Dodaj do ulubionych

Polański kręci Dickensa

IP: 217.96.2.* 23.03.04, 21:25
Uwielbiam polańskiego bo nie tworzy kiczu moim zdaniem. Chyba zgodzą się ze
mną wszyscy???
Obserwuj wątek
    • Gość: zeta318 Ale ty madry... IP: *.sympatico.ca 23.03.04, 21:27
    • Gość: Toni Re: Polański kręci Dickensa IP: *.telia.com 23.03.04, 21:42
      " "Oliver Twist" to powieść o chłopcu, który ucieka z sierocińca w
      wiktoriańskiej Anglii by zostać członkiem gangu złodziejaszków."

Uwaga maturzyści ! Taka odpowiedź na maturze gwarantuje Wam stopień
      niedostateczny. Dziennikarz ma prawo do fantazji literackiej , poza tym pewnie
      nie czytał powieści bo sam zajęty pisaniem.

• Gość: Katolik Re: Polański kręci Dickensa IP: *.dip.t-dialin.net 23.03.04, 21:53
      Polanski,trzeba to powiedziec prosto w oczy,to przestepca i pedofil.
      Wykupil sie tylko lub go wykupili po gwalcie na nieletniej dziewczynce,
      i uciekl z USA.Ma wysoki wyrok wiezienia.Kiedy jego noga stanie w Ameryce
      zostanie natychmiast zaaresztowany.Tam nie patrza czy Zyd czy nie.
      Prawo rowne jest dla wszystkich.
      • Gość: Uszczypnij_muzo Re: Polański kręci Dickensa IP: *.toya.net.pl 23.03.04, 22:15
        Przepraszam, zaraz mnie poniesie. Pieprzeni, indoktrynowani katole. Człowieku,
        zdejmij te klapki z twoich oczu, to, co mówi ksiądz podczas niedzielnej mszy
        jest jest zawsze prawdą. Owszem istnieją plotki, iż Polański zgwałcił
        dziewczynkę, to nikt tego nie wie - nie ma ani świadków(chyba, ze kupieni), ani
        dowodów. Takie sprawy rozdmuchują tacy idioci, jak ty. To, że Polański jest
        jednym z najlepszych reżyserów polskiego pochodzenia - o tym, już, kościelny
        popieprzeńcu, nie pamiętasz? Zajmij się pedofilią w Kościele - niedawno w
        Gazecie pisali, ile dzieci było wykorzystywanych seksualnie przez księży i jak
        amerykański kościół ukrywał to przed światem.
        • Gość: Katolik Re: Polański kręci Dickensa IP: *.dip.t-dialin.net 23.03.04, 23:32
          Przepraszam,to nie Kosciol wydal wyrok na pedofila Polanskiego ,
          tylko amerykanski wymiar sprawiedliwosci.Jest skazany prawnie i uchyla
          sie od wyroku.Obojetnie czy rezyser,aktor czy wandal szturmujacy knajpe
          w Lodzi z siekiera w reku,wyrok musi odsiedziec!
          • Gość: leon Re: Polański kręci Dickensa IP: *.swic.dialup.inetia.pl 24.03.04, 03:25
            Ty chyba jednak jestes zadzumiony intelektualnie, ten antysemicki jad zatrul Ci
            mozg. Skad czerpiesz taka wiedzę ? Sprawdz najpierw fakty, potem - jesli juz
            musisz zaistniec - dziel sie swoimi wypocinami ze swiatem.
            Ave
          • Gość: Uszczypnij_muzo Re: Polański kręci Dickensa IP: *.toya.net.pl 24.03.04, 10:01
            Oprócz tego, że wmówili, CI, że Polański jest pedofilem, zauważ, że jest
            reżyserem. Ah, zapomniałem - najpierw nakręcił film związany z Szatanem -
            "Dziewiąte wrota", a potem śmiał nakręcić film o Żydach.

>Obojetnie czy rezyser,aktor czy wandal szturmujacy knajpe
            > w Lodzi z siekiera w reku,wyrok musi odsiedziec!

Zamknąć powinni w pierwszej kolejności Rydzyka za sianie fermentu społecznego.
          • Gość: helen Re: Polański kręci Dickensa IP: *.Library.Dal.Ca 26.03.04, 14:42
            nawet nie wiem po co trace czas odpowiadajac na te posty,ale p.Katolik wkurwil
            nmnie doszczetnie,nie tyle ze przypieprza sie do mojego ukochanego rezysera,ale
            rowniez tym jedynm zdaniem--"amerykanski wymiar sprawiedliwosci".....jakby oni
            kurwa byli nieomylni i byli prawie ze boskim wymiarem sprawiedliwosci dla
            P.katolika,kurwa jego mac...normalnie szlag mnie trafia...
    • Gość: icik mcartman Pedofil czy artysta IP: *.chello.pl 24.03.04, 16:02
      Ja tylko jedna uwage chce przekazac.
      Gdy wniesiono oskarzenie przeciwko Jacksonowi dziennikarze jednym glosem
      zakrzykneli: oddzielmy czlowieka od artysty. Wrogom Polanskiego (czy to
      antysemitom czy hipokrytom wszelkiej masci, ktorzy swe tlumione popedy obracaja
      w nienawisc do swiata) proponuje chwile zamyslenia nad tym zdaniem.
      • Gość: Uszczypnij_muzo Re: Pedofil czy artysta IP: *.toya.net.pl 24.03.04, 17:22
        Nareszcie ktoś rozsądny się wypowiedział.
    • vulture Re: Polański kręci Dickensa 24.03.04, 19:54

1. Lubię powieść Dickensa, ale trochę mi szkoda Polańskiego na nią. Boję się,
      że po prostu nakręci lekturę. Angielską, nie polską, ale nic poza tym, a od
      artystów miary Polańskiego oczekuje się wiele.

2. Komentarze dotyczące Polańskiego powyżej świadczą o debilizmie piszących.
      • Gość: Uszczypnij_muzo Re: Polański kręci Dickensa IP: *.toya.net.pl 24.03.04, 20:06
        > 2. Komentarze dotyczące Polańskiego powyżej świadczą o debilizmie piszących.

Generalizowanie nie zawsze na zdrowie wychodz
        • Gość: Uszczypnij_muzo Re: Polański kręci Dickensa IP: *.toya.net.pl 24.03.04, 20:07
          wychodzi.
        • vulture Re: Polański kręci Dickensa 24.03.04, 20:08
          Gość portalu: Uszczypnij_muzo napisał(a):

>
          > Generalizowanie nie zawsze na zdrowie wychodz

Przepraszam, ale wydaje mi się, że sprawa Polańskiego została już
          przedyskutowana wiele razy i sam reżyser oraz sama "poszkodowana" wypowiadali
          się na jej temat wielokrotnie. Poza tym nie rozumiem, co ma to wszystko
          wspólnego z powieścią Dickensa.
          • Gość: Uszczypnij_muzo Re: Polański kręci Dickensa IP: *.toya.net.pl 24.03.04, 21:28
            Ja też nie rozumiem, ale mnei denerwuje to, że przyszyto mu etykietkę pedofila
            i wieul zapomniało o tym, że jest świetnym reżyserem.
    • dori7 Re: Polański kręci Dickensa 26.03.04, 01:04
      Mnei zastanawia, dlaczego akurat "Oliver Twist"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka