arabskich, głównie jakieś pantomimy, śpiewanie z
        playbacku, tańce irlandzkie a nawet kalinka (w hotelu była większość Rosjan).
        Beznadziejne. Wodę wnosiliśmy, oczywiście w plecaku. Opieka rezydenta (Sun&Fun)
        symboliczna, kiedy zapytaliśmy dlaczego nie dostaniemy suchego prowiantu na
        wycieczkę kupowaną w innym biurze, pani Ewa oswiadczyła że taka jest polityka
        hotelu. Ja myślę, że to był specjalny układ między Biurem a hotelem, wiem, że w
        innych hotelach bez problemu każdemu dawali. Zakupy oczywiście lepiej jest
        robić na końcu pobytu a nie na początku. W ogóle trzeba uważać żeby nie dać się
        zrobić w konia. Arabowie tylko czekają na naiwnych. A propos czy ktoś zna
        niejakiego Osmana, który miał sklep z perfumami na przeciwko hotelu? Pozdrawiam
    • honey_girl15 Re: Royal Pallace - Hurgada (****) 04.08.05, 12:15
      hotel z zewnatrz nie wyglada najbardziej zachecajaco (przynajmniej jak ja bylam
      na przelomie kwietnia i maja.. byla budowa z kazdej strony wszyteko
      porozwalane), po wejsciu do srodka jest bardzo fajnie.. mila obsuga, skorzane
      sofy dla czekajacych na walizkach, po lewej strony ciag skelpikow z pamiatkami
      i perfumami a takze apteka oraz fryzjer, kafejka interentowa jest, chociaz ja
      nie korzystalam, dwie resteuracje.. jedna taka glowna (jak sie ma karnecik to
      mozan jesc sniadanie i obiadokolacje oraz brac recznki i materace na plazy)
      druga dla przyjezdzajacych w nocy i na pzrekaski w ciagu dnia.. jesli chodzi o
      pokoje, to gdy bbylam na wersji 7+7 to najpierw tarfilam do hotelu - pokoik
      pzryjemny, ale nie po remoncie.. wszyteko troche takie zuwyte, ale wudok z
      balkonu bardzo bardzo zachwycajacy... piekny ogrod), pozneij byalm w
      bungalowach gdzie dostalismy olbrzymi pokoj dwa lozka malzenskei na dwie odoby,
      telewizor, klima (w hotelu tez) telefon, lazienka i kompleks kuchaenny.. jeslu
      chodzi o sprztanie to robia to codziennie, przy okazji ukaldaja erozne rzeczy z
      recznikow (mozna zostawic z 2 lewy bakszyszu).. ogolnie caly komplekst
      rozbudowany, bardzo duzo kwiatow, zieleni, a lampy czyszcza kilak arzy dziennie
      i jest baradzo ale to bardzo czyto.. mozan chodzic na boso..baseny sa duze i
      wode wynmeiniaja nawet jak nikt sie pzrez dzien nie kapal.. do palazy blisko i
      jest bardzo ladna, lezaki i parasole.. odplywy sa ciekawe, mozna z jakies km
      dalej wejs do moza na jakby cypelek.. obok malutka przystan. ale nie
      pzreszkadza to.. na palzy szkolka nurkowaniu i deski (mowie po polsku).. do
      tego animatorzy ktorzy ciagle wyciagaja do roznych zabaw oraz kelnerzy
      namaiwajacy do drinka i mwoiecy komplementy kobietkom.. bardzz bradoz polcam
      peace 4all
      • pc_maniac Klimatyzacja w budynku głównym 11.08.05, 21:58
        Klimatyzacja w pokojach w budynku głównym sterowana jest indywidualnie.
    • tomm_p Re: Royal Pallace - Hurgada (****) 14.08.05, 13:58
      Odbyłem wakacje w tym hotelu i gorąco go polecam.(29.07-12.08)
      Jeżeli chodzi o obsługe to nie mam zadnych zastrzeżeń, z początku są lekko
      skrepowani ale do czasu. Jak się ich juz pozna potrafią być bardzo przyjacielscy
      do tego stopnia że wszystko poprzez nich można załatwić-ich motto jest takie aby
      klient był zawsze zadowolony.
      Sam Hotel jest bardzo czysty i zadbany, obsługa sprzątająca stara sie być nie
      widoczna dla gośći hotelowych.Piekny ogród który bardzo uprzyjemnia spacer od
      głownego budynku na plaże czy też duży basen.
      Klimatyzacja: w większości pokoii jest bardzo dobra z manualnym
      dostrajaniem.Jeżeli komuś nie odpowiada temperatura (za zimno za cieplo )
      wystarczy przedzwonic na recepcje i od razu służą pomocą.
      Jedzenie: Wyśmienite, każdy znajdzie coś dla siebie, spory wybór mięs (bez mięsa
      wieprzowego ponieważ koran zabraniasmile )Duża różnorodność sałatek i sosów, duży
      wybór ciast i słodkich bułeczek do każdego posiłku, a oprócz tego restauracja z
      deserami i z licznym wyborem wielu ciast i ciasteczek.
      Baseny codziennie czysciutkie ( przez noc sprzatane dno), nie ma problemów z
      leżakami na plaży oraz basenie.
      Hotel jest położony w spokojnej dzielnicy hurgardy z kąd busem do Sakali (gdzie
      jest bardzo duza ilosc sklepów i życie rozpoczyna sie od okolo 19 a mniej wiecej
      turystów widac do 1-2 w nocy)można dojechac w ciągu około 5 min za jednego funta.
      Jeżeli ktoś nie przepada za codziennym odpoczynkiem na plazy czy tez basenie,
      hotel proponuje wiele atrakcji wodnych, sportowych,tańce na plaży które prowadzą
      animatorzy mówiący w kilku językach(niestety polskiego nie doświadczyłemsmile
      )Jednym słowem dzieki tym rozrywkom da sie zapełnić cały plan dnia.
      Sklepy na terenie hotelu : 2x jubiler, apteka, 1 z
      ciuchami,perfumeria,pamiatki,sklep z papirusem, salon fryzjerski, kafejka
      internetowa (10funtów za godzine - nie ma targowania siesmile) )

