Gość: Marzec Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: *.wolow.sdi.tpnet.pl 01.03.04, 15:14 Chyba "Łowca jeleni". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzec Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: *.wolow.sdi.tpnet.pl 01.03.04, 15:24 A może jednak "Wybrzeże moskitów" Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! 01.03.04, 15:30 Najlepszy film,to jest ten widziany ostatnio,bo jaki sens bylby chodzic do kina i czekac na nowa "La Strade"? Odpowiedz Link Zgłoś
haruko Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! 01.03.04, 20:22 Ta La Strada jednak ci spokoju nie daje...:) A ja bardzo chetnie zobaczylabym film-nowy film-ktory wywarlby na mnie takie wrazenie jak La Strada... Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! 01.03.04, 22:26 haruko napisała: > Ta La Strada jednak ci spokoju nie daje...:) > A ja bardzo chetnie zobaczylabym film-nowy film-ktory wywarlby na mnie takie > wrazenie jak La Strada... Ja bym tez chcial powrocic do beztroskiej maloletnosci,tylko ,ze wtedy internetu nie bylo. Inne zycie,inne problemy a bodzce do zycia teraz coraz mocniejsze sa,choc ich czesto nie zauwazamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łysy Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: *.crowley.pl 02.03.04, 02:57 Macieju Ty nie musisz nigdzie wracać -Ty jeszcze nie wyszedłeś ze szczenięctwa!!!!! Intelektualnego oczywiście !!! Bo fizycznie ??? Co ja będę dużo gadał ,niech zaświadczą pensjonariuszki domów spokojnej starości w NY. Przechodzisz męskie klimakterium???? I wirtualnie leczysz swe kompleksy??? "La Strada" była dobra,jest i będzie!!!! Na pohybel hollywoodzkim ściemniaczom!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Advokat Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: *.net.autocom.pl 01.03.04, 16:43 Piknik pod Wiszącą Skałą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: 82.139.135.* 02.03.04, 00:39 Myszy i ludzie. pozdrawiam, nemo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łysy Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: *.crowley.pl 02.03.04, 03:21 Film bardzo dobry ale wolę Steinbecka książkowego.Przeczytałem kiedys dawno wszystko co w Polsce wydano i może dlatego taka opinia. Lepiej chyba oglądać film na podst. dobrej literatury przed przeczytaniem oryginału. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
corgan Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! 02.03.04, 17:57 Wczoraj obejrzałem "Amores Perros" i "21 grams" ... Te filmy zrobiły na mnie naprawdę wielkie wrażenie. W obu filmach zastosowano nietypowy sposób narracji, polegający na dość zachwianej chronologii. W miarę rozwoju wydarzeń poznajemy co wspólnego maja ze sobą bohaterowie poszczególnych historii. Nie będę rozpisywał sie nad treścią, recenzje są ogólnie dostępne, powiem tylko, że trudno było mi oderwać wzrok od ekranu ... Będę bacznie przygladał się poczynaniom reżysera tych filmów, mam nadzieję, że stworzy coś równie dobrego... Naprawdę gorąco polecam :-) p.s. świetny Sean Penn w "21 grams" Odpowiedz Link Zgłoś
haruko Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! 02.03.04, 18:38 Amores Perros tez mi sie bardzo spodobal,to brutalny film, mnostwo w nim przemocy i scen trudnych czasami do wytrzymania, ale nie jest to bezmyslne pokazywanie okrucienstwa...No i muzyka swietna. Odpowiedz Link Zgłoś
corgan Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! 02.03.04, 19:02 haruko napisała: > Amores Perros tez mi sie bardzo spodobal,to brutalny film, mnostwo w nim > przemocy i scen trudnych czasami do wytrzymania, ale nie jest to > bezmyslne pokazywanie okrucienstwa...No i muzyka swietna. zgadzam się, właśnie słucham :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wallenberg Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: *.bredband.comhem.se 03.03.04, 21:53 Widze ze musze dorzucic A Few Good Men. Ogladalem na pewno wiecej niz 100 razy. To jest perfekcja. Lista aktorow tez jest imponujaca. Jest oczywiste ze sa filmy super, ale skoro autor tego watku prosi o jeden - to ma. Ludzie Honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uszczypnij_muzo Kubrick. IP: *.toya.net.pl 03.03.04, 22:02 Oczywiście, że "Mechaniczna pomarańcza"Kubricka. Zresztą każdy fil wyreżyserowany przez owego pana jest ge-nial-ny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loop stowarzyszenie umarlych poetow IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 03.03.04, 22:09 zdecydowanie stowarzyszenie umarlych poetow pierwszy film na ktorym puscila mi sie łezka kto ogladal pewnie wie w jakim momecie Odpowiedz Link Zgłoś
kocibrzuch Re: stowarzyszenie umarlych poetow 03.03.04, 22:20 Jak stają na ławkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loop Re: stowarzyszenie umarlych poetow IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 03.03.04, 22:26 otoz to kocibrzuch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żywy łysy niepoeta Re: stowarzyszenie umarlych poetow IP: *.crowley.pl 03.03.04, 22:45 mnie też poleciała - kapitanie mój kapitanie Carpe diem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kocibrzuch Re: stowarzyszenie umarlych poetow 04.03.04, 21:59 Nie pytaj próżno, bo nikt się nie dowie, Jaki nam koniec gotują bogowie, I babilońskich nie pytaj wróżbiarzy. Lepiej tak przyjąć wszystko, jak się zdarzy. A czy z rozkazu Jowisza ta zima, Co teraz wichrem wełny morskie wzdyma, Będzie ostatnia, czy też nam przysporzy Lat jeszcze kilka tajny wyrok boży, Nie troszcz się o to i... klaruj swe wina. Mknie rok za rokiem, jak jedna godzina. Więc ŁAP DZIEŃ każdy, a nie wierz ni trochę W złudnej przyszłości obietnice płoche. CARPE DIEM, quam minimum credula postero. Odpowiedz Link Zgłoś
pol120 Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! 04.03.04, 15:26 Cienka czerwona linia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamyk Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: *.raciborsko.sdi.tpnet.pl 05.03.04, 08:39 Das Boot 7 lat w Tybecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.04, 13:39 american beauty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martini Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.04, 20:26 Amelia Porozmawiaj z nią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: 195.205.185.* 06.03.04, 03:03 1.Ronin 2.Gorączka 3.Skazani na Shawsank Odpowiedz Link Zgłoś
madrit11 Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! 07.03.04, 15:36 Mam nadzieję, że nie zrobi się z tego zbyt snobistyczna mieszanka, ale: "Zagubiona Autostrada" Lyncha; "Trzy kolory: Biały" Kieślowskiego; "Miś" Bareji" ONE LOVE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gepardt Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: *.pai.net.pl 08.03.04, 22:13 fascynacje dziecinstwa i wczesnej młodości: gwiezdne wojny , wejście smoka( troche się wstydzę), przeminęło z wiatrem ( sorka ale tak było), imperium kontratakuje , alien , aliens , 12 gniewnych ludzi, kto się boi virgini woolf, greystoke -legenda tarzana władcy małp,i był taki serial o marko polo Potem tak bardziej swiadomie: 1. Lubię P. Weira ( piknik , świadka , stowarzyszenie um poetów,) 2. Ridleya Scotta a oto te o których w chwili obecnej pamiętam moje życiowe the beściaki: cinema paradiso , Misja , Pluton ,dzien świstaka , rybka zwana wandą, świadek , Brief encounter( taki stary film D.Leana) ,pulp fiction , matrix , lot nad kukułczym gniazdem , ojciec chrzestny , dawno temu w ameryce , między słowami , czułe słówka , wielki chłód , między słowami ( chyba się teraz poddam i usystematyzuje moje thebeściaki w top ten ) ale na pewno bedzie tam cinema paradiso i świadek i film o którym zapomniałam teraz a piszę całkiem serio- terminator ( o tak - uwielbiam ten film) No i co? A teraz zagadka - Kim był z jakiej ksiazki i filmu -Inigo Montoya oraz jąkający się Ken? Odpowiedz Link Zgłoś