teresa.orlovsky 22.04.06, 18:44 Poleccie mi jakas dobra strone z kempingami na Wegrzech (najlepiej faházak), zeby byly zdjecia tych domkow. A moze macie juz sprawdzone jakies konkretne miejsce??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vladovladimir Re: Kempingi na Wegrzech 23.04.06, 16:14 Gorąco polecam dwa: pierwszy w Tokaju, tuż nad Cisą(więc jedynym minusem są komary), ale za to z piękny widok, bardzo bliziutko centrum miasteczka, wygodny dostęp do kuchni i łazienek, ceny przystępne, poza sezonem można się targowac. Drugi, który polecam jeszcze bardziej znajduje się w Sarospatok. Miasto takie sobie, ale za to kemping za polami słoneczników(!) zajmuje b.duży obszar, posiada domki, miejsca na namioty, korty tenisowe i moje ulubione:duży basen do darmowego korzystania! Ja bylem tam we wrześniu, było puściutko, wytargowałem pokój w domku za cenę namiotu;-) Niedaleko jest drugi kemping(ale droższy) z kąpieliskiem termalnym. Odpowiedz Link
vladovladimir Re: Kempingi na Wegrzech 23.04.06, 17:39 Oczywiście powinnno byc: Sarospatak;-) Wszystko przez te wspomnienia... Odpowiedz Link
vladovladimir Re: Kempingi na Wegrzech 23.04.06, 16:15 Aha, jeszcze jedno-jak chcesz info, zgłoś się telefonicznie do biura turystyki węgierskiej w Wawie, przyślą ci katalog z kempingami;-) Odpowiedz Link
teresa.orlovsky Re: Kempingi na Wegrzech 23.04.06, 20:22 Dzieki za wyczerpujace info. Szczerze mowic zalezy mi na domkach grewnainych nia na polach namiotowych, a najlepiej aby nie bylo to zbyt drogo i dalo sie wynajac za calosc -nie od osoby. A czy w okolicach Tokaju i Sarospatak poza wiadomymi walorami krajobrazowo- histor, sa jakies kapieliska lub cos w tym rodzaju. Pisales o Cisie to byloby niezle. Odpowiedz Link
vladovladimir Re: Kempingi na Wegrzech 23.04.06, 21:41 No cóż, kąpiel w Cisie nie należy do najprzyjemniejszych, jest to strasznie zamulona rzeka i niesie ze sobą oprócz piachu także mnóstwo syfu z wszystkich dopływów... Ja osobiście polecam te Sarospatak, chociaż przyjeżdża tam mnóstwo Słowaków(jeśli mowa o kąpielisku). Jeżeli mogę ci polecic w tych okolicach jakieś miejscowości z wodami termalnymi, to oczywiście Miskolc-tapolca(wspaniałe kąpielisko w grocie-chociaż ceny adekwatne do...rozkoszy;-)). Poza tym z takich słynniejszych, chociaż tam nie byłem: Parádfürdő,Bogács,Egerszalók,Mezőkövesd...Węgry są na tyle małym krajem, że zjedziesz trochę na południe i znajdziesz się w "zagłębiu" kąpieliskowym z mekką Polaków-Hajdúszoboszló...;-( Praktycznie w każdym większym miasteczku znajdziesz jakieś kąpielisko...w ten sposób trochę trudno konkretnie odpowiedziec, ale mówię-skontaktuj się z Przedstawicielstwem, jeszcze nigdy mnie nie zawiedli, zawsze przysyłają mi folder na jaki temat chcę(np. Kempingi, Baseny termalne itp.) Pozdrawiam Odpowiedz Link