Dodam jeszcze ze ceny w hotelowych barkach są 1 do 2 razy wyzsze niz w
      kawiarniach na deptaku - takze polecam all inclusive (np piwo 17funtow a poza
      hotelem 4funty, wiec roznica jest znaczna)Turysci na HB maja zakaz wnoszenia
      jedzenia oraz wszelakich napojow do hotelu RP, turysci z All incl. nie.

Chętnie odpowem na szczegóły których nie zawarłem tutaj - zainteresowanym podaje
      gg: 293798
      • zdzisek99 Re: Royal Pallace - Hurgada (****) 29.09.05, 17:32
        Spędziłem 1 dzień w tym hotelu - dodam parę groszy.
        - mieszkaliśmy w bunaglowach numery 3104 i 3601. Pokoje po "częściowym
        remnocie" - a dlaczego "częściowym" to zaraz napiszę. W 3104 wszystkie flizy
        wyglądają na nowe. Odmalowane pokoje i podłogi lśniły - w życiu nie widziałem w
        Egipcie tak czystych podłóg (można się było przejżeć w kafelkach). Za to meble
        i wyposażenie dość mocno zużyte: rozpadające sie klamki w drzwiach, stare meble
        w pokojach itp. Pokój 3601 na odwrót - wszystkie meble nowe za to podłogi,
        ściany wymagają remontu. Popękane flizy itp. Wygląda to tak jakby się ekipa
        remontowa pomyliła i zamiast porządnego remotu jednego pokoju zrobiła 50%
        remontu dwóch róznych pokojów smile
        - Jedzenie na tle innych hoteli nie wygląda źle, da się przeżyć.
        - Nie podoba mi się traktowanie turystów z AI. Kelnerzy obsługują tylko tych
        którzy płacą, jak masz AI to musisz dymać sam do barku po coś do picia (poza
        tym każą podpisywać papiery z numerem pokoju - pomimo tego, że masz AI). Nam
        dali kartoniki oznaczające że mamy AI - z tym, że słyszałem, że jak ktoś
        przebywa w tym hotelu dłużej to dostaje normalnie opaskę na rękę.
        - Plaża ok - ale morze na tej plaży fatalnie wyglądało. Najgorzej wyglądające
        morze ze wszystkich hoteli w jakich byłem w Egipcie. W Sultan Beach można się
        spokojnie kąpać w ich małej zatoczce i dno widać - w Royal Palace woda jest
        zamulona, syfiata, dno gliniasto-kamieniste i te pordzewiałe statki przy plaży -
        koszmar. Jak ktoś nastawia się na spędzanie całego pobytu w Egipcie w tym
        hotelu to niech sobie od razu zacznie organizować transport na inne plaże - bo
        tu szkoda tracić czas. Z plażą najlepiej w porównaniu wypada jednak hotel
        Magawish.
    • kadrom Re: Royal Pallace - Hurgada (****) 29.08.05, 21:18
      Spędziłem w tym hotelu tylko 1,5 dnia (w czasie objazdówki) w sierpniu 2005,
      więc tylko moje subiektywne uwagi:

1.Mieszkałem w bungalowie - brak zastrzeżeń. Oddzielna sypialnia i pokoik
      dzienny. Klima sprawna.
      2.Baseny OK. Jest w czym wybrać. Nie wiem tylko dlaczego bar przy basenie obok
      budynku głównego (ten ze stołkami w wodzie) był nieczynny. Może tylko w dniu
      gdy tam byłem.
      3.Pięknie utrzymana zieleń na całym hotelowym terenie.
      4.Duża plaża, nie było problemów z leżakami. Wada to przystań statków
      wycieczkowych przy samej plaży. Poziom wody, zależnie od pory przypływów i
      odpływów, do kolan lub do pasa. Zero śladów rafy. Dla mnie kiepsko.
      5.Standard restauracji, obsługa kelnerska i potrawy mnie nie zachwyciły. Mam
      już za sobą pobyt w kilku egipskich hotelach i Royal Palce wypada kiepsko na
      tle innych.
      5.Dziwny zwyczaj wydawania kartek nie tylko na ręczniki plażowe(normalna sprawa
      w Egpicie), ale także na napoje i posiłki. Korzystałem z opcji All Inclusive i
      kartkę na napoje musiałem wszędzie nosić ze sobą. Pierwszy raz spotałem się z
      tym obyczajem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka