Dodaj do ulubionych

Prometeusz

04.09.12, 19:23
Co myślicie o najnowszym filmie Ridleya Scota - Prometeusz? Ja trochę rozczarowałem się, spodziewałem się jednak troche lepszej fabuły...
Obserwuj wątek
    • yoda77xz Re: Prometeusz 04.09.12, 20:00
      Nudny,nielogiczny,naciągany.Nigdy więcej
    • Gość: kk Re: Prometeusz IP: *.ip.netia.com.pl 04.09.12, 21:12
      Dla mnie pierwsza połowa filmy była rewelacyjna, coś niesamowitego, niestety potem wdarła się komercja:) Zdjęcia , muzyka , gra Fassbendera rewelacja:)
      Ogólnie super :)
    • bambinaa Re: Prometeusz 06.09.12, 10:24
      Efekty super, ale kompletny brak logiki porażający!
    • ala.balakowa Re: Prometeusz 07.09.12, 09:34
      Podpisuję się pod opiniami. Jedyne co zasługuje na jakąkolwiek pochwałę, to gra Fassbendera, no i może miejscami Charlize. Oprócz tego, że film "cieszy oko" - trzeba to przyznać - pod względem technicznym i wizualnym stoi na naprawdę niezłym poziomie, to jednak jest gwałtem zadanym na inteligencji widza, a na pewno na jego zdolnościach do kojarzenia, analizy i oceny. Mnie momentami rozbawiał do łez. A niespójność i próba połączenia wszystkich wątków z SF z obcym na czele, to już zupełna kalka, groch z kapustą i flaki z olejem. A początek taki nawet się zapowiadał. Najciekawsze jest jednak nie to, że film na siebie zarobił, ale to, że druga i trzecia część powstaną (lub już powstały) ku uciesze gawiedzi i mniej wysublimowanych zjadaczy papki kinowej.
      • holden_caulfield Re: Prometeusz 13.09.12, 08:30
        Pamiętaj - jeśli lądujesz na obcej, niezbadanej planecie to pierwsze co masz zrobić to ściągnąć hełm.
    • mezopotan Re: Prometeusz 13.09.12, 21:59
      a mnie zaintrygował, jest tu wiele niedomówień, tajemnic, zagadek i czekam na ciąg dalszy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka