Dodaj do ulubionych

Kempingi na Wegrzech

22.04.06, 18:44
Poleccie mi jakas dobra strone z kempingami na Wegrzech (najlepiej faházak),
zeby byly zdjecia tych domkow.
A moze macie juz sprawdzone jakies konkretne miejsce???
Obserwuj wątek
    • vladovladimir Re: Kempingi na Wegrzech 23.04.06, 16:14
      Gorąco polecam dwa: pierwszy w Tokaju, tuż nad Cisą(więc jedynym minusem są
      komary), ale za to z piękny widok, bardzo bliziutko centrum miasteczka, wygodny
      dostęp do kuchni i łazienek, ceny przystępne, poza sezonem można się targowac.
      Drugi, który polecam jeszcze bardziej znajduje się w Sarospatok. Miasto takie
      sobie, ale za to kemping za polami słoneczników(!) zajmuje b.duży obszar,
      posiada domki, miejsca na namioty, korty tenisowe i moje ulubione:duży basen do
      darmowego korzystania! Ja bylem tam we wrześniu, było puściutko, wytargowałem
      pokój w domku za cenę namiotu;-) Niedaleko jest drugi kemping(ale droższy) z
      kąpieliskiem termalnym.
      • vladovladimir Re: Kempingi na Wegrzech 23.04.06, 17:39
        Oczywiście powinnno byc: Sarospatak;-)
        Wszystko przez te wspomnienia...
    • vladovladimir Re: Kempingi na Wegrzech 23.04.06, 16:15
      Aha, jeszcze jedno-jak chcesz info, zgłoś się telefonicznie do biura turystyki
      węgierskiej w Wawie, przyślą ci katalog z kempingami;-)
      • teresa.orlovsky Re: Kempingi na Wegrzech 23.04.06, 20:22
        Dzieki za wyczerpujace info. Szczerze mowic zalezy mi na domkach grewnainych
        nia na polach namiotowych, a najlepiej aby nie bylo to zbyt drogo i dalo sie
        wynajac za calosc -nie od osoby.
        A czy w okolicach Tokaju i Sarospatak poza wiadomymi walorami krajobrazowo-
        histor, sa jakies kapieliska lub cos w tym rodzaju. Pisales o Cisie to byloby
        niezle.
        • vladovladimir Re: Kempingi na Wegrzech 23.04.06, 21:41
          No cóż, kąpiel w Cisie nie należy do najprzyjemniejszych, jest to strasznie
          zamulona rzeka i niesie ze sobą oprócz piachu także mnóstwo syfu z wszystkich
          dopływów...
          Ja osobiście polecam te Sarospatak, chociaż przyjeżdża tam mnóstwo
          Słowaków(jeśli mowa o kąpielisku). Jeżeli mogę ci polecic w tych okolicach
          jakieś miejscowości z wodami termalnymi, to oczywiście Miskolc-tapolca(wspaniałe
          kąpielisko w grocie-chociaż ceny adekwatne do...rozkoszy;-)). Poza tym z takich
          słynniejszych, chociaż tam nie byłem:
          Parádfürdő,Bogács,Egerszalók,Mezőkövesd...Węgry są na tyle małym krajem, że
          zjedziesz trochę na południe i znajdziesz się w "zagłębiu" kąpieliskowym z mekką
          Polaków-Hajdúszoboszló...;-( Praktycznie w każdym większym miasteczku znajdziesz
          jakieś kąpielisko...w ten sposób trochę trudno konkretnie odpowiedziec, ale
          mówię-skontaktuj się z Przedstawicielstwem, jeszcze nigdy mnie nie zawiedli,
          zawsze przysyłają mi folder na jaki temat chcę(np. Kempingi, Baseny termalne
          itp.) Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka