Gość: P R IP: 217.96.2.* 23.03.04, 21:25 Uwielbiam polańskiego bo nie tworzy kiczu moim zdaniem. Chyba zgodzą się ze mną wszyscy??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Toni Re: Polański kręci Dickensa IP: *.telia.com 23.03.04, 21:42 " "Oliver Twist" to powieść o chłopcu, który ucieka z sierocińca w wiktoriańskiej Anglii by zostać członkiem gangu złodziejaszków." Uwaga maturzyści ! Taka odpowiedź na maturze gwarantuje Wam stopień niedostateczny. Dziennikarz ma prawo do fantazji literackiej , poza tym pewnie nie czytał powieści bo sam zajęty pisaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Re: Polański kręci Dickensa IP: *.dip.t-dialin.net 23.03.04, 21:53 Polanski,trzeba to powiedziec prosto w oczy,to przestepca i pedofil. Wykupil sie tylko lub go wykupili po gwalcie na nieletniej dziewczynce, i uciekl z USA.Ma wysoki wyrok wiezienia.Kiedy jego noga stanie w Ameryce zostanie natychmiast zaaresztowany.Tam nie patrza czy Zyd czy nie. Prawo rowne jest dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uszczypnij_muzo Re: Polański kręci Dickensa IP: *.toya.net.pl 23.03.04, 22:15 Przepraszam, zaraz mnie poniesie. Pieprzeni, indoktrynowani katole. Człowieku, zdejmij te klapki z twoich oczu, to, co mówi ksiądz podczas niedzielnej mszy jest jest zawsze prawdą. Owszem istnieją plotki, iż Polański zgwałcił dziewczynkę, to nikt tego nie wie - nie ma ani świadków(chyba, ze kupieni), ani dowodów. Takie sprawy rozdmuchują tacy idioci, jak ty. To, że Polański jest jednym z najlepszych reżyserów polskiego pochodzenia - o tym, już, kościelny popieprzeńcu, nie pamiętasz? Zajmij się pedofilią w Kościele - niedawno w Gazecie pisali, ile dzieci było wykorzystywanych seksualnie przez księży i jak amerykański kościół ukrywał to przed światem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Re: Polański kręci Dickensa IP: *.dip.t-dialin.net 23.03.04, 23:32 Przepraszam,to nie Kosciol wydal wyrok na pedofila Polanskiego , tylko amerykanski wymiar sprawiedliwosci.Jest skazany prawnie i uchyla sie od wyroku.Obojetnie czy rezyser,aktor czy wandal szturmujacy knajpe w Lodzi z siekiera w reku,wyrok musi odsiedziec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Polański kręci Dickensa IP: *.swic.dialup.inetia.pl 24.03.04, 03:25 Ty chyba jednak jestes zadzumiony intelektualnie, ten antysemicki jad zatrul Ci mozg. Skad czerpiesz taka wiedzę ? Sprawdz najpierw fakty, potem - jesli juz musisz zaistniec - dziel sie swoimi wypocinami ze swiatem. Ave Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uszczypnij_muzo Re: Polański kręci Dickensa IP: *.toya.net.pl 24.03.04, 10:01 Oprócz tego, że wmówili, CI, że Polański jest pedofilem, zauważ, że jest reżyserem. Ah, zapomniałem - najpierw nakręcił film związany z Szatanem - "Dziewiąte wrota", a potem śmiał nakręcić film o Żydach. >Obojetnie czy rezyser,aktor czy wandal szturmujacy knajpe > w Lodzi z siekiera w reku,wyrok musi odsiedziec! Zamknąć powinni w pierwszej kolejności Rydzyka za sianie fermentu społecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helen Re: Polański kręci Dickensa IP: *.Library.Dal.Ca 26.03.04, 14:42 nawet nie wiem po co trace czas odpowiadajac na te posty,ale p.Katolik wkurwil nmnie doszczetnie,nie tyle ze przypieprza sie do mojego ukochanego rezysera,ale rowniez tym jedynm zdaniem--"amerykanski wymiar sprawiedliwosci".....jakby oni kurwa byli nieomylni i byli prawie ze boskim wymiarem sprawiedliwosci dla P.katolika,kurwa jego mac...normalnie szlag mnie trafia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icik mcartman Pedofil czy artysta IP: *.chello.pl 24.03.04, 16:02 Ja tylko jedna uwage chce przekazac. Gdy wniesiono oskarzenie przeciwko Jacksonowi dziennikarze jednym glosem zakrzykneli: oddzielmy czlowieka od artysty. Wrogom Polanskiego (czy to antysemitom czy hipokrytom wszelkiej masci, ktorzy swe tlumione popedy obracaja w nienawisc do swiata) proponuje chwile zamyslenia nad tym zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uszczypnij_muzo Re: Pedofil czy artysta IP: *.toya.net.pl 24.03.04, 17:22 Nareszcie ktoś rozsądny się wypowiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Polański kręci Dickensa 24.03.04, 19:54 1. Lubię powieść Dickensa, ale trochę mi szkoda Polańskiego na nią. Boję się, że po prostu nakręci lekturę. Angielską, nie polską, ale nic poza tym, a od artystów miary Polańskiego oczekuje się wiele. 2. Komentarze dotyczące Polańskiego powyżej świadczą o debilizmie piszących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uszczypnij_muzo Re: Polański kręci Dickensa IP: *.toya.net.pl 24.03.04, 20:06 > 2. Komentarze dotyczące Polańskiego powyżej świadczą o debilizmie piszących. Generalizowanie nie zawsze na zdrowie wychodz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uszczypnij_muzo Re: Polański kręci Dickensa IP: *.toya.net.pl 24.03.04, 20:07 wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Polański kręci Dickensa 24.03.04, 20:08 Gość portalu: Uszczypnij_muzo napisał(a): > > Generalizowanie nie zawsze na zdrowie wychodz Przepraszam, ale wydaje mi się, że sprawa Polańskiego została już przedyskutowana wiele razy i sam reżyser oraz sama "poszkodowana" wypowiadali się na jej temat wielokrotnie. Poza tym nie rozumiem, co ma to wszystko wspólnego z powieścią Dickensa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uszczypnij_muzo Re: Polański kręci Dickensa IP: *.toya.net.pl 24.03.04, 21:28 Ja też nie rozumiem, ale mnei denerwuje to, że przyszyto mu etykietkę pedofila i wieul zapomniało o tym, że jest świetnym reżyserem. Odpowiedz Link Zgłoś
dori7 Re: Polański kręci Dickensa 26.03.04, 01:04 Mnei zastanawia, dlaczego akurat "Oliver Twist"? Odpowiedz Link Zgłoś