IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 11:24
Przepraszam, ale to nie ten reżyser. Podaliście błednego reżysera. Poza tym
film bardzo przyzwoity. Polecam!
Obserwuj wątek
    • Gość: neverhood Re: Hellboy IP: 80.72.38.* 16.09.04, 15:23
      Racja, rezyserem jest Guillermo Del Toro (Mutant, Blade 2, Kregoslup diabla),
      Navarro jest autorem zdjec. I faktycznie, film fajny, choc komiks 100 razy lepszy :)
      • Gość: jacek2 Re: Hellboy IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 16.09.04, 21:22
        Film sympatyczny , ktory oglada sie z przyjemnoscia.
        • Gość: asf Re: Hellboy IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.09.04, 12:49
          Film dla 12-latków. Da się obejrzeć po 5 piwach.
    • Gość: nightfly Re: Hellboy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 09:12
      Tak się składa, że film ten pojawił się na "zachodzie" na płytach DVD. Miałem
      okazję go oglądać i powiem szczerze - gniot, dno dna i metr mułu. Nikomu nie
      polecam. Dlaczego? Sensu w tym czymś brak. Same efekty specjalne - niezłe
      zresztą - nie są w stanie przyćmić bezsensownej akcji, kiepskich dialogów,
      wtórności. Jeszcze raz - szkoda pieniędzy na kino. Lepiej obejrzeć kolejny raz
      Obcego. Oczywiście, pierwszego Obcego.
      • Gość: ogoorek Re: Hellboy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 10:39
        Zgadzam sie!!! Film jest cienki jak papier sralny, a efekty miejscami cienkie i
        nie trzymajace sie kupy (vide stalowy drag przebijajacy kamienny filar).
        Kolejny megagniot, ktory reklamuje sie wylacznie efektami - cos jak 'ja,
        robot', choc Hellboy jest o tyle lepszy ze bez willa smitha :) W tym filmie
        jest tylko jedna przyjemna rzecz - ta czarnowlosa, plomienna pani :)
      • Gość: Viking Re: Hellboy IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 17.09.04, 11:41
        Chłopie,jeśli od komiksu wolisz Tołstoja to proszę uprzejmie, Twój wybór, ale w tej sytuacji nie komentuj "braku sensu" w dobrej ekranizacji komiksu, który do wtórnych na pewno sie nie zalicza.Pzdr
    • Gość: knockout Re: Hellboy IP: 83.238.0.* 17.09.04, 09:22
      czesc,

wczoraj ogladalem HellBoya z divxa i powiem szczerze, ze jest to najlepsza
      ekranizacja komiksu jaka widzialem, niezly humor, ciekawy, niejednoznaczny
      bohater, moze nieco mdlawa koncowka, ale oprocz tego jak dla mnie bardzo
      przyzwoite 'super-heroes' kino :)
      pzdr
    • Gość: xeno Re: Hellboy IP: 213.134.140.* 17.09.04, 11:03
      Filmu jeszcze nie widziałem, ale na pewno zobaczę - jestem wielkim fanem
      Pearlmana. Facet ma taką gębę, że jak pierwszy raz zobaczyłe hellboya - komiks,
      to właśnie o Perlmanie pomyślałem. Co ciekawe, w przeciwieństwie do wielu
      aktorów charakterystycznych facet potrafi grać. Tak więc jeśli chodzi o kreację
      postaci, to jestem spokojny.

A brak sensu w scenariuszu? Przecież to ekranizacja komiksu! Nikt nie oczekuje
      od takiego filmu precyzyjnej jak szwajcarski zegarek fabuły i matematycznie
      dokładnego odtworzenia realiów oraz prawdopodobieństw. To jest fantastyka.
      Komiksowo przerysowana i wyolbrzymiona. I taka ma być.
    • Gość: laid Re: Hellboy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 02:37
      to ta pałka mossakowski jescze filmy recenzuje
      wstyd :/
    • Gość: aidan Re: Hellboy IP: *.chello.pl 19.09.04, 23:09
      ktoś kto pisze, ze ten film jest kiepski głupi i strzaszny i brak w nim sensu
      niech popuka się młotkiem w czoło albo kluczem żabka. Hellboy to legendarny juz
      komiks, ktorego piekno było doceniane już wieloktronie, a film jest pierwsza
      ekranizacja (oprocz bartonowskich batmanow) komiksu zrobiona z sensem i
      polotem, wyraznie widać ze mamy do czynienia z obrazem przemyslany, który bawi,
      a poza tym dostarcza odpowiedniej dozy adrenaliny. az zal ze ludzie ktorzy
      recenzują ten film (jak często i inne) nie maja bazy wiadomości pozwalającej na
      odpowiednią ocenę ......przecież tu jest kupa odnosnikow np do lovecrafta! film
      ma swietna oprawe plastyczna, która nawiazuje dokonały pełen zrozumienia dialog
      z komiksem. co warto jeszcze zaznaczyc - Hellboy to film rozrywkowy, nie dzieło
      które należy nagaradzać za zanudzanie widza (jak można robic z każdym filmem
      dajmy na to zanussiego). i jeszcze coś LUDZIE ! nie zapominajcie że film do
      jest bajka on udaje i zmienia zycie kreuje własnie świat to nie jest
      rzeczywistosc nasza, dlatego tez niech mi prosze nikt nie pisze, ze
      niedorzecznością sa postacie typu Rasputin! pozdrawiam serdecznie
    • Gość: xxx Re: Hellboy shit IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 23.09.04, 09:42
      niezłe gówno , tak jak van helsing , czy underworld, takiego ścierwa w ogólenie
      powini kręcić.....brak słów
      • Gość: P.S.J. Re: Hellboy shit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 12:19
        Jasne. I powinni przysyłać pieniądze do Polski, zeby Zanussi z Wajdą mogli
        jeszcze jakieś wiekopomne dzieło nakręcić. Za cudze pieniądze, jak zwykle.

Pozwól, że producenci sami będą decydować, co kręcić, a w zamian ty będziesz
        decydował, na co chcesz iść do kina.
    • urszullka koszmaaaaaaaaaar................ 23.09.04, 10:11
      z ulicy Wiązów wolę niż to dno z piekła rodem....fuj...............
    • Gość: matti Re: Hellboy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 18:21
      Jezus Maria! Kto takie gówno ogląda!
      • Gość: dzio Re: Hellboy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 20:36
        ja. i dobrze się przy tym bawię. ale ja jestem profan filmowy, nie znam się na sztuce wysokiej i do kina podchodzę z bezkrytycyzmem pięciolatka, które to podejście polecam serdecznie wszystkim oburzonym "krytykom". mniej nerwów, więcej zabawy, w końcu po to powstało kino... ;) a jeżeli ktoś nie potrafi na dwie godziny odłożyć na półkę wygórowanych oczekiwań, poszukiwania katharsis i skwaszonej miny, i po prostu zacząć się bawić, to niech się za takie filmy nie zabiera. ja na przykład nawet nie podchodzę do wiekopomnych dzieł sztuki filmowej o francuskich intelektualistach zmagających się z bezsensem istnienia. ;)
    • Gość: puszek okruszek Re: Hellboy IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 24.09.04, 23:30
      najlepsza ekranizacja komiksu to Batman 1+2 Burtona... moge po tysiac razy
      ogladac... klimat w scenach w ktorych akcja rozgrywa sie w pomieszczeniach
      przypomina mi klimat poniedzialkowego Teatru TV sprzed ilustamlat...
      DZZZZIIIEEEELLLOO!!!
    • Gość: De Niro UWAGA HELLboy IP: *.acn.waw.pl 03.10.04, 12:08
      film słabiutki. chyba ktoś musiał być głuchy, ślepy i głodny, aby dać 3
      gwiazdki. zmienić recenzentów!
      • Gość: tubu5000 Re: UWAGA HELLboy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 22:29
        Moze i nie arcydzielo. Ale cos calkiem odmiennego. Interesujacy humor
        (szczegolnie samokrytycyzm hellboya). W sumie polecam.
    • Gość: pieciuk Re: Hellboy IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 15.10.04, 22:16
      Moim zdaniem film ten jest raczej marny. Zbyt dlugi, ogolnie cienizna
      • Gość: Rycho Re: Hellboy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.10.04, 19:53
        Oglądałem już z dwa tygodnie temu i powiem GNIOT!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